Kaloraazi tõstmine rasvade arvelt – hea/halb?
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Kaloraazi tõstmine rasvade arvelt – hea/halb?
- This topic has 36 replies, 15 voices, and was last updated 15 years, 6 months tagasi by
martin1333.
-
AutorPostitused
-
juuli 13, 2010 at 7:58 p.l. #20452
Lacipil
MemberTere,
Plaan on juurde võtta 1. jaanuariks 10 kg. Ehk siis umbes 1,6kg kuus.
Kuna olen tudeng ja ei viitsi ega jõua koguaeg korralikke eineid endale valmistada, siis otsisin kiiremat lahendust. pole ka palju raha, et osta igasuguseid imepulbreid… niisis avastasin sellise huvitava asja nagu vahukoor (vahustamata).
200ml vahukoores on umbes 700kcal, mis oleks väga hea, kuid ühtlasi on selles ka umbes 75g rasva.
Tean, et lihasmassi kasvatamine ilma rasvata on raske ja aeglane ja võimatu, kuid kas see 75g päevas juba natuke liiga ei tee ?… ei taha niisama paksuks ka minna, vaid tahaks ikka vormi hoida.
Kui laidate vahukoore maha, siis ehk oskate midagi head asemele pakkuda?
Või oskate pakkuda mõnda tõsiselt hea toidulisandit vms. … olen varem proovinud kreatiini, kuid mingit effekti ei näinud … :S
juuli 13, 2010 at 8:15 p.l. #270786Kristjan-Johannes Konsap
MemberEks rasva ole kindlasti ka vaja, aga selle kogus oleneb päevasest üldkaloraazist. 75 g rasva päevas ei ole iseenesest veel midagi ennekuulmatut, muidugi oleneb su kaalust jt parameetritest, kui palju sa üldse rasva vajad. Samamoodi ei tekita see vahukoor tingimata rasvapolstri vohamist, kui üldine kalorihulk on siiski normis. Muidugi on kogu päevase rasva saamine ühest allikast kaheldava väärtusega. Samamoodi ei söö sa vaid mune või vaid kaerahelbeputru.
Kui pole ei raha ega aega, siis…ega tulemused niisama ilmu.
Kui otsida, leiab kaubandusest hea hinnaga normaalseid toiduaineid, mille arvelt oma eesmärki saavutada. Kui tõesti on koguaeg kiire-kiire võid ju kaloritehulga täissaamiseks massilisajat kasutada, ei pea see ka olema kõige kallim.
Kreatiin ei anna sulle kaloreid ega valku vms. Kui sa normaalses koguses toitaineid kätte ei saa, siis muidugi jääb selle efekt kesiseks.
juuli 13, 2010 at 8:16 p.l. #270787Kassisilm
MemberPaluks mulle ka mõni kiire lahendus, kuidas ma poole aastaga jälle 50 kilo kaaluks. Väga ei viitsi vaeva näha
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tegelikult tasakaalustatud toitumine on igas mõttes üle prahi. Piisavalt valku ja rasvu, ja süsivesikuid mõistlikult ju. Munad on odav kraam, hapukoor ka päris hea jne jne
juuli 13, 2010 at 8:26 p.l. #270790Lacipil
MemberÜhesõnaga … ei juhtu siis midagi ullu, kui ma päevas saan selle lisa 75g rasva.
Muidu, kaalun 70kg ja trenni teen jõusaali 4x nädalas ja jooksmas käin 2x nädalas.
juuli 13, 2010 at 8:36 p.l. #270792meha89
MemberPaluks mulle ka mõni kiire lahendus, kuidas ma poole aastaga jälle 50 kilo kaaluks. Väga ei viitsi vaeva näha
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Tegelikult tasakaalustatud toitumine on igas mõttes üle prahi. Piisavalt valku ja rasvu, ja süsivesikuid mõistlikult ju. Munad on odav kraam, hapukoor ka päris hea jne jne
Kiire lahendus on päevas rohkem energiat kulutada, kui sisse süüa. Ülejäänu on juba teisejärguline.
Toiduaineid, millest võiks toituda: kaerahelbed, kodujuust, kiivi, keedetud kanamuna, kreeka pähkel.
juuli 13, 2010 at 8:41 p.l. #270795Kassisilm
MemberKas mina olen rumal või? Kus sa selle välja lugesid?
75 grammi rasvu on 675 kcal energiat rasvade arvelt. Arvestades seda, et ilmselt sa saad rasvu mujaltki.. näiteks sinu kehakaalust tulenevalt ca 60 grammi (mis on 540 kcal energiat rasvadest). Kokku teeb see ju 1215 kcal. Normaalne oleks, et rasvade % moodustab sinu päevasest energiatarbimisest umbes 30%. See on normaalne rasvadekogus siis, kui sa sööd päevas ära näiteks 4050kcal jagu. Kui ma asjast valesti aru saan, siis võiks keegi mind parandada, või kui mu mata longab
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aitäh meha89. Täitsa aus vastus minu tobedale sarksmile.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 13, 2010 at 8:53 p.l. #270796Lacipil
MemberKas mina olen rumal või? Kus sa selle välja lugesid?75 grammi rasvu on 675 kcal energiat rasvade arvelt. Arvestades seda, et ilmselt sa saad rasvu mujaltki.. näiteks sinu kehakaalust tulenevalt ca 60 grammi (mis on 540 kcal energiat rasvadest). Kokku teeb see ju 1215 kcal. Normaalne oleks, et rasvade % moodustab sinu päevasest energiatarbimisest umbes 30%. See on normaalne rasvadekogus siis, kui sa sööd päevas ära näiteks 4050kcal jagu. Kui ma asjast valesti aru saan, siis võiks keegi mind parandada, või kui mu mata longab
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aitäh meha89. Täitsa aus vastus minu tobedale sarksmile.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ei, su mata on täiesti õige … selles mu küsimus seisneski… et kas sellel on mingid suuremad kõrvalnähud, kui ma tarbin rasvu rohkem, kui normaalne oleks päevas ehk siis kusagil 40%
juuli 13, 2010 at 9:07 p.l. #270797jõuents
MemberOn öeldud et: kui rasv moodustab sinu päevasest kaloraažist umbes 30% on kõik kombes, kui rohkem, peaks kaloraaži süsivesikute või valkude arvelt tõstma. Näiteks kui tarbid päevas 2000kcal, siis rasv peaks sellest moodustuma 600kcal ehk ca 66g rasva. – see soovitus on tavainimestele kes ei tee treeni.
Kaloraaži tõstmine rasvade arvelt pole kindlasti halb. Aga kui sinna juurde käivad veel lihtsuhkrud mida vahukoores ikka on ja mis veel magusaisu tekitavad siis pole see küll hea mõte.
Tavalises vahukoores on 30-36% rasva ja paarkend grammi lihtsuhkruid ja veel E-aineid.
Soovitaks sul pigem selle asemel pähklied süüa. 200’st grammist saad üle 1200kcal – päris hea kaloripomm minuarust. Sest pähklid ei sisalda E-aineid, lihtsuhkruid ega ka suurenda magusaisu vaid vastupidi. Ning boonusena saad pähklitest veel valku lisaks.
Kui sööd häid rasvu siis ära rasva ületarbimist küll karda. Näiteks Fred Antson tarbib ööpäevas ca 150g rasvu.
juuli 13, 2010 at 9:12 p.l. #270798Kristjan-Johannes Konsap
MemberEi, su mata on täiesti õige … selles mu küsimus seisneski… et kas sellel on mingid suuremad kõrvalnähud, kui ma tarbin rasvu rohkem, kui normaalne oleks päevas ehk siis kusagil 40%No 40% pole veel teab mis enneolematu, taaskord. Muidugi võiks rasvaallikateks olla erinevad toiduained: oliiviõli, pähklid, piimatooted, kala jne. Rasva on ka vaja nii küllastunud, kui küllastumata jne.
Mis on su päevane kalorivajadus ja sellest olenevalt ka rasvakogus selgub, kui lööd siin lehel Tööriistade all olevasse BAV kalkulatorisse peale kaalu sisse ka vanuse ja pikkuse. Saadud tulemus tuleb muidugi veel koefitsentidega läbi korrutada, et lõplik kalorivajadus leida.
Üldiselt ma arvan, et see päevane rasvakogus täis saada pole eriline probleem ja see pakk vahukoort päevas annaks sulle juba enamiku. Kavatsed siis ülejäänud toidu suht rasvavaese hoida?
juuli 13, 2010 at 9:17 p.l. #270800Kristjan-Johannes Konsap
MemberKaloraaži tõstmine rasvade arvelt pole kindlasti halb. Aga kui sinna juurde käivad veel lihtsuhkrud mida vahukoores ikka on ja mis veel magusaisu tekitavad siis pole see küll hea mõte.Tavalises vahukoores on 30-36% rasva ja paarkend grammi lihtsuhkruid ja veel E-aineid.
Soovitaks sul pigem selle asemel pähklied süüa. 200’st grammist saad üle 1200kcal – päris hea kaloripomm minuarust. Sest pähklid ei sisalda E-aineid, lihtsuhkruid ega ka suurenda magusaisu vaid vastupidi. Ning boonusena saad pähklitest veel valku lisaks.
Kui sööd häid rasvu siis ära rasva ületarbimist küll karda.
Ma eeldasin, et tüüp libistab ikka puhast vahukoort pakist, mitte ei hakka seda suhkruga valmis segama vms. Looduslikult esinev laktoos nüüd teab küll mis ohtlik suhkur ei ole.
E-aineid ma ka vahukoorest ei ootaks, kui me räägime ikka naturaalsest koorest.
Samahästi võivad pähklid olla liigsed omega6 rasvhapete allikad, sisaldada hallitust ja seeni või olla soolatud, taimeõlidega või muul viisil kahjulikud.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 13, 2010 at 9:24 p.l. #270802jõuents
MemberMa eeldasin, et tüüp libistab ikka puhast vahukoort pakist, mitte ei hakka seda suhkruga valmis segama vms. Looduslikult esinev laktoos nüüd teab küll mis ohtlik suhkur ei ole.E-aineid ma ka vahukoorest ei ootaks, kui me räägime ikka naturaalsest koorest.
Samahästi võivad pähklid olla liigsed omega6 rasvhapete allikad, sisaldada hallitust ja seeni või olla soolatud, taimeõlidega või muul viisil kahjulikud.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Looduslikult esinev laktoos küll ohtlik ei ole(va nendele kes laktoosi ei talu muidugi). Aga kui ostad poest paki vahukoort – kuidas see (nii)magus saab olla ja kuidas seda looduslikult esinevat laktoosi sinna nii palju satub ?
Kui ise vahukoort teed siis muidugi ei pane sa sinna e-aineid, ega ka suhkrut (vb).
Ma eeldasin, et teema algataja ostab poest vahukoort mitte ei tee seda ise.
juuli 13, 2010 at 9:31 p.l. #270803Kassisilm
MemberIlmselt mõeldi, et ostab vahukoort pakis ning ise vahustab ära. Mina tean ainult niipalju, et seal on kirjas valmistatud pastöriseeritud rõõskkoorest. Ma ei tea, et sinna oleks veel peale kirjutatud, et sisaldab suhkruid vm. Need pihustatavad vahukoored on hoopis teine asi.
Aga vahukoor pole ka nii odav. Minu meelest teeb enam-vähem sama välja lisades oma menüüse ka muid rasvarikkaid toite: pählid, munad, kala, oliiviõli jmt. Milleks ainult ühega piirduda. Mugavus või hind pole minu meelest küll ainuke argument.
juuli 13, 2010 at 9:36 p.l. #270805jõuents
MemberAga vahukoor pole ka nii odav. Minu meelest teeb enam-vähem sama välja lisades oma menüüse ka muid rasvarikkaid toite: pählid, munad, kala, oliiviõli jmt. Milleks ainult ühega piirduda. Mugavus või hind pole minu meelest küll ainuke argument.Olen sinuga täiesti nõus. Söögu mitmekesiselt ja natuke rohkem, küll see kaal ka siis tuleb.
juuli 14, 2010 at 9:44 e.l. #270828Rain 6 kanget
Memberrasvade arvelt kaloraaži tõstmine küll liiga ei tee. ka see 40% päevasest vajadusest katmisel. samas 1,6 kg kuus juurde võtta? kas soov massi saada on sedavõrd suur, et valmis ka rasva arvelt juurde võtma? poole aastaga 10kg lihasmassi (mõtlen fileed) saab juurde vaid ravimeid tarvitades…
juuli 14, 2010 at 10:04 e.l. #270829younger
MemberEi ole võimalik saada 10 kilo juurde. Pakun, et 2 maks, ülejäänud tuleb ümber organite ja naha alla ja seda sa küll ei taha. Sest seda sealt ära saada on ikka kuradima raske.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.