Kaalust maha rasvaarvelt
Avaleht » Forums » Toitumine » Kaalust maha » Kaalust maha rasvaarvelt
- This topic has 164 replies, 23 voices, and was last updated 14 years tagasi by
Kaupo911.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 5, 2012 at 5:31 p.l. #261544
Kaupo911
MemberLeitsin sellise huvitava asja
http://www.struktuur…cal.php#results
Siin räägib sama juttu mis Ville ja paljud teised
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Vägapõhjalik kalkulaatorjaanuar 5, 2012 at 5:32 p.l. #261532ROtter
MemberLow blow man. Pigem on minu väljendus-oskus kehva – ja seda Eesti Keeles. Ma arvan, et sinuga peaksin suhtlema Inglise Keeles kuna suudan selles keeles tunduvalt paremini väidelda.
Vähemalt järeldan seda sellest, et bb.com “Nutrition” foorumis olen hetke-seisuga vägagi austatud toitumis-alane “ekspert”. Mis panebki mind mõtlema, et mida ma siin konna-tiigi foorumites vaidlen kogu aeg.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>– pole küll mingi näitaja, aga jube metsik vahe on sees selles, mis juttu räägivad siinsed kohalikud sportlased ja treenerid (paljud, kes annavad soovitusi siiani puhtalt baseerudes oma kogemustele) – ning mida räägivad Mõned maailmatuntud sportlased ja toitumis-teadlased, kelle kogu elu eesmärk on olnud tõele lähemale jõuda ning kelle iga sõna järgi kukub oma kümmekond teaduslikku uuringut, mida on lahatud viimse koma-kohani.
Tundub, et Eesti inimesed on lihtsalt jube kinni olnud oma arvamistes ning see lühike periood millal oleme olnud info-vabas maailmas ei ole olnud piisav, et vanu arusaamu ümber korraldada. Jube palju leiutatakse jalgrattaid ning jube palju minnakse kuulujuttude ja enda kogemuste peale välja. Mis absoluutselt viibki tulemusteni- aga viib seda nii, et pärast ise ka aru ei saada, miks täpselt üks või teine asi juhtus, lihtsalt – et juhtus. HIljem räägitakse siis seda edasi, ainult selle vahega, et sama effekt on saavutatav ka muudmoodi või ei pruugi üldse teistele mõjuda.
– Aga vbl see lihtsalt tundub mulle nii, kuna Eesti väike riik ja siinsete inimeste hulgast polegi vast väga paljusid inimesi teemaga lähemalt tutvust teinud. Ülejäänud maailm ka samasuguseid “Bro-scientist’e” täis, ainult selle vahega, et mujal paistavad ikka vähe targemat juttu rääkivad inimesed tihedamini silma.
Aitab kah mölast. Piisavalt lugemist kõigile. Eks selle tõttu ma niipalju vast räägingi, et olen suht üksi oma suhtumisega siin, ning kui ikka mitu erinevat inimest korraga küsimusi küsivad või torkima hakkavad siis ei saagi lühidalt alati vastata. Ei tea ka ühtegi Eestlast, kes samat infot levitaks. Kõik kas passivad omaette või proovivad siiani leida valgupulbrit, mis kuus 5kg lihaseid annaks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ära unusta, et Eesti sai viimasel MM -il klassikalises kulturismis riikide arvestuses II koha.
Nii et Eesti treenerid ja sportlased ei ole lollid, nagu sina väidad.
jaanuar 5, 2012 at 5:35 p.l. #261481matroxx
MemberArchangel asi polegi enamasi ju selles MIDA sa kirjutad vaid selles kuidas sa seda teed!.Lugenud läbi ka eelnevad leheküljed siis on näha,et tegemist on puhtalt nö vaidlusega vaidluse pärast,ehk who will be the last man standing!
Keegi ei taha ju koos trenni teha ka olümpia võitjaga kui too agressiivne ning domineeriv on,viimase saavutused,teadmised ei koti lõpuks ju enam mitte kedagi.
Minule isiklikult on huvitav su juttu lugeda kuid võiks ju taluda ka kriitikad enda suunas ilma,et see kuu aega topis püsiva teema tekitaks!?
jaanuar 5, 2012 at 5:38 p.l. #261472Archangel
MemberArchangel suured tänud selle pika soovitus postituse eest .
Küsimus kas õhtusöögiks 100 g veiseliha kotleti on paha või ok ? Muidugi sinna veel midagi lisa
Selline siis oli tänane päev
Kaloreid: 2184.4 Kcal
Rasva: 104.6 g.
Valku: 132.15 g.
Süsivesikuid: 139.35 g.
Kiudaineid: 14 g.
Õhtusöök : + tass piima ja salat 250g tomat/lehtsalat/sibul/ sidrunivedelik.
Vähe. Vähe. Isegi see kotlet oleks vähe. Pigem siis juba 2-3 kotletti + banaan + õun. (puuvilju pole sul menüüs muidu üldse – tavaline õun/banaan on umbes 100kcal ja 25g süskareid)
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sinu kaalu ja pikkusega inimese puhul alla 2500kcal isegi mitte ei kaaluks. Kõigepealt prooviks lausa 3000kcal ära ning olenevalt sellest, kuidas see muutusi esile kutsub, teeks omad järeldused.
Seega lükkaksin sinu asemel näiteks 50-75g valke juurde (200-300kcal) + 50-75g süskareid (200-300kcal), mis teebki umbestäpselt siis 3000kcal või nii täis. Teeksin korralikult trenni juurde ning ma ei usu eales, et sul sellise käitumise juures midagi halvemaks läheks. Kui ka kaalu tuleks, siis tuleks seda eelkõige lihaste arvelt.
Kiudaineid on ka veidi vähe. Mingi 10g võiks veel siiski saada. Kuigi sellega on teinekord rohkem mänguruumi olenevalt inimesest.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 5, 2012 at 5:45 p.l. #261462Archangel
MemberÄra unusta, et Eesti sai viimasel MM -il klassikalises kulturismis riikide arvestuses II koha.
Nii et Eesti treenerid ja sportlased ei ole lollid, nagu sina väidad.
Ei unusta. Samas pole ka kordagi väitnud, et tulemusi teha ei annaks. Probleem on selles, kuidas neid teadmisi edasi antakse. Lähtutakse kogemustest ja vähem süüvitakse sellesse, miks üks või teine asi just nii töötab. Ma täitsa usun, et kõigil on omad meetodid, kuidas ideaalset vormi teha. Ning neid antakse ka õpilastele edasi. Kuid sageli aetakse sellist kelbast nende teadmiste kõrvale, et jube lausa – absoluutselt ei saa mõni aru, mis tema vormi tegelikult kohale tõi.
Jumala tihti loed peale võistlusi, et “no krt ei tulnud head vormi, või et sellega panin puusse ja see läks metsa ja kurat ei teagi, miks aga laval olin udune”. No mida selle kohta kosta?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel asi polegi enamasi ju selles MIDA sa kirjutad vaid selles kuidas sa seda teed!.Lugenud läbi ka eelnevad leheküljed siis on näha,et tegemist on puhtalt nö vaidlusega vaidluse pärast,ehk who will be the last man standing!
Keegi ei taha ju koos trenni teha ka olümpia võitjaga kui too agressiivne ning domineeriv on,viimase saavutused,teadmised ei koti lõpuks ju enam mitte kedagi.
Minule isiklikult on huvitav su juttu lugeda kuid võiks ju taluda ka kriitikad enda suunas ilma,et see kuu aega topis püsiva teema tekitaks!?
Absuluutselt nõus, et Eesti keeles on minu vaidlus/väitlemis-oskus kehvake. Võib-olla ma siis suudan stabiilselt teiste teksti valesti lugeda ja mõista, et pidevalt niivõrd palju vaidlust tekitan. Või ei oska end väljendada ning minu juttu loetakse ja mõistetakse valesti.
Kõrvalt-vaataja saab aga väga hästi võib-olla aru ning ei jagu üldse matsu, mis toimub.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui jääb mulje, et kriitikat ei talu, siis ärge alla andke. Küll mulle see kriitika kohale ikka jõuab. Küll aga on paljud argumendid mida minu vastu kasutatakse juba põhimõtteliselt vildakad ning ei saagi muud tekitada, kui vaidlust ja valesti-mõistmist.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma ei saa isegi pool aega aru, kui metsa panen oma argumentide üles-ehitustega, ning kui teised samamoodi teevad siis ongi nagu pudru ja kapsad. Kahjuks meil koolides pole kuulnud, et Väitlemist õpetatakse, mis on kahju muidugi. Oleks väga kasuks tulnud.
Ameerikas teadupoolest väga põnev asi ning tõsised võistlused neil teemadel lausa.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 5, 2012 at 5:50 p.l. #261405Kaupo911
Memberjah just ka vastav link http://www.struktuur…cal.php#results kui kirjutan enda kaalud pikkused jne ütleb sama kaalu languse puhul esimene nädal 3000kcal siis iga järgnem natukene vähem
Kes tahab mind uurida just kaalusin täis kõhuga
Kaal 107,5
Pikkus 187 või 8 ma ei tea täpselt
vanus 25
Sugu no kes arvab mind olevat teisiti pangu naine
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Trenni 3-5 korda nädalas
Ja seal näete mis asi räägib mida pean tegema
jaanuar 5, 2012 at 6:07 p.l. #261393matroxx
MemberProovida eristada fakte tõekpidamistest on juba algatuseks hea.viisil naabril on HALB maitse ei jõua kuhugi…
jaanuar 5, 2012 at 6:09 p.l. #261385ville1
MemberVähe. Vähe. Isegi see kotlet oleks vähe. Pigem siis juba 2-3 kotletti + banaan + õun. (puuvilju pole sul menüüs muidu üldse – tavaline õun/banaan on umbes 100kcal ja 25g süskareid)
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sinu kaalu ja pikkusega inimese puhul alla 2500kcal isegi mitte ei kaaluks. Kõigepealt prooviks lausa 3000kcal ära ning olenevalt sellest, kuidas see muutusi esile kutsub, teeks omad järeldused.
Seega lükkaksin sinu asemel näiteks 50-75g valke juurde (200-300kcal) + 50-75g süskareid (200-300kcal), mis teebki umbestäpselt siis 3000kcal või nii täis. Teeksin korralikult trenni juurde ning ma ei usu eales, et sul sellise käitumise juures midagi halvemaks läheks. Kui ka kaalu tuleks, siis tuleks seda eelkõige lihaste arvelt.
Kiudaineid on ka veidi vähe. Mingi 10g võiks veel siiski saada. Kuigi sellega on teinekord rohkem mänguruumi olenevalt inimesest.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Täpselt minu mõte, paar lehelkülge tagasi soovitasin kaloraaziks treeningvaba päev 3000, treeningpäeval 3300! Niiet Kaupo ära karda seda 3000 piiri.
jaanuar 5, 2012 at 6:17 p.l. #261353Kaupo911
Memberei karda aga sisse ei mahu
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ennem magamaminekut veel sööma tiba ?
Sa ville ütled pane pakk keefiri ,aga mul raskusi selle poolegagi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> k.Joon terve siis ma tööle ei saa minna
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> kuna raske on turnida katuseljaanuar 5, 2012 at 6:17 p.l. #261354ROtter
MemberTundub, et Eesti inimesed on lihtsalt jube kinni olnud oma arvamistes ning see lühike periood millal oleme olnud info-vabas maailmas ei ole olnud piisav, et vanu arusaamu ümber korraldada. Jube palju leiutatakse jalgrattaid ning jube palju minnakse kuulujuttude ja enda kogemuste peale välja.
“Iron Man”, “Strenght and Health” jt. ajakirju oli juba eelmise saj. 60. -70.-ndatel Eestis ja kulturismi põhitõed ei ole vähemalt 50 aastat muutunud.
jaanuar 5, 2012 at 6:30 p.l. #261312Kaupo911
Membertähendab ,et see jalgratas on nagu Hummer 1 purunematu ja tulemusrikas
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 5, 2012 at 6:47 p.l. #261267Archangel
MemberProovida eristada fakte tõekpidamistest on juba algatuseks hea.viisil naabril on HALB maitse ei jõua kuhugi…
Kindlasti väärt soovitus. Aga kui ikka konkreetselt soovitatakse siin foorumis iga päev trennide ette ja taha valgu/süsikutejooke tarbida, et lihaskasvu parandada + veel mitmeid erinevaid lisandeid ning siis veel enne magamaminekut mingit “aeglast” valku, et lihased nälga ei jääks jne jne.
No ei saa ju öelda, et inimestel “hea” maitse oleks.
Kui tõepoolest selliseid asju soovitatakse sellepärast, et tõsimeeli ollakse veendunud, et nii on õige – siis ei saa ma ka niisama pealt vaadata vaid proovin ikka sekkuda. Isegi kui asja piiritletakse nii, et öeldakse: “see on minu arvamus ja eks vaata, mis sulle sobib” – siis see arvamus on vale ning kui seda arvamust jagab keegi edasijõudnu ja kuulajaks on algaja – siis on enam, kui kindel, et see algaja seda nõu ka kuulda võtab, sest soovitakse samale tasemel jõuda.. Faktuaalselt on see aga vale ning selliseid seisukohti peab niikaua ründama, kuni tõele lähemale jõutakse.
Ma ei vaidle siin kellegagi selle tõttu, et mul oleks mingi isiklik vaen otseselt kellegi suhtes vaid lihtsalt häirib, kui jagatakse teadmisi, mida ei toeta olemasolev teaduslik kirjandus.
Kui selline teguviis minu poolt on vale, siis andke andeks. Minu arust on selline lähenemine igati õige. “Kus viga näed laita, seal mine ja aita”
“Iron Man”, “Strenght and Health” jt. ajakirju oli juba eelmise saj. 60. -70.-ndatel Eestis ja kulturismi põhitõed ei ole vähemalt 50 aastat muutunud.
Pole nende ajakirjadega täpselt kursis mida seal promoti. Üldiselt sai seal 60-ndate paigus see ajakirjandus suurema hoo sisse ning äri kasvas selliseks, et head nõu oli neist ajakirjadest raske leida. Minu mõte oli pigem selles, et lähedane kontakt oli siiski väike inimeste vahel ning teadusliku materjali olemasolu samuti. Kulturism polnud ju kes-teab, kui popp ala ning kui enamik teadmisi tuli Ameerika ajakirjadest, mille sisu võis olla üles ehitatud puhtalt raha teenimisele siis tõe leidmine võis ikka paras pähkel olla – ning mulle vähemalt tundub, et palju jäi arusaamatuks ning leiutati ise või prooviti puhta kopeerimisega edasi jõuda.
Põhitõdede kohta niiväga vaielda ei olegi. Probleem on selles, et ei mõisteta asjade sisu sügavamal tasandil. 60-ndatel võib-olla osati küll teha, aga mitte alati mõista. Ajapikku on teadmised edasi läinud ning nüüd me juba teame, mis mida mõjutab ning miks. Aga praegune info-ajastu on viinud ka selleni, et teenitakse raha ning selle nimel on palju tööd tehtud, et kõik oleksid toidulisanditest ning igasugu “imedieetidest ja treeningmeetodidest” nii sisse võetud kui vähegi võimalik…
http://www.youtube.com/watch?v=fqSNOKL5ZkA&list=UUpJzlyBdPgGrArwn6Ov6MaA&index=1&feature=plcp
jaanuar 5, 2012 at 7:25 p.l. #261003htilga
MemberSoovitaks veel teemaalgatajale midagi: Tervisepüramiidi c-vitamiin (500mg) ,proovi näiteks 1 tbl. hommikul ja õhtul
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Miks? http://www.fitness.e…nide-esikumme/3
jaanuar 5, 2012 at 7:27 p.l. #261171ROtter
MemberMa ei vaidle siin kellegagi selle tõttu, et mul oleks mingi isiklik vaen otseselt kellegi suhtes vaid lihtsalt häirib, kui jagatakse teadmisi, mida ei toeta olemasolev teaduslik kirjandus.
Kui selline teguviis minu poolt on vale, siis andke andeks. Minu arust on selline lähenemine igati õige. “Kus viga näed laita, seal mine ja aita”
Ja nagu ma aru olen saanud, siis sinu arvamus on, et ainuke teaduslik kirjandus on PubMedi artiklid.
jaanuar 5, 2012 at 7:31 p.l. #261144Kaupo911
MemberSoovitaks veel teemaalgatajale midagi: Tervisepüramiidi c-vitamiin (500mg) ,proovi näiteks 1 tbl. hommikul ja õhtul
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Miks? http://www.fitness.e…nide-esikumme/3

Hea artikkel hea soovitus ,aga kust saab ? Apteek ? või sealt samalt lehelt
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.