Skip to main content

kaalukaotusest ja lihasmassist

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » kaalukaotusest ja lihasmassist

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Tere,

aidake palun algajat. Tegelen ca kolmandat kuud oma vormiajamisega. Alustades olin 131 kilo (190cm pikkust), olematu lihasmassiga. Füüsiline aktiivsus puudus, toitumine oli käes ära. Olen nüüdseks toitumisega järjepeale saanud (tasakaalustatud-mitmekesine dieet, piirasin süsivesikuid, suurendasid valkude osakaalu), hoian kaloraazhi väikeses defitsiidis (+6-7h nädalas tugevat aeroobset trenni) ning tulemuseks -15kg. Eesmärk oleks saada kuskile suurusjärgus 95 kg peale. Kolme kuu kohta küll üsna suur kaalukaotus, kuid kuna enesetunne väga hea ning kusagilt mingit negatiivset tunda pole, siis jätkan samas vaimus.

Küsimus selles, et olen hakanud vaikselt tegema ka jõusaalis natuke lihastrenni juurde (algselt peamisele aeroobsele – jalgrattatrennile toeks juurde) ning peki all väike lihas juba tekkima. Küsin sellist asja, et kas ja kui palju on sellises kaalulangetusfaasis on lihastrennil mõtet – kas ja kui palju võivad lihased järgneva dieediga (plaan veel ca 20kg järgneva 4-5 kuu jooksul) väheneda. Kas vbl polegi mõtet hetkel lihastrenni peale väga auru panna, pigem kõigepealt rasva % vähemaks ja alles siis või oleks mõtet ka kaalukaotusega paralleelselt ikka teha saalis lihast juurde?

aitäh ning vabandan ette kui loll küsimus on…

BigH
    Member

Tere,

aidake palun algajat. Tegelen ca kolmandat kuud oma vormiajamisega. Alustades olin 131 kilo (190cm pikkust), olematu lihasmassiga. Füüsiline aktiivsus puudus, toitumine oli käes ära. Olen nüüdseks toitumisega järjepeale saanud (tasakaalustatud-mitmekesine dieet, piirasin süsivesikuid, suurendasid valkude osakaalu), hoian kaloraazhi väikeses defitsiidis (+6-7h nädalas tugevat aeroobset trenni) ning tulemuseks -15kg. Eesmärk oleks saada kuskile suurusjärgus 95 kg peale. Kolme kuu kohta küll üsna suur kaalukaotus, kuid kuna enesetunne väga hea ning kusagilt mingit negatiivset tunda pole, siis jätkan samas vaimus.

Küsimus selles, et olen hakanud vaikselt tegema ka jõusaalis natuke lihastrenni juurde (algselt peamisele aeroobsele – jalgrattatrennile toeks juurde) ning peki all väike lihas juba tekkima. Küsin sellist asja, et kas ja kui palju on sellises kaalulangetusfaasis on lihastrennil mõtet – kas ja kui palju võivad lihased järgneva dieediga (plaan veel ca 20kg järgneva 4-5 kuu jooksul) väheneda. Kas vbl polegi mõtet hetkel lihastrenni peale väga auru panna, pigem kõigepealt rasva % vähemaks ja alles siis või oleks mõtet ka kaalukaotusega paralleelselt ikka teha saalis lihast juurde?

aitäh ning vabandan ette kui loll küsimus on…

Olin ise mõnda aega tagasi 132kg ja pikkust mul 195cm. See 115 kg peale oli suht lihtne saada, kui hakkasin liigutama end. Kuid sealt alla saamiseks on vaja ikka tugevalt aeroobset trenni ja toituma peab nagu aamen kirikus. Järjepidevust ja kindlameelsust vaja. Ise olen ka samal teel et rasva maha saada. Teen jõusaali ja aeroobset mõlemat. Kasvab jõud ja rasv jääb ka kõhu pealt vähemaks. Eks siin teadjamaid mehi kindlasti rohkem.

Alfonze
    Member

See 130+kg tundub olevat nagu selline viimane piir kui mõistus koju jõuab:-P

Olin ise ka 131-132kg 2007 lõpus, pikkus 187cm. Algul läheb jah pisut kiiremini, kuid kui pidevalt koormust tõsta ja toitumist korrigeerida, siis langeb ilusti 1kg nädalas täpselt sinna kuhu on soov. Algul arvasin ka, et kui olen 100-110kg, siis on juba julm rannavorm, aga allapoole tulles oli selge, et nii lihtne see asi päris ei ole. Kui 50kg oli kadunud, siis võis hakata rahule jääma. Tänaseks on üks massiperiood lõppenud ja kuivatamine käsil, rutiin hakkab paika loksuma, nii peakski iga hooaeg tegema hakkama, miski 5-7kg massiperioodil otsa, aga lihast arendada pisikeses ülekaloraashis mõistlik.

Mis puutub languse ajal anaeroobsesse treeningusse, siis igal juhul on see omal kohal, hoiab lihased toimimises ja ei lase nendel niipalju hävida alakaloraashi puhul. Fakt on see, et ka lihaskadu on väga korralik sellise langetamise juures, ma ise arvutasin, et ehk kuskil 12kg kaotasin lihast selle 50kg sees, aga pole viga, ehk juba esimene massiperiood tõi paar kg tagasi ja seda rasvaprotsenti mitte meeletult üles ajades.

Igatahes edu vormi saavutamisel ja loodetavasti õnnestub leida selline rutiin, et see jääks elustiiliks, sest kes pole nn. augus olnud, ei oska hinnata saavutusi ka sedavõrd.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.