Kardiotreening
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Kardiotreening
- This topic has 173 replies, 59 voices, and was last updated 13 years, 1 month tagasi by
TomiP.
-
AutorPostitused
-
november 17, 2010 at 4:06 p.l. #276293
Aile
MemberNaha taastumine on palju keerulisem teema kui lihase taastumine.Jessas! Mis nüüd küll saab!

Hakataksegi natuke varem istet pakkuma…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 17, 2010 at 4:58 p.l. #276298Risto Uuk
MemberVõtad peale trenni sheigi, rasvapõletus peatub? Võtad trenni ajal sheiki, mis siis toimub? Teed enne trenni sheigi, ka rasvapõletust ei toimu?Mida siis tegema peab?
Hoolitsed selle eest, et terve päeva ajal oleks väike kaloridefitsiit.
november 17, 2010 at 8:24 p.l. #274749marko1222
MemberHoolitsed selle eest, et terve päeva ajal oleks väike kaloridefitsiit.Saaksid selgitada sõna kaloridefitsiiti mulle ? Sheik ei ole kasulik siis kaalulangetamise ajal?
november 17, 2010 at 8:32 p.l. #274735Risto Uuk
MemberSaaksid selgitada sõna kaloridefitsiiti mulle ? Sheik ei ole kasulik siis kaalulangetamise ajal?Ma ei usu, et terve päeva vältel shake-isid tarbida väga hea on, imenduvad veidi liiga kiiresti, aga peale trenni või hommikul, miks mitte? Üldiselt kindlasti eelistan terveid toiduaineid.
Kaloridefitsiidi all mõtlen, et sööd vähem kui kulutad energiat päeva jooksul. Mitte, et peale trenni toitumine pole oluline, aga kõige olulisem on ikkagi see, mida sa terve päeva vältel sööd.
november 17, 2010 at 8:47 p.l. #274686marko1222
MemberMa ei usu, et terve päeva vältel shake-isid tarbida väga hea on, imenduvad veidi liiga kiiresti, aga peale trenni või hommikul, miks mitte? Üldiselt kindlasti eelistan terveid toiduaineid.Kaloridefitsiidi all mõtlen, et sööd vähem kui kulutad energiat päeva jooksul. Mitte, et peale trenni toitumine pole oluline, aga kõige olulisem on ikkagi see, mida sa terve päeva vältel sööd.
Selgeselge, tavaliselt sheiks lähebki ju pärast jõusaali sisse.. see on ju sama mis ” Taastaja ” , või ma eksin ?
november 17, 2010 at 10:21 p.l. #274532PT London
MemberSelgeselge, tavaliselt sheiks lähebki ju pärast jõusaali sisse.. see on ju sama mis ” Taastaja ” , või ma eksin ?söö kasvõi liha, ikka taastud samamoodi, kõik lihtsuhkrud ka mõttetud, ise söön juba mitu kuud putru vahukoorega ja ei mingit muutust taastumise ajas.
veebruar 19, 2011 at 8:02 e.l. #290432haamer
MemberKuna nüüd sai hakatud jalgu eraldi treenima, siis selline jalgade väsimus järgmisel päeval on uus asi…
Küsimus : kui on eelneval päeval olnud väga intensiivne jalatrenn ja tõesti järgmisel päeval jalad on väga kurnatud, kas siis veloka peal väntamine kardio eesmärgil oleks paha ja takistaks taastumist ? Sest plaan oleks muidu teha 20-30 minti korralikult velokat ja siis rahulikult tasakesi uuesti venitada jalalihaseid.
veebruar 19, 2011 at 8:08 e.l. #290433Ott Kiivikas
MemberKuna nüüd sai hakatud jalgu eraldi treenima, siis selline jalgade väsimus järgmisel päeval on uus asi…Küsimus : kui on eelneval päeval olnud väga intensiivne jalatrenn ja tõesti järgmisel päeval jalad on väga kurnatud, kas siis veloka peal väntamine kardio eesmärgil oleks paha ja takistaks taastumist ? Sest plaan oleks muidu teha 20-30 minti korralikult velokat ja siis rahulikult tasakesi uuesti venitada jalalihaseid.
Ma ütlen ,et se pigem kiirendab taastumist, seega võid seda teha nii jalatrenni järel vahetult, kui ka jalatrennile järgneval päeval. Ja venitus on ka väga mõistlik teha nii trenni järel kui ka aeroobse järel kui see on järgneval päeval.
veebruar 19, 2011 at 8:18 e.l. #290434haamer
MemberOkei tänud
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> see motiveerib veelgi rohkem kardiot tegema.Aga kui näiteks on selline päev kus on jalad & õlad koos ja treening koos soojenduse ja venitustega kestab juba kuskil üle tunni siis võibolla pole hea mõte kardiot veel otsa teha, et pigem järgmisse päeva lükata see?
// Et siinkohal see tõstatab juba üles selle küsimuse et kui pikk treeningaeg on juba halb ? Endal kestavad näiteks need jõutrennid koos venituse ja soojendustega 1.10-1.20h ehk ja kui ma sinna veel nüüd 20 minti kardio otsa teeksin siis hakkab juba 2 tunnile lähenema…
veebruar 19, 2011 at 2:58 p.l. #290489Viiking
MemberOkei tänud
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> see motiveerib veelgi rohkem kardiot tegema.
Aga kui näiteks on selline päev kus on jalad & õlad koos ja treening koos soojenduse ja venitustega kestab juba kuskil üle tunni siis võibolla pole hea mõte kardiot veel otsa teha, et pigem järgmisse päeva lükata see?
// Et siinkohal see tõstatab juba üles selle küsimuse et kui pikk treeningaeg on juba halb ? Endal kestavad näiteks need jõutrennid koos venituse ja soojendustega 1.10-1.20h ehk ja kui ma sinna veel nüüd 20 minti kardio otsa teeksin siis hakkab juba 2 tunnile lähenema…
Minul on jõukavaga alati 2h läinud koos väikese soojenduse (500m ergomeetril ja siis kogu keha ka veel, kokku ~ 15 minutit) ja venitusega, pausid olid isegi tagasihoidlikud jõukava kohta. Ma küll ei kujuta ette, et koos soojenduse ja venitusega tuleks trenn ainult 1h ja natuke peale, siis ma ei läheks vist üldse trenni
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 19, 2011 at 4:30 p.l. #290494Acqua
MemberMa arvan ka, et see “kui kaua juba palju on” teema on ülepakutud. Puhtalt ühekordse jõutrenniga oleks tore 60 min hakkama saada, aga midagi ei juhtu kui saad rutem v läheb kauem. Sinna juurde põhjalik venitus ja sõltuvalt treenijast ka kerge aeroobne, millega ei tasu vahetult pärast jõutrenni üle pingutada. Kui võimalus, siis vabalt teha jõusaalivabal päeval kardio.
veebruar 22, 2011 at 4:25 p.l. #290801kraan
MemberTere
Olen siin tuhlanud ja vastust pole veel leidnud. Küsimus siis selles, et mis piirilt hakkab kardio lihast põletama?
Plaanin siis hakata uuesti trenni tegema, ja vormi saada. Eelmine aasta sai tehtud kardiod iga päev 8 nädalat( 1 kord kestis 20-30 min), seal hulgas ka lõuatõmbed, seeriad hantlitega, ning kõhulihased. Kahjuks pidin lõpetama, sest murdsin luu, aga selle 8 nädalaga sain kenasti rasva % vähemaks ja mingilmääral ka lihas arenes.
Nüüd tahaks targemalt trenni teha, uuesti sama kava: igapäev kardio 30 min, lõuatõmbed, kätekõverdused, seeriad hantlitega ning kõhulihased. Eesmärk ei oled lihast kasvatada, vaid rasva % vähendada ning lihased trimmi.
Tahaks ka teada toitumise kohta, sest eelmine aasta ma tõesti hoidsin toiduga tagasi, sõin kõike(v.a rämpstoit ja maiustused), aga vähe, ning tihti oli õhtul kõht väga tühi. Kas on tõsi, kui liiga vähe süüa siis keha hakkab just hoidma seda rasva? Hetkel ei kirjutanud täpset toitumist ja harjutusi, sest pole veel alustanud.
Edit
Lugesin juurde ja sain targemaks. Aga küsimus nüüd selles, kui ma peale kardiot veel kõvasti kõhulihaseid teen ja lõuga tõstan, kas on see tühja rabelemine või on sellest ikka kasu ka?
veebruar 23, 2011 at 3:40 p.l. #290895xintoc
MemberTereOlen siin tuhlanud ja vastust pole veel leidnud. Küsimus siis selles, et mis piirilt hakkab kardio lihast põletama?
Plaanin siis hakata uuesti trenni tegema, ja vormi saada. Eelmine aasta sai tehtud kardiod iga päev 8 nädalat( 1 kord kestis 20-30 min), seal hulgas ka lõuatõmbed, seeriad hantlitega, ning kõhulihased. Kahjuks pidin lõpetama, sest murdsin luu, aga selle 8 nädalaga sain kenasti rasva % vähemaks ja mingilmääral ka lihas arenes.
Nüüd tahaks targemalt trenni teha, uuesti sama kava: igapäev kardio 30 min, lõuatõmbed, kätekõverdused, seeriad hantlitega ning kõhulihased. Eesmärk ei oled lihast kasvatada, vaid rasva % vähendada ning lihased trimmi.
Tahaks ka teada toitumise kohta, sest eelmine aasta ma tõesti hoidsin toiduga tagasi, sõin kõike(v.a rämpstoit ja maiustused), aga vähe, ning tihti oli õhtul kõht väga tühi. Kas on tõsi, kui liiga vähe süüa siis keha hakkab just hoidma seda rasva? Hetkel ei kirjutanud täpset toitumist ja harjutusi, sest pole veel alustanud.
Edit
Lugesin juurde ja sain targemaks. Aga küsimus nüüd selles, kui ma peale kardiot veel kõvasti kõhulihaseid teen ja lõuga tõstan, kas on see tühja rabelemine või on sellest ikka kasu ka?
Su jutt on vastuoluline. Esiteks sellepärast, et iga väike liigutus ei kaota lihast ja iga liigutus ei tekita seda massiliselt juurde. Toiduga saad üsna palju reguleerida enda tulemusi. Tuleb paika seada kõigepealt enda eesmärk.(kaalus juurde, maha või säilitada) Pakun, et see kuidas sul lihas arenes iga päev 8 korda nädalas trenniga oli nii et reljeef tuli välja ja rasvaprotsent läks madalamaks, sest vähe süües suurt ei saavuta. Kulutatud energia kogus tuleb toidust kätte saada ning see peab sisaldama lihastele vajalikku ehitusmaterjali.
Kui eesmärk on paigas, tuleb korralik treening- ning toitumiskava teha. Kui igapäev teha lõuatõmbeid ja kõiki lihasgruppe läbi juhtub nii, et lihased ei taastu ära ja sealt maalt jääbki ülekoormuse tõttu areng seisma. Ilma puhkuseta ei saa kuidagi.
Esialgu soovitan artikleid sirvida. Väike kardio ei takista kõhulihaste arengut. Ikka on kasu. Oma keha peab õppima tunnetama, sööma piisavalt ja taastuma piisavalt. Natuke lugemist ja tead täpselt kui palju ja mida.
veebruar 23, 2011 at 6:22 p.l. #290904gmaster
MemberMuutub lihast lõhkuvaks sellest hetkest kui toitumine on paigast ära, st kui aminohappeid veres enam pole.
märts 11, 2011 at 6:33 p.l. #292781vrsm
Memberintensiivne kardio
paar korda kuus teen oma tavapärase jõusaalitreeningu asemael umbes tunnikese velotrenažööri (see pole min uainus aeroobne trenn), nagu näiteks täna.
aga mitte selline rahulik “veeremine”, vaid üpris karm kütmine, vähemalt enda füüsilise vormi kohta: nt täna sai tehtud 57 minutiga 1000 kalorit (jah, see arv, mida masin näitab, pole muidugi 100% täpne, kuid mingi ettekujutuse treeningu iseloomust saab).
selle trenni EESMÄRK on keha nö puhastada ja läbi võtta (ma higistan selles trennis nii, et riietest saab lõpuks solinal higi välja väänata), ennast korralikult vaimselt ja füüsiliselt proovile panna, end korralikus jalgrattavormis hoida, rasva põletada ning ülakehale jõusaalist päevaks puhkust anda.
programmivalikust on mul peaaegu alati kasutusel intervallid ning enamasti teen 2 x u 20-25 min ja viimaseks, kolmandaks osaks siis lühema, u 10-15 min sõtkumise (täna 2 x 22 ja viimaseks 13 min). igatahes kokku kas tund aega väntamist või 1000 kalorit (see teeb enamasti u sama välja).
kuna sellise trenni puhul on vedelikukaotus suurem ning ka üldine iseloom treeningul hoopis teine (nt jalad saavad hoopis suurema raskuse kui ülejäänud keha) siis huvitavad mind nõuanded ja nipid, mida selle trenni päeval järgmistel kordadel järgida:
mida ja kui palju enne trenni süüa (rasvapõletus)
millal ja mida pärast treeningut süüa (kuidas korralikult taastuda, kuid mitte liialdada ja endale rohkem sisse süüa kui trenn väärt oli)
mis peaks olema kindlasti olemas trennijoogis se puhul (soolade kadu arvestades nt)
kas järgneva päeva jooksul (teen trenni varahommikul) peaks toitumises midagi erilist arvestama
mõned üldised soovitused ehk, vbl on midagi endal lisada?
suured tänud vastajaile.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.