Kardiotreening
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Kardiotreening
- This topic has 173 replies, 59 voices, and was last updated 13 years, 1 month tagasi by
TomiP.
-
AutorPostitused
-
august 7, 2009 at 7:25 p.l. #212000
timo116
MemberTavaline asi, kõik kohad sellised vägilasi täis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Massi, massi ja veelkord massi teemaalgatajale..
november 10, 2010 at 5:26 p.l. #282039marko1222
MemberKüsimus on siis järgmine.. et pmst eesmärgiks on rasvapõletamine kehalt ning tuua lihaseid välja ning treenida neid. Praegu lasen enne treeningut jooksulindil 10 minti soojenduseks ning 10 minutit peale jõutreeningut kiire sörgiga.. küsimus ongi siis selles.. et cardio osas olen ma suht arutu, et kas ma peaksin jooksu aega tõstma?
november 10, 2010 at 6:12 p.l. #282041matjusm
MemberKüsimus on siis järgmine.. et pmst eesmärgiks on rasvapõletamine kehalt ning tuua lihaseid välja ning treenida neid. Praegu lasen enne treeningut jooksulindil 10 minti soojenduseks ning 10 minutit peale jõutreeningut kiire sörgiga.. küsimus ongi siis selles.. et cardio osas olen ma suht arutu, et kas ma peaksin jooksu aega tõstma?Eesti keeles on selle nimi aeroobne treening.
Ning kui eesmärk on rasva põletamine siis sa pead eelkõige oma menüüd kohandama. Sa võid üks kõik kui palju või vähe treenida kuid kui su toitumine pole kooskõlas eesmärkidega siis sa neid tõenäoliselt ei saavuta.
november 10, 2010 at 6:28 p.l. #282043haubits
MemberAnaeroobsega on tegu kiire sörgi puhul. Trennile eelnev soojendus ei tohiks ka päris loivamine olla, sest see teeniks juba teist eesmärki, mitte kardiovaskulaarset, skeletilihaseid ettevalmistavat füüsiliseks tööks.
november 10, 2010 at 6:45 p.l. #282045marko1222
MemberTean seda tõde, et kui õieti ei toitu pole trennist suuremat kasu rasvapõletamisel.
november 10, 2010 at 6:52 p.l. #282047S123
MemberKuskil oli õeldud, et rasvpõletus hakkab 40minutist.
Siit ka küsimus.
Kui ma olen eelnevalt teinud tund aega jõutrenni ja seejärel teen 20 minutit jooksu siis kas see jooksu ajal toimub juba rasvapõletus?
november 11, 2010 at 5:40 e.l. #282064Kask
MemberKuskil oli õeldud, et rasvpõletus hakkab 40minutist.Siit ka küsimus.
Kui ma olen eelnevalt teinud tund aega jõutrenni ja seejärel teen 20 minutit jooksu siis kas see jooksu ajal toimub juba rasvapõletus?
Rasvapõletuseks on rattasõit efektiivsem kui jooksmine , kuna rattasõidu ajal on pulss madalam ja ühtlasem.
november 11, 2010 at 6:25 e.l. #282065daman
MemberMis jutt? Mõelge enne kui kirjutate. Mida raskem füüsiline tegevus, seda suurem energiakulu.
Nagu enne öeldud, köögist algab rasvapõletamine. Pealegi saab suurepäraseid tulemusi ka ilma igasuguse aeroobse trennita, eelduseks et söömine on korralik.
november 11, 2010 at 6:26 e.l. #282066ROtter
MemberRasvapõletuseks on rattasõit efektiivsem kui jooksmine , kuna rattasõidu ajal on pulss madalam ja ühtlasem.Magades on rasvapõletus veel effektiivsem, kuna pulss on veel madalam ja ühtlasem.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 11, 2010 at 7:16 e.l. #282069samuil
MemberRasvad põlema
Kui pulss on 60-70% maksimumist, ehk aeroobses põhivastupidavustsoonis, saadakse suurem osa
energiast rasvadest. See „õpetab” rakke kasutama energiaks rasvasid. Organism on äärmiselt kohanev
ning kohanemisi soosiv. Ta kasutab meelsaimini energiaks suhkruid, kuid õpib tõhusalt ära kasutama ka
rasvasid, kui seda talle õpetada. Põhivastupidavustreening on just selle õpetamine; sunnitakse rakke
kasutama ära rasvasid. Kui organism oskab edukalt saada energiat rasvadest, ei kogune massiperioodil
naha alla suuri varusid ning dieedil olleski on kergem kaotada seda viimast rasvakihti.
Toiduvalik mõjutab rasvapõletust loomulikult palju, kuid treeningu abil saad seda veelgi tõhustada. PVtreening
ei põleta iseenesest koguseliselt palju rasva, kasud ilmnevad pikema aja jooksul. Kõvasti
treenijale ilmnevad kasud mitmekordelt, sest kulud on nagunii suured lihasmassi ja raske saalitreeningu
tõttu.
PV-treeningut saab sobitada 15 minutilise soojenduse ja 15 minutilise mahajahutava osaga jõusaalitreeningus.Lisaks oleks hea teha näiteks kord nädalas pikem taastav sörkimine värskes õhus. See puhastab lihased hapetest ja suurendab rasvade põletamist.
Aeroobne treening
Tõlge ajakirjast Body; Autor: Jukka Harju
november 11, 2010 at 7:25 e.l. #282070ROtter
MemberRasvad põlemaKui pulss on 60-70% maksimumist, ehk aeroobses põhivastupidavustsoonis, saadakse suurem osa
energiast rasvadest. See „õpetab” rakke kasutama energiaks rasvasid. Organism on äärmiselt kohanev
ning kohanemisi soosiv. Ta kasutab meelsaimini energiaks suhkruid, kuid õpib tõhusalt ära kasutama ka
rasvasid, kui seda talle õpetada. Põhivastupidavustreening on just selle õpetamine; sunnitakse rakke
kasutama ära rasvasid. Kui organism oskab edukalt saada energiat rasvadest, ei kogune massiperioodil
naha alla suuri varusid ning dieedil olleski on kergem kaotada seda viimast rasvakihti.
Toiduvalik mõjutab rasvapõletust loomulikult palju, kuid treeningu abil saad seda veelgi tõhustada. PVtreening
ei põleta iseenesest koguseliselt palju rasva, kasud ilmnevad pikema aja jooksul. Kõvasti
treenijale ilmnevad kasud mitmekordelt, sest kulud on nagunii suured lihasmassi ja raske saalitreeningu
tõttu.
PV-treeningut saab sobitada 15 minutilise soojenduse ja 15 minutilise mahajahutava osaga jõusaalitreeningus.Lisaks oleks hea teha näiteks kord nädalas pikem taastav sörkimine värskes õhus. See puhastab lihased hapetest ja suurendab rasvade põletamist.
Aeroobne treening
Tõlge ajakirjast Body; Autor: Jukka Harju
Lõpetage juba ükskord see vanade arusaamade propageerimine ära!
How exercise is performed will determine it to be aerobic or anaerobic. Any type of movement your body makes requires the use of energy. You don’t have to do aerobics to lose weight or maintain a desired weight. It has been determined that anaerobic exercise will burn more calories than aerobic exercise, on a ratio of 5 to1 basis, and even as much as a 7 to 1 ratio. The aerobic exercise will burn 25% muscle and 75% fat, while anaerobic exercise will burn 100% fat.
november 11, 2010 at 9:36 e.l. #282081maddox
MemberLõpetage juba ükskord see vanade arusaamade propageerimine ära!The aerobic exercise will burn 25% muscle and 75% fat, while anaerobic exercise will burn 100% fat.
Et see siis täielik,absoluutne ja ainus tõde sellekohapealt?
november 11, 2010 at 12:32 p.l. #282088jrx
MemberBurn muscle? Et nii ongi siis või?
november 11, 2010 at 12:55 p.l. #282094ROtter
MemberBurn muscle? Et nii ongi siis või?Jah, see on piltlik väljend lihase vähenemise kohta. Loodan, et said targemaks.
november 11, 2010 at 1:17 p.l. #282096jrx
MemberJah, see on piltlik väljend lihase vähenemise kohta. Loodan, et said targemaks.Äkki lihasglükogeeni siis ikka? Ja kõike muud glükogeeni, mida ka mujal kui lihastes on? Energiatootmine e. “põletamine” ei käi ju lihaskoe arvelt.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.