kalaõli, kalamaksaõli, omega -3
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » kalaõli, kalamaksaõli, omega -3
- This topic has 199 replies, 65 voices, and was last updated 13 years, 6 months tagasi by
DarkCloud.
-
AutorPostitused
-
juuni 2, 2008 at 11:12 e.l. #156304
Fred Antson
MemberVaata, et saaksid õliga kindlasti D-vitamiini, mis kaitseb õrnu rasvhappeid öksüdeerumast! D-vitamiin on oomega-3 rasvhapete naturaalne antioksüdant, mis molekulaarse destilleerimise teel kahjuks välja praagitakse…
juuni 2, 2008 at 11:46 e.l. #156306marjasha
MemberKas peaksin siis D vitamiini spetsiaalselt juurde tarvitama, või on mõnes paremas õlis see juba sees olemas?
juuni 2, 2008 at 11:47 e.l. #156307Tervis7
Memberhttp://www.lysi.ee/index.php?alam=12 Kas sa Fred siis soovitad pigem kalamaksaõli? Varem on ikka ju räägitud, et kalaõli on parem.
juuni 6, 2008 at 8:57 e.l. #156706AlanBStard
ModeratorLysi ja Mölleri kalamaksaõlis on A-vitamiini sisaldust vähendatud, ei teki mingit üleküllust. Loodusliku kalamaksaõliga võib tekkida.
Lysil on D-vitamiini väga vähe, Möller on parem.
oktoober 13, 2008 at 4:35 p.l. #168800tony
MemberTere Fred!
Leidsin su postitustest kala- ja kalamaksaõlide kohta mõndagi õpetlikku, aga tekkis ka üks küsimus:
nimelt takistab neis õlides sisalduvate kasulike rasvade oksüdeerumist D- vitamiin, mida on lisatud ja mille sisaldus on antud nii Mölleri kui Lysi kalamaksaõlide puhul. Aga kuidas on D- vitamiini sisaldusega Lysi kalaõli puhul?- ei maaletooja kodulehel ega toote etiketil pole sellest sõnagi. Ise arvasin, et leidsin endale optimaalse õlide tarvitamise mudeli- päevas 5ml nii Mölleri kalamaksaõli kui ka Lysi kalaõli- esimesest saan A, E ja D- vitamiini lisaks Omega- 3 rasvhapetele, teisest jälle suurema koguse Omega- 3e. Mida sellest arvad? Ja kas oleks mõistlik tarvitada neid korraga, et saada ka D- vitamiin samal ajal kätte?
Kui võtta aga Möllerit 10 ml päevas, kas siis vitamiine liiga palju ei või saada? Teiste vitamiinidega ilmselt muret poleks, aga D- vitamiini tuleks mingi 20 mikrogrammi, mida peaks olema 4x päevanorm? Kas selle pärast peaks muretsema?
oktoober 13, 2008 at 4:46 p.l. #168801ROtter
MemberMuretse parem vere hüübivuse pärast:
oktoober 13, 2008 at 7:15 p.l. #168826tony
MemberMuretse parem vere hüübivuse pärast:OK, märkus on omal kohal, aga kui vere trombotsüütide sisaldusega kõik korras ja mingit veritsemist pole täheldanud pärast 1 pudeli (250 ml) Mölleri kalamaksaõli ära tarvitamist doosiga ca 6-7 ml päevas, siis kuidas oleks ikkagi vastustega mu küsimustele? Senini olen tagajärgedest täheldanud vaid kõõma tekke olulist vähenemist ja vererõhu mõningast langust, mille võib vist suurel määral just kalamaksaõli arvele panna, sest midagi muud toitumises ja vitamiinide-mineraalide tarvitamises muutnud pole. Loomulikult pole mul kavatsust võtta 10 ml kalaõli päevas, kui see mu tervisele halvasti hakkab mõjuma. Samas erinevate teemade alt olen lugenud, et inimesed (ka Fred ise) tarvitavad kala(maksa)õli lonksudena ja ma usun küll, et niimoodi võttes on kogused küll vähemalt 10 ml päevas, kui arvestada seda, kui vähe see 5 milliliitrine teelusikatäis ikkagi on. Kas kellelgi neist on olnud probleeme vere hüübivusega? Ma ei tea seda… Ja olen lugenud ühe teema alt ka, et sul, Rotteril, on olnud tõesti probleeme haavanditega juba norm. doosi kalaõli tarvitamise puhul. Äkki on see sinu individuaalne eripära? Igatahes tänud märkuse eest, üritan olla ettevaatlik ega torma kohe liitrite kaupa kalaõli jooma
Ja ma arvan, et 30 mg Q10 koensüümi päevas vähendab ka natuke võimaliku veritsemise probleemi, kas pole?Ja muide, Rotter, avastasin su hingelt ühe patu
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>- nimelt sirvisin sinu rubriigis “küsi Oldmanilt” (miks see pole juba ümber nimetatud “küsi Rotterilt” rubriigiks?) sarnase küsimuse teema alt “Mölleri kalamaksaõli”, kus küll inimesed arutlevad selle teema ümber, aga mitte sina, kuigi küsitud on ju Sinult??? Kas sa ei oska või ei taha vastata?oktoober 13, 2008 at 10:31 p.l. #168840AlanBStard
ModeratorKui võtta aga Möllerit 10 ml päevas, kas siis vitamiine liiga palju ei või saada? Teiste vitamiinidega ilmselt muret poleks, aga D- vitamiini tuleks mingi 20 mikrogrammi, mida peaks olema 4x päevanorm? Kas selle pärast peaks muretsema?Need D päevanormid on naerukoht. Või vähiravimitootjate lobby või midagi muud.
D-hüpervitaminoosi on esinenud ainult tööstuslike koguste sissesöömisel.
Mina soovitaks päevas süüa 50 mikrogrammi. Organism toodab suvepäeval kuni 5 korda rohkem.
Muretse A pärast, kui üldse.
oktoober 14, 2008 at 6:15 e.l. #168841ROtter
MemberOK, märkus on omal kohal, aga kui vere trombotsüütide sisaldusega kõik korras ja mingit veritsemist pole täheldanud pärast 1 pudeli (250 ml) Mölleri kalamaksaõli ära tarvitamist doosiga ca 6-7 ml päevas, siis kuidas oleks ikkagi vastustega mu küsimustele? Senini olen tagajärgedest täheldanud vaid kõõma tekke olulist vähenemist ja vererõhu mõningast langust, mille võib vist suurel määral just kalamaksaõli arvele panna, sest midagi muud toitumises ja vitamiinide-mineraalide tarvitamises muutnud pole. Loomulikult pole mul kavatsust võtta 10 ml kalaõli päevas, kui see mu tervisele halvasti hakkab mõjuma. Samas erinevate teemade alt olen lugenud, et inimesed (ka Fred ise) tarvitavad kala(maksa)õli lonksudena ja ma usun küll, et niimoodi võttes on kogused küll vähemalt 10 ml päevas, kui arvestada seda, kui vähe see 5 milliliitrine teelusikatäis ikkagi on. Kas kellelgi neist on olnud probleeme vere hüübivusega? Ma ei tea seda… Ja olen lugenud ühe teema alt ka, et sul, Rotteril, on olnud tõesti probleeme haavanditega juba norm. doosi kalaõli tarvitamise puhul. Äkki on see sinu individuaalne eripära? Igatahes tänud märkuse eest, üritan olla ettevaatlik ega torma kohe liitrite kaupa kalaõli jooma
Ja ma arvan, et 30 mg Q10 koensüümi päevas vähendab ka natuke võimaliku veritsemise probleemi, kas pole?
Ja muide, Rotter, avastasin su hingelt ühe patu
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>- nimelt sirvisin sinu rubriigis “küsi Oldmanilt” (miks see pole juba ümber nimetatud “küsi Rotterilt” rubriigiks?) sarnase küsimuse teema alt “Mölleri kalamaksaõli”, kus küll inimesed arutlevad selle teema ümber, aga mitte sina, kuigi küsitud on ju Sinult??? Kas sa ei oska või ei taha vastata?Vere hüübivuse probleemi me võime märgata väliselt, aga sellega võivad kaasneda ka sisemised verejooksud, k.a. ka ajus, mis on fataalsete tagajärgedega.
oktoober 14, 2008 at 9:17 e.l. #168853Vägivaldur
MemberMuretse parem vere hüübivuse pärast:See käib siiski nende kohta, kellel on verega probleeme. On mingi statistika kusagil, mis räägib, et hordid inimesi on surnud o3 rasvhapetest tingitud verejooksude tagajärjel?
Lisaks on jutt siiski ülemäärasest tarbimisest. Kui soovitatav määr on 2-4g o3 rasvhappeid päevas ja gramm kalaõli sisaldab alla veerandi o3’me, siis peaks võtma 15grammi kalaõli päevas, et soovitatud kogus ületatud saaks. Seega probleemid verega ja 15 ja rohkem grammi kalaõli päevas võib olla ohtlik. Mulle tundub, et sa tähtsustad tugevalt seda teemat üle.
oktoober 14, 2008 at 11:50 e.l. #168864ROtter
MemberMulle tundub, et sa tähtsustad tugevalt seda teemat üle.Milles sõnumitooja süüdi on?
oktoober 14, 2008 at 2:49 p.l. #168891Vägivaldur
MemberMilles sõnumitooja süüdi on?Sina ju soovitasid vere hüübivuse pärast muretseda…
oktoober 24, 2008 at 4:15 p.l. #170040Fred Antson
MemberTere Fred!Leidsin su postitustest kala- ja kalamaksaõlide kohta mõndagi õpetlikku, aga tekkis ka üks küsimus:
nimelt takistab neis õlides sisalduvate kasulike rasvade oksüdeerumist D- vitamiin, mida on lisatud ja mille sisaldus on antud nii Mölleri kui Lysi kalamaksaõlide puhul. Aga kuidas on D- vitamiini sisaldusega Lysi kalaõli puhul?- ei maaletooja kodulehel ega toote etiketil pole sellest sõnagi. Ise arvasin, et leidsin endale optimaalse õlide tarvitamise mudeli- päevas 5ml nii Mölleri kalamaksaõli kui ka Lysi kalaõli- esimesest saan A, E ja D- vitamiini lisaks Omega- 3 rasvhapetele, teisest jälle suurema koguse Omega- 3e. Mida sellest arvad? Ja kas oleks mõistlik tarvitada neid korraga, et saada ka D- vitamiin samal ajal kätte?
Kui võtta aga Möllerit 10 ml päevas, kas siis vitamiine liiga palju ei või saada? Teiste vitamiinidega ilmselt muret poleks, aga D- vitamiini tuleks mingi 20 mikrogrammi, mida peaks olema 4x päevanorm? Kas selle pärast peaks muretsema?
Muretse D- vitamiini vähesuse, mitte rohkuse pärast!
oktoober 31, 2008 at 11:00 e.l. #170708VR
Memberhakkasin umbes 2 nädalat tagasi kalaõli kapsleid tarvitama( hommikul ja õhtul peale sööki), alates sellest ajast on kuidagi kahtlaselt uimane ja nõrk olla. Vahepeal on selline tunne et viskab pildi tasku. Kas nendel kapslitel võib olla organismile ka negatiivne mõju?
november 1, 2008 at 2:37 e.l. #170738AlanBStard
ModeratorUiimasus on reaalne mõju…
aga ebareaalsetes kogustes. Sa ei söö kapslites lihtsalt nii palju,
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.