Kas me oleme üksi siin Universumis?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Kas me oleme üksi siin Universumis?
- This topic has 119 replies, 56 voices, and was last updated 18 years, 5 months tagasi by
Samakamees.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 10, 2007 at 9:42 e.l. #101277
Sirkku
MemberKas te tahate 8elda, et meil kliima selline kylm ja ebameeldiv?… Minge siis veel p6hja poole. Lapimaal on j2nkud maja ymber tavaline n2he.Tegelikult on juba Helsinki äärelinnas Espoos jänkud maja ümber üsna tavaline ning 25 minuti jalutuskäigu kaugusel Espoo keskusest elab kitsepere. Hetkel jooksevad mul akna taga kaks oravat männi otsas.
Mis ma aga öelda tahan on see, et ega see veel näita kui loodussäästlikult soomlased elavad. Kaugel sellest. Soomlased on ühed suurema ökoloogilise jalajäljega inimesed maailmas.
jaanuar 10, 2007 at 10:24 e.l. #101282Alexander Andrusenko
ModeratorPäris lahe idee…polekski selle peale tulnud, et hakata maavälist elu matemaatilise induktsiooni meetodil tõestama
jaanuar 10, 2007 at 10:55 e.l. #101284alz1
MemberNo vaevalt me üksi oleme.Need kes seda usuvad on ikkagist väga naiivsed inimesed. Isegi kui elu leiduks 1 planeedi pealt igast triljonist, oleks universumis rohkem planeete kus elu leiduks, kui me lugeda suudaksime.
Arvestades, et tingimused elu tekkeks meie planeedil ei olnud just kõige roosilisemad, võib eeldada, et nendes lugematu arvude planeetide seas on kindlasti veel kuskil elu. Ja kindlasti juba kaugele arenenud eluvormid. Täiesti võimalik, et meie televiisorites näidatavad ulmesarjad on kuskil kaugetes galaktikates juba ammu toimumas.
Võibolla on juba universumi hävitav katastroof juhtunud, kuid pole veel meieni jõudnud? Kes teab.
Kui meie maailma “tublid” poliitikud oma pead tagumikest välja tiriksid siis võibolla nad näeksid seda, et tulevik on ikkagist tähtedes, mitte meie planeedis, mis on suht viimse piirini juba tapetud. Ja viimane aeg on võimalikult palju resursse selle nimele rakendada, et me selle kivi pealt mida me Maakerana tunneme, ära saaks. Sest 100 aastaselt tahaks näha ikkagist ilusat taevast ning kuulda linnulaulu päikese all, mitte lämbuda heitgaasidesse ning surra haigustesse.
NASA plaanid inimene Kuu peale elama saata lähima paarikümna aasta jooksul on täitsa asjalik plaan, mis oleks küll võinud teostamisele minna juba 20-ndal sajandil. Sama võiks ka kindlasti teha Marsil, ja ka see plaan on kindlasti juba olemas.
Aga enne, kui me korralikku inimeluks sobilikku planeeti ei leia jääb suurem inimeste väljaränne meie planeedilt ikkagist ära ning ligemale tiksub see aeg, kui me oleme kõik resurssid nii ammendanud, et me ei saa enam parima tahtmisegi juures enam siis kivilt minema.
A no mis sa teed. Tuleb elu edasi elada, ning kui läheb nii, et sinu juttu hakatakse kuulama, siis tuleb proovida see kõik ka ära rääkida. Kui piisavalt palju inimesi seda räägib siis võibolla midagi ka juhtub.
Kahjuks on aga nii, et inimkond kipub suures massis olema ikkagist väga enesekeskne ning hämmastavalt mitte-ambitsioonikas tuleviku suhtes.
Sageli on tunne, nagu oleks ainuke inimene maamunal, kelle tuleviku-unistused ei piirdu ainult hea töö leidmisega, abiellumise ning paari lapse tegemisega. Seda kõike on tehtud juba aastatuhandeid. See on surnud, kinnine ring mis ei vii mitte kuhugile mujale, kui meie planeedi väljasuremisega. Paljuneme kuni toit, õhk ja vesi otsa saavad ning sureme kõik.
Ma ei ütle, et seda ei peaks tegema, aga see ei peaks olema nüüd elu-unistus.
Mul tuleb okse kurku, kui inimesed räägivad, et saaks nüüd abiellutud, teeks paar last ning elaks elu lõpuni rahus. Where’s the fun in that?
Have ambitions people. Try to see the big picture, or better yet, be part of it.
Minu mõtted kogu selle öise teema kohta.
mu esivanemad aastal 1001 ennustasid et minu järgi tullakse teisest galaktikast, kus ei ole reostust ja elusolesed on sõbralikud ja altruismilembesed
jaanuar 10, 2007 at 11:04 e.l. #101286Alexander Andrusenko
Moderatoro_O Selged ületreeningu sümptomid.
jaanuar 10, 2007 at 11:24 e.l. #101288Aile
MemberTegelikult on juba Helsinki äärelinnas Espoos jänkud maja ümber üsna tavaline ning 25 minuti jalutuskäigu kaugusel Espoo keskusest elab kitsepere. Hetkel jooksevad mul akna taga kaks oravat männi otsas.Mis ma aga öelda tahan on see, et ega see veel näita kui loodussäästlikult soomlased elavad. Kaugel sellest. Soomlased on ühed suurema ökoloogilise jalajäljega inimesed maailmas.
… v6i siis yhed suuremad oma 8koloogilise jalaj2lje t6dejad.
Ma ei tahtnud 8elda, et Helsinki 22relinnas v6i Espoos loomi poleks. Ei ole sellega lihtsalt kursis. R22gin oma Tartus oleva kodu aiast… aiast, mida ma h2sti tean. Seal enam ei ole.
jaanuar 10, 2007 at 12:45 p.l. #101296M.H.
MemberSee kas universumis on elu eriti ei huvitagi mind isiklikult, aga see on nagu palju huvitavam kuidas elu tekkis. Bakteritest arenesid välja need taimed ja loomad, aga kust kohas tekkisid bakterid ? Natuke imelik oleks arvata, et mingi keemilise reaktsiooniga tekkisid asjad mis paljunevad ja tarbivad teisi aineid ja mis lõpuks muutuvad suurteks mõtlevateks elukateks
jaanuar 10, 2007 at 12:52 p.l. #101297Alexander Andrusenko
ModeratorUniversum on olnud lõpmata kaua ja Universumi mõõde e. suurus on lõpmatu
jaanuar 10, 2007 at 1:06 p.l. #101300V8
MemberMuidugi oleme üksi, järgmiseks mõtlete veel selliseid totrusi välja, et Maa on ümmargune.
Kõik teavad, et Maa on lapik.
jaanuar 10, 2007 at 1:24 p.l. #101302Alexander Andrusenko
ModeratorJep. Mu vanaisa tuttava sõbrale on kord naised saunas rääkinud, et nende tuttava lapse õepoeg olevat kord UFOd näinud. Psühhiaatriahaiglas.
Ärge rääkige totrusi! Kõik teavad, et UFOd on olemas!
jaanuar 10, 2007 at 1:30 p.l. #101306AA
MemberMinu jaoks see pigem teisejärguline küsimus, kas keegi on kuskil veel. See teadmine ei anna midagi ja ei muuda mu tänast elu. Sama küsimus, kas Lochnessi koletis on olemas vms. On või ei ole, vahet ei ole.
Pigem võiks ja peaks iga inimene küsime, mis on tema roll ja mõte siin maapeal. Kas tõesti vaid aastat kümme kakskümmend oma liha kasvatada ja siis vaikselt hääbuda.
Samuti võiks olla elu mõtte küsimus Looja kohta ja suhte kohta Temaga.
Enda jaoks leidsin kunagi sisemise arutluse käigus (elumõtte üle) sarnase mõttekäigu: kui Jumalat ei ole olemas, ei ole millelgi mõtet (st kui inimesed tulevad ei kuskilt ja lähevad ei kuskile, siis ei ole elul ju mõtet. vahet ei ole kuidas sa selle lühikese aja siin veedad), järelikult ongi Jumal elu mõte. Suhe Temaga siis annab elule väärtuse, eesmärgi ning teeb selle täisväärtuslikuks.
Võime elu aeg otsida teisi planeete ja baktereid, kuid see ei anna meile midagi juurde. Ja samas võime siiralt otsides väga lihtsalt leida suhte oma Loojaga ning elada oma elu eesmärgiga, mis ületab aja ja ruumi piirid!
jaanuar 10, 2007 at 1:39 p.l. #101308vend vähk
ModeratorMina arvan, et Joker on tulnukas. Ta vaatab kuidagi imelikult

” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 10, 2007 at 1:42 p.l. #101309MuskulaarKobras
MemberMina arvan, et Joker on tulnukas. Ta vaatab kuidagi imelikult

” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Keda ta imelikult vaatab….sind
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ?jaanuar 10, 2007 at 1:46 p.l. #101310sdmartin
Memberma tooks siia teemase sisse, selise asja nagu kosmoses reisimine.esiteks ussiaugud,teoorja räägib et seal puudub ajavool.se selleks aga mind huvitab rohkem see kas on võimalik likuda üle valguskiiruse.levinud on se tõde et üle sele piiri ei ole võimalik liikuda.
lugesin kunagi artiklit selest ja seal oli selline teoorja.
ütleme nii et rong sõidab 300 000 km/s.nii ja seal rongis lendab kärbes kiirusega 1m/s siis järelikult lendab kärbes üle valguskiiruse võrreldes maapinnaga.aga kui võrrelda rongi põrandaga sis 1m/s.
ja mis asjad on siiski ussiaugud ja aeg.
jaanuar 10, 2007 at 1:57 p.l. #101311crawe
MemberHea küsimus! Aga kes loeb seda ameeriklaste Sience ajakirja siis, viimstel paaril aastal on hoitud just seda joont, et siiski oleme üksi! Kuna Kogu universumi vanuseks hinnatakse 15miljardit aastat ja meie Päikesesüsteemi vanuseks 5 miljardit aastat, siis see 10 miljardit on siiski liiga väike aeg, et langeks kokku tugev tõenäosus et eksisteeriks intellikentne elu, toonitan intellikentne… Põhjuseid on mitmeid, alustades vaakum teooriaga mille järgi universum paisub ja lõpetades suure plaanedi olemasolul süsteemis kus saaks eksisterida elu (nagu meil on jupiter suur planeet, mis võtab ohud kosmosest, milleks on meteoriidid, asteroidid jne endale)!!! Kuid siiski, oleks ilus kül kui kuskil oleks inimese sarnane mõtlev olend
jaanuar 10, 2007 at 1:57 p.l. #101312marit
MemberTegelikult on juba Helsinki äärelinnas Espoos jänkud maja ümber üsna tavaline ning 25 minuti jalutuskäigu kaugusel Espoo keskusest elab kitsepere. Hetkel jooksevad mul akna taga kaks oravat männi otsas.Mis ma aga öelda tahan on see, et ega see veel näita kui loodussäästlikult soomlased elavad. Kaugel sellest. Soomlased on ühed suurema ökoloogilise jalajäljega inimesed maailmas.
jah, ja tegelikult on otse Helsingi keskele tehtud park (või tuli ta ise? või olnud algusest peale? või ei ole veel ära läinud?) kus jooksevad hüppavad närivad murusid pabuldavad vaatavad kuulavad jne jänesed. ei tea mida see ütleb jälgede kohta
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.