Kartul või riis või tatar
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Kartul või riis või tatar
- This topic has 33 replies, 26 voices, and was last updated 15 years, 8 months tagasi by
LaizeN.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 13, 2007 at 7:30 p.l. #101765
Annika Pärtel
MemberMeie sööme kõike nimetatud, siiski riisist vaid pruuni. Viimasel ajal on kartuli periood olnud, kuna miskipärast isu selle järele.
jaanuar 13, 2007 at 7:31 p.l. #101766monarh
MemberTatral on peaks olema madalaim glükeemiline indeks neist kolmest. Aga jah. Nagu OldMan ütles, siis riise on väga mitmesuguseid.Ise tarbingi neist kolmest enim tatart. Aga üldiselt ka teisi aegajalt.
Kuda sa jrx tatart valmistad? Kas lihtsalt keedad? Mulle nimelt see sinder nõnda lihtkeedetult eriti ei istu. Lapsepõlves mäletan, et olin õudne tatra fänn. Aga siis valmistas seda vanaema. Ta tegi seda kuidagi praeahjus vene n.n. “Tšigunokis” (selline kaalikakujuline vene malmpott, seest emailitud). Siis tuli see kuidagi jube hea
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> valasid piima peale, käär leiba kõrvale ja … viimase peal. Tol ajal ju eriti huvi ei tundnud, kuidas hea toit valmis. Oli vaja lihtsalt kuulata, kuidas vanaema ikka ja jälle ukselt hõikas: SÖÖÖÖMAAA!!! Ja thats it!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 13, 2007 at 7:46 p.l. #101767Capricorn
MemberMinu arust nii tuleb kõige parem tatar kui ei keeda seda. Lased lihtsalt korraks keema ja siis pott kohe maha ning teki (tekkide) sisse mässida (võib muidugi rätiku vms ka ümber panna kui on oht tekki määrida). Vett loomulikult seest ära ei vala. Niimoodi u. 15-20 min seisab ja väga hea tuleb.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 13, 2007 at 8:14 p.l. #101770monarh
MemberMinu arust nii tuleb kõige parem tatar kui ei keeda seda. Lased lihtsalt korraks keema ja siis pott kohe maha ning teki (tekkide) sisse mässida (võib muidugi rätiku vms ka ümber panna kui on oht tekki määrida). Vett loomulikult seest ära ei vala. Niimoodi u. 15-20 min seisab ja väga hea tuleb.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nii võib tõesti hea tulla. Muidu keedad selle mõnusa tatra maitse tera seest välja ja hiljem kallad kraanikausist alla. Tänud idee eest Capricorn.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 13, 2007 at 9:30 p.l. #101771jrx
MemberMina teen tatart nii (ema õpetas:P) et kuumutan natukeses õlis läbi, siis panen peale 2x rohkem (kuuma/sooja) vett kui oli tatart ja siis lasen vaikselt kaane all keeda – vesi keeb ära nii et kurnama ei pea midagi. Jääb ilus sõmer. Maitseks viskan koos veega vahel puljongikuubiku või pool ka sisse.
märts 15, 2007 at 10:15 e.l. #109612kuuliks
MemberMina teen tatart nii (ema õpetas:P) et kuumutan natukeses õlis läbi, siis panen peale 2x rohkem (kuuma/sooja) vett kui oli tatart ja siis lasen vaikselt kaane all keeda – vesi keeb ära nii et kurnama ei pea midagi. Jääb ilus sõmer. Maitseks viskan koos veega vahel puljongikuubiku või pool ka sisse.Keedetud tatar ilma mingisuguste lisanditeta on minu meelest parim ja tervislikum ka.Poest ostetud valmistatar on õliga.Mina leidsin poest,et nüüd saab tatart keeta ka samasugustes kotikestes nagu riisi.
mai 15, 2010 at 5:11 e.l. #266186Aile
MemberMina teen tatart nii (ema õpetas:P) et kuumutan natukeses õlis läbi, siis panen peale 2x rohkem (kuuma/sooja) vett kui oli tatart ja siis lasen vaikselt kaane all keeda – vesi keeb ära nii et kurnama ei pea midagi. Jääb ilus sõmer. Maitseks viskan koos veega vahel puljongikuubiku või pool ka sisse.Puljongikuubik
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Arendate tundlikkust, siis saate ka ilma lugemata aru, kui õudne (tõelise toidu maitse surm jne) see on.
mai 15, 2010 at 5:33 e.l. #266188MoloM
MemberMillist neist on kõige kasulikum süüa? On arusaamatu, sest arvasin kogu aeg, et riis on tervislikum ja ei anna nii palju kilokaloreid, kui kartul , aga nüüd kaloriarvutit vaadates tundub vastupidi. Et kasulikum on süüa kartulit? Kumba oleks parem süüa, kui ei taha paksuks minna? Või hoopis siis tatar?Ei maksa üle asju karta, ei tee neist kolmest üksi kedagi paksuks.
mai 15, 2010 at 7:24 e.l. #266195HenryP
Member… samas ka šhokolaad, kommid, burksid, pizzad jne ei tee paksuks, sest kõik oleneb siiski kogustest ning sellest, kas päeva jooksul kulutad söödud kalorid ära või mitte. Ei saa ka mainimata jätta toiduainete vahekorda- vaevalt, et väga efektiivselt kaalust alla saab võtta, kui päeva menüüks on vaid hunnikute viisi riisi.
Mitte, et ma soovitaks süüa eelnimetatud maiustusi või rämpstoitu, vaid tahan öelda, et kõik ei ole nii must ja valge, et riis teeb paksuks ja tatar mitte.
mai 15, 2010 at 7:33 e.l. #266196matjusm
MemberPuljongikuubik
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Arendate tundlikkust, siis saate ka ilma lugemata aru, kui õudne (tõelise toidu maitse surm jne) see on.
Puljongikuubik on suurepärane maitsestaja, tõsi küll tatra puhul ma seda ei kasuta vaid pigem riisiga.
Üks hea nipp tatra valmistamiseks on ta mõned tunnid varem (kas või eelmisel õhtul kui on plaan hommikusöögiks süüa) likku panna ning lasta tal vesi endasse sisse imeda. Pärast võtab keetmine palju vähem aega ning tatar ise on ka niimodi veidi pehmem.
Tatar on ka kasulik ja annab vähe kaloreid ka.100g toote kohta on tatral ja riisil väga sarnased toitainekogused- lugedes oma toidupakendeid on tatras 350kcal/100g kohta (69g süsivesikuid, 12g valku) ning riisis 360kcal/100g kohta (77g süsivesikuid, 9g valku) nii et ei ütleks et tatar vähem kaloririkas oleks.
Kartul on aga suhteliselt kalorivaene võrreldes nendega- kusagil 15-20g süsivesikuid ja 2g valke 100g kohta.
mai 15, 2010 at 2:18 p.l. #266224marjasha
MemberNeist kolmest valiksin tatra, kuna maitseb kõige paremini ja kõhu vastu kõige sõbralikum (eriti hea on hapkoorega
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>), kartul ja riis teevad minu kõhu imelikuks, sellepärast söön neid väga harva.mai 15, 2010 at 4:03 p.l. #266227Alfonze
Member100g toote kohta on tatral ja riisil väga sarnased toitainekogused- lugedes oma toidupakendeid on tatras 350kcal/100g kohta (69g süsivesikuid, 12g valku) ning riisis 360kcal/100g kohta (77g süsivesikuid, 9g valku) nii et ei ütleks et tatar vähem kaloririkas oleks.Kartul on aga suhteliselt kalorivaene võrreldes nendega- kusagil 15-20g süsivesikuid ja 2g valke 100g kohta.
Oot misasju sa võrdledki siinkohal, viljatooted kuivainena ja kartul koos kõige oma veega, loogiline, et kartul on kõige kalorivaesem ju, Ma tahaks näha kuidas sa krõbistad kuivalt riisi ja tatart samas koguses mis kartulit:-P Lisaks veel oluline kiudaine kogus ja GI näitajad.
mai 15, 2010 at 4:26 p.l. #266229P-A-U-L
MemberIse eelistan kartulile tatart.
mai 16, 2010 at 9:34 e.l. #266279inside14
MemberNõus, et tuleb kõiki süüa toitumise tervislikkuse suhtes. Endal käib valik rohkem selle põhjal mida ma sinna kõrvale lihatoodetest teen. Kui kana/kanafilee siis üldiselt riis, samas ahjus tehtud kanaga on ka kartul väga hea. Kui on mõni teine liha, sea/veise või hakkliha kotletid siis üldiselt tatar, samas neile sobib ka minu puhl kartul, riis aga mitte.
mai 16, 2010 at 10:15 e.l. #266281PT London
MemberMassikal riis&tatar enamus asjast ja dieedil/vormi hoidmisel kartul enamasti.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.