Kaalust alla kiiresti.
Avaleht » Forums » Toitumine » Kaalust maha » Kaalust alla kiiresti.
- This topic has 169 replies, 24 voices, and was last updated 14 years, 3 months tagasi by
Okk.
-
AutorPostitused
-
oktoober 8, 2011 at 1:13 e.l. #316589
AlanBStard
ModeratorSa Rotter oled eriti hea näide, kui tõid välja ühes teemas oma väidete kinnituseks Dr. Mercola. Kes on vist läbi aegade üks suurimaid valetajaid ja posujaid üldse. Kellele isegi Ameerika FDA ütles, et kui sa kohe oma lolluste propageerimist ära ei lõpeta siis lähed vangi.Kuid mees on pururikas, sest müüb oma toidulisandeid ning tema Arstikraad müüb. Kõik usuvad teda pimesi – olgugi, et lausa FDA teda vangi üritab panna. Tema jutt on enamuses puhas religiooni ajamine ning teadusega pole midagi pistmist.
FDA on kõige viimane autoriteet keda usaldada.
Mercola tase on sama nagu paljudel, vahel tuleb puhast kulda ja vahel paneb otsejoones tundrasse. Vanakooli mees, käsitleb palju vaatenurki mida tavaliselt ei käsitleta.
T-nationi artiklid on üldiselt üsna kvaliteetsed ja põhinevad kas teadmistel või uuringutel, uuringutest jah vahel suurt pilti tihti läbi ei kammita, olenevalt autori tasemest, ja mõni paneb puudulike keemiateadmiste tõttu natuke hange aga sealt on ka väga head, revolutsioonilist ja ajakontrollile vastu pidanud infot tulnud palju, soolahüsteeria lasid nad põhja näiteks pikalt enne seda kui mainstreami südamespetsialistid samale tulemusele jõudsid, põletikumarkerite ja südamesurmade seose ning mainstream-südametervisemarkerite mõttetuse sain ka kõigepealt seal selgeks.
oktoober 8, 2011 at 5:19 e.l. #316593Archangel
MemberAlanBStard’ile on raske vastu vaielda, mees teab millest mees räägib.

FDA on enamjaolt siiski piisavalt pädev, et kui ikka asjadel üldse tõepõhja all pole, siis oskab veidi kobiseda.(Kuigi eks nendegi puhul on apsakaid olnud küllaga) Mercola puhul oli viimaseks õlekõrreks see, kui mees kleepis oma toodetele peale sildid nagu “Cures Cancer” vms. Siis talle lõpuks selga ka roniti, et kulla mees mida sa ajad.
Aga noh, raha oli ju vaja teenida. Ega niisama need lisandid ei müü.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>T-Nationi puhul on probleemiks suur kõikumine artiklite tasemes. On ka pärleid – pean nõus olema. (Alan Aragon on ka näiteks seal kajastatud). Aga probleem selles, et tavalisel lugejal on jube raske vahet teha täiesti heade ja teaduslikel teostel põhinevaid artikleid ja nende vahel, mis niisama soga ajavad. Võib kõik suht segamni kammida. Jääd mõnes osakonnas väga kesiseks ja ajad lollusi, samas kui mõnes teises valdkonnas paned tarka.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mis sinu enda kogemustesse puutub siis ma olen lugenud veidi tõsisema Keto kohta ning paberi peal kõlaks nagu hästi. Vähemalt propageerida seda osatakse. Kuid mulle tundub, et pigem on selle populaarsus seotud sellega, et peale Keto alustamist toimub tõsisem vee kaotus kuna vähenevad ka glükogeenivarud. Ehk paari esimese päevaga võetakse mitu kilo alla ning suure õhinaga arvatakse kohe, et pekk põleb.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Edasi järgitakse tavapärasemat kalorite lugemist aga kuna süsvesikute eemaldamine toob kaasa suhteliselt suure augu kalorites, siis ma ei usugi, et inimesed väga edukalt seda täita suudavad valkude ja rasvadega. Ja kui suudavad siis Suurendatud Valkude osakaal omakord toob kaasa suurema TEF’i, ehk suurema kaloritehulga põlemise seedeprotsessides.
See aga tähendab, et kui nüüd tarbitakse Keto ajal samapalju kaloreid, kui enne tavapärase toitumise ajal (või isegi vähem) – siis nüüd Keto’ga on rasvakadu suurem, puhtalt selle pärast, et rohkem kaloreid läheb kaotsi seedeprotessides.
Korrelatsioon on ohtlik asi. Isegi väga targad inimesed kipuvad sellest valesid järeldusi tegema. Enamasti on põhjused mujal, kui lihtsalt selles mida pealiskaudselt võimalik jälgida on. Täpsemate teadmiste puudumine tekitabki neid probleeme kuna mõistus ei suuda luua ühtegi teaduslikku sidet teadmiste ja praktiliste juhtumiste vahel. Inimene seetõttu langebki nö. “back-up” meetodile tagasi ja vaatab, et Keto andis nüüd paremaid tulemusi kui muu dieet… hmmm Järelikult ju ta siis ikka parem on, kui muud dieedid. Miks? Ei tea, aga korrelatsioon on olemas.
Libe tee.
oktoober 8, 2011 at 7:26 e.l. #316615muammar
MemberKas on võimalik teadusliku uurimuse tulemusest ilma mingi korrelatsioonita õigeid järeldusi teha? Milline see järeldamine peaks sellisel juhul olema? Ja mis pistmist tal sellisel juhul eelnimetatud teadusliku uuringuga enam on?
Deduktsiooni on tavaks määratleda arutlusena üldiselt üksikule:
Mina ei ole metsas karu näinud. Järelikult metsas ei ole karu.
Minu naine ei oska tagurdada. Järelikult naised ei oska tagurdada.
siingi eeldus on üldine ja järeldus üksik. Aga sedalaadi arutlustes ei taga eelduse tõesus järelduse tõesust. Vaatamata sellele, et eelduse ja järelduse suhe on täiesti teaduslik.
Induktsioon on filosoofias arutlemise viis, mille puhul sellest, et ühtedel asjadel on teatav omadus, järeldatakse, et see omadus on ka mõnel teisel asjal, või sellest, et mingitel asjadel on mingi omadus, järeldatakse, et see omadus on neil ka tulevikus.
Näiteks David Hume, kes rõhutas induktsiooni mittekehtivust tõi kuulsa näite kanast, kes järeldab sellest, et perenaine on talle igal hommikul süüa toonud, et ka homme hommikul tuuakse talle süüa (kuigi tegelikult pistetakse tal homme hommikul supipotti).
Eelnenud jutu mõte on pigem selgitada asjaolu, et Archangeli metoodika on olemuslikult kummardus Baconi “Novum Organum”ile.
See on suurest vastandumine Aristotesele-mõjulisele teadusele ja oma metoodikas iidolite välistamine. Samuti keskendus Bacon meelsasti negatiivsetele näidetele.
Baconi meetodi nõrgad kohad tulenevad sellest, et ilma inimliku subjektiivsuse ja äraarvamiseta ei ole teaduslik uurimistöö võimalik.
(Lisaks omapoolse soovituse võõrsõnade asjus – on mõistlik nende sisuga põhjalikult tutvuda enne kasutamist. Vastupidine toimimine võib nulli viia kogu hea tahtega kirjutatud jutu. Korrelatsiooni näitel.)
oktoober 8, 2011 at 8:16 e.l. #316622Archangel
MemberKas on võimalik teadusliku uurimuse tulemusest ilma mingi korrelatsioonita õigeid järeldusi teha? Milline see järeldamine peaks sellisel juhul olema? Ja mis pistmist tal sellisel juhuleelnimetatud teadusliku uuringuga enam on?
Korrelatsioon on ainult üks osa. Ma võin ju leida seoseid paljude erinevate toimemehhanismide vahel – Kuid korrelatsiooni ei saa koheselt võrdsustada kausaalsusega. Näide:
Uuringud näitavad, et inimesed, kes hommikusööki ei tarbi – on ülekaalulisemad. Järeldus – hommikusöögi söömine põhjustab kaalu langemist. See järeldus on aga VALE. Sest eeldatakse, et korrelatsioon tähendab kohe ka kausaalsust. See, et antud näite puhul on hommikusöögi söömine ning inimeste kaal omavahel seotud, ei tähenda, et reaalsuses hommikusöögi tarbimine kuidagi füsioloogiliselt inimeste kaalu mõjutaks.
Seoseid on kasulik teada, et üldse uuringute puhul millestki alustada. Kuid kahjuks viib see tihti, nagu ülevalpool oleva näite põhjal, valede järeldusteni. Seega soovitangi sellega ettevaatlik olla.
Deduktsiooni on tavaks määratleda arutlusena üldiselt üksikule:Mina ei ole metsas karu näinud. Järelikult metsas ei ole karu.
Minu naine ei oska tagurdada. Järelikult naised ei oska tagurdada.
siingi eeldus on üldine ja järeldus üksik. Aga sedalaadi arutlustes ei taga eelduse tõesus järelduse tõesust. Vaatamata sellele, et eelduse ja järelduse suhe on täiesti teaduslik.
Induktsioon on filosoofias arutlemise viis, mille puhul sellest, et ühtedel asjadel on teatav omadus, järeldatakse, et see omadus on ka mõnel teisel asjal, või sellest, et mingitel asjadel on mingi omadus, järeldatakse, et see omadus on neil ka tulevikus.
Näiteks David Hume, kes rõhutas induktsiooni mittekehtivust tõi kuulsa näite kanast, kes järeldab sellest, et perenaine on talle igal hommikul süüa toonud, et ka homme hommikul tuuakse talle süüa (kuigi tegelikult pistetakse tal homme hommikul supipotti).
Pm. sama asi mida ma üleval välja tõin. Sa oled selle piisavalt keeruliseks ajanud, et valmistab juba tõsiseid raskusi jutu poindile pihta saada.

Asja point siis selles, et järelduste tegemine eeldustel on tihtipeale juba eos vale. Teaduslike uuringute mõte ongi elimineerida lihtsad “eeldused”, tehes erinevaid katseid ja uuringuid ning proovides jõuda järeldusteni mida toetavad faktid – mitte aga “arvamused”. Kahjuks kasutatakse ka seda ära ning võetakse ühe uuringu “faktid” ning siis “eeldatakse” nendest mingi järgmise asja toimemehhanisme. Mis viib jällegi tihtipeale valede arvamusteni.
Kes tahab vähegi lähemale tõele jõuda peab suutma kokku panna niivõrd palju erinevaid fakte ja tõestusi, et nende arvamus ei baseeruks enam puhtalt “eeldustele”.
Muidugi teatud määral jäävad paljud asjad puhtalt arvamuste ja eelduste tasemele, ning selle suhtes ei saagi väga midagi teha. Teadus areneb, ning alati peab keegi välja käima idee, enne kui keegi saab seda ideed katsetama ja uurima hakata.
Eelnenud jutu mõte on pigem selgitada asjaolu, et Archangeli metoodika on olemuslikult kummardus Baconi “Novum Organum”ile.See on suurest vastandumine Aristotesele-mõjulisele teadusele ja oma metoodikas iidolite välistamine. Samuti keskendus Bacon meelsasti negatiivsetele näidetele.
Baconi meetodi nõrgad kohad tulenevad sellest, et ilma inimliku subjektiivsuse ja äraarvamiseta ei ole teaduslik uurimistöö võimalik.
(Lisaks omapoolse soovituse võõrsõnade asjus – on mõistlik nende sisuga põhjalikult tutvuda enne kasutamist. Vastupidine toimimine võib nulli viia kogu hea tahtega kirjutatud jutu. Korrelatsiooni näitel.)
Põhjalik jutt. Võin kohe öelda, et pole filosoofiaga tegelenud, ning minu võime arutelusid ja väitlusi läbi viia on puhtalt minu enda looming ja seega pole ka ime, kui Failin vahest tõsiselt.
Võõrsõnade kasutuse kohta niipalju, et räägin ja mõtlen enamiku aega Inglise Keeles. Seega minu Eesti Keele oskus on juba kannatama hakanud. Ning iga kord kui ma toitumisalastes teemades räägin pean oma peas kõik teaduslikud uuringud Eesti Keelde tõlkima – mis on aga kohati väga raske. Puhtalt juba sellepärast, et ei ole enamik aega kursis vastavate meditsiiniliste terminitega või täpsete tõlgetega, mis sobiksid konteksti.
Kommenteeriks veel niipalju, et Inimlik subjektiivsus on absoluutselt teaduslikes uurimustöödes vajalik. Kuid probleem tekib sellest, kui hakatakse faktidest mööda vaatama mingitel isiklikel põhjustel. Ja seda juhtub liiga tihti.
Õigete järeldusteni jõuavad tihtipeale need, kellel on suhteliselt ükskõik, milline tõde on – peaasi, et ta oleks tõde.
Kahjuks on ka paljud uurijad, teadlased ja muidu professorid ikkagist inimesed, kes pigem proovivad leida tõestusi oma väidetele ja arvamustele ning kui neid ei saada, siis selle asemel, et oma arvamust muuta – minnakse fanatasismi poole ning hakatakse levitama arvamusi ja järeldusi, mis ei oma teaduslikku alust. Hea kui niigi kaugele jõutakse, et üldse proovitakse oma väidetele kinnitusi leida.
Kui lugeda paljudes fitnessifoorumites leiduvat siis loedki ainult seda, kuidas püstitatakse väiteid ja öeldakse arvamusi, kuid isegi mitte ei proovita neid põhjalikumalt seletada. Vaid langetakse puhtalt anekdotaalse tõendusmaterjali peale. A’la, mina olen treener – olen endal peal proovinud ning ka õpilaste peal asjad töötavad. Järelikult asi on õige.
Mis viibki uuesti selleni:
Korrelatsioon
= Kausaalsus*** (Krt, on see kausaalsus või kausatsioon, või kuidas kurat seda käänata?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>)oktoober 8, 2011 at 8:40 e.l. #316624matroxx
MemberSoovitan lugeda Ene Graubergi “Loogika ja vaidluskunst”.
Just nimelt seepärast,et ei tekiks loogika vigu ning vääratele seisukohtadele jõudmist.
Muidugi toitumise teema on pisut erinev kuid viisid kuidas oma arvamusi ja tõekspidamisi kujundatakse ning hiljem esitatakse on vägagi loogikaga seotud.
oktoober 8, 2011 at 8:42 e.l. #316625Archangel
MemberSoovitan lugeda Ene Graubergi “Loogika ja vaidluskunst”.Just nimelt seepärast,et ei tekiks loogika vigu ning vääratele seisukohtadele jõudmist.
Muidugi toitumise teema on pisut erinev kuid viisid kuidas oma arvamusi ja tõekspidamisi kujundatakse ning hiljem esitatakse on vägagi loogikaga seotud.
Eks viskan pilgu peale kui võimalik.
Ilmselgelt pole õigete väitlemisoskusteta lootustki oma seisukohti edukalt kaitsta. Ükskõik, kui tõesed need ka poleks. Samas on tõene ka väide, et ükskõik, kui hästi sa ka ei väitleks ja ei tõestaks oma väiteid – mõni inimene keeldub seda aksepteerimast.
Mõnel võid juuksed ka põlema panna ning ta ei usu sind kui sa talle ütled, et ta juuksed põlevad. Ei usu ka siis kui talle peegli annad ja veel vaadata ka palud.
oktoober 8, 2011 at 10:05 e.l. #316639tykonu
MemberSoovitaksin hoopis lugeda Dale Carniege’i “Kuidas võita sõpru ja mõjustada inimesi”. Parim viis vaidlust võita on vaidlusest hoiduda.
oktoober 8, 2011 at 10:07 e.l. #316640naksitrall
MemberSoovitaksin hoopis lugeda Dale Carniege’i “Kuidas võita sõpru ja mõjustada inimesi”. Parim viis vaidlust võita on vaidlusest hoiduda.See on super raamat. Mu elu kvaliteet reaalselt paranes pärast kõnealuse raamatu lugemist.
Soovitan soojalt
oktoober 8, 2011 at 10:13 e.l. #316644Archangel
MemberEt siis nii super raamat kohe? Eks viskan pilgu peale kui kõik kiidavad.
oktoober 8, 2011 at 10:35 e.l. #316651gmaster
MemberMa teen teiste arvamusi maha kuna enamik ei suuda kuidagi neid põhjendada. Mul ei ole mingit põhjust lihtsalt noogutada ja õlale patsutada kui keegi soovitab mõnel algajal peale trenni valgujooki süskaritega tarbida. See pole vajalik ja ei oma mingit positiivset mõju 99,9%-le treenijatele. Ning selle kohta on ka piisavalt uuringuid – tuleb ainult veidi lugeda ning see saaks igaühele selgeks.Huvitav on see, et kui sulle mingi uuring ette anda, nagu ma ka valgujoogi tarbimisega tegin, siis sa kas A ) ignoreerid seda, ajad samad juttu edasi või B ) ütled et uuring oli jama.
Ühesõnaga saan aru, et need lingid ja viited, mis sina tood, on alati ülimuslikud teiste suhtes?
Lisaks, kui sina midagi ütled, siis see on kuld, kui keegi teine midagi ütleb, siis on see “targa panemine”
Kord räägid, et jagad üldpilti nii, et teised tossikesed ei suudaks sellest killukestki mõista. Siis jälle ütled, et ei tea kuidas protsessid töötavad.
Ütlen sulle ausalt, sa ei jaga füsioloogiat ja anatoomiat piisavalt, et aeroobse treeningu efektiivsuses või mitte efektiivsuses sõna võtta. Kuidas sa siis saad öelda, et jagad asja suurema pilgu läbi?
Populaarteaduslikult võivad mõned väga keerulised asjad nende tegelikke toimemehhanisme teadmata imelihtsana tunduda. Oleme seda juba kord arutanud, ja juba hakkasid korraks nagu aru saama vajalikkusest, aga siis..
Ja ära looda, et ma sulle seda õpetama hakkan, mul pole selleks aega. Soovitan soojalt, võta ette mingi õpik ja tee endale asjad korralikult selgeks. Ah jaa, õpikud on ju saast

Olgu, võta siis füsioloogia raamat. Ka jama, lollakate teadlaste poolt kirjutatud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mingi populaarteaduslikult kirjutatud nupuke on ikka 100 korda etem
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sõbralik soovitus:
Kas sa pole korraks pausi teinud ja mõelnud, miks sinu vastu siin nii palju sõna võetakse? Äkki see pole mingi vandenõu? Äkki peaksid veidi hoogu maha võtma ja asju läbi mõtlema.
oktoober 8, 2011 at 11:29 e.l. #316659Archangel
MemberHuvitav on see, et kui sulle mingi uuring ette anda, nagu ma ka valgujoogi tarbimisega tegin, siis sa kas A ) ignoreerid seda, ajad samad juttu edasi või B ) ütled et uuring oli jama.Ühesõnaga saan aru, et need lingid ja viited, mis sina tood, on alati ülimuslikud teiste suhtes?
Lisaks, kui sina midagi ütled, siis see on kuld, kui keegi teine midagi ütleb, siis on see “targa panemine”
Kord räägid, et jagad üldpilti nii, et teised tossikesed ei suudaks sellest killukestki mõista. Siis jälle ütled, et ei tea kuidas protsessid töötavad.
Ütlen sulle ausalt, sa ei jaga füsioloogiat ja anatoomiat piisavalt, et aeroobse treeningu efektiivsuses või mitte efektiivsuses sõna võtta. Oleme seda juba kord arutanud, ja juba hakkasid korraks nagu aru saama vajalikkusest, aga siis..
Ja ära looda, et ma sulle seda õpetama hakkan, mul pole selleks aega. Soovitan soojalt, võta ette mingi õpik ja tee endale asjad korralikult selgeks. Ah jaa, õpikud on ju saast

Olgu, võta siis füsioloogia raamat. Ka jama, lollakate teadlaste poolt kirjutatud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mingi populaarteaduslikult kirjutatud nupuke on ikka 100 korda etem
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sõbralik soovitus:
Kas sa pole korraks pausi teinud ja mõelnud, miks sinu vastu siin nii palju sõna võetakse? Äkki see pole mingi vandenõu? Äkki peaksid veidi hoogu maha võtma ja asju läbi mõtlema.
Mis uuringust sa räägid?
Kes see oli, kes ei teinud vahet Aeroobsel ja Anaeroobsel ATP tootmisel? Ah jah, see olid ju sina.
– Ning sa tuled mulle ütlema, et ma ei tea midagi? Ole nüüd. Sinu mõistmine ATP tootmismehhanismidest oli nii logisev, et tobe lausa. Kui sa isegi ei tea, kuidas lihased energiat kasutavad, ATP-d toodavad, ning mis protsessid sellega seotult kehas toimuvad, siis miks mina järsku loll olen?Ma ei tea miks minu vastu niipalju sõna võetakse. Tundub, et sellepärast, et massimeedia on teinud suurepärase töö, et kõigile sisse juurutada igasugu arvamusi, millel pole tõepõhja alla.
Pool Ameerikat usub siiani, et rasva tarbimist peaks vältima kuna 30a tagasi üks Arstikraadiga isik seda väitis ja bestselleri kirjutas. See, et viimase 20+ aasta jooksul on korduvalt tõestatud, et see ei ole nii ning isegi kui FDA ja muud organid on öelnud, et hakake rõõmsalt rasva sööma – siis ikkagist inimesed ei jäta oma käitumist, mida nad 30a tagasi selle raamatu põhjal endale sisse juurutasid.
Tundub, et sarnaseid trende võib märgata kõikjal – ka ülikooli Professorite seas. Sest muud moodi ei oska ma kuidagi seletada seda, et Ülikoolist tulevad välja värske diplomiga isikud, kes on suutnud isegi kõige elementaarsemad asjad valesti ära õppida ning ei suuda kuidagi kaks pluss kahte kokku panna.
Tobe vaidlus… ei kipu kuhugile viima. Sa oled nii kindel oma teadmistes ja ma olen kindel enda omades. Vahe nagu selles, et sul puudub kohati arusaam sellest, kuidas keha siiski töötab ning spekuleerid lihtsalt lampi.
Aga ok, savi.
Mul paremaidki kohti vaidlemiseks kui siin foorumis. Lihtsalt vahest tahaksin Eesti keeles ka rääkida. Aga tundub, et pean selle Dale Carniege’i raamatu siiski läbi lugema. Äkki õnnestub suhtemine siis paremini.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 8, 2011 at 11:48 e.l. #316661gmaster
MemberKes see oli, kes ei teinud vahet Aeroobsel ja Anaeroobsel ATP tootmisel? Ah jah, see olid ju sina.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> – Ning sa tuled mulle ütlema, et ma ei tea midagi? Ole nüüd. Sinu mõistmine ATP tootmismehhanismidest oli nii logisev, et tobe lausa. Kui sa isegi ei tea, kuidas lihased energiat kasutavad, ATP-d toodavad, ning mis protsessid sellega seotult kehas toimuvad, siis miks mina järsku loll olen?
Haha, naljamees. Ega mina polnud see, kes ütles, et anaeroobne on efektiivsem energia tootmisel kui aeroobne. Aeroobne 38 ATP molekuli, Anaeroobne 2. Kiskusid välja mingi suvalise graafiku, millest sa isegi aru ei saanud. Aeroobse treeningu protsessidest pole sinuga mõtet rääkidagi. Sa ei jaga suurt pilti ja ei suuda füsioloogiliste protsesside tagamaid tajuda. Näed ainult lihast ja kujutad, et see ongi kõik- sul pole aimugi, mida ülejäänud organism taustal teeb. Tõesti võiksid mõne õpiku läbi lugeda.
Ma tean väga hästi lihaste toimeprotesse, ka selliseid millest sa ilmselt kuulnudki pole.
Tobe vaidlus… ei kipu kuhugile viima. Sa oled nii kindel oma teadmistes ja ma olen kindel enda omades. Vahe nagu selles, et sul puudub kohati arusaam sellest, kuidas keha siiski töötab ning spekuleerid lihtsalt lampi.
“Vahe on selles, et sina oled loll ja mina olen tark?”
Sina olid ju see mees, kes ütles, et käsivart ei flekseeri ükski lihas peale m biceps brachii, ja nüüd tuled ütlema, et ma ei tea kuidas keha töötab
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>? Seevastu minu eriala ongi lihastega töötamine ja nende funktsiooni maksimaalne tundmine halvenenud sooritusvõime parandamiseks. Spekuleerin?

Sa oled ikka tõeline humorist. Võib vist isegi öelda juba, et mingite pettekujutelmadega
oktoober 8, 2011 at 12:03 p.l. #316662Archangel
MemberHaha, naljamees. Ega mina polnud see, kes ütles, et anaeroobne on efektiivsem energia tootmisel kui aeroobne. Aeroobne 38 ATP molekuli, Anaeroobne 2. Kiskusid välja mingi suvalise graafiku, millest sa isegi aru ei saanud. Aeroobse treeningu protsessidest pole sinuga mõtet rääkidagi. Tõesti võiksid mõne õpiku läbi lugeda.Ma tean väga hästi lihaste toimeprotesse, ka selliseid millest sa ilmselt kuulnudki pole.
“Vahe on selles, et sina oled loll ja mina olen tark?”
Sina olid ju see mees, kes ütles, et käsivart ei flekseeri ükski lihas peale m biceps brachii, ja nüüd tuled ütlema, et ma ei tea kuidas keha töötab
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>? Seevastu minu eriala ongi lihastega töötamine ja nende funktsiooni maksimaalne tundmine halvenenud sooritusvõime parandamiseks. Spekuleerin?

Sa oled ikka tõeline humorist. Võib vist isegi öelda juba, et mingite pettekujutelmadega
Mis kasu sellest on, et Aerboone rohkem energiat annab? (38 molekuli tegelt ei anna, osa läheb kaotsi). Keha ei ole võimeline aeroobseid protesse niivõrd kiiresti tegema, kui kiiresti lihastel energiat on vaja. Tootku või miljon ATP-d. Protsess, mis hapniku kaasabil energiat toodab on liialt aeglane – ehk liiga eba-effektiivne, et lihaseid energiaga varustada.
Mis käsivars, mis biitseps? Leidsid mõne minu vanema postituse ja nüüd “omad ära”.

Kas sinu arust paastumine vähendab jõuvarusid või sooritusvõimet? Niisama huvitav küsimus.
Uuringud näitavad, et isegi 3,5 päeva NÄLJAS olemist ei vähendanud jõuvarusid praktiliselt üldse. Ainuüksi see näide ajaks enamikel treeneritel juhtme nii kokku, et pead plahvataksid. Mis mõttes. Kolm ja pool päeva ei söö grammigi toitu aga jõuvarud ei muutu… absurdsus. Aga nii on.
Aga nüüd ma tegelt juba Trollin.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> – Ei viitsi sinuga vaielda praegu. Lähen loen neid raamatuid mida soovitati, vbl kui oskan ennast kunagi paremini väljendada siis võib jätkata.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 8, 2011 at 12:15 p.l. #316664gmaster
MemberEt maratonis peaks eesmärgiks olema võimalikult kiiresti anaeroobsesse jõuda siis
oktoober 8, 2011 at 12:56 p.l. #316676htilga
MemberUuringud näitavad, et isegi 3,5 päeva NÄLJAS olemist ei vähendanud jõuvarusid praktiliselt üldse. Ainuüksi see näide ajaks enamikel treeneritel juhtme nii kokku, et pead plahvataksid. Mis mõttes. Kolm ja pool päeva ei söö grammigi toitu aga jõuvarud ei muutu… absurdsus. Aga nii on.Viita sellele uuringule, täitsa huvitab kohe
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.