Skip to main content

KAALU TÕSTMINE

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » KAALU TÕSTMINE

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 30 total)
  • Autor
    Postitused
    algaja11
    Member

aitähh

algaja11
    Member

aga mis raskusega ma peaksin erinevate harjutustega hakkama ja mis raskusega lõpetama? nt hakkan pihta 50 % raskusega ja lõpetan 80% rekordist?

M.P.
    Member

aga mis raskusega ma peaksin erinevate harjutustega hakkama ja mis raskusega lõpetama? nt hakkan pihta 50 % raskusega ja lõpetan 80% rekordist?

Võta selline raskus, millega suudad 8kordust ära teha.

Lev
    Member

Kõige lihtsam kava sulle on

Esmasp- Rind. Esmalt lamades surumine, kaldpingil surumine. siis tee kangiga biitsa ja triitsale prantsuse surumist.

Kolmap-selg. põhiline on lõuatõmme. jõutõmme ja näiteks kangi kõhtu tõmbed.

Reede-jalad. Kükk, säär püsti ja istudes. Reie tagumine masinal.

Selgita oma max raskused välja ennem kui treenima hakkad. Rekordite järgi arvutad välja, mis raskuseid kasutad! Näiteks rinnalt surud 100kg siis trenni teed 80kg( ehk siis 80% oma max). Soojendust tee max 2 seeriat kerge raskusega ja siis hakka oma tööseeriaid tegema. Ära tee ühe harjutuse kohta rohkem kui 4 seeriat.

Käsi võid tegelikult iga trennipäev teha aga siis tee mõõdukalt ehk siis max 4 seeriat biitsale ja triitsale.( vastasel juhul tekib raskusi taastumisega)

ROtter
    Member

Kõige lihtsam kava sulle on

Esmasp- Rind. Esmalt lamades surumine, kaldpingil surumine. siis tee kangiga biitsa ja triitsale prantsuse surumist.

Kolmap-selg. põhiline on lõuatõmme. jõutõmme ja näiteks kangi kõhtu tõmbed.

Reede-jalad. Kükk, säär püsti ja istudes. Reie tagumine masinal.

Selgita oma max raskused välja ennem kui treenima hakkad. Rekordite järgi arvutad välja, mis raskuseid kasutad! Näiteks rinnalt surud 100kg siis trenni teed 80kg( ehk siis 80% oma max). Soojendust tee max 2 seeriat kerge raskusega ja siis hakka oma tööseeriaid tegema. Ära tee ühe harjutuse kohta rohkem kui 4 seeriat.

Käsi võid tegelikult iga trennipäev teha aga siis tee mõõdukalt ehk siis max 4 seeriat biitsale ja triitsale.( vastasel juhul tekib raskusi taastumisega)

Lamades surumine, kaldpingil surumine – asja point?

Säär püsti ja istudes – asja point?

Lev
    Member

Lamades surumine, kaldpingil surumine – asja point?

Säär püsti ja istudes – asja point?

Asja point? Ma ei viitsi siin foorumis nüüd nii pikalt ja laialt ka rääkida, miks üht või teist asja teha. ta võix ju ainult horizontaali ka teha aga , et natuke mitmekülgsem oleks soovitan ka kaldpingil, et ülemine osa ka koormust saaks. Sama kehtib sääre puhul.

Kui ma midagi halvasti soovitasin siis paranda mind.

Anonüümne
    Guest

iga trenn 4 seeriat biitsale ja triitsale ? intensiivselt ja korraliku raskusega ?

matti
    Member

iga trenn 4 seeriat biitsale ja triitsale ? intensiivselt ja korraliku raskusega ? :roll:

Kui osakd õigesti teha,siis võid 4 seeriaga lihase ikka nii läbi võtta,et vähe ei ole :ph34r:

Anonüümne
    Guest

Kui osakd õigesti teha,siis võid 4 seeriaga lihase ikka nii läbi võtta,et vähe ei ole :roll:

ma teen praegu Biitsa seistes kangiga 4 seeriat 5-8 kordust korraliku raskusega (minu jaoks) ja aeglaselt ning ülipuhta tehnikaga ning hea kui järgmiseks nädalaks ära taastub täiesti , lihas veel 4-5 päeva hiljem veel pinges ja valus :ph34r:

ROtter
    Member

Asja point? Ma ei viitsi siin foorumis nüüd nii pikalt ja laialt ka rääkida, miks üht või teist asja teha. ta võix ju ainult horizontaali ka teha aga , et natuke mitmekülgsem oleks soovitan ka kaldpingil, et ülemine osa ka koormust saaks. Sama kehtib sääre puhul.

Kui ma midagi halvasti soovitasin siis paranda mind.

Ma ei viitsi siin foorumis pikalt ja laialt rääkida ka, aga lamades surumine on baasharjutus, kus töötavad rinnalihased, triitseps, delta esiosa ja veel mõned lihased. Kaldpinnal surumisel mõjutatakse rohkem rinnalihaste ülaosa, aga töötavad ka triiseps ja deltalihaste esiosa. Parem harjutus on lendamine käsikutega kaldpinnal, kuna see on isoleeriv harjutus rinnalihastele (minimeerib triitsepsi ja deltalihaste töö) ja töötab samuti rinnalihaste ülaosa. Kuna kasutatakse väikest raskust, saab paremini tunnetada rinnalihaste tööd, mis on eriti oluline algajatele.

Säärelihastele on päkkadele tõus baasharjutus, kus töötavad kaksik-sääremarjalihas ja lest-sääremarjalihas. Koormatud on mõlemad. Istudes variandi puhul teeb põhitöö lest-sääremarjalihas. Algajal on tähtis, et koormuse saavad mõlemad.

Lev
    Member

Ma ei viitsi siin foorumis pikalt ja laialt rääkida ka, aga lamades surumine on baasharjutus, kus töötavad rinnalihased, triitseps, delta esiosa ja veel mõned lihased. Kaldpinnal surumisel mõjutatakse rohkem rinnalihaste ülaosa, aga töötavad ka triiseps ja deltalihaste esiosa. Parem harjutus on lendamine käsikutega kaldpinnal, kuna see on isoleeriv harjutus rinnalihastele (minimeerib triitsepsi ja deltalihaste töö) ja töötab samuti rinnalihaste ülaosa. Kuna kasutatakse väikest raskust, saab paremini tunnetada rinnalihaste tööd, mis on eriti oluline algajatele.

Säärelihastele on päkkadele tõus baasharjutus, kus töötavad kaksik-sääremarjalihas ja lest-sääremarjalihas. Koormatud on mõlemad. Istudes variandi puhul teeb põhitöö lest-sääremarjalihas. Algajal on tähtis, et koormuse saavad mõlemad.

Olen sinuga täiesti nõus! Aga kujuta nüüd ette seda poissi sellises kaalus nagu ta on. Sellises kaalus ei saa mingit rinda olla, seega tunnetust veel vähem, kuna midagi ei ole lihtsalt tunnetada

ROtter
    Member

Olen sinuga täiesti nõus! Aga kujuta nüüd ette seda poissi sellises kaalus nagu ta on. Sellises kaalus ei saa mingit rinda olla, seega tunnetust veel vähem, kuna midagi ei ole lihtsalt tunnetada
    Acqua
    Member

Huvitavat infot tuleb välja siin. Mina teen lamades horisontaalil surumist ja peale seda kaldpinnal hantlitega surumist, et tunnetust ja stabiilsust arendada. Et oleks efektiivsem hantlitega kaldpinnal surumine lendamise vastu siis vahetada?

Lev
    Member

Huvitavat infot tuleb välja siin. Mina teen lamades horisontaalil surumist ja peale seda kaldpinnal hantlitega surumist, et tunnetust ja stabiilsust arendada. Et oleks efektiivsem hantlitega kaldpinnal surumine lendamise vastu siis vahetada?

Kõik oleneb sellest, kui tugevalt sa horizontaalil teed rinda. Ma ise isiklikult treenin ülemist ja alumist eraldi perioodidel, kuna juba horizontaal võtab korralikult läbi siis kaldpingil pole enam minust suuremat asja. Seega lendamine on vist tõesti parem lahendus.

Üks variant , kuidas korralikult ka horizontaalis ülemist osa aktiveerida on lasta kang ülemisele rinnaosale. Tekkib mõnus venitus ja lihastunnetus on hea. Suurte raskustega seda tehnikat ei kasuta, kuna tunnen end siis natuke ebakindlalt.( suur raskus 90% max )

emmimees
    Member

Kui säär on raskesti arenev, nagu paljudel – siis ma soovitaks küll nii püsti kui istudes harjutust säärtele ühes trennis! Ning säär vajab pikemaid seeriaid (10x++)

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 30 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.