Kalorid-sv/v/r-trenn (kaal alla)
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Kalorid-sv/v/r-trenn (kaal alla)
- This topic has 103 replies, 18 voices, and was last updated 16 years, 2 months tagasi by
opensoul.
-
AutorPostitused
-
august 28, 2009 at 11:19 e.l. #216040
navigaator
MemberIse arvutasid, palju su baasainevahetus on. Ütlesid, et 1500 kcal. Aktiivse päeva puhul on see 70%, mis teeks su vajaduseks 2150 kcal. Sealt võta näiteks 200 kcal maha ja katseta. Valke söö oma kaloraazist 15%, rasvu 25% ja süsivesikuid 60%. Ära panusta liigselt taimsetele valkudele.
august 28, 2009 at 11:32 e.l. #216044ROtter
MemberIse arvutasid, palju su baasainevahetus on. Ütlesid, et 1500 kcal. Aktiivse päeva puhul on see 70%, mis teeks su vajaduseks 2150 kcal. Sealt võta näiteks 200 kcal maha ja katseta. Valke söö oma kaloraazist 15%, rasvu 25% ja süsivesikuid 60%. Ära panusta liigselt taimsetele valkudele.Kust sa need %% võtad? Kontrolli oma allikaid! Cosmopolitan ei ole sellel alal tegija.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 28, 2009 at 11:32 e.l. #216045opensoul
MemberSüsivesikutega on mul see jama, et 60% on ikka väga raske kokku saada.. Ma ei tunne nende järele nii suurt vajadust, palju kergem on olla kui söön liha/kala/kana pigem köögiviljadega kui pasta-riisi-kartuliga, jälgin glükeemilist indeksit ja ei söö rafineeritud teraviljatooteid. Tunnen, et see sobib mulle. Aga äkki eksin. Tänapäeval ei ole kerge leida täisväärtuslikke süsivesikuid, varem koguaeg pastat ja riisi süües oli pidevalt kõhus raske tunne, samuti ei käinud kõht läbi.
Kas on äkki ka teistsuguseid arvamusi, või tõesti see 60% energiast süsivesikutest on see kõige optimaalsem?..
august 28, 2009 at 11:37 e.l. #216047opensoul
MemberRotter, sinu vastustest on alati mulje jäänud, et pooldad vähe teistpidi protsentuaalsust, loeksin huviga sinu nägemust, mida peaksin muutma oma toidulauas. (Üks sinu soovitustest on süüa pigem rasvu hommikul ja süsikaid õhtul – kuna ma koguaeg ei taha päris samamoodi süüa, siis vahetan toidukordi – mõnikord hommikuks näiteks suitsulõhet Wasadega või siis omletti, teinekord aga puhtalt süsikaid – oleneb mu ülejäänud päevakavast. Kuidas on aga su suhtumine protsentidesse? (ütlen “sina”, kui tohib).
august 28, 2009 at 11:39 e.l. #216048Kristjan-Johannes Konsap
MemberIse arvutasid, palju su baasainevahetus on. Ütlesid, et 1500 kcal. Aktiivse päeva puhul on see 70%, mis teeks su vajaduseks 2150 kcal. Sealt võta näiteks 200 kcal maha ja katseta. Valke söö oma kaloraazist 15%, rasvu 25% ja süsivesikuid 60%. Ära panusta liigselt taimsetele valkudele.Ma ei viitsinud küll kogu postitust läbi lugeda, kuid pakun vist siiski õigesti, et kui teemaalgataja ütles fraasi “on kaaluga hädas” siis mitte selles mõttes, et tal see liiga väike on.
Sellist toitainete jaotust: 60% süsivesikuid, 25% rasvu ja 15% valku ei soovitaks ma isegi mitte kulturistile massilisamiseks. Kaalu alandamiseks pigem 40% süskareid, 30% valku, 30% rasva. See on üks võimalus.
august 28, 2009 at 11:40 e.l. #216050navigaator
MemberKust sa need %% võtad? Kontrolli oma allikaid! Cosmopolitan ei ole sellel alal tegija.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Spordimeditsiini sihtasutuse juhataja Rein Jalak on need oma ettekandes välja toonud. Need protsendid kuuluvad kiirusjõualadega tegelejate jaoks.
august 28, 2009 at 11:43 e.l. #216051Kristjan-Johannes Konsap
MemberSpordimeditsiini sihtasutuse juhataja Rein Jalak on need oma ettekandes välja toonud. Need protsendid kuuluvad kiirusjõualadega tegelejate jaoks.Milleks siis teemaalgatajale sellist jaotust välja pakkuda? Kas Sa arvad, et meie käest tuli nõu küsima Ain-Alar Juhanson või?
august 28, 2009 at 11:45 e.l. #216052opensoul
MemberHmm…”kiirusjõualadega” tegelejast olen ma tõesti kaugel…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 28, 2009 at 11:51 e.l. #216053navigaator
MemberVabandust siis. Lihtsalt bodypump ja stepperi “uhamine” jättis sellise mulje. Muide Jalakul on jõualade kohta pandud s,v,r(50, 20, 30). Ärge küsige siis foorumis, keegi ei tea ju teie aktiivsust. Katsetage ise või jookske ruttu oma 500 eek per kava tellima. Sorry, et selline m.. olen.
august 28, 2009 at 11:59 e.l. #216054opensoul
MemberÄäh, ega ma siis pahapärast, navigaator. Ise küsisin ju nõu, arusaamu on tõesti erinevaid, tuleb enda jaoks lihtsalt sobivaim leida. Minu arvates enamus “toitumisspetsialiste” soovitab endiselt seda 60% süsikatest teooriat, nii et su vastus ei olnud üldse “vale”. Mina ka ei tea, mis õige on, eks peab enda peal katse-eksituse meetodil järeldustele jõudma..
august 28, 2009 at 6:16 p.l. #216120ROtter
MemberVastan ise-endale..
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Valgud 99g ca 27%
Rasvad 62.2g ca 39%
Süsikad 120.9 g ca 34%
Pole paha.
august 28, 2009 at 7:19 p.l. #216124navigaator
MemberEi tahaks tüli üles kiskuda, kuid Rein Jalakul on seisukohad, et spordiga tegeleva inimese toit peaks sisaldama alla 30% rasvu ja 50-55% süsivesikuid. Vastukaaluks ütleb ta, et KAHJUKS sisaldab toidus 35-40% rasva ja VAID 35-40% süsivesikuid. Ka Otsus on kulturismi ja fitnessi õpikus kirjutanud, et kaalu langetamisel oleks reaalne süüa 50% süsivesikuid. Ise olen ka vaadanud, et ei jõua lihtsalt nii palju valku osade protsentide kohaselt süüa, 2g saab kuhjaga kg kohta, isegi tükk maad üle ning ikka tuleks veel süüa. Kus kohast ma selle päevas põletatud energia peaksin saama? Kas professorite, õppejõudude, asjatundjate kirjutised on täielik jama?
august 28, 2009 at 7:53 p.l. #216130ROtter
MemberEi tahaks tüli üles kiskuda, kuid Rein Jalakul on seisukohad, et spordiga tegeleva inimese toit peaks sisaldama alla 30% rasvu ja 50-55% süsivesikuid. Vastukaaluks ütleb ta, et KAHJUKS sisaldab toidus 35-40% rasva ja VAID 35-40% süsivesikuid. Ka Otsus on kulturismi ja fitnessi õpikus kirjutanud, et kaalu langetamisel oleks reaalne süüa 50% süsivesikuid. Ise olen ka vaadanud, et ei jõua lihtsalt nii palju valku osade protsentide kohaselt süüa, 2g saab kuhjaga kg kohta, isegi tükk maad üle ning ikka tuleks veel süüa. Kus kohast ma selle päevas põletatud energia peaksin saama? Kas professorite, õppejõudude, asjatundjate kirjutised on täielik jama?USDA toidupüramiidi ei ole ammust ajast uuendatud, aga professorite, õppejõudude ja “asjatundjate” kirjutised põhinevad ainult sellel.
august 28, 2009 at 8:22 p.l. #216140navigaator
MemberPäris hea oli eelmine postitus. Põhimõtteliselt uue püramiidi järgi peaks enamus harjumuspäraseid toite kõrvale lükkama. Toitumine on ikka nii segane, kedagi ei saa usaldada, tekib paranoia. Praegune ema küpsetatud õunakook käib suus ringi, peas kummitab, kas neelata või mitte.
august 28, 2009 at 8:31 p.l. #216143Kristjan-Johannes Konsap
MemberPäris hea oli eelmine postitus. Põhimõtteliselt uue püramiidi järgi peaks enamus harjumuspäraseid toite kõrvale lükkama. Toitumine on ikka nii segane, kedagi ei saa usaldada, tekib paranoia. Praegune ema küpsetatud õunakook käib suus ringi, peas kummitab, kas neelata või mitte.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma arvan, et neela pealegi ja söö siis juba minu eest ka.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Paljud tegelased ütlevad paljusid asju. Teoreetikud üht, praktikud teist. 100% õige ja universaalne pole ilmselt ükski lähenemine. Häid vorme näiteks on tehtud erinevate lähenemistega, samamoodi mängivad seal rolli ka paljud erinevad muutujad jne jne.
Mõned menüüd isegi sisaldavad moosi ja müslit nagu need oleks elementaarsed sportlase toiduained. Samas päris õunakooki ma ühegi toitumiskava osana ette ei kujuta niiet kui juba sööd, siis lase hea maitsta. Aeg-ajalt võib endale ikka üht-teist lubada, eriti veel kui tegu pole tippsportlasega.
Ühes viimases Muscle&Fitnessis oli ka üpris asjalik, ümbertehtud toitumispüramiid.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.