Kanamaks – kas oled proovinud?
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Kanamaks – kas oled proovinud?
- This topic has 21 replies, 12 voices, and was last updated 15 years, 6 months tagasi by
jrx.
-
AutorPostitused
-
juuli 15, 2010 at 6:38 e.l. #20438
Ott Kiivikas
MemberKüsin sellist asja, et kes on proovinud või kasutab seda toodet pidevalt oma toidulaual.
Ise avastasin selle hiljuti Krimmis puhkusel olles ja peab tunnistama, et tegemist on tõelise delikatessiga. Midagi nii hõrku ja mahedat lihatoodet saab harva.
Tagasi tulles võtsin ühendust ka oma pikaaegse koostööpartneri Talleggiga ja uurisin, kas neil ka selline toode on olemas. Selgus, et täiesti olemas küll külmutatud kujul, kuid siiski broilerimaks. Võtsin prooviks ja eile perenaine valmistas ja peab tunnistama, et väga maitsev oli (vahelduseks kanalihale).
Seda tasub otsida siis külmutuslettidest, toode ise näeb välja selline
Kui ei ole omal ideed kuidas seda valmistada, siis lisan lingi Talleggi kodulehele, seal on palju erinevaid retsepte (kaasa arvatud Eesti suurim kanalihatoitude retseptikogu).
kliki siia
juuli 15, 2010 at 6:40 e.l. #270895Ott Kiivikas
Membertoiteväärtus on ka päris hea:
valku 19gr.
sv 5 gr.
rasva 5gr.
Lisaks palju rasvlahustusvaid vitamiine.
juuli 15, 2010 at 6:54 e.l. #270898Aile
MemberKüsin sellist asja, et kes on proovinud või kasutab seda toodet pidevalt oma toidulaual.Ise avastasin selle hiljuti Krimmis puhkusel olles ja peab tunnistama, et tegemist on tõelise delikatessiga. Midagi nii hõrku ja mahedat lihatoodet saab harva.
Tagasi tulles võtsin ühendust ka oma pikaaegse koostööpartneri Talleggiga ja uurisin, kas neil ka selline toode on olemas. Selgus, et täiesti olemas küll külmutatud kujul, kuid siiski broilerimaks. Võtsin prooviks ja eile perenaine valmistas ja peab tunnistama, et väga maitsev oli (vahelduseks kanalihale).
Seda tasub otsida siis külmutuslettidest, toode ise näeb välja selline
Kui ei ole omal ideed kuidas seda valmistada, siis lisan lingi Talleggi kodulehele, seal on palju erinevaid retsepte (kaasa arvatud Eesti suurim kanalihatoitude retseptikogu).
kliki siia
Olen seda aastaid toiduks tarvitanud. Vast kord kuus… tuleb ära.
Pasteedina või lihtsalt rohke sibulaga praetult.
Retseptidest tundub see üsna põnev…
500 g Talleggi broilerimaksa (müügil külmletis)
1 sibul
5 tk nelki
0.5 tl jahvatatud vürtspipart
0.25 tl purustatud musta pipart
meresoola
3 kuni 4 küünt purustatud küüslauku
1 sidrun (mahl)
2 sl hakitud värsket koriandrit
3 sl oliiviõli
juuli 15, 2010 at 6:57 e.l. #270899Ott Kiivikas
MemberAile ei lugenud su postitusest emotsiooni välja, kas ikka maitseb ka või on see nö kohustus korra kuus süüa…..
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 15, 2010 at 7:07 e.l. #270901jrx
MemberSeda pole vahel üldse poes saada. Olen leidnud ka brasiilia broilerimaksa, mis oli üsna soodsa hinnaga
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Paneb mõtlema hindadest üldiselt… aga see selleks…Kanamaksast saab hapukoorega väga hea sousti (mida nt. tatra või täisterapastaga süüa või värske kartuliga).
Olen wokkinud kanamaksa koos aedviljadega ja lõpuks hautanud ploomimahalas…
Lihtsalt sibulaga praadinud ofc.
Palju kanamaksas A-vitamiini on, et üledoosi saama ei hakka:)?
juuli 15, 2010 at 7:11 e.l. #270902Ott Kiivikas
MemberTore kuulda, et meie põhi foorumlased on tootega juba ammu kursis ja kasutavad, ei tea kus mina enne olin? Lihtsalt annab hea vahelduse mitmekülgsemalt süüa ja kui on maitsev veel ka mis siis veel tahta…
Mul ei ole küll hetkel käepärast infot A- vitamiini sisladuse kohta maksas, kuid kindlsti googeldades selle leiab.
juuli 15, 2010 at 7:31 e.l. #270905Alar
MemberOlen samuti seda juba pikka aega tarbinud ning meeldib väga. Teine asi, mida soovitan veel proovida, on ka kanasüdamed. Samuti huvitav maitseelamus
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 15, 2010 at 7:50 e.l. #270906ROtter
MemberPalju kanamaksas A-vitamiini on, et üledoosi saama ei hakka:)?Praetud kanamaksas on A-vitamiini 100 g kohta 10500 mikrogrammi.
Mehed ei peaks tarbima päevas üle 9000 mikrogrammi.
Aga ma ei taha mõelda sellele, mida see maks veel võib sisaldada.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 15, 2010 at 7:50 e.l. #270907MõmmiLiis
MemberMina olen ka ammu selle avastanud. Vahel saab keskturult ka külmutamata kujul osta. Maitse on hea, toiteväärtus on hea, hind veel vaat et kõige parem
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Viimane avastus oli grillmaks! Maitsestada, varda otsa ja grillile
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 15, 2010 at 8:10 e.l. #270910vs
MemberMingil ajal läksin veisemaksalt üle kanamaksale. Puht mugavuse pärast-natuke vähem lõikumist. Ideaalis söön maksa kord nädalas. Olen teinud nii kastet kui ka aedviljawoki. Elukaaslasele maitseb vaid esimene toidukord. Ju siis tema organism ütlebki, et pole rohkem vaja.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga naised võivad siis rohkem süüa kui mehed?
Nüüd selle kauba käive kindlasti suureneb ja hakatakse hinda kergitama
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 15, 2010 at 8:27 e.l. #270912Ott Kiivikas
MemberPraetud kanamaksas on A-vitamiini 100 g kohta 10500 mikrogrammi.Mehed ei peaks tarbima päevas üle 9000 mikrogrammi.
Aga ma ei taha mõelda sellele, mida see maks veel võib sisaldada.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma arvan ,et treeniva inimese kogused on natuke suuremad – kuid selge on see, et rasvlahustusvaid vitamiine järjepidevalt suures koguses üle tarbida ei ole mõtet.
Ma usun, et broileri maks on tervislikum kui (alkohooliku või mõne tippraskejõustiklase maks…
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> )juuli 15, 2010 at 8:28 e.l. #270914Ott Kiivikas
MemberMingil ajal läksin veisemaksalt üle kanamaksale. Puht mugavuse pärast-natuke vähem lõikumist. Ideaalis söön maksa kord nädalas. Olen teinud nii kastet kui ka aedviljawoki. Elukaaslasele maitseb vaid esimene toidukord. Ju siis tema organism ütlebki, et pole rohkem vaja.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Aga naised võivad siis rohkem süüa kui mehed?
Nüüd selle kauba käive kindlasti suureneb ja hakatakse hinda kergitama
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma ütlesin tootjale ka, et kui kanamaks lettidelt kaob, siis süüdistage mind….
juuli 15, 2010 at 8:42 e.l. #270917Impsik
MemberMa olen sellest tootest kanamaksa salatit teinud.
juuli 15, 2010 at 10:27 e.l. #270933jrx
MemberRegulaarselt ei tarbi, aga kui tarbin, siis arvan, et 500 g kanamaksa söön 2-3 päevaga ära küll:P
juuli 15, 2010 at 10:36 e.l. #270936Raivo Piiber
MemberRegulaarselt ei tarbi, aga kui tarbin, siis arvan, et 500 g kanamaksa söön 2-3 päevaga ära küll:PSama siin – kui Selveris näppu jääb (ca 1..2x kuus), siis paari korraga söön karbi ära! Nämma
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.