Kartul vs Makaron
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Kartul vs Makaron
- This topic has 47 replies, 23 voices, and was last updated 17 years, 1 month tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 4, 2009 at 1:43 p.l. #177785
rainisk
MemberKartul on kuidagist vaimu nyristav toiduaine… Tont seda teab, kust mul selline pseudoteadmine p2rineb
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Kartuliga toidetakse endale kuulekat rahvamassi
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nojah, jänkid eelistavad burksi ja friikaid
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> küll nad on ikka vaimult teravad, suured ja kuuletumatud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 4, 2009 at 1:57 p.l. #177789oss
MemberKartuli glükeemiline indeks on 85, makaronidel 47 kanti.
jaanuar 4, 2009 at 2:44 p.l. #177791wola
MemberKartuli glükeemiline indeks on 85, makaronidel 47 kanti.Toidud, mille glükeemiline indeks on suur, langetavad vereseerumis antioksüdantide taset, süvendades organismi kudede kahjustusi ja soodustades krooniliste haiguste teket. Mõelge nüüd siis ise, kumb on parem, kas makaron või kartul…
jaanuar 4, 2009 at 2:45 p.l. #177792timo116
MemberKartuli glükeemiline indeks on 85, makaronidel 47 kanti.see tähendab mida? Hari mind
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 4, 2009 at 3:10 p.l. #177794Toivo295
MemberKartuli glükeemiline indeks on 85, makaronidel 47 kanti.Täiesti mõttetu number on glükeemiline indeks. Kui jälgida, siis pigem glükeemilist koormust.
GL-i valem – GI x süsivesikute hulk portsjonis jagatud 100-ga.
Kartul: 85 x 17 / 100 = 14,45
Makaronid : 47 x 68 / 100 = 31,96
jaanuar 4, 2009 at 3:12 p.l. #177795Toivo295
MemberToidud, mille glükeemiline indeks on suur, langetavad vereseerumis antioksüdantide taset, süvendades organismi kudede kahjustusi ja soodustades krooniliste haiguste teket. Mõelge nüüd siis ise, kumb on parem, kas makaron või kartul…Porgandi GI on ka kuskil 90-ne kanti…
jaanuar 4, 2009 at 3:21 p.l. #177796jrx
MemberGI kui number on täiesti mõttetu millegist juhendumiseks…
GL on parem jah. Aga isegi seda mõjutavad veel ka asjad nagu nt. kiudainete hulk selles asjas ja muudes asjades mida sa sööd, valkude ja rasvade kogus ja tüüp, mida samal ajal tarbid jne.
Vähemalt nii olen mina aru saanud.
Ja ärge siiski jätke tähele panemata, et siin on KARTUL nagu kartul ja makaronid nagu KUIVAINE. Keedetud makaronides on per 100g süsivesikute kogus teine.
Aile – kas sa tatramakarone oled proovinud? (ma ei ole ja mõtlen et huvitav kuidas on:)
jaanuar 4, 2009 at 3:33 p.l. #177799Samakamees
MemberGI kui number on täiesti mõttetu millegist juhendumiseks…GL on parem jah. Aga isegi seda mõjutavad veel ka asjad nagu nt. kiudainete hulk selles asjas ja muudes asjades mida sa sööd, valkude ja rasvade kogus ja tüüp, mida samal ajal tarbid jne.
Ja ärge siiski jätke tähele panemata, et siin on KARTUL nagu kartul ja makaronid nagu KUIVAINE. Keedetud makaronides on per 100g süsivesikute kogus teine.
Aile – kas sa tatramakarone oled proovinud? (ma ei ole ja mõtlen et huvitav kuidas on:)
Ei ole küll Aile , aga olen proovinud tatramakarone. Omapärased. Esimene taldrikutäis on hea , teine hakkab vaikselt vastu
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 4, 2009 at 4:43 p.l. #177813Aile
MemberGI kui number on täiesti mõttetu millegist juhendumiseks…GL on parem jah. Aga isegi seda mõjutavad veel ka asjad nagu nt. kiudainete hulk selles asjas ja muudes asjades mida sa sööd, valkude ja rasvade kogus ja tüüp, mida samal ajal tarbid jne.
Ma ka tatras6ber
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tatramakarone ei ole veel proovinud. Ainult tangu… Kyll siis, kopp ees ja vaheldust vaja, pean meeles.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 4, 2009 at 5:03 p.l. #177816jaanuar 4, 2009 at 5:03 p.l. #177817Kevin de puta madre
MemberAga mida süüa siis rasvapõletuse ajal kanafilee kõrvale?
Olen kuulnud et kartul tahab happelist keskkonda kana aga teistsugust, või oli see vastupidi.
Igastahes selline jutt on kõrva jäänd et kartul ja kana kokku ei sobi?!
Riisi? Riis tundub süsivesiku rikas ja rohkem massitoit.
jaanuar 4, 2009 at 5:06 p.l. #177818jrx
MemberPff! Rasvapõletuse ajal söö kanafilee kõrvale aedvilju! Ei mingit kartulit ega riisi.
jaanuar 4, 2009 at 5:20 p.l. #177820Mailman
MemberAedvilju jah, portsjon umbes vastavalt liha kaalule.
jaanuar 4, 2009 at 7:58 p.l. #177845daemonium
MemberKartuliga toidetakse endale kuulekat rahvamassi
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vat on ikka kasu ülikoolidest!Toredaid ja vajalikke teadmisi jagatakse …,
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Peab homme laiskusest jagu saama ja elukaaslasele õhtusöögi kokku keetma …
kasutades voorumis saadud teadmisi …,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>btw,kaua vajaliku tulemuse saavutamine aega ka võtab – nädalaga ikka saab hakkama,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 5, 2009 at 4:05 e.l. #177876leinekas
MemberMina ei puutuks makarone 3-meetrise pulgaga ka mitte.Makaronid kuuluvad samasse toiduainetegruppi nagu sai, saiakesed ja muud jahutooted.Muidugi, kui sa oled alakaaluline ning rasva pole ollagi, siis eelista makarone.Kui eesmärgiks on midagi muud peale tühipalja (rasva)massi, siis kartulid.mnjaa ma ei saa aru miks sa siin saia sarjad,kuna viimane on üks kõige odavamaid tooted ,millest süsivesikuid saada.Kui hakata juuksekarva lõhkiajama siis mina näiteks ei söö üldse kartulit,riisi ega makarone ainult liha ning kohupiima(muidugi kõrval on natukene ka tomatit ja kurki) -lisaks saia.Kui sa oma päeva vajaliku valgukoguse kätte saad,siis võid serveerida endale kõrvale mida tahes.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.