Kala ja piim ei sobi koos?
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Kala ja piim ei sobi koos?
- This topic has 15 replies, 14 voices, and was last updated 18 years, 5 months tagasi by
mullaonu.
-
AutorPostitused
-
juuli 25, 2007 at 7:43 p.l. #11265
vaher
MemberMulle öeldi, et kala ja piima ei tohi koos süüa/juua. Miks? On sel tõepõhi all? Ning milliseid toiduasju siis veel koos tarbida ei tohiks?
juuli 25, 2007 at 7:48 p.l. #120094anelka
MemberVanakest ja sampust kah ei soovita koos tarbida…
juuli 25, 2007 at 8:14 p.l. #120097Capricorn
MemberEks kala on põhimõtteliselt liha ning seda olen küll mitu korda lugenud siit foorumist, et liha ja piim ei sobi kokku, üks takistab teisel mingite ainete imendumist ja vist toit ei seedi korralikult ära vms.
juuli 25, 2007 at 8:17 p.l. #120099shreku
MemberLiha ja piima ei soovitata koos tarbida, sest lihas olev raud takistab piimas oleva kaltsiumi imendumist ja vastupidi.
juuli 26, 2007 at 5:48 e.l. #120105mullaonu
MemberKuna mõlemad toidud, ehk siis ka piim on toit, siis hakatakse mõlemat seedima eraldi. Ehk siis võtab seedimine liiga palju aega
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 26, 2007 at 6:02 e.l. #120106trennineiu
MemberLiha ja kartulit ja eriti veel kaste ka sinna otsa-ka ei soovitata süüa koos.
Mul on näiteks jubedalt raske ja paha olla, kui seda kombinatsiooni tarbida, seetõttu eelistan kartuli asemel tatart.
juuli 26, 2007 at 6:42 e.l. #120110maryjane
MemberKuna mõlemad toidud, ehk siis ka piim on toit, siis hakatakse mõlemat seedima eraldi. Ehk siis võtab seedimine liiga palju aega
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Stiilipunkt mullaonule! Trükin tsitaadi välja ja viin Zilmerile, äkki saab mõnes loengus kasutada.
juuli 26, 2007 at 8:23 e.l. #120121jrx
MemberSiit teemast jääb mulje nagu inimesel oleks mitu seedeelundkonda vms:D
Aga jah tegelikult räägitakse, et päris piim peaks suures koguses olema eraldi toidukord.
juuli 26, 2007 at 9:24 e.l. #120128Bonsuna
MemberKoos süüa võib ikka, aga nagu mullaonu kirjutas venib seedimine ja toidu omastamine pikemaks kui neid eraldi söögikordadel tarbida. Sportlasele, eriti aga kehaehitajal ei tohiks aga üks söögivahe olla pikem kui 3-4h. Seda olenevalt siis ainevahetus kiiruses, toidu kogusest ka nagu nüüd näete ka siis koostisest.
Kuna kala on suhteliselt kergesti seeditav ja omastatav organismi poolt siis kala ja piim koos ei ole kõige hullem variant. Punane liha ja piim jäägu aga küll koos söömata. Seda võiks nimetada toidu ja tervise raiskamiseks.
juuli 26, 2007 at 9:40 e.l. #120131MEE
Memberhmmm….
targemad võiks selle teema kohta küll kirjutada mis oleks eriti rumal koos süüa. Nagu sportlastele kohane siis tuleks ikka nii valku, süsikaid ja rasva ühes süüa aga mis omavahel kokku sobib seda on antud foorumis vähe lahatud.
niiet tehke häält kellel kogemusi (olen tähele pannud küll, et mõne toidu puhul on nagu raske olla ja teise puhul, hea ja kerge…
august 13, 2007 at 3:58 p.l. #122092maximus89
MemberPiim seedub niikuinii hästi aeglaselt, aga mina vähemalt küll ei suuda piimast loobuda.Keefir sobiks paremini lõunasöögi kõrvale või õlu.
august 13, 2007 at 4:25 p.l. #122093Andreaz
MemberKoos süüa võib ikka, aga nagu mullaonu kirjutas venib seedimine ja toidu omastamine pikemaks kui neid eraldi söögikordadel tarbida. Sportlasele, eriti aga kehaehitajal ei tohiks aga üks söögivahe olla pikem kui 3-4h. Seda olenevalt siis ainevahetus kiiruses, toidu kogusest ka nagu nüüd näete ka siis koostisest.Kuna kala on suhteliselt kergesti seeditav ja omastatav organismi poolt siis kala ja piim koos ei ole kõige hullem variant. Punane liha ja piim jäägu aga küll koos söömata. Seda võiks nimetada toidu ja tervise raiskamiseks.
räägitakse jah et kulturist peab iga 2-3 tunni tagant valku sööma aga kui see valk kauem on maos saadaval siis pole järelikult vajadust peale syya mis?
august 13, 2007 at 4:48 p.l. #122097Eastsider
MemberKui te just eesti meistritiitli poole või kuhugi veel kõrgemale ei püüdle siis peaks täiesti ükskõik olemas, kas sööte neid koos või mitte. Kui maitseb, siis sööge : )
august 13, 2007 at 7:47 p.l. #122129Gunnar
Memberma tean,et liha ja piim ei sobi kokku,aga ma olen eluaeg neid koos tarbinud,ja siiamaani pole häda midagi.
august 13, 2007 at 9:11 p.l. #122142raptor
Membersry aga ma ka tõesti tahaks teada kuidas “toite eraldi seeditakse”, et mis nagu kõigepealt seedib kartulid, siis alles hakkab liha seedima ja siis piim w???
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
kust kuulsid seda? 
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.