Skip to main content

kas kellelgi on olnud tugev yletreening,nii et sydamelihased on haiget saanud,ja mis moodi olete peale seda tegutsenud ja kuidas läinud on

Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » kas kellelgi on olnud tugev yletreening,nii et sydamelihased on haiget saanud,ja mis moodi olete peale seda tegutsenud ja kuidas läinud on

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Autor
    Postitused
    raxoon
    Member

olen 4a korrapäraselt trenni teinud..aga viimasel ajal vist pingutasin veits yle,trennid läxid 3 tunnistex..tundsin rinnus valu,käisin koormustesti tegemas.koormustest oli max,ehk koormus taluvus väga hea aga taastumine väga halb.sooovitati aeroobset hakata rohkem tegema ja siis jälle rahulikult jousaali uuesti..on kellelgi nii polnud voi midagi sellist..

Minul oli midagi sarnast nooremana. Treenisin praktiliselt iga päev ja 3-3.5h maksimaalse intensiivsusega. Lõpptulemuseks oli ületreenitud südamelihas (paksenenud vatsakese sein jms) ja keelati võistlussport ning rasked jõutrennid ära. Siis oli ka probleeme vererõhuga. Kaal oli 103kg. Arsti kommentaarid diagnoosile olid päris hirmuäratavad.

Jätsin ära rasked trennid, tegelesin umbes aasta peamiselt aeroobsega, võtsin alla 24kg ja asi läks paremaks. Jõunäitajad olid muidugi lõpuks praktiliselt nullis. Nüüd viimane kord, kui kardioloogi juures käisin, ei olnud südame anomaaliatest enam jälgegi. Vererõhk läks ka kontrolli alla ja enesetunne oluliselt paremaks. Nüüd olen sellest ajast juurde võtnud umbes 13kg, vererõhk pole tõusnud. Kardioloogi juures peaks lähimal ajal uuesti ära käima.

raxoon
    Member

Minul oli midagi sarnast nooremana. Treenisin praktiliselt iga päev ja 3-3.5h maksimaalse intensiivsusega. Lõpptulemuseks oli ületreenitud südamelihas (paksenenud vatsakese sein jms) ja keelati võistlussport ning rasked jõutrennid ära. Siis oli ka probleeme vererõhuga. Kaal oli 103kg. Arsti kommentaarid diagnoosile olid päris hirmuäratavad.

Jätsin ära rasked trennid, tegelesin umbes aasta peamiselt aeroobsega, võtsin alla 24kg ja asi läks paremaks. Jõunäitajad olid muidugi lõpuks praktiliselt nullis. Nüüd viimane kord, kui kardioloogi juures käisin, ei olnud südame anomaaliatest enam jälgegi. Vererõhk läks ka kontrolli alla ja enesetunne oluliselt paremaks. Nüüd olen sellest ajast juurde võtnud umbes 13kg, vererõhk pole tõusnud. Kardioloogi juures peaks lähimal ajal uuesti ära käima.

no ja kuidas nyyd jousaaliga on..kuidas trenni teed.,.,mis treening kava sul on nyyd palju aeroobset palju joudu nädalas..mul olid sydame anomaaliad ok..koik oli enam vähem ok ainult taastumine oli väga halb ja tundsin sydames valu

aivo1359
    Member

Peale sõjaväge sai hakata kõvasti omal käel trenni tegema ning korra hakkas süda tugevalt ebaloomulikult kloppima.Hirmu tunne tuli kohe peale.Siis sain aru,et tekkis ülekoormus.Jätsin trenni mõneks ajaks katki.Arstil ei käinud ja taastusin vaikselt.Aga valusid ei olnud.Sain vist õigel ajal pidama.

no ja kuidas nyyd jousaaliga on..kuidas trenni teed.,.,mis treening kava sul on nyyd palju aeroobset palju joudu nädalas..mul olid sydame anomaaliad ok..koik oli enam vähem ok ainult taastumine oli väga halb ja tundsin sydames valu

Praegu tegelen jõutõstmisega, trennid on üldjuhul väga rasked. Südamega ei ole enam probleeme olnud. Enne võistlust tegin aeroobset päris palju (umbes kuu aega), muul ajal teen vähe. Talvel liigun nädalavahetusel palju jala värskes õhus, rohkem aeroobset eraldi ei tee.

Smuki
    Member

Üsna tuttav teema. Peale seda, kui kevadeti lõigutrenne (hiit vmt) tegema hakkan, on rinnus valu olnud. EKG ei näita midagi. Spordiarst on ka maha rahustanud. Valu esines vaid puhkehetkel. Trenni tehes kadus valu ära. Selge see, et mõneks ajaks tuleb asja väheke rahulikumalt võtta.

virtualman
    Member

mul on viimasel ajal nii olnud, et paar kolm tundi peale õhtust trenni hakkab süda puperdama, või läheb rütmist välja. enamasti siis, kui ma just pikali olen. ühe korra on ka uni olnud öösel häiritud, süda oli justkui ärev.

nüüd olen paar korda ära jätnud õhtused magneesiumitabletid. ühe korra oli kõik ok, teisel ööl jälle imelik ärevus.

oktoobrist olen saalis käinud 3x nädalas ja ühe korra lisaks teinud aeroobset (rulluisk või jooks, keskmiselt 1h, pulsiga kuni 145). enne oktoobrit teen just peamiselt aeroobset. ei saagi aru, kas südame jaoks on jõusaal tõesti niipalju raskem..

raxoon
    Member

Üsna tuttav teema. Peale seda, kui kevadeti lõigutrenne (hiit vmt) tegema hakkan, on rinnus valu olnud. EKG ei näita midagi. Spordiarst on ka maha rahustanud. Valu esines vaid puhkehetkel. Trenni tehes kadus valu ära. Selge see, et mõneks ajaks tuleb asja väheke rahulikumalt võtta.

nja sama teema,ega mul trenni ajal ei olnud midagi vaid peale trenni tundsin valu..eelmine aasta käsin rattaga tool aastläbi ja tegin ka väga tugevat trenni ei olnud häda midagi aga nyyyd käin autoga ja teen aeroobset vähe ja pahandus kohe kylas

raxoon
    Member

mul on viimasel ajal nii olnud, et paar kolm tundi peale õhtust trenni hakkab süda puperdama, või läheb rütmist välja. enamasti siis, kui ma just pikali olen. ühe korra on ka uni olnud öösel häiritud, süda oli justkui ärev.

nüüd olen paar korda ära jätnud õhtused magneesiumitabletid. ühe korra oli kõik ok, teisel ööl jälle imelik ärevus.

oktoobrist olen saalis käinud 3x nädalas ja ühe korra lisaks teinud aeroobset (rulluisk või jooks, keskmiselt 1h, pulsiga kuni 145). enne oktoobrit teen just peamiselt aeroobset. ei saagi aru, kas südame jaoks on jõusaal tõesti niipalju raskem..

jälle tuttav tunne.ega mul on ka vahel harva nii olnud,just siis kui oli väga raske trenn…aga yleyldiselt on mul seda harva olnud..arvan et see on pohjustatud just vere varustusega..,peab aeroobset tegema,mingeid häid aineid sööma mis parandab vereringet.,.,

HUVITAV OLEX TEDA MIDA RÄÄGIVAD MEIE SUPER KULTURISTID..MIS NAD SELLEST ARVAVAD JA KUIDAS NENDE JOUSAALI JA AEROOBSE TREENINGU KORD ON

HUVITAV OLEX TEDA MIDA RÄÄGIVAD MEIE SUPER KULTURISTID..MIS NAD SELLEST ARVAVAD JA KUIDAS NENDE JOUSAALI JA AEROOBSE TREENINGU KORD ON

No kulturistid teevad aeroobset oluliselt rohkem kui näiteks jõutõstjad. Eriti enne võistlust. Ma arvan, et enamik jõutõstjaid ei tee aeroobset üldse kunagi, kuigi tegelikult peaks, aga enamasti ei leita selleks aega, energiat, viitsimist jne.

raxoon
    Member

No kulturistid teevad aeroobset oluliselt rohkem kui näiteks jõutõstjad. Eriti enne võistlust. Ma arvan, et enamik jõutõstjaid ei tee aeroobset üldse kunagi, kuigi tegelikult peaks, aga enamasti ei leita selleks aega, energiat, viitsimist jne.

no aga kuidas nad siis on joudnud nii kaugele et on juba puudiumil ja meil juba nii kiiresti sellised mured….järelikult peab neil see asi tasakaalus olema.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.