Skip to main content

kas 3×65 või 70, 65, 60

Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » kas 3×65 või 70, 65, 60

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 30 total)
  • Autor
    Postitused
    david
    Member

Tere,

Niih, varsti hakkab saama 9 kuud trenni tehtud. Algul surusin kangiga seeriaid 25kg-ga, kuid nüüd olen viimasel ajal 65kg-ga teinud. Probleem on järgmine: kuna raskused on suurenenenud, ei jõua enam 65kg-ga teha 3×8 vaid viimane seeria kipub olema 5-6 kordust. Seega, kas oleks mõtekas ning kas üldiselt tehaksegi nii, et esimene seeria raskemaga (nii, et jõuaks 8x ära suruda), teine natuke kergemaga ja kolmas ka kergemaga. Ma mõtlen, kas peaksin muutma oma metoodikat, või jätkama ikka 3x65kg süsteemis seni, kuni suudan ka 3×8 ära suruda?

Tänan

madis
    Member

RTFM. Sa peaksid minema üle suurematele raskustele, või väiksematele, kuna sul on rutiin tekkinud. Selle nähtuse kohta netis palju inffi !

david
    Member

Seega siiski see 70,65… variant. RTFM njah, eks ma otsin siis midagi.

mart
    Member

mina sinu asemel pöörduksin mõneks ajaks HIT-i põhimõtete juurde ja vaataksin, mis juhtub. HIT-i kohta saab lugeda http://www.cyberpump.com

see sinu idee teha mingit 70, 65 ja 60 seeriaid on täielik nonsenss, sorry. ei ole mõtet, mees, see ei too sisse.

tee rinda näiteks nii: kerged soendusseeriad n2iteks 30kg-ga, paar-kolm tükki, JA SIIS TÄIE PEALE! 55kg kangi peale ja sihid 20 korduse peale. teed suutlikkuse piirini ära ja siis veel aidatud kordusi või negatiive mitu tükki otsa. ja siis surumise pingilt minema, teed veel 2 harjutust järgi, kumbagi ntx kaks seeriat. nendest harjutustest 1 võiks olla trosside ristamine, aga niimoodi, et lased rinna ekstreemselt venitusse. selline shokitrenn aitab su seisakust kiiresti üle.

mart
    Member

üldiselt on algajate puhul seisaku põhjuseks sageli “mõttetud seeriad”, st mõeldakse trenni tulles valmis, mitu seeriat ja mitu kordust ja mis harjutusi, ja ei pingutata korralikult. ja siis tekibki selline ratatatataa efekt – kolistan aga need seeriad läbi, mis ma plaanisin ja ohh kus nüüd sai trenni tehtud, olen kõva ja lähen koju magama. tegelikult peaks enne igat seeriat ennast kokku võtma ja tegema see seeria viimase peale. ja kui sa peale seda seeriat jõuad veel ühe teha, oled kõva mees, ja teedki selle seeria. aga kui ei jõua, töötas sinu puhul juba see sama esimene seeria ja edasi ei ole mõtet enam teha. see ongi HIT.

david
    Member

Tänan! Uurin selle HIT kohta lähemalt!

madis
    Member

see ratataaa on lahe, päris tihti on saalis selliseid vendasid näha kes vaikselt pingil chillivad ja itsitavad, kui sina nurgas verd higi ja robi valad.

Ikka vihaga peab treeenima !

david
    Member

Ok, lugesin siis selle HIT FAQ läbi – sain üldjoontes pihta, milles asi seisneb. Parandage, kui ma eksin:

1)Igat harjutust üks seeria? Aga siis maksimaalse intensiivsusega. (Kui näiteks rinda teen – kas siis kesk, üla, ala – kokku igale 1 seeria – või kui jõuan siis rohkem?)

2) Kas seda metoodikat oleks mõttekas kastutada kõigi lihasgruppide puhul ja pidevalt – st jäädagi selle metoodika juurde? Mõtlen just seda, et kui see meetod on efektiivne, siis miks seda ei propageerita niiväga – ikka on kuulda, et suurele lihasgrupile 12 seeriat jne.. Või olen mina millestki valesti aru saanud?

Ette tänades,

David

mart
    Member

jah, sa oled väga õieti aru saanud! aga üks asi, millele tuleb tähelepanu pöörata, on see, et üks seeria on küllalt siis, kui ta ON küllalt. kui sa alustad rinda ntx (peale soojendusseeriaid) 100kg HIT seeriaga ja teed nt 10 kordust ja siis puhkad 3 minutit ja jõuad 110kg kangiga 6 kordust teha, siis tee see ära, sest HIT seeria ei olnud maksimumi peale. ühesõnaga HIT seeria peab olema täie peale ja siis on küll ühest seeriast küllalt. aga kui sa ei suuda nii makimumi peale teha, siis l2heb vastavalt rohkem seeriaid.

tegelt on tõde selles, et vaheldust peab olema, ja siis veel selles, et eri inimestele töötavad eri asjad paremini. nii et soovitan proovida mõnda aega HITi ja vaadata, kuidas mõjub.

Anonüümne
    Guest

See HIT -i süsteem on täielik sitt, see on mõeldud nende jaoks kes ei viitsi korralikult trenni teha , ükski edasijõudnud kulturist seda jama ei kasuta, nüüd tulevad head vastu kommentaarid

madis
    Member

mis on korralik trenn ? loomulikult on HITti võimalik ülejala teha. Aga see ei tee teda veel halvaks. 4 päeva nädalas, eri kehaosad – tekib oht et mõni trenn jääb vahele, samuti kulub iga trenn nii kaua aega, et võib tekkida käegalöömise oht.

madis
    Member

mis on korralik trenn ? loomulikult on HITti võimalik ülejala teha. Aga see ei tee teda veel halvaks. 4 päeva nädalas, eri kehaosad – tekib oht et mõni trenn jääb vahele, samuti kulub iga trenn nii kaua aega, et võib tekkida käegalöömise oht.

david
    Member

HIT printsiipidest lugesin välja, et kogu keha korraga – aga see ei tähenda, et ma peaks ntx üle päeva tegema? Sama hästi võin ma ju n.ö. HIT süsteemis teha eri päevadel eri lihased – või kuidas?

david
    Member

Sry:

To Webmaster – kui ma panen http://www.amazon.ee – miks ta viskab mind automaatselt sinna lehele, kus ma varem posti tegin (koos selle posti saatmisega)? Sellest ka need 3 posti siin ülal.

david
    Member

Aga muidugi, väga huvitav oleks teada, mida OTT arvab sellest HIT meetodist.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 30 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.