Kaalust allavõtt.
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Kaalust allavõtt.
- This topic has 87 replies, 26 voices, and was last updated 18 years, 8 months tagasi by
sass14.
-
AutorPostitused
-
aprill 4, 2007 at 1:38 p.l. #111279
Sir
MemberVõid rahulikult 3x päevas 1 kapsli ka võtta.
Rasva süües tekitab organism aineid millega rasva seedida ja samad ained on ka rasvapõletusel vajalikud, kui rasva ei söö ja neid aineid pole siis rasvapõletus keeruline.
Intervalltreeningu korral peale soendust viid pulsi üles mõneks ajaks ja siis puhkad rasvapõletustsoonis, näiteks kõrge 30s ja madal 60s, aga seda tuleb harjutada ja algul võid provida lihtsalt kuidas jõuad, esimene kord kasvõi 15s spurdid ja siis 90 sörgid vaikselt. Kui otsingusse HIIT lööd saad mitmeid artikleid eri variantidest ja arvatavasti ka paremini selgitatud.
Peace
aprill 4, 2007 at 2:59 p.l. #111286bohemianrhapsody
MemberSüsivesikud muutuvad rasvaks su kehas, kuid valgud küll ei muutu. Millest sa seda järeldad
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Täpselt nii, nagu lihased muutuvad rasvaks ja vastupidi. Kes selliseid asju välja mõtleb?
Kas sa ise ka mõtled mida sa räägid? Oletame, et mu päevane energiakulutus on 3000 kcal. Söön aga 1000 gr valku päevas (mis teeb 4000kcal), oleksin kaloraazhis +1000 kcal ning mul ei tuleks grammigi kehakaalu juurde? Et valgus ei ole energiat?
Jah, pulsiga nt 120-130 kasutatakse suurema osa energiast rasvade näol, küll aga on siin üks AGA. Sellise pulsi juures aga kulutame kokkuvõttes suhteliselt vähe kaloreid. Kui oleks pulss nt 150-160, siis oleks kalorikulu palju suurem. Seejuures on rasvade OSAKAAL võrreldes süsivesikutega (ja valkudega) väiksem, küll aga on põlenud rasvade nö. absoluutarv suurem. Lisaks sellele on ainevahetus kiirem pikema aja jooksul.
Loomulikult on vaja teha ka seda madala intensiivsusega aeroobset.
Loodan, et on arusaadav.
aprill 5, 2007 at 9:07 e.l. #111344Fre
MemberKas sa ise ka mõtled mida sa räägid? Oletame, et mu päevane energiakulutus on 3000 kcal. Söön aga 1000 gr valku päevas (mis teeb 4000kcal), oleksin kaloraazhis +1000 kcal ning mul ei tuleks grammigi kehakaalu juurde? Et valgus ei ole energiat?Jah, pulsiga nt 120-130 kasutatakse suurema osa energiast rasvade näol, küll aga on siin üks AGA. Sellise pulsi juures aga kulutame kokkuvõttes suhteliselt vähe kaloreid. Kui oleks pulss nt 150-160, siis oleks kalorikulu palju suurem. Seejuures on rasvade OSAKAAL võrreldes süsivesikutega (ja valkudega) väiksem, küll aga on põlenud rasvade nö. absoluutarv suurem. Lisaks sellele on ainevahetus kiirem pikema aja jooksul.
Loomulikult on vaja teha ka seda madala intensiivsusega aeroobset.
Loodan, et on arusaadav.
Et ma peaks siis kordamööa tegema? Kord 120-130 pulsi juures, teinekord nii, et hakkan hingeldama?
Tänud kõikidele vastanutele! Ja teised : mida te niisama vaatate seda teemat? Kui on kasvõi 1 hea soovitus anda, siis ma võtan seda kindlasti nõuks – ärge ainult lihtsalt vaadake…
Ma olen nüüd 4 päeva teinud (3. päeval hommikul aeroobne joostes + 2. päeval jalgartas/veloargomeeter 50 minutit), aga ei ole absoluutselt mitte mingisugust erinevust (kohati on tunne nagu oleks hullemaks läinud?:S). Kaalunud ma ennast pole, aga plaan on osta kaal küll, et kas kilod üldse langevad v mitte. Toitunud olen umbes nii, nagu eespool kirjeldasin (komme, sokolaade jms pole söönud, küll aga hommikul pudru peal mesi). Nüüd tahaksingi teada, et kas nii peabki olema ja tulemus võtab lihtsalt kauem aega või on midagi kardinaalselt valesti?
Kas moosi tohib hommikul pudru peale panna?
Kas peale kooli ( cirka kell 3) tohib võtta näiteks 2 kruusi õunamahla/leiba söögi kõrvale ja veel midagi süsivesikurikast (Jogurt) v peaks süsivesikud ainult hommikupoole olema ja teistes päeva osades mitte?
Siis tekkis veel selline küsimus, kas peale jõusaalitrenni ( u 8-9 ajal) teevad süsivesikud paha, kui on plaan justnimelt kaalust alla võtta ( jogurt, kartul, leib jne) või võin julgelt süüa?
Kas 1 põhjus, miks kaal ei lange võib olla selles, et söön hommikul putru (keskmsie portsjoni) , nii et kõht on ikka korralikult täis ja edasi on praktiliselt 7h istumist (koolis) ja energiat kulub ainult mõttetööks, kas siis võib hommikul söödud süsivesik rasvaks minna?
Kindlasti tuleb veel küsimusi, seniks kõik.
Ette tänades,
Fre
aprill 5, 2007 at 9:26 e.l. #111346Archangel
MemberSüsivesikud muutuvad rasvaks su kehas, kuid valgud küll ei muutu. Millest sa seda järeldad
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Täpselt nii, nagu lihased muutuvad rasvaks ja vastupidi. Kes selliseid asju välja mõtleb?
Üleliigne valk muutub samamoodi rasvaks, nagu liigsed süsivesikud. Kui ei muutuks, siis võikski ainult valku näost sisse ajada metsikutes kogustes.
Samas on üleliigse valgu manustamisega muidki probleeme. Esimene märk on see, et kerge kõhulahtisus hakkab tekkima.
Endal on nii, et avastasin päris hea motivaatori trenni tegemiseks. Toitumine on paigas, aga vahest kipub aega väheks jääma, seega trenn tahab vahele jääda. Ja kui jääb siis tekib kehal valgu ülejääk, kuna koormust ei ole piisavalt antud ning ongi kohe tulemus käes. Ainult jookse WC vahet. Kui trenn ära teha, siis on kõik korras.
aprill 5, 2007 at 9:33 e.l. #111348MargoL
MemberMinuteada valk ei muutu rasvaks, ülejäänud valk, mida organism ei omasta, peaks minuteada kehast väljuma oma loomuliku rada pidi, sellest ka see kõhulahtisus. Või olen ma jälle valesti aru saanud???
aprill 5, 2007 at 9:42 e.l. #111351Archangel
MemberEt ma peaks siis kordamööa tegema? Kord 120-130 pulsi juures, teinekord nii, et hakkan hingeldama?Tänud kõikidele vastanutele! Ja teised : mida te niisama vaatate seda teemat? Kui on kasvõi 1 hea soovitus anda, siis ma võtan seda kindlasti nõuks – ärge ainult lihtsalt vaadake…
Ma olen nüüd 4 päeva teinud (3. päeval hommikul aeroobne joostes + 2. päeval jalgartas/veloargomeeter 50 minutit), aga ei ole absoluutselt mitte mingisugust erinevust (kohati on tunne nagu oleks hullemaks läinud?:S). Kaalunud ma ennast pole, aga plaan on osta kaal küll, et kas kilod üldse langevad v mitte. Toitunud olen umbes nii, nagu eespool kirjeldasin (komme, sokolaade jms pole söönud, küll aga hommikul pudru peal mesi). Nüüd tahaksingi teada, et kas nii peabki olema ja tulemus võtab lihtsalt kauem aega või on midagi kardinaalselt valesti?
Kas moosi tohib hommikul pudru peale panna?
Kas peale kooli ( cirka kell 3) tohib võtta näiteks 2 kruusi õunamahla/leiba söögi kõrvale ja veel midagi süsivesikurikast (Jogurt) v peaks süsivesikud ainult hommikupoole olema ja teistes päeva osades mitte?
Siis tekkis veel selline küsimus, kas peale jõusaalitrenni ( u 8-9 ajal) teevad süsivesikud paha, kui on plaan justnimelt kaalust alla võtta ( jogurt, kartul, leib jne) või võin julgelt süüa?
Kas 1 põhjus, miks kaal ei lange võib olla selles, et söön hommikul putru (keskmsie portsjoni) , nii et kõht on ikka korralikult täis ja edasi on praktiliselt 7h istumist (koolis) ja energiat kulub ainult mõttetööks, kas siis võib hommikul söödud süsivesik rasvaks minna?
Kindlasti tuleb veel küsimusi, seniks kõik.
Ette tänades,
Fre
Peale jõusaali söö kindlasti süsikuid veidi. Muidu tapad oma lihased selle dieediga ära ning endal on ka kehv olla, kui energiat peale trenni juurde ei saa. Eelista midagi vedelamat peale trenni. (jogurtit vast mitte, kui siis rasvavabat. Peale trenni pole rasvu eriti vaja, las keha põletab – see, see dieeti mõte.) Ise lasen mahla näiteks. Lihtsüsikud löövad kiiresti veresuhkru üles, insuliin lastakse verre ning lihaste varustamine toitainetega paraneb. Kindlasti söö seega peale trenni ka valke. Maksimaalselt 2 tundi peale trenni, kui varem ei jõua. Siis läheb kohe asja ette.
Ja kokkuvõttes on lihaskadu dieedi ajal väiksem.
Selle hommikuse söögiga on nii, et kärbi veidi seda pudrukogust väiksemaks. Ning, et koolis kõht tühjaks ei läheks võta midagi kerget kaasa. Paar õuna, apelsin kui viitsid koorida. Samuti ei ole rasvavaba dieet sugugi ainuõige viis. Seega, kui pähklid meeldivad siis võid neid nälja peletamiseks ka süüa. Neis on “häid” rasvu mida võiksid päeva jooksul kindlasti tarbida. Kokkuvõttes sööd tihedamini, ainevahetus kiireneb, keha hoiab vähem toitaineid kinni ning kaal on kiirem langema.
Selle kaaluga on nii, et kui saad kaalu, siis mõõda iga hommik peale enda “tühjendamist”. Siis on keha suht miinimumkaalus ja kui iga päev see aeg mõõta siis peaks suht selgeid tulemusi nägema.
Löö iga päeva kaalud kokku ja jaga 7-ga nädala lõpus. Saad nädala keskmise kaalu. Järgmine nädal tee uuesti. Nii saad suhtkoht täpse pildi oma kaalu muutumisest.
Aga kui see liiga palju tööd on, siis võid lihtsalt korra nädalas mõõta hommikul. Kui väheneb siis peaks ikka numbritelt ka näha olema.
Kui kaal püsib, või hoopiski suureneb, siis on vastus lihtne. Kärbi veidi igat toidukorda ning vaata mida järgmine nädal ütleb. Alati ei saagi kohe esimese raksuga täppi sellise asjaga panna.
Alati võid toidukoguste määramisel abi kasutada kaloriarvutist. BAV arvutiga saad teada enamvähem palju päevas energiat vaja, ning siis hakkad kokku lugema palju kõik need toidukorrad sulle annavad. Kui ikka rämedalt üle lööb, siis peaks kärpima.
aprill 5, 2007 at 9:43 e.l. #111352Archangel
MemberMinuteada valk ei muutu rasvaks, ülejäänud valk, mida organism ei omasta, peaks minuteada kehast väljuma oma loomuliku rada pidi, sellest ka see kõhulahtisus. Või olen ma jälle valesti aru saanud???http://forums.fitness.ee/index.php?showtopic=10459
Ka mina olin varem teadmatuses.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 5, 2007 at 10:16 e.l. #111359Fre
MemberSuured tänud archangel põhjaliku kokkuvõtte eest.
Siiski üleskutse ka teistele, palun andke häid soovitusi – mina igaljuhul annaksin 100%, kui mul endal oleks asjaga kogemusi ja kellelgi on hädasti abi vaja.
aprill 5, 2007 at 11:49 e.l. #111375Mr.Y
MemberIse kirjutad, et raha pole aga ostab mingeid kapsleid küll… need on paras bullshit minu meelest – maksad kopsaka summa raha 0,01% mõju eest. Samas sa oled ju alles 4 päeva teinud, pole ennast kaalunudki, mida sa siis üldse kurdad. Kui sa teeksid mitu nädalat ja siis kaal ei lange on midagi kehvasti, anna enne aega natuke.
aprill 5, 2007 at 11:55 e.l. #111377Archangel
MemberEks see inimese enda raha ole.
Fakt on see, et kaalust saab väga tervislikult alla võtta ka täiesti lisandite vabalt.
Eks osad lisandid õige kasutamise juures aitavad kindlasti, aga need ei ole vajalikud hea tulemuse saavutamiseks. Kui raha on siis ostke. Ise teate.
aprill 5, 2007 at 3:29 p.l. #111396Xero
MemberNo selge. Kuskil oli meelde jäänud, et valk ei muutu rasvaks ja ülejääk väljub loomulikul teel. No, ma pean rohkem õppima, ikka veel loll kui tammejuurikas.
aprill 5, 2007 at 7:15 p.l. #111412Fre
MemberNo selge. Kuskil oli meelde jäänud, et valk ei muutu rasvaks ja ülejääk väljub loomulikul teel. No, ma pean rohkem õppima, ikka veel loll kui tammejuurikas.Inimene õpib terve elu – midagi ei ole teha. Kui sul enam midagi õppida pole, mis mõtet siis elul enam on?
aprill 5, 2007 at 7:42 p.l. #111415bohemianrhapsody
MemberPeale jõusaali söö kindlasti süsikuid veidi. Muidu tapad oma lihased selle dieediga ära ning endal on ka kehv olla, kui energiat peale trenni juurde ei saa. Eelista midagi vedelamat peale trenni. (jogurtit vast mitte, kui siis rasvavabat. Peale trenni pole rasvu eriti vaja, las keha põletab – see, see dieeti mõte.) Ise lasen mahla näiteks. Lihtsüsikud löövad kiiresti veresuhkru üles, insuliin lastakse verre ning lihaste varustamine toitainetega paraneb. Kindlasti söö seega peale trenni ka valke. Maksimaalselt 2 tundi peale trenni, kui varem ei jõua. Siis läheb kohe asja ette.Ja kokkuvõttes on lihaskadu dieedi ajal väiksem.
Selle hommikuse söögiga on nii, et kärbi veidi seda pudrukogust väiksemaks. Ning, et koolis kõht tühjaks ei läheks võta midagi kerget kaasa. Paar õuna, apelsin kui viitsid koorida. Samuti ei ole rasvavaba dieet sugugi ainuõige viis. Seega, kui pähklid meeldivad siis võid neid nälja peletamiseks ka süüa. Neis on “häid” rasvu mida võiksid päeva jooksul kindlasti tarbida. Kokkuvõttes sööd tihedamini, ainevahetus kiireneb, keha hoiab vähem toitaineid kinni ning kaal on kiirem langema.
Selle kaaluga on nii, et kui saad kaalu, siis mõõda iga hommik peale enda “tühjendamist”. Siis on keha suht miinimumkaalus ja kui iga päev see aeg mõõta siis peaks suht selgeid tulemusi nägema.
Löö iga päeva kaalud kokku ja jaga 7-ga nädala lõpus. Saad nädala keskmise kaalu. Järgmine nädal tee uuesti. Nii saad suhtkoht täpse pildi oma kaalu muutumisest.
Aga kui see liiga palju tööd on, siis võid lihtsalt korra nädalas mõõta hommikul. Kui väheneb siis peaks ikka numbritelt ka näha olema.
Kui kaal püsib, või hoopiski suureneb, siis on vastus lihtne. Kärbi veidi igat toidukorda ning vaata mida järgmine nädal ütleb. Alati ei saagi kohe esimese raksuga täppi sellise asjaga panna.
Alati võid toidukoguste määramisel abi kasutada kaloriarvutist. BAV arvutiga saad teada enamvähem palju päevas energiat vaja, ning siis hakkad kokku lugema palju kõik need toidukorrad sulle annavad. Kui ikka rämedalt üle lööb, siis peaks kärpima.
Hommikune puder on küll viimane asi, mida mina kärbiks. Tüüp käib hommikuti jooksmas ju tühja kõhuga.
Ma tahtsin enne seda öelda, et ei pea ilmtingimata 45 min või rohkem jooksma hommikul, arvan, et 30 min max on täiesti piisav.
aprill 5, 2007 at 7:43 p.l. #111416bohemianrhapsody
MemberNo selge. Kuskil oli meelde jäänud, et valk ei muutu rasvaks ja ülejääk väljub loomulikul teel. No, ma pean rohkem õppima, ikka veel loll kui tammejuurikas.See on jah mingi arusaam, et enne võistlusi vähendame süsivesikuid ja tõstame valgukogust. Kuigi siin ei ole mingit loogikat.
aprill 5, 2007 at 7:49 p.l. #111418McNeo
MemberMinul küll seedimine teistsugune, ma ei pea muret tundma. Aga seda olen küll aru saanud, et aktiine liikumine elustiilina on asja võti. Igasugune liikumine ja mõtlemine kulutab energiat ja põletab rasvasid. See, et kõige efektiivsem on see mingi pulsi juures, ei tähenda, et rahuliku kõnni ajal seda üldse ei toimuks. Seega, kui on võimalus trepist minna lifti asemel, siis kasuta seda. Kui on üks bussipeatus, siis mine jala, ära oota bussi (autoga sama lugu). Koolis nagu sa ütled, et istud ja midagi ei tee – nomaitea, ju siis te eriti ei õpi
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ajutöö on ikka väga energiat nõudev. Ja istudes saab samuti vaikselt ennast liigutada, lihaseid pingutada. Vahetunnil jalutada jne. Elustiil! -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.