Kaalu langetamine
Avaleht » Forums » Toitumine » Kaalust maha » Kaalu langetamine
- This topic has 42 replies, 19 voices, and was last updated 14 years, 9 months tagasi by
donk.
-
AutorPostitused
-
märts 27, 2011 at 7:46 e.l. #294753
MoloM
MemberTereKuna suvi läheneb, otsustasin midagi ette võtta, et veidi kaalu alandada. Olen mees, 184cm pikk ja kaalun umbes 85 kilo.
Esiteks: söön hommikul kas putru või leiba singi ja kodujuustuga, vahel klaas jogurtit + tass kovi.
Enne lõunasööki kuskil kella 11 paiku mingi puuvili (õun, banaan) ja ~13.45 koolis lõunasöök (üle päeva on supp, ülejäänud ajal praad).
Õhtusöögi üritan alati enne kella 18.00’i ära süüa ja peale seda enam mitte midagi. Suurim küsimus ongi, et mida õhtusöögiks süüa. praegu suht lambist lihtsalt väherasvast toitu söönud.
Muide, kas kuskil fitnessi kodulehel tasuta toidukavu ka koostatakse?
Kuna metsateed ja ka kõik ülejäänud teed (
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ) on lumes ja jääs, siis veel jooksutrenni teha ei saa ning hüppan kas hüppenööriga või väntan velotrenažööril iga päev kuskil 20.00 ajal ehk siis kui koju jõuan. Kas peaks rohkem ka lihasetreeningule keskenduma?Ootan nõuandeid,
ette tänades!
Mul jäi arusaamatuks. Kas Sa tõesti sööd viimase eine päevas kell kuus ja kell kaheksa teed veel trenni, peale mida ei söö midagi???
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 27, 2011 at 10:32 e.l. #294772Marsielanik
MemberEi ma sain tegelt ise ka aru sellest, et see on vale. Süüa ei tohi 2h enne magamaminekut, fakt.
Aga selline küsimus: Kas on vahet, kas käia jooksmas hommikuti või õhtuti? Mõtlesin, et palju mõnusam oleks hommikul enne kooli jooksmas käia kui õhtul hilja kui koju jõuan.
märts 27, 2011 at 10:53 e.l. #294774Aleks144
MemberEi ma sain tegelt ise ka aru sellest, et see on vale. Süüa ei tohi 2h enne magamaminekut, fakt.Aga selline küsimus: Kas on vahet, kas käia jooksmas hommikuti või õhtuti? Mõtlesin, et palju mõnusam oleks hommikul enne kooli jooksmas käia kui õhtul hilja kui koju jõuan.
Kust sa veel sellist fakti kuulsid??
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 27, 2011 at 10:55 e.l. #294777Archangel
MemberEi ma sain tegelt ise ka aru sellest, et see on vale. Süüa ei tohi 2h enne magamaminekut, fakt.Aga selline küsimus: Kas on vahet, kas käia jooksmas hommikuti või õhtuti? Mõtlesin, et palju mõnusam oleks hommikul enne kooli jooksmas käia kui õhtul hilja kui koju jõuan.
Samuti küsimus, et kust selline fakt?
Loll jutt, muud ei midagi. Kui mõni treener sulle seda ütles, siis too kohe heaga nimi välja, et me ta ära lintšida saaksime.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 28, 2011 at 6:18 p.l. #294961Marsielanik
MemberKirjutan siia tänase söögimenüü, palun ütelge, kui esineb liiga palju süsivesikuid või liiga vähe valke vms.
7.00 – jooks kuskil 30 minutit (mingi aeg suurendan koormust, praegu lihtsalt füüsiline vorm kehva)
8.00 – kaerahelbepuder + üks rukkipala leib seasingiga, peale veidi kodujuustu. Tass kohvi.
~11.00 – vahepalaks kiivi või banaan
13.45 – praad või supp. Täna oli näiteks makaronid bolognese kastmega, viil musta leiba + keefir
19.00 – Õhtusöögiks borš, kõrvale paar viilu teraleiba.
märts 28, 2011 at 6:32 p.l. #294963Archangel
MemberKirjutan siia tänase söögimenüü, palun ütelge, kui esineb liiga palju süsivesikuid või liiga vähe valke vms.7.00 – jooks kuskil 30 minutit (mingi aeg suurendan koormust, praegu lihtsalt füüsiline vorm kehva)
8.00 – kaerahelbepuder + üks rukkipala leib seasingiga, peale veidi kodujuustu. Tass kohvi.
Valgu/rasva-vaene jällegi. Lisa juurde näiteks 3-4 muna ja räägime juba asjast.
~11.00 – vahepalaks kiivi või banaan
Mõttetu vahepala. Viska juurde kodujuustu üks tops ja on midagi väärt juba.
13.45 – praad või supp. Täna oli näiteks makaronid bolognese kastmega, viil musta leiba + keefir
Makaronid võid suhtkoht ära unustada. Praad või supp? Kumb see makaronihunnik siis on? Minu arust pole kumbki nagu? Pigem söö korralik liha/kalatükk koos aedviljadega. Törts pruuni riisi süsivesikute jaoks. / Kui koolis muud varianti ei ole, siis pead kodust ise kaasa tegema midagi kasulikku.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>19.00 – Õhtusöögiks borš, kõrvale paar viilu teraleiba.
Jällegi liialt olematu õhtusöök. Kui sa borš just lihast ei koosne 90% ulatuses siis suhtkoht toitainetevaene kõhutäide nagu enamik suppe. Jällegi pigem korralik liha/kala-eine. / Kodujuust, kohupiim, puuvilju paar tükki ntks…
Millal magama? Kui kell 22, 23 magama siis enne võiks veel ühe toidukorra teha – näiteks: kohupiim / kodujuust. Mis kell trenn sul on? Peale trenni on vaja korralikult toituda. See Borš on liiga, liiga vähe. Kui kirjutasid, et kell 20 teed veidi trenni siis ongi, kui lõpetad – tee üks hea eine endale. Kohustuslik. Kohupiim/ kodujuust, juurde võid haugata rosinaid näiteks. Kirsikompott kohupiima maitsestamiseks. Kasuta maitsestamata kohupiima, sest sellest on kõige suurem valgusisaldus ning pole liigselt muud jura sees.
Masendav. Valke ülivähe, süsivesikuid liiga palju. Rasvu ka vähevõitu. Häid rasvu…
Sellise menüüga mnjah. Pole sportlase menüü minu arust. Rohkem selline tava-inimese toitumine, kes lihtsalt kõhtu täidab…
Niiet jah. Pead kõvasti muutusi tegema.
“>märts 28, 2011 at 7:00 p.l. #294971Marsielanik
MemberOhjah
“> Eks ma midagi sellist ootasingi vastuseks tegelt. Suur aitäh, et mind maa peale tõid!Süsivesikute osas, mul ei ole halli aimu ka, kuidas neid veel enam vähendada kuna enda arust tarbin neid võimalikult vähe.
Katsun rohkem lisada lihatooteid ja valgurohkeid tooteid.
Vot selle õhtuse trenniga on tihti nii nagu on, kuna jõuan koju alles 20-21 paiku, just selletõttu hakkasin jooksmist harrastama hommikul. Eesmärgiks siiski rasvapõletamine.
Kirjutan homse päeva lõpus ka oma menüü, äkki suudan piisavad korrektuurid teha.
märts 28, 2011 at 7:08 p.l. #294973Archangel
MemberOhjah
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Eks ma midagi sellist ootasingi vastuseks tegelt. Suur aitäh, et mind maa peale tõid!
Süsivesikute osas, mul ei ole halli aimu ka, kuidas neid veel enam vähendada kuna enda arust tarbin neid võimalikult vähe.
Katsun rohkem lisada lihatooteid ja valgurohkeid tooteid.
Vot selle õhtuse trenniga on tihti nii nagu on, kuna jõuan koju alles 20-21 paiku, just selletõttu hakkasin jooksmist harrastama hommikul. Eesmärgiks siiski rasvapõletamine.
Kirjutan homse päeva lõpus ka oma menüü, äkki suudan piisavad korrektuurid teha.
Vabalt või koju jõudes teha kätekõverdusi näiteks, kükke, ühe jala peal pöiatõuse jne jne. Pole küll eriline trenn, aga siiski trenn. Ning arvestagi umbes nii, et peale trenni vbl 30min sööd oma eine. Ning kui magamaminekuaeg ka suht koht käes siis võibki sinu viimaseks toidukorraks jääda. Kui aga magamamineku aega veel mitme tunni kaugusel, siis võid enne magamaminekut veel süüa veidi.
Süsivesikuid vähemaks. Noh need võileivad pole otseselt kõige hullemad kui kasutad täistera rukkileiba, juustu ning sinki peale. Aga kui su hommikune eine on niigi hunnik putru, mis süsivesiku laks päris kõva – siis usun, et näed isegi, kuidas see kõik kuhjub.
See hommikupudru võib jääda. Aga eemalda see võileib.
Hommikul näiteks söö see pudru, tee 3-4 munast omlett, lisa veidi peekonit või juustu sellele ning loputa alla klaasi mahlaga.
Lõunal sama teema. Kui sööd kuhja makarone, siis jällegi süsivesikupomm ning leiba veel juurde – ongi pm. ainult süsivesikud eine sisuks. Lõunaks soovitan ikka mingi korralik liha/kalatükk nagu mainisin.
Tee siis nii, las kodus prae valmis ning karbiga kaasa. Pole mingi eriline raskus.
“>Õhtusöök jällegi, et kuigi supp pole enamasti nii süsivesikurikas, on tas vähe valku enamasti. Põhiline osa on vedelik, ning olenevalt supist, põhimõtteliselt rasvane puljong.
Pigem jällegi korralik liha/kalatükk, kõrvale veidi riirsi näiteks, tatart ja rohelist.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 28, 2011 at 7:21 p.l. #294977Marsielanik
MemberVot seda ma ei teadnudki, et puder süsivesikupomm on. Ikka soovitatakse hommikuks ju putru süüa.
Aga kas omleti asemel võin 3-4 keedumuna süüa?
Ma pole muidugi spetsialist, aga see kõik tundub jube rasvane kogus päeva jooksul, kas sellise toitumise kõrvalt on üldse võimalik rasva põletada?
Suur aitäh senise abi eest!
“>märts 28, 2011 at 7:27 p.l. #294981Archangel
MemberVot seda ma ei teadnudki, et puder süsivesikupomm on. Ikka soovitatakse hommikuks ju putru süüa.Aga kas omleti asemel võin 3-4 keedumuna süüa?
Ma pole muidugi spetsialist, aga see kõik tundub jube rasvane kogus päeva jooksul, kas sellise toitumise kõrvalt on üldse võimalik rasva põletada?
Suur aitäh senise abi eest!
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>täisterakaerahelbed (100 g):
– Kaloreid 385 Kcal, Rasva 5 g, Valku 11 g, Süsivesikuid 65 g, Kiudaineid 14 g – kustuta
Kaloreid: 385 Kcal
Rasva: 5 g.
Valku: 11 g.
Süsivesikuid: 65 g.
Kiudaineid: 14 g.
Ehk pudrus ka ilusti valku ja isegi nõksa rasvu. Küll aga hõlmab lõviosa siiski süsivesikuid. Mitte, et need kaerahelvestes halvad oleksid, vaid kui liiga palju süüa siis läheb asi ikka balansist välja.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ning nii naljakas kui see ka ei ole, siis rasva peab sööma suhteliselt palju, et rasva põletada. Mõtle niimoodi: Mida vähem sa rasva tarbid, seda enam su keha tunneb, et on vaja neid viimaseid rasvavarusid kinni hoida – kuna juurdevoolu nii palju enam pole. Aga see on ainult üks asi asjast – rasvades on kõike keha elutegevuseks vajalikku.
Kõige tähtsam vast isegi see, et kui pole piisavat heade rasvade juurdevoolu siis väheneb ka testosterooni tootmine, mis teadagi meessuguhormoon ning sinu lihaste ehituses väga tähtsat rolli mängib. Neid põhjuseid on veel ja veel.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Arvesta umbes nii, et vähemalt 1g rasvu oma kehakilo kohta, isegi nõksa rohkem oleks hea. Valke 1,5-2g kehakilo kohta oleks hea koht alustuseks. Ülejäänud las olla siis süsivesikud.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Omleti asemel võid muidugi mune ka niisama süüa. Lihtsalt endal oli mugav omletti peekonit ja juustu sisse segada. Vabalt võid kõike eraldi valmistada ja siis koos süüa. Maitseeelistus kõigest.
“>Võid hommikul isegi mune rohkem keeta ning neid oma ennelõunase eine puhul tarbida.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 28, 2011 at 9:52 p.l. #295010daemonium
MemberHommikul näiteks söö see pudru, tee 3-4 munast omlett, lisa veidi peekonit või juustu sellele ning loputa alla klaasi mahlaga.Ära jama,
sa tahad inimese kohe hommikul surnuks sööta,
“>Putru ja omletti korraga nüüd küll vaja pole.Ja mahla kah mitte.
Kui puder,siis soovitavalt tatrapuder.
Parem aga korralik singiomlett tomati-brokkoli-hapukoore salatiga.Ja mahla asemel kohv koorega.
Nii hapukoor kui kohvikoor nii rasvased kui võimalik.
Ja ei migit leiba,parem,kui jahutooteid üldse menüüs ei oleks.
märts 29, 2011 at 5:21 e.l. #295016Marsielanik
MemberSõin hommikuks igatahes 3-4 lusikatäit neljaviljaputru (viisakusest, oli ju tehtud
“>), omleti seasingi ja juustuga ja naturaalse apelsinimahla jõin peale. Jooksust tingituna olin enne sööki päris palju vett ka joonud.märts 29, 2011 at 6:21 p.l. #295168Marsielanik
MemberEgas midagi, panen tänase menüü kirja:
6.30 käisin jooksmas kuskil 25 min
~7.30 Väheke neljaviljaputru ja omlett sealiha ja juustuga, klaas apelsinimahla, kohvi piimaga.
11.00 – Topsitäis (200g on vist) Alma kodujuustu 4%
13.45 – Kalasupp munaga ja piimakissell. Otsustasin, et võiks koolitoitu seekord süüa kuna vaatasin et sisaldab kala. Kalasisaldus oli päris okei + veel munaga.
17.30 – Kartulid hakklihakastmega, värske porgandisalat, rukkipala leib sealiha ja juustuga, pool klaasi piima.
20.45 tegin lühikese trenni: kõhulihased ja kätekõverdused (kas on kasulik?) ja peale seda (nüüd) sõin Rukkipala leiva mille peale panin räime + tomatit. Selline kergem värk.
Kas on juba asjalikum?
aprill 4, 2011 at 7:55 p.l. #295932Marsielanik
MemberKahjuks olen 3 postitust nüdü teineteise otsa teinud
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Küsimus: kas ma pean trenni tehes ja võttes eesmärgiks rasva põletada pidevalt jälgima, et kui palju (koguse/grammide pealt) ja millal ma seda söön?
Esimene nädal möödus igatahes nii, et suhteliselt suva järgi koguste mõttes (mitte liiga palju, ega ka mitte vähe) sõin erinevaid vajalikke toiduaineid. Hommikuks kas omlett singiga või puder või paar võileiba singi, juustu ja kodujuustuga. Vahepalaks (kui sellist asja üldse teen) tavaliselt mingi tops kodujuustu või mõni puuvili. Lõunaks praad lihatootega ja õhtuks samuti normaalne praad lihatootega. See on nii kuidagi kokkuvõtvalt praegu kirjutatud.
aga põhiküsimus: kas selline vaba söömine (aga siiski toiduaineid vaadates õige) on okei või peaksin ma ilmtingimatta nüüd gramme ja kalorihulka taga ajama hakkama?
Ette tänades!
aprill 5, 2011 at 6:13 e.l. #295952dirty scorpion
MemberEt kindel olla võid aegajalt kontrollida, siis saad silmajärgi juba arvestada kui palju ja mida oleks normaalne.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.