Skip to main content

Kas kellelgi on häid marinaadi retsepte

Avaleht » Forums » Toitumine » Retseptinurk » Kas kellelgi on häid marinaadi retsepte

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Autor
    Postitused
    Nana
    Member

Et kas kellelgi on häid jogurti/keefiri marinaade kanalihale, võib ka teistele lihadele, kuid ennast huvitab rohkem kanaliha marinaad?

hehee
    Member

Et kas kellelgi on häid jogurti/keefiri marinaade kanalihale, võib ka teistele lihadele, kuid ennast huvitab rohkem kanaliha marinaad?

Ma hoian vasardatud kanaliha lihtsalt kaks päeva külmkapis rohkes keefiris ja tulemus on minu maitse kohaselt väga mõnus ning mahlane. Enne küpsetamist pesen keefiri maha, sest see läheb muidu kärssama.

Nana
    Member

Ma hoian vasardatud kanaliha lihtsalt kaks päeva külmkapis rohkes keefiris ja tulemus on minu maitse kohaselt väga mõnus ning mahlane. Enne küpsetamist pesen keefiri maha, sest see läheb muidu kärssama.

Maitseaineid lisad ka keefiri, kui jahh, siis milliseid või puhas paljas keefir?

xerox
    Member

Üks mu tuttav kokk läks selle peale väga kurjaks kui rääkisin ,et tagusin kanafileed vasaraga.Kanaliha pidi selle jaoks liiga õrn olema.

hehee
    Member

Maitseaineid lisad ka keefiri, kui jahh, siis milliseid või puhas paljas keefir?

Lihtsalt puhas keefir, enne küpsetamist raputan lihale veidi soola.

Üks mu tuttav kokk läks selle peale väga kurjaks kui rääkisin ,et tagusin kanafileed vasaraga.Kanaliha pidi selle jaoks liiga õrn olema.

Söögi valmistamise tavad on väga individuaalsed, minu arust ei saa siin midagi kohustada või keelata, maitse-eelistused on inimestel erinevad. Mina jään ka edaspidi kana vasardama, sest mulle meeldib nii ja antud juhul tõmbab ta sedasi ka keefiri paremini sisse.

gymer
    Member

Ehk siit mõni idee:

Keefirimarinaadis šašlõkk

sea kaelakarbonaad 1 kg

aroomisool 2 sl

keefir (nt. gefilus, 2,5%) 5 dl

apelsinimaitseline fun light´i kontsentraat 2 tl

sidrunimaitseline fun light´i kontsentraat 2 tl

piprasegu 1 tl

Sega kokku marinaad ja kalla kuubikuteks lõigatud lihale, lase külmas seista 3-4 tundi või üleöö. Küpseta lihatükke grillil. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

Jogurtimarinaad

1,5 dl maitsestamata jogurtit

1 peenestatud väike mugulsibul

1 purustatud küüslauguküüs

1 sl peenestatud ingverijuurt

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

0,5 tl jahvatatud kurkumit

Seashashlõkk jogurtimarinaadiga

2 kg sealiha

2 dl maitsestamata jogurtit

2 dl kuiva (vähemagusat) siidrit, sobib näiteks poolmagus õuna-Fizz

poole sidruni mahl

-½ teelusikatäit soola -2 teelusikatäit jahvatatud musta pipart Jogurtimarinaad sobib hästi ka lambalihale.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.