Kaalulangetaja ootab soovitusi
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Kaalulangetaja ootab soovitusi
- This topic has 61 replies, 17 voices, and was last updated 16 years tagasi by
nonni.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 13, 2010 at 3:41 p.l. #249516
asdfghjkl
Membersõin ühe snicersi okouMida ma siis nüüd õigesti ja mida valesti teen?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Minu arvates on magusate pudinatega nii, et kui proovid need totaalselt välja arvata, siis on tõenäosem, et nädala-paari pärast tuleb väga suur murdumine, et parem ongi teadlikult näiteks nii teadvustada endale, et nädalas korra miskit magusat sööd, aga ainult korra, sinu puhul siis toda snikersit. Et see pigem ongi hea, kui planeeridagi see snikers plaani sisse. Kui nädalas läheb sniekrs algul, siis tõenäoselt nii see kogus ka jääb, ja tõenäoselt ei teki seda murdumise ohtu, et sööd kilo snikersit korraga sisse. Et mina arvan, et järl-järguline toidumenüü kvaliteetsemaks muutmine on efektiivsem metoodika. Suitsetamisega sedalaadi metoodikat teatavasti teha ei saa küll, seal efektiivsem on koheselt totaalselt loobuda suitsust. Et mulle tundub, et magusate pudinatega ongi efektiivne nii nagu teed- snikers nädalas või nii.
Ma soovitaks üleüldse üldiselt sedalaadi etappe, kõik etapid on sisuliselt uue elulaadi kinnistamised:
1) proovida paar kuud elada nii, et tarbida tavalist toiduõli ei tarbi, tarbid vaid oliiv-õli. Kui paar kuud järjest möödas, siis lasegi pensionini oliiviga.
2) proovida iga söögikorraga mõõdukalt süia mõned kuud. Kui tunned lõpuks, et see rutiin õnnestub kenasti, stressi ei valmista, vajadust ülesöömis-tunnet saada pole, siis enamvähem nii jätkagi.
3) proovida süia vaid kvaliteetseid töötlemata kõrge toiteväärtusega toite mõned kuud, st et viinereid ei söö, valid selle asemel liha, limonaadi ei joo, jood mahla jne, mingit ülikallist ökomahla juua pole mõtet seejuures, välismaa juurvilja ei vali võimalusel, valid eesti oma jne. Et kujuneks välja eelistus, et sööd asju, mida saab kirjeldada sõnadega “kvaliteetne toit”. Seda nimekirja mis selle mõiste alla kuulub oskad intuitiivselt aja jooksul selgeks saada.
Need on nagu sellised 3 põhiasja mida võiks katsetada minuarust igaüks. See punkt 3 ja muu selline on subjektiivne, seal saab erinevaid arvamusi tuua, näiteks pelmeen on üldiselt mitte kvaliteetne toit, kuid subjektiivselt ise ütleks, et siiski pean õigustatud valikuks teda, et tunnen, et keha sellest ei rasvu ega toitainete puuduses ei vaevle, et sedalaadi vahepealseid kasulik/mittekasulik valikuid on omajagu, üsna väike olulisus on sellistel kas valida neid või mitte.
Aga siis need 3 punkti üldiselt, kuidas need tunduvad?
jaanuar 13, 2010 at 4:27 p.l. #249523nonni
Member1) proovida paar kuud elada nii, et tarbida tavalist toiduõli ei tarbi, tarbid vaid oliiv-õli. Kui paar kuud järjest möödas, siis lasegi pensionini oliiviga.2) proovida iga söögikorraga mõõdukalt süia mõned kuud. Kui tunned lõpuks, et see rutiin õnnestub kenasti, stressi ei valmista, vajadust ülesöömis-tunnet saada pole, siis enamvähem nii jätkagi.
3) proovida süia vaid kvaliteetseid töötlemata kõrge toiteväärtusega toite mõned kuud, st et viinereid ei söö, valid selle asemel liha, limonaadi ei joo, jood mahla jne, mingit ülikallist ökomahla juua pole mõtet seejuures, välismaa juurvilja ei vali võimalusel, valid eesti oma jne. Et kujuneks välja eelistus, et sööd asju, mida saab kirjeldada sõnadega “kvaliteetne toit”. Seda nimekirja mis selle mõiste alla kuulub oskad intuitiivselt aja jooksul selgeks saada.
Vahetasin nädala eest tavalise toiduõli oliiviõli vastu, kallim küll on, aga tasub vast ära.
Toitu katsun valmistada ühe portsu jagu, et väga maitsva toidu puhul ülesöömist vältida
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Limonaadi ja pakimahla ei taha üldse, kui joon, siis pressin ise greibist, sidrunist, apelsinist. Üldiselt joon vett ja rohelist teed. Muide, kas gaseeritud vesi on palju halvem valik kui ilma mullita?
Mis puutub kvaliteetsesse toitu, siis jääb paljuski asi jälle selle taha kinni, et olen vaene üliõpilane
Juurviljad lähevad loosi enamasti sügavkülmast, kuigi sealt palju kasulikku ilmselt kaduma läinud. Ja mulle hakkab ilmselt raskusi valmistama see, et elan koos 3 spordipoisiga, kes toitumist ei jälgi vaid on lihtsalt hundiisuga ja ajavad head paremat näost sisse. Aga eks tuleb iseloomu kasvatada ja oma asja edasi ajada
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 13, 2010 at 4:59 p.l. #249535Kevin de puta madre
MemberGaseeritud vesi nüüd küll ei tohiks kahjulik olla.
Aga pähklid toidukordade vahel pole halvad (oleneb muidugi ka millised, soolapähkleid ei soovitaks).
Ja sügavkülmutatud juurviljade kohalt on nad ilmselgelt paremad kui mitte midagi…
jaanuar 13, 2010 at 5:12 p.l. #249548nonni
MemberGaseeritud vesi nüüd küll ei tohiks kahjulik olla.Aga pähklid toidukordade vahel pole halvad (oleneb muidugi ka millised, soolapähkleid ei soovitaks).
Ja sügavkülmutatud juurviljade kohalt on nad ilmselgelt paremad kui mitte midagi…
Aga rosinad ei maksa vitsutada siis jah? Tavaliselt olen ostnud seda segu, kus mandlid, maapähklid, rosinad. Aga mõistlikum vist lahtiselt osta. Kuivatatud ploomid ja kõrvitsaseemned pidid ka kuuldavasti kasulikud olema?
jaanuar 13, 2010 at 5:20 p.l. #249550LaizeN
MemberGaseeritud vesi nüüd küll ei tohiks kahjulik olla.Aga pähklid toidukordade vahel pole halvad (oleneb muidugi ka millised, soolapähkleid ei soovitaks).
Gaseeritud jookide kohta siis :
Drink carbonated drinks. Your coach was right—Diet Coke (or any other carbonated drink) can definitely help. The carbonation keeps your stomach full. I would personally opt for a caffeine free option though, like a carbonated flavored water drink, Diet 7-Up, or Diet Sprite.
Neid karboniseeritud, suhkruvabasi ( Coka jne ) peaks siiski vältima, kuid vahel juues pole hullu – minul vähemalt aitavad rajal püsida: tunduvad, kui patu joogina, kuigi kaloreid ei sisalda.
Külmutatud juurviljadest nüüd palju kasulikku küll kadunud pole..Oleneb ainult, kuidas neid valmistada.
jaanuar 13, 2010 at 5:27 p.l. #249552Jarmo Oberst
MemberGaseeritud jookide kohta siis :Drink carbonated drinks. Your coach was right—Diet Coke (or any other carbonated drink) can definitely help. The carbonation keeps your stomach full. I would personally opt for a caffeine free option though, like a carbonated flavored water drink, Diet 7-Up, or Diet Sprite.
Neid karboniseeritud, suhkruvabasi ( Coka jne ) peaks siiski vältima, kuid vahel juues pole hullu – minul vähemalt aitavad rajal püsida: tunduvad, kui patu joogina, kuigi kaloreid ei sisalda.
Külmutatud juurviljadest nüüd palju kasulikku küll kadunud pole..Oleneb ainult, kuidas neid valmistada.
Gaseeritud veel ja Coca Cola light/zero-l on ikka väga suur vahe sees.
jaanuar 13, 2010 at 5:28 p.l. #249553nonni
MemberGaseeritud jookide kohta siis :Drink carbonated drinks. Your coach was right—Diet Coke (or any other carbonated drink) can definitely help. The carbonation keeps your stomach full. I would personally opt for a caffeine free option though, like a carbonated flavored water drink, Diet 7-Up, or Diet Sprite.
juurviljad kas vähese oliiviõliga pannile, või puljongisse keema..
jaanuar 13, 2010 at 5:33 p.l. #249555LaizeN
Memberjuurviljad kas vähese oliiviõliga pannile, või puljongisse keema..Puljong..selle kohta sõna ei võta, keegi targem võiks kommenteerida, aga kui juba pannil teha, siis pigem hautada, väiksel tulel, kaanega, mitte kärssama lasta.
Ja ehk seletad, mis suurt vahet siis zerol ja lightil suurt vahet on?(huvi pärast küsin, ise pole kursis.)
jaanuar 13, 2010 at 5:43 p.l. #249560Jarmo Oberst
MemberPuljong..selle kohta sõna ei võta, keegi targem võiks kommenteerida, aga kui juba pannil teha, siis pigem hautada, väiksel tulel, kaanega, mitte kärssama lasta.Ja ehk seletad, mis suurt vahet siis zerol ja lightil suurt vahet on?(huvi pärast küsin, ise pole kursis.)
Loe mu postitust uuesti, ma mitte ei võrdle zerot ja lighti vaid coca colat ja gaseeritud vett!
jaanuar 13, 2010 at 5:45 p.l. #249561LaizeN
MemberLoe mu postitust uuesti, ma mitte ei võrdle zerot ja lighti vaid coca colat ja gaseeritud vett!Ahjaa, sorri

Gaseeritud vett nüüd küll kartma ei pea, pigem on just kasulikum ja kui tõesti kõhtu ka täidab, siis igati 5+ ju
jaanuar 13, 2010 at 6:12 p.l. #249571daemonium
MemberAga rosinad ei maksa vitsutada siis jah? Tavaliselt olen ostnud seda segu, kus mandlid, maapähklid, rosinad. Aga mõistlikum vist lahtiselt osta. Kuivatatud ploomid ja kõrvitsaseemned pidid ka kuuldavasti kasulikud olema?Rosinatest-ploomidest võiks tõesti loobuda,kõrvitsaseemned-(ja eriti)pähklid jätaks ikka alles.
btw,see näkitsemine ei ole eriti soovitav,kontroll “näkitsetava” koguse üle on kerge kaduma – parem lisa 1(või 2) kergemat söögikorda.
jaanuar 13, 2010 at 7:31 p.l. #249593Istuv Sõnn
MemberSee teema on siis nüüd kapitaalselt kraavis. Vaene teemaalgataja ei saa enam mitte muhvigi aru – iga sepp müüb talle siin oma toodangut. Sellisel viisil küll kuhugi ei jõua. Kõik räägivad detailidest, konteksti aga pole ollagi. Arutletakse, mis on parem kas kirves või labidas, aga kas tuleb puid raiuda või maad kaevata – pole oluline. Nonni, Sa oled nüüd lõbustuspargis kõverpeeglite toas. Edu Sulle!
jaanuar 13, 2010 at 7:44 p.l. #249597daemonium
MemberSee teema on siis nüüd kapitaalselt kraavis. Vaene teemaalgataja ei saa enam mitte muhvigi aru – iga sepp müüb talle siin oma toodangut. Sellisel viisil küll kuhugi ei jõua. Kõik räägivad detailidest, konteksti aga pole ollagi. Arutletakse, mis on parem kas kirves või labidas, aga kas tuleb puid raiuda või maad kaevata – pole oluline. Nonni, Sa oled nüüd lõbustuspargis kõverpeeglite toas. Edu Sulle!Aga suudad sa tuua mõne analoogilise teema,kus asi oleks teistmoodi,

Otsustama peab inimene ise.Ja kui ta ei suuda-ei oska,tuleb tal valida spetsialist ja temalt toitumiskava tellida.
jaanuar 13, 2010 at 7:45 p.l. #249598LaizeN
MemberSee teema on siis nüüd kapitaalselt kraavis. Vaene teemaalgataja ei saa enam mitte muhvigi aru – iga sepp müüb talle siin oma toodangut. Sellisel viisil küll kuhugi ei jõua. Kõik räägivad detailidest, konteksti aga pole ollagi. Arutletakse, mis on parem kas kirves või labidas, aga kas tuleb puid raiuda või maad kaevata – pole oluline. Nonni, Sa oled nüüd lõbustuspargis kõverpeeglite toas. Edu Sulle!Mis siin nii puus siis on?
Ühed arutavad gaseeritud vee( k.a diet Coke ja selle laadsete jookide) üle, samas ka külmutatud juurviljade ja nende valmistamise . Teine räägib, miks rosinad ja kuivatatud puuviljad peaks menüüst välja jätma, ma tõesti ei leia alust, et neiu peaks segaduses olema.
Kui tõesti on, siis ta kindlasti küsiks üle ?
Kokkuvõtteks siis : Kaalualandamine on suuresti süsivesikute kontrolli alla saamine ja suures osas nende asendamine rasvadega ( eesotsas kasulike ).
Süsivesikud peaksid jääma pärast trenniseks tasuks, trenni eest – sinna sobivad rosinad ja puuviljad(ka kuivatatud) hästi, kuid kindlasti ka vajaliku koguse valguga.
Kui nüüd Fredi seisukohta võtta, siis näksimine pole üldse tarvilik – süüa 3x päevas ja õhtune ( treening ja tegusatel päevadel ) toidukord süsivesikutega, et energiavarud taastada.
jaanuar 14, 2010 at 11:49 e.l. #249743nonni
MemberKokkuvõtteks siis : Kaalualandamine on suuresti süsivesikute kontrolli alla saamine ja suures osas nende asendamine rasvadega ( eesotsas kasulike ).mis need kasulikud rasvad võiks olla? Kui ma ei eksi siis näiteks punane kala ja avokaado?
sinna alla? Mis veel? -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.