Kamavaht
Avaleht » Forums » Toitumine » Retseptinurk » Kamavaht
- This topic has 22 replies, 9 voices, and was last updated 16 years, 10 months tagasi by
whitesox.
-
AutorPostitused
-
märts 25, 2009 at 8:49 e.l. #188213
MWEchamp
MemberOlen ise vahukoort või koogelmoogelit ka suhkruasendajaga teinud. Tabletid purustan ära ja lisan vahustamise lõpus alles segusse. Üks magus kraam kõik. Peaasi, et magus on!Mõned aastad tagasi lugesin mingit artiklit et suhkruasendaja on veel kordades kahjulikum kui suhkur ise, ja peale seda pole enam suhkruasendajat kasutanud, vb on see lihtsalt jama aga tol ajal ehmatas see ära ja loobusime (peres) selle kasutamisest.
märts 25, 2009 at 8:52 e.l. #188214MWEchamp
MemberSelge aitähh teile
märts 25, 2009 at 8:59 e.l. #188219Aile
MemberProovida tasub alati. Prooviksin ise aga minu mesilased korjavad ainult sellist mett mis kohe (2-3 kuuga) ära kristaliseerub. Proovi ära ja siis kirjuta siia kah, päris huvitav oleks teada kuidas see meega välja tuli.See, mis ei kristalliseeru ei ole ka enam mesi.
märts 25, 2009 at 9:03 e.l. #188225MWEchamp
MemberSee, mis ei kristalliseeru ei ole ka enam mesi.Päris nii ei saa öelda. Tean omast käest et osade piirkondade meed ei kristalliseerugi. Ilmselt seal kasvab mõni taim mille õietolm ei lase meel kristalliseeruda. Selle järgi ei saa alati väita, kuigi jah tegelikult peaks iga mesi kristalliseeruma.
märts 25, 2009 at 9:11 e.l. #188228Nana
MemberMa selle mee kristaliseerumise alal eriti pädev pole, kuid kas ka avamata purk, kuhu ei pääse õhku kristaliseerub ajaga. Aja all ei pea ma silmas aastaid vaid näitex suvel korjatud mesi ja õhukindlalt purki suletud, et peax veel ju vedel olema?
märts 25, 2009 at 9:17 e.l. #188230MWEchamp
MemberMa selle mee kristaliseerumise alal eriti pädev pole, kuid kas ka avamata purk, kuhu ei pääse õhku kristaliseerub ajaga. Aja all ei pea ma silmas aastaid vaid näitex suvel korjatud mesi ja õhukindlalt purki suletud, et peax veel ju vedel olema?Täiesti sõltub meest, ja õhu ligipääs oluliselt ei muuda midagi, kui siis väga vähesel määral.
Toon kaks näidet. Võtsin Augustis mett Vääna-Jõesuu ligidal asuvatest mesilasperedest, mesi ei olnud veel veebruarikski kristalliseerunud.
Samuti on mul mesilased Muhu saarel, kui seal Augustis mett võtsin siis kui järgmine kord sinna tagasi läksin (sügis koolivaheajal) oli mesi täielikult kristalliseerunud.
märts 25, 2009 at 9:22 e.l. #188232Nana
MemberTäiesti sõltub meest, ja õhu ligipääs oluliselt ei muuda midagi, kui siis väga vähesel määral.Toon kaks näidet. Võtsin Augustis mett Vääna-Jõesuu ligidal asuvatest mesilasperedest, mesi ei olnud veel veebruarikski kristalliseerunud.
Samuti on mul mesilased Muhu saarel, kui seal Augustis mett võtsin siis kui järgmine kord sinna tagasi läksin (sügis koolivaheajal) oli mesi täielikult kristalliseerunud.
Selge nüüd olen vähe targem
märts 28, 2009 at 12:14 p.l. #188751whitesox
MemberOlen teinud sellist varianti:200 ml vahukoort
200g rasvata kohupiima
suhkrut maitse järgi
törts kookoskoort/kookospiima
Keele viib alla ja kilod tulevad… lausa mühinal
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lisasin ka 50g kookoshelbeid, mis tegi segu veelgi maitsvamaks ja kasulikumaks.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.