kalorite põletamine
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » kalorite põletamine
- This topic has 25 replies, 15 voices, and was last updated 18 years, 5 months tagasi by
M.M..
-
AutorPostitused
-
august 10, 2007 at 12:22 p.l. #121717
salver
Member
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ahah…ma jooksen ka tunnike 10km ja minul näitab jooksulindil kalorikulu ainult 600 Kcal.ma usun, et meie kaaluvahe on ka sutsu erinev
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 10, 2007 at 1:19 p.l. #121724annimann
Memberma usun, et meie kaaluvahe on ka sutsu erinev
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Siis järelikult ikka sõltuvad need kulutatud kalorite hulgad kaalust? Seega võivad need arvutused ikka õiged olla, mis seal tabelites kirjas on minu kaalu kohta?
Ma vist hakkasin sellele kalorite arvutamisele ka pihta saama. Öelge ainult, kas ma saan õigesti aru
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tervislik kaalu langetamine on siis, kui kulutad päevas u 500-1000 kcal rohkem kui sööd? Seega ma pean lahutama söödud kalorite hulgast kõigepealt need kalorid, mis kuluvad minu kehakaaluga inimesel põhiainevahetuseks ja siis lahutan veel need kalorid, mis kuluvad füüsilise tegevuse käigus? Ja kui tulemus on -500 kuni -1000, siis on ok? Või ei ole see nii lihtne? Aga põhimõte on ikka õige?august 10, 2007 at 1:22 p.l. #121725annimann
MemberÕudne pusserdamine ikka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 10, 2007 at 1:26 p.l. #121726Karu
MemberSiis järelikult ikka sõltuvad need kulutatud kalorite hulgad kaalust? Seega võivad need arvutused ikka õiged olla, mis seal tabelites kirjas on minu kaalu kohta?Ma vist hakkasin sellele kalorite arvutamisele ka pihta saama. Öelge ainult, kas ma saan õigesti aru
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tervislik kaalu langetamine on siis, kui kulutad päevas u 500-1000 kcal rohkem kui sööd? Seega ma pean lahutama söödud kalorite hulgast kõigepealt need kalorid, mis kuluvad minu kehakaaluga inimesel põhiainevahetuseks ja siis lahutan veel need kalorid, mis kuluvad füüsilise tegevuse käigus? Ja kui tulemus on -500 kuni -1000, siis on ok? Või ei ole see nii lihtne? Aga põhimõte on ikka õige?1000 puudujääki on liiga palju. Püüa hoida 500 juurde.
august 10, 2007 at 1:32 p.l. #121728salver
MemberSiis järelikult ikka sõltuvad need kulutatud kalorite hulgad kaalust? Seega võivad need arvutused ikka õiged olla, mis seal tabelites kirjas on minu kaalu kohta?Ma vist hakkasin sellele kalorite arvutamisele ka pihta saama. Öelge ainult, kas ma saan õigesti aru
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tervislik kaalu langetamine on siis, kui kulutad päevas u 500-1000 kcal rohkem kui sööd? Seega ma pean lahutama söödud kalorite hulgast kõigepealt need kalorid, mis kuluvad minu kehakaaluga inimesel põhiainevahetuseks ja siis lahutan veel need kalorid, mis kuluvad füüsilise tegevuse käigus? Ja kui tulemus on -500 kuni -1000, siis on ok? Või ei ole see nii lihtne? Aga põhimõte on ikka õige?seda BAV’ile lisaks kuluvat kcal hulka ongi tegelikult kõige raskem määrata. Loe seda ka
august 10, 2007 at 10:14 p.l. #121783rainisk
MemberAga kas jalgrattasõit on ka hea massi treening (jalgadele), nagu näha on enamikel jalgratturitel sellised “pakud” all, kuigi see tundub rohkem sellise aeroobse töö moodi ?Ei see väntamine vist massi kasvata. Pigem nad jõusaalis jalad “pakkudeks” treinud ja rattasõidus tuleb lihtsalt kasuks (järsud spurdid, järsud tõusud).
august 11, 2007 at 4:46 e.l. #121787bohemianrhapsody
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tervislik kaalu langetamine on siis, kui kulutad päevas u 500-1000 kcal rohkem kui sööd? Seega ma pean lahutama söödud kalorite hulgast kõigepealt need kalorid, mis kuluvad minu kehakaaluga inimesel põhiainevahetuseks ja siis lahutan veel need kalorid, mis kuluvad füüsilise tegevuse käigus? Ja kui tulemus on -500 kuni -1000, siis on ok? Või ei ole see nii lihtne? Aga põhimõte on ikka õige?KUNI 500 kcal defitsiit (umbes) mitte 500-1000.
(BAV+tegevusega kulutatud kalorid)-toidust saadud kalorid =< 500 kcal
august 11, 2007 at 5:18 e.l. #121789daemonium
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tervislik kaalu langetamine on siis, kui kulutad päevas u 500-1000 kcal rohkem kui sööd? Seega ma pean lahutama söödud kalorite hulgast kõigepealt need kalorid, mis kuluvad minu kehakaaluga inimesel põhiainevahetuseks ja siis lahutan veel need kalorid, mis kuluvad füüsilise tegevuse käigus? Ja kui tulemus on -500 kuni -1000, siis on ok? Või ei ole see nii lihtne? Aga põhimõte on ikka õige?-1000 on palju jah.
1.Võib tekkida pidev näljatunne.Teatud momendil sa lihtsalt ei pea enam vastu ja laadid end täis.
2.Organism läheb üle äärmise kokkuhoiu rezhiimile;ainevahetus aeglustub etc …
ja kaal ei tahagi enam langeda.
august 11, 2007 at 7:40 e.l. #121799annimann
Member-1000 on palju jah.1.Võib tekkida pidev näljatunne.Teatud momendil sa lihtsalt ei pea enam vastu ja laadid end täis.
2.Organism läheb üle äärmise kokkuhoiu rezhiimile;ainevahetus aeglustub etc …
ja kaal ei tahagi enam langeda.
Aga kuidas näiteks nii oleks, et nädala see olen “korralik” ja nädalavahetusel võtan natuke lõdvemalt? Hulluks ju ka minna ei taha
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Viimase 5 päeva defitsiidid on näiteks -494, -1193, -1124, -368, -834 (No need muidugi ligikaudsed, sest nagu ma nüüdseks aru olen saanud, väga täpselt ikka arvutada ei anna) Äkki tohib nüüd nädalavahetusel natuke veini juua ja grillida?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Olen kuulnudjah, et organismi pidev piitsutamine pole hea, et vahel tuleb ka päevakese kergemalt võtta, muidu läheb organism säästurežiimile. Kas see jutt on õige? Või ei ole hea selline solgutamine, et 6 päeva piirad söömist ja liigutad rohkem ja siis 1 päev lubad endale üht-teist??august 14, 2007 at 9:40 e.l. #122181salver
MemberAga kuidas näiteks nii oleks, et nädala see olen “korralik” ja nädalavahetusel võtan natuke lõdvemalt? Hulluks ju ka minna ei taha
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Viimase 5 päeva defitsiidid on näiteks -494, -1193, -1124, -368, -834 (No need muidugi ligikaudsed, sest nagu ma nüüdseks aru olen saanud, väga täpselt ikka arvutada ei anna) Äkki tohib nüüd nädalavahetusel natuke veini juua ja grillida?
Olen kuulnudjah, et organismi pidev piitsutamine pole hea, et vahel tuleb ka päevakese kergemalt võtta, muidu läheb organism säästurežiimile. Kas see jutt on õige? Või ei ole hea selline solgutamine, et 6 päeva piirad söömist ja liigutad rohkem ja siis 1 päev lubad endale üht-teist??ei saa üheselt vastata…..
Mina harrastasin ca 2 kuud sellist dieeti, et tegin omale menüü (2500-3000kcal), kusjuures õhtul vahetult enne magamaminekut sõin suure prae (kartul/pasta/tatar, kana/kala/kodujuust, toorsalat), samas lõppes ka trenn umb 22.00-22.30. Ja püstitatud eesmärgi täitsin suurepäraselt (2 kuuga 5kg kaotust). Proovisin kevadel ka varasemal kellaajal treeninguga alustada (päevane toidukogus sama), aga õhtul pärast trenni oli 2 söögikorda. Tulemus – mass tõusis!!! Järeldus – kõik on individuaalne ja pisiasjades kinni
Kui selliselt toitudes su mass väheneb, siis leiad ise oma küsimusele vastuse.
august 14, 2007 at 11:30 e.l. #122194M.M.
MemberVabandan, kui mu küsimus on natuke rumal, aga minu jaoks ei ole see baasainevahetuse ja kalorite seos päris selge. Kui “eluspüsimiseks” on minu kehakaalu juures vaja 1600 kcal, kas see tähendab, et need 1600 kcal peavad jääma alles, kui ma lahutan oma päeva jooksul söödud kalorite arvust liikumisega kulutatud kalorid? Või tähendab see seda, et võin süüa umbes 1600 kcal päevas ja liikumisega kulutatu läheb maha sealt? Ja tegelikult minu esialgne küsimus oli: kas on loogiline, et minu kehakaalu juures (85kg) kulub 20 min mõõdukas tempos (u 16 km/h) rattasõidule 212 kcal, 20 min ujumisele 181 kcal ja 20 min kõndimisele u 5 km/h 121 kcal? Mul ei olegi ju vaja täpselt teada, lihtsalt kas see suurusjärk võib olla õige? Tänan.Minimaalne kaloraaz mis sinu kaalu (85 kilo) juures üldse olla võiks on 2100-2200 kalorit päevas, millest peaks moodustama umbes 130 grammi valku, minimaalselt 210 grammi süsivesikuid ja vähemalt 80 grammi rasva. Teine asi on see, millistest toiduainetest neid saada ja kuidas need päeva peale ära jagada, et enesetunne säiliks normaalne. See juba oleneb aga kõik sinu päeva olemusest ja ka muudest teguritest.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.