Kaalulangetus ja füüsilise vormi parandamine.
- This topic has 13 replies, 6 voices, and was last updated 14 years tagasi by
salasilm.
-
AutorPostitused
-
veebruar 3, 2012 at 7:08 e.l. #23985
Anonüümne
GuestTere, see on siis minu esimene sissekanne. Olen 16 aastane, 180 cm pikk ja kuskil 105 kilogrammi. Tahaksin saada enda kehakaalu kuskile 90 kilo juurde. Olen varasemalt käinud näiteks laskesuusatamises ja judos aga need on katki jäänud. Judo jäi katki seoses sellega et murtsin enda jala ja ei taha pärast seda enam sellega tegeleda aga laskesuusatamine jäi katki aja puudumisel. Suvel käisin umbes kuu aega ka jõusaalis, seal olid vanemad käijad, kes õpetasid mind aga see jäi ka katki, isegi ei tea miks, lihtsalt enam ei käinud, tulid muud asjad koguaeg vahele. Plaan oleks siis langetada kaalu 90 kiloni ja samas parandada füüsilist vormi.
Toitumine.
Hommikul söön tavaliselt paar võileiba ja joon klaasi piima (võileib on või, vorsti, juustuga)
Lõunaks söön tavaliselt koolitoitu, mis on kas kartul/riis/makaronid, mingi kaste ja salat (leib, mors/piim ja õunaviil)
Õhtuks on tavaliselt kas kartul/riis, kana/sealiha, juurviljad (leib, vesi/mahl)
Ei oska ise neid kaloreid kokku lugeda ja loodan, et keegi ehk viitsiks, oleks väga tänulik.
Treening
Treeningkavaks ma võtsin Tööriistadest algajate treeningkava 1. faasi. See tundus kõige normaalsem ja sobib hästi minu hobide ja tegemiste vahele. Treenima ma kavatsen hakata T, N ja L.
Oleks veel küsimus nende pulbrite kohta mida veega segatakse ja juuakse. Et kas mina kui alles alustaja peaksin ka midagi jooma hakkama. Palun vastata ja sooviksin saada positiivseid vastuseid.
Ette tänades! Randel.
veebruar 3, 2012 at 7:33 e.l. #229305salasilm
MemberEsimese asjana soovitan kõrvaldada oma menüüst täielikult magusad asjad: magusad joogid, energiajoogid, kommid, krõpsud, krõbinad, šokolaadid… Kohvi ja tee sisse ära suhkurt pane – piirdugi päeva jooksul AINULT sellega, mida sa nimetasid.
Kui kõik asjad kogu aeg katki jäävad, siis mõtle selle üle, mida annaks teha, et need katki ei jääks. Jõusaali pole ühe-kolme kuu pärast mõtet minna, selle ajaga ei juhtu suurt midagi. Kui mingit sporti teha, siis see harrastus peaks kestma ikka aastaid. Jalaluumurd on kaunis nigel ja otsitud põhjus ükskõik mille katki jätmiseks. Enamasti murtakse jalaluid trepil, ega sellepärast keegi veel treppe vältima ei hakka.
veebruar 3, 2012 at 7:36 e.l. #229287Anonüümne
GuestSelge, magusat ja soolast enam ei söö, kohvi ei joogi. Jala ma murtsin just nimelt judot tehes, jalg ei libisenud alt ära, vaid jäi mati külge kinni ja jalg murdus. ( ma ei murdnud seda trepil)
veebruar 3, 2012 at 7:40 e.l. #229255Anonüümne
GuestKas veel keegi oskab midagi soovitada?
veebruar 3, 2012 at 7:41 e.l. #229248Kang08
MemberLisaks sellele kus on sinu menüüs valgud ja head rasvad ? Hommikusöök võiks ka korralikum olla.Kaloreid saab kokku lugeda kaloriarvuti abil,mille leiad tööriistade alt.
veebruar 3, 2012 at 7:42 e.l. #229249Anonüümne
GuestMida tähendab korralikum? Et mingi puder jne? Mul ei ole aega hommikul nii palju, et putru keeta, käin ju koolis ja hommikul läheb kiireks.
veebruar 3, 2012 at 7:51 e.l. #229251Kang08
MemberNo pudru tegemine ei ole küll asi mis kaua aega võtab,see on juba vabanduste otsimine.Lisaks sellele on sinu menüü suures osas puhas süsivesik,mis on sinu põhiline probleem.Koolitoit on nagu on aga päeva teises pooles võiksid süüa tihedamalt väiksemates kogustes ja lisada menüüsse rohkem valku ja rasvu ja vähendada süsivesikuid.
veebruar 3, 2012 at 7:55 e.l. #229244Anonüümne
GuestPalun selgita, et mis mul kõige rohkem süsivesinikke sisaldab, siis tean mida vähendada ja kas rasvade ja valkude kohapealt peaks ma hakkama rohkem sööma kodujuustu jt.?
veebruar 3, 2012 at 8:12 e.l. #229243Kang08
MemberPalun selgita, et mis mul kõige rohkem süsivesinikke sisaldab, siis tean mida vähendada ja kas rasvade ja valkude kohapealt peaks ma hakkama rohkem sööma kodujuustu jt.?
Terve see menüü ongi enamuses süsivesik.Õhtusöögiks oli vist veidi liha
veebruar 3, 2012 at 8:30 e.l. #229224Okk
MemberAga milles probleem on ? Kaal ei lange v6i ?
Pulbrisegu pole vaja juua.
veebruar 3, 2012 at 8:34 e.l. #229221Anonüümne
GuestMa mõtlesin endale uue toitumiskava mis oleks reaalne.
Hommikul tatra või neljavilja puder, kodujuustu ja klaas piima
Lõunaks koolitoit kartul/riis lihakaste ja salat ( piim, leib, õunaviil)
Õhtusöök on 1.5 tundi enne trenni kas mingi supp (seljanka, frikadelli jt.)
Mis te sellest arvate ja mida ma võiks välja jätta või juurde panna kuskile?
veebruar 3, 2012 at 8:42 e.l. #229217muammar
MemberMa mõtlesin endale uue toitumiskava mis oleks reaalne.
Hommikul tatra või neljavilja puder, kodujuustu ja klaas piima
Lõunaks koolitoit kartul/riis lihakaste ja salat ( piim, leib, õunaviil)
Õhtusöök on 1.5 tundi enne trenni kas mingi supp (seljanka, frikadelli jt.)
Mis te sellest arvate ja mida ma võiks välja jätta või juurde panna kuskile?
Mis kell sa seda trenni siis õhtul plaanid? Ma nihutaksin õhtusöögi umbes 3 tundi enne magamaminekut, selleks ajaks on ehk trenn ikka tehtud juba. Hommikusöögiks sobib hästi ka muna, omlett, sink jms – rasv. Õhtusöögiks supp on siiki natuke “kahvatu”, aga oma tärkliserikkama söögi võid siiski sel ajal süüa. Rasva ei pea pelgama süüa, kui süsivesikuid vähendada, siis tuleb see millegagi ka asendada menüüs.
veebruar 3, 2012 at 8:44 e.l. #229207Anonüümne
GuestTrenni ma olen plaaninud kuskil kell 18-18.30 õhtul, ja õhtusöögi kuskil kell 17-17.30. Aga mida sa soovitad mul juua mis oleks tärkliserikkam?
veebruar 3, 2012 at 9:48 e.l. #229177AutorPostitusedViewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)- You must be logged in to reply to this topic.