Kardiotreening
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Kardiotreening
- This topic has 173 replies, 59 voices, and was last updated 13 years, 1 month tagasi by
TomiP.
-
AutorPostitused
-
märts 11, 2008 at 9:19 e.l. #145151
sweals
Member1) Koguda veidi ikka massi juurde, hokihooaeg saab pmst kohe-kohe läbi, nii et suvel sellega ei tegele nagunii.2) Et saada juurde võhma ja ega see tervisele ka halba tee ju. (Olen käinud spordimed. keskuses ja seal öeldi ka, et võhma oleks juurde vaja).
sellisel juhul tasub aeroobset tiksumist teha trenni lõpus vahelduse mõttes ning massilisamistreeningu “tasakaalustamiseks” – mingit olulist vastupidavust saalihoki jaoks sa sellega ei treeni. mõistlikus koguses see tervisele halba ei tee.
vastupidavuse treenimiseks löö oma treeningud siiski lahku ning tee aeroobset ning intervalltreeningut segamini. vajalikud lingid siin eespool juba postitatud.
üldiselt: pane need asjad eraldi tsüklitesse – näiteks kõigepealt tee vastupidavust ja siis kogu massi. massiperiood ning samal ajal vastupidavuse saavutamine aeroobse treeninguga ei tõota väga suuri tulemusi massi kogumisel ning massiperiood koos aeroobse + intervalltreeninguga – minu arvates küll natuke parem kombinatsioon, aga massi lisamise kasutegur jällegi väiksem.
märts 11, 2008 at 8:56 p.l. #145278ekto
MemberNii, sai sirvitud ka seda teist Taku Hiit teemat. Variante on pakutut erinevaid. Aga kas praegu tasuka siis ütleme, et kahel korral nädalasjõusaali treeningu lõpus teha see programm läbi. Pmst võib hokihooaja lõpuks lugeda juba Märtsi lõpu ning siis jääks kahel päeval need trenniajad jooksmiseks. Ütleme siis nii, et praegu see natuke vähem kui kuu aega alustada jõusaalis ntx sõudeergomeetri peal ning pärast siis need kaks korda jooksu HIIT programmina ning jõusaalikava lõpust need välja jätta?
märts 11, 2008 at 8:59 p.l. #145279sweals
MemberNii, sai sirvitud ka seda teist Taku Hiit teemat. Variante on pakutut erinevaid. Aga kas praegu tasuka siis ütleme, et kahel korral nädalasjõusaali treeningu lõpus teha see programm läbi. Pmst võib hokihooaja lõpuks lugeda juba Märtsi lõpu ning siis jääks kahel päeval need trenniajad jooksmiseks. Ütleme siis nii, et praegu see natuke vähem kui kuu aega alustada jõusaalis ntx sõudeergomeetri peal ning pärast siis need kaks korda jooksu HIIT programmina ning jõusaalikava lõpust need välja jätta?Kui tahad massi koguda, siis pane eraldi päevadele. Millal uus hokihooaeg peale hakkab?
märts 11, 2008 at 9:05 p.l. #145281ekto
MemberJust tahtsingi täpsustada, et kui uus hooaeg hakkab siis mingi sept-okt aga see pole kindel. (never say never)
Pmst jääb siis ikkagi kava nii, et aprillist need 2 korda trenni asenduvad jooksmisega (HIIT). Ning peale jõusaali treeningut pole vist mõtet cardio vahendite peale ronida?
aprill 24, 2009 at 7:39 p.l. #192955Sa enpek ki
MemberPeale väga pikka otsimist ei leidnud vastust sellele üsna olulisele küsimusele. Nimelt:
Vaja teada, kui kaua ja millise toidu ajastuse jms-ga on võimalik ühe kardio jooksul(ilma fat burnerite vms asjadeda) maksimaalselt põletada keha rasva kaloreid, ilma, et hakkaksid minema kalorid keha lihasproteiinist.
Palju on selliseid vastuseid, et paarkend minutit on ohutu jms aga see ei ole hea vastus. Selle “kui kaua” võib ka vist ümber sõnastada “kui palju kaloreid”.
On vist loogline, et see sõltub paljudest asjaoludest, kuid ma arvan, et seda peaks olema võimalik üldistada. Nõme on minna trenni 20 minutiks.
Ootan huviga vastuseid. Mida teadusele põhinevamad, seda lõbusam.
aprill 24, 2009 at 8:35 p.l. #192962Sa enpek ki
MemberHuvitab väga näiteks kuidas korraldada päevast jalgratta matka nii, et ei kaoks lihaseid ja läheks ära pekki. See võib võtta lausa 7000 kalorit ja rohkemgi, seega on võimalik et mitu kilo lihaseid läheb.
aprill 24, 2009 at 8:46 p.l. #192963rinaldo
MemberKui sa tahad rasvast vabaneda, siis kaob sul samuti lihasmassi – see on paratamatu. Lihasmassi kadu oleneb kaalu langetamise kiirusest. Hea kaalulangetustempo on 250 kuni 500 grammi nädalas. See teeb siis 1 kuni 2 kilogrammi kuus. Su energiadefitsiit peaks olema 250 – 500kcal.
aprill 24, 2009 at 8:53 p.l. #192964big poppa pump
MemberTee HIITi
august 7, 2009 at 3:20 p.l. #211938Ka1c
MemberMa tahaks oma keha rasva % vähendada, kuid ei tea täpselt, kuidas seda teha. Ma olen palju artikleid lugenud ja seal on alati kirjas, et kui liiga suure intensiivsusega teha, siis ei põleta sa mitte rasva vaid lihast. Et ma tahaks soovitusi ,et kuidas oleks kõige parem teha kardio trenni?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 7, 2009 at 3:23 p.l. #211939tarmzz
MemberMa tahaks oma keha rasva % vähendada, kuid ei tea täpselt, kuidas seda teha. Ma olen palju artikleid lugenud ja seal on alati kirjas, et kui liiga suure intensiivsusega teha, siis ei põleta sa mitte rasva vaid lihast. Et ma tahaks soovitusi ,et kuidas oleks kõige parem teha kardio trenni?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>sugu, vanus, kaal, pikkus?
august 7, 2009 at 3:29 p.l. #211942Vilps
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rohkem peaksid oma toitumisele rõhku panema. See suure intensiivsusega lihase lõhkumine, see oht on ilmselt hommikul tühja kõhuga treenimine. Paljud inimsed näiteks ei teegi kardiot madala pulsiga, vaid treenivad väga intensiivselt.
Pulsivahemik 60-70% maksimaalsest.
august 7, 2009 at 3:29 p.l. #211943Ka1c
MemberSugu: Mees
Vanus: 17
Kaal: 58 kg
Pikkus: 170 cm
+ , mis oleks kõige efektiivsem kardio?
august 7, 2009 at 3:52 p.l. #211945taliindrek
Memberkaalu järgi oled päris peenike siis võiks öelda.. arvatavasti pole ka rasva% eriline..
august 7, 2009 at 3:52 p.l. #211946Vilps
MemberSugu: MeesVanus: 17
Kaal: 58 kg
Pikkus: 170 cm
+ , mis oleks kõige efektiivsem kardio?
Olen kindel, et vajad just rasvapõletamist? Vaadates sinu kehakaalu ja pikkust, siis paks pole sa ju kindlasti. Paljud naised kaaluvad sama pikkuse juures sama palju, kui sina. Võid on sul eesmärk ennast väga kõredaks treenida?
Pigem soovitan sul jõusaaliga tegelema hakata.
Jooksmine, rattasõit, ujumine, kepikõnd/jalutamine, rulluisutamine…valikuid leiaks ilmselt veel.
august 7, 2009 at 7:22 p.l. #211998Terviseks
MemberMa mitte pahapärast ei ütle… kuid ma nägin see suvi tüüpi kes oli kõhn nagu piitsavars, tema kobe tüdruk nägi välja kaks korda suurem.. poisil oli sixpack väljas ja ma hakkasin tahtest tahtmata lihtsalt naerma möödaminnes :S.
Kõhnutamine pole seda väärt, parem võta kaalu juurde, hiljem aega küll ju rasvapõletuseks. Suvi peaaegu läbi ka.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.