kaelapiirkonna traumad
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » kaelapiirkonna traumad
- This topic has 7 replies, 5 voices, and was last updated 19 years, 4 months tagasi by
theONE1.
-
AutorPostitused
-
september 8, 2006 at 9:15 e.l. #8312
salver
MemberTere!
Olen jõusaalis käinud peaaegu aasta ja areng on olnud korralik…minu jaoks. Probleemid algasid suvel, kui ühes trennis vigastasin raskust tõstes kaelalihast (posit kaldega pingil hantlite tõstmine), mis valutas ca 7 päeva. Alguses ei saand kaela kuhugipoole väänata. Kahjuks mujale, kui perearsti juurde ja röntgenisse, ei jõudnud, sest vastuvõtu aja saabudes oli valu läind. Minu arvates spordimeditsiinist kehvade teadmistega perearst diagnoosis mulle lihaspinge (ehk siis ülekoormuse). Samuti on läinud ka järgmised 2 korda, kui mingit harjutust tehes käib siuke plaks lihases ja järgmine päev kõrvale vaadata ei saa. Kuid kõigil kolmel korral on isesorti lihas olnud ja harjutus, millest trauma tekkis, ka erinev. Viimane kord algraskusega tehes (pulloveri harjutus). Millest selline sagedane trauma võiks tuleneda? Sooja teen enda arvates piisavalt nii enne trenni kui ka enne igat lihasgrupi harjutust. Kas viga võib olla ka nt füsioloogiline?
Ette tänades
september 8, 2006 at 9:39 e.l. #90382Czar
MemberArvatavasti aitasid kaelaga suruda, st. surusid pea pinki ja sellest need tulevadki. Suht tavaline probleem kuid raske sellest harjumusest ka lahti saada kuna nii palju on vaja meeles pidada. Proovi surudes kaela vähem kasutada ja muidu on olemas ka sellised kondi väänaad kes tõesti teevad korda sellised probleemid, kuid kahjuks ei tea kedagi soovitada.
september 8, 2006 at 10:18 e.l. #90384salver
MemberArvatavasti aitasid kaelaga suruda, st. surusid pea pinki ja sellest need tulevadki. Suht tavaline probleem kuid raske sellest harjumusest ka lahti saada kuna nii palju on vaja meeles pidada. Proovi surudes kaela vähem kasutada ja muidu on olemas ka sellised kondi väänaad kes tõesti teevad korda sellised probleemid, kuid kahjuks ei tea kedagi soovitada.see peaga “pinki surumine” tundub suht loogiline põhjus olevat küll, eks tuleb hakata siis lisaks muule ka seda jälgima… Kuid üheks harjutuseks oli õlgade kehitused kangiga, kui äkitselt kaelapiirkonda valu lõi. Kusjuures olin treeninud sama raskusega juba terve kuu. Võimalik, et see lihas nüüd kaldubki vigastustele. Kummaline point just selles, et need 3 traumat on tulnud suht järgemööda.
Mulle on soovitatud Jaak Lill’e konsultatsioonile minna. Kas temalt võiks saada abi?
september 8, 2006 at 10:48 e.l. #90389Czar
MemberEks need kõik 3 ole seotud, proovi massaazi. Olen kuulnud et Tartus on muidu Katrin Laanetut (5279313), kes pidi kuuldavasti tõesti korda tegema. Tallinnas ei oska kedagi soovitada, äkki keegi teine saab aidata.
september 11, 2006 at 4:06 p.l. #90579jorsik
MemberKas ainult järgmine päev on valus või püsib valu pikemat aega?
september 22, 2006 at 9:36 e.l. #91124salver
Membervalu püsib ikka nii ca 7 päeva…vahet pole, kas määrin mingit valuvaigistavat salvi v mitte….viimasest sündmusest möödas juba mitu nädalat, aga kaela käänates on endiselt tunda…plaanin ikk a ühe korraliku masööri juurde minna…võibolla on lihas stressis
september 22, 2006 at 9:42 e.l. #91125gmaster
Membermassööri juures käimine kahjuks ei tule kohe kindlasti, eriti kõva trennikoormuse puhul
kord aastas kiropraktiku juures käimine ka kahjuks ei tule
tallinnast soovitaks lasnamäe polikliiniku massööre, eriti markinat ja pirita topi kiropraktikut
september 22, 2006 at 2:56 p.l. #91155theONE1
Memberon valu ikka lihases või äkki kaelalülides?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.