Skip to main content

Kalorid

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Autor
    Postitused
    ktamm
    Member

Ajapikku on tekkinud selline kysimus, et kui ma 45 minutiga kulutan lindil joostes nii 500 +/- kalorit, siis kui tahtis see paeva kogu kalorite poletamise juures on, naiteks protsendiliselt vms. Kui palju kaloreid inimene keskmiselt paevas kaotab? Utleme keskmine Tallinna elanik, kes soidab autoga toole/poodi/koju, ent pargib auto majast voimalikult kaugele. Ehk siis ei ole ainult autost-tuppa.

Selles mottes, et peale pikka 45 minutit kulub 500 kalorit, ning siis juues naiteks ara pudeli limonaadi, on voimalik pohimotteliselt 200-300 kalorit tagasi saada.

Jaab mulje, et puudes pisut kaalu kaotada (mitte, et ma ulekaalus oleks, kuid paar centimeetrit kohu pealt voiks siiski poletada), peaks ainult puulehti ja puitu sooma, kuna koik muu annab tohutult kaloreid.

ROtter
    Member

Kogu energiavajadus = põhiainevajadus (PAV) + toidu spetsiifilis-dünaamiline toime(SDT) + energiavajadus tegevuseks.

PAV oleneb soost, vanusest ja kehakaalust.

SDT on 5% netoenergiakulust.

Energiakulu arvestatakse lähtuvalt kehalise aktiivsuse koefitsiendist (KAK) vahemikus 1,4 kuni 2,4 ( viis astet).

Carita
    Member

Kas keegi võiks mulle öelda kui palju kulutan ma kaloreid 1,5h jõusaalitreeninguga, millest umbes 25 minutit aeroobset.

hehee
    Member

Kas keegi võiks mulle öelda kui palju kulutan ma kaloreid 1,5h jõusaalitreeninguga, millest umbes 25 minutit aeroobset.

Ilmselt mitte, keegi ei tea ju, mida Sa seal teed.

PT London
    Member

Osta endale kell, mis sulle seda ytleb!

Carita
    Member

Kui palju selline kell maksab ja kust seda osta saab?

Kas see on nagu terve päev käe peal ja siis näen, palju kaloreid nagu päeva jooksul mul kulus.

PT London
    Member

Kui palju selline kell maksab ja kust seda osta saab?

Kas see on nagu terve päev käe peal ja siis näen, palju kaloreid nagu päeva jooksul mul kulus.

Mine spordi poodi, ei oska sulle oelda kus seda Eestis myyakse, kuna ei ela Eestis! Selle kellaga kaasneb tavaliselt rihm, mis käib ymber rindkere, kuid on olemas ka ainult käe varjandid ja enamus kelladega on nii et hakkab kaloreid lugema kui heart rate on vähemalt 100!

Omalt poolt soovitaks Polar firmat!

MEE
    Member

osta endale üks korralik naistele mõeldud polar. Pole teabmis kallis ka aga abi on temast Sulle väga. Näitab pulssi, kaloreid, aega, mõned kallimad eksemplarid võimaldavad ka intervalle ning toitumist jälgida/sättida.

http://www.hot.ee/sporter/Polarpage.html

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.