Kaalunumbri liikumine kinni
- This topic has 23 replies, 10 voices, and was last updated 13 years, 9 months tagasi by
htilga.
-
AutorPostitused
-
aprill 14, 2012 at 12:17 p.l. #139242
Pipppin
MemberArvutasin ära.
Kaloreid:
1509.75 Kcal
Rasva:
59.25 g.
Valku:
65.5 g.
Süsivesikuid:
151.5 g.
Kiudaineid:
30 g. – tavapäev
trennipäeval
Kaloreid:
1702.25 Kcal
Rasva:
60.25 g.
Valku:
109 g.
Süsivesikuid:
153 g.
Kiudaineid:
30 g. – kaseiin on lisamata, kuna ei leidnud, aga seda on u 25grammi
Nii, ootan nüüd kriitikat!
aprill 14, 2012 at 12:22 p.l. #139210samuil
MemberMa olen nii teinud. Nädalas korra. Viimased 4 kuud umbes.
Aga ühel päeval nädalas… söön rohkem + muidugi siis rohkem ka kapsaid, ube jms.
Kui sa nädalas korra rohkem kapsast ja ube sööd siis on muidugi kõik OK. Ilmselt viga kuskil mujal.
aprill 14, 2012 at 12:23 p.l. #139203Pipppin
MemberMa söön nädalas korra rohkem (üldiselt…puuvilju ka) + kapsast ja ube siis ka rohkem
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Et seedimine ka parem oleks.aprill 14, 2012 at 8:05 p.l. #138855FouEva
MemberKui nüüd kaalu korraks ära peita, siis mis see peegel näitab, kas on mingit progressi märgata?
Minujaoks loeb see mida ma ise reaalselt näen, mitte see mis mulle mingi kaal ütleb. Kui ma lähtuks kaalust, siis ta ütleks mulle et ma olen üks ülekaalus rasvarull, aga kui ma lähen vaatan ennast peeglist, siis sõber peeglis ei taha sellega nõustuda.
Ja lugemist kah Sulle natukene:http://forums.fitness.ee/index.php?/topic/33781-stressi-moju-lihaskasvule-kaalualandamisele/
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 15, 2012 at 12:08 p.l. #138530Archangel
MemberVäike pilt ja jutt kõrvale, mis peaks vähe selgemaks asju tegema.
Kaalukaotus ei saagi olema kunagi täiesti lineaarne. Lineaarsust saavutavad ainult pikalt võistlusdieete praktiseerinud kulturistid kelle keha jaoks on selline kaalukõigutamine juba norm.
Tavainimese jaoks on tegemist ebaselgelt ebalineaarse progressiooniga, kus pikad platood võivad sisse tulla – ning mille olemasolu ei ole midagist mille üle paanitseda, vaid tegemist on asjaga, mis lihtsalt näitab keha kohanemist uue kaaluga.
aprill 17, 2012 at 6:41 e.l. #102771Pipppin
MemberKui nüüd kaalu korraks ära peita, siis mis see peegel näitab, kas on mingit progressi märgata?
Ja lugemist kah Sulle natukene:http://forums.fitness.ee/index.php?/topic/33781-stressi-moju-lihaskasvule-kaalualandamisele/
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tervist!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Progressi on märgata vaid biitsepsidel. Mujal oleks justkui sama seis. Mõõdud on ka samad igalpool ka riided suuremaks, ega väiksemaks jäänud pole. Ma ei jälgi ainult kaalu, käin ka kehadiagnostikas ja mõõdan ka cm. Igal pool on areng kas peatunud või väga aeglustunud. Ja tänan selle lingi eest, loen üle, just natuke aega tagasi rääkis ka sõber sarnasel teemal minuga:). Väike pilt ja jutt kõrvale, mis peaks vähe selgemaks asju tegema.
Kaalukaotus ei saagi olema kunagi täiesti lineaarne. Lineaarsust saavutavad ainult pikalt võistlusdieete praktiseerinud kulturistid kelle keha jaoks on selline kaalukõigutamine juba norm.
Tavainimese jaoks on tegemist ebaselgelt ebalineaarse progressiooniga, kus pikad platood võivad sisse tulla – ning mille olemasolu ei ole midagist mille üle paanitseda, vaid tegemist on asjaga, mis lihtsalt näitab keha kohanemist uue kaaluga.
Aitäh! Seda oli hea kuulda, et ongi normaalne, selline seisak vahepeale
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.Päikest!
aprill 17, 2012 at 8:41 e.l. #105680JungaTroll
MemberMida kaugemalt (suurest ülekaalust) tulla ja lähemale jõuda soovkaalule, seda aeglasemalt hakkab kaal ja rasvaprotsent alanema. Pea silmas, et näiteks rasvkude on kehas aktiivne kude ja osaleb ka hormoonsüsteemi töös. Selle rohkust kompenseeritakse ka kõikide muude süsteemide reguleerimisega (pannakse nt. vähem tootma või retseptorid muutuvad tundetumaks). Et asjad oleks tasakaalus. Nüüd alla tulles on vaja kompenseerida kõik süsteemid teises suunas. See võtab aega ja ei ole nii triviaalne, et rasv naha all on tühipaljas energia allikas, mille kaotamiseks piisab lihtsalt veidi rohkem liigutada ja nälgida. Kulturistidel, kes on jõudnud kaanepiltidele on reeglina selja taga aastatepikkune treening, võistlus- ja dieedikogemus. Ja dieeti alustatakse ka suhteliselt väikesest rasva tasemest juba.
Teiseks, ühes trennis võtab naine üldiselt rasva arvelt alla 20-30g rasva vaid. Nii et kui su soov on langetada kaalu nt. 1 kg, siis ainult trenne tehes kulub juba selleks 50 trennipäeva! Kui teed ka 5 trenni nädalas, siis 10 nädalat. 3 kuud! Enamasti ülehinnatakse trenni mõju tugevalt. Inimene on ääretult ökonoomne ja veidi kiirem liigutamine ei suurenda energiatarvet plahvatuslikult.
Kui lisad siia dieedi, on tulemused muidugi kiiremad. Kuid ühes eelmises postituses oli õige viide. Eesmärgile lähemale jõudes hakkavad muutused toimuma aeglasemalt. Tihti antakse alla ja lubatakse siis endale märkamatult “preemiaid” või lohutusi või lihtsalt on sõbra sünnipäev. Kui siis ausalt hakata kokku lugema päevi, millal ka tegelikult korralikult miinuses ollakse, jääb neid tavaliselt järgi napilt üle poole. Üks korralik torditükk võrdub paari päeva dieediga kaotatuga. Nii et enamasti võib dieedi osakaaluks võtta keskmisel inimesel 3 päeva nädalas, mil kaal langeb ka nt. 30-40g rasva arvelt.
Kui nii arvutada, siis tulebki kokku tulemus, et kaal küll langeb, aga enamasti ei suudeta tulemust ära oodata, sest sellised väikesed muutused peituvad esialgu tunduvalt suurematesse kaalu lainetustesse mille tingib tavaline kaalukõikumise tsüklilisus.
Seega on vaja aega, kannatust. Ja lasta tulla järgi kogu kehal, mitte ainult põletada rasva.
aprill 17, 2012 at 7:41 p.l. #128129TeTe
MemberMina käisin näiteks täna mõõtmas oma protsente ja selgus, et kuigi mu kaal on seisnud kuskil 4 kuud, siis tegelikult on minu rasvaprotsent oluliselt langenud ja olen kaotanud rasva arvelt peaaegu 4 kg. Kaal sama järelikult tänu nende asendumisele lihastega.
aprill 18, 2012 at 7:26 e.l. #131627Lea_K
MemberMind on aidanud platoode puhul 2 nippi:
1) see, mis siin juba mainitud, et 1 nn. patupäev (mistõttu organism saab aru, et ei ole vaja mingile hullule säästurezhiimile lülituda ja ainevahetust üliaeglaseks muuta);
2) ühe või paari toidukorra lisamine, seda just vahepalade näol. See kiirendab samuti ainevahetust. Muidugi, seda ei saa rakendada, kui on juba niigi piisavalt toidukordi (kahe toidukorra vahe max 3 tundi, et hoida insuliini tase ilma suuremate kõikumisteta).
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.