Kas juua või mitte?
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Kas juua või mitte?
- This topic has 22 replies, 14 voices, and was last updated 18 years, 8 months tagasi by
Hi.
-
AutorPostitused
-
aprill 1, 2007 at 5:43 p.l. #110986
kuuliks
MemberMina joon Eviani umbes 1,5-2 l päevas.
aprill 1, 2007 at 6:41 p.l. #110998bohemianrhapsody
MemberKui ööpäevas vähemalt 500 ml ära tuleb, siis tähendab see seda, et olen piisavalt vett saanud (mitte ainult puhast vett juues)? Või siiski ei pruugi tähendada?Ma ei oska öelda, kas see 300-500ml (uriini) tõele vastab, aga arvesta ka sellega, et vett eraldub ka kopsude ja naha kaudu.
aprill 2, 2007 at 1:29 p.l. #111046Arcane
MemberMa ei oska öelda, kas see 300-500ml (uriini) tõele vastab, aga arvesta ka sellega, et vett eraldub ka kopsude ja naha kaudu.Kui täpsem olla,siis vesi eraldub meie kehast uriini, hingeõhu, seedimatu toidujäägi ja higi koostises.
aprill 2, 2007 at 3:20 p.l. #111063Liinu
MemberMida veerikkam on organism, seda intensiivsemalt toimub ka ainevahetus. Kõige veerikkam on veri. Mida vedelam veri, seda kergem südame töö ja väiksem trombide oht. Suure lihaste hulga tõttu on kõige suuremaks veedepooks just lihased ja kreatiini tarbimisel on väga oluline juua küllaldaselt vett.Samas tuleks ka meeles pidada, et vett ja vedelikku ei saaks organismi üle liia. Vesi imendub kudedesse väga kiiresti ja see võib olla organismile ja rakkudele ohtlik. Kui vett on rakus väga palju, siis rakk lihtsalt läheb katki ja hävib. Kui lõhki minevaid rakke on rohkem, kui uuesti tekkivaid rakke, siis teadagi, mis inim organismiga juhtub.
Loomulikult tuleb hoolitseda ka selle eest, et organismis liialt vähe vedelikku ei oleks. Sel juhul lihtsalt rakkud kuivavad ära.
Kõik peaks bilansis olema. Veest ja vee bilnasist saab lugeda
mai 19, 2007 at 4:44 p.l. #115819matti
MemberMinu meelest on parim võimalus teada saada,kas organismis on vell parajalt või vähe,on see kui sa vaatad oma uriini värvi.Kui kollkas-oranž,siis on vett vähe,vaja juua.Kui aga helekollane-suhtläbipaistev,siis on kõik ok.Parandage mind,kui ma eksin.
juuni 10, 2007 at 8:18 p.l. #117265Maicle
MemberKüsimus sarnasest vallast.
Olen kuulnud et gaasiliste jookide tarbimine põhjustab luude hõrenemist, nagu pidev limpsi lakkumine (lisaks suhkruhaigus).
Aga kui suur on reaalne vahe (Tervislikusest vaatepunktist kui suur vahe on ?) näiteks Aura Jõhvika kergelt gaseeritud veel ja …….näiteks tartu limonaadil ? Või veel hullem Coca Colal ?
St kui seda vett pidevalt palju juues tekib ka see suhkruhaiguse oht ?
See vesi pole veel nii magus, kõigerohkem paneb mõtlema Viva freshi Lemon &… laimi vms, rohelist värvi gaseerimata. See tundub ikka väga magus…..nagu limonaad peaaegu.
Omast kogemusest ei soovitaks ka seda keha nn kuulata, kui ma jooks ainult otsese janu järgi, tarevitaksin päevas mingi 0,5 L mingit jooki……
Ette tänades
juuni 10, 2007 at 8:51 p.l. #117268gmaster
Membermingis katses oli isegi tartu limonaad söövitavam kui coca cola.. või midagi sellist
kuskil võsareporteris oli
aga mida vähem seal e-sid ja lisaaineid on, seda parem
juuni 11, 2007 at 10:15 e.l. #117298Hi
MemberHappeline oksiid + vesi = hape – viib kaltsiumi kehast välja
Co2
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.