Skip to main content

kaalu juurde,miks?

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Autor
    Postitused
    eves
    Member

ostsin koju väikese treening seadme stepperi ja olen nüüd usinalt trenni teinud+hantilid ja kõht. Kas vastab tõele.et kui hakkad trenni tegema,siis algul võib kaal tõusta,sest lihased tulevad juurde ja alles siis hakkab kaal langema,sest tekkinud lihased hakkavad siis rasva hävitama. Mul juures nädalaga u 0,5kg,kuigi tahaks ikka alla võtta

daemonium
    Member

ostsin koju väikese treening seadme stepperi ja olen nüüd usinalt trenni teinud+hantilid ja kõht. Kas vastab tõele.et kui hakkad trenni tegema,siis algul võib kaal tõusta,sest lihased tulevad juurde ja alles siis hakkab kaal langema,sest tekkinud lihased hakkavad siis rasva hävitama. Mul juures nädalaga u 0,5kg,kuigi tahaks ikka alla võtta

Söömine vaja ikka paika panna,siis alle kõik muu.

eves
    Member

Söömine vaja ikka paika panna,siis alle kõik muu.

söömine täitsa paigas,selles pol probleem

salver
    Member

kaua sa juba treenind oled?…kui ainult 1-2 nädalat, siis pole ju võimalik erilisi üldistusi kaalu suhtes teha. Jälgi seda ikka mitmeid nädalaid.

Mudu on reegel ikka, et söö õhtuti vähem süsivesikuid, kui tahad alla võtta (ja tee rohkem aeroobset trenni)

fighter
    Member

Kaal ei näita midagi, poksijad ja võitluskunstide harrastajad võivad enne võistlusi kehakaalu vabalt 10kg alla võtta vee arvelt. Pigem tasub võtta arvesse kehaümbermõõtude muutumist.

gmaster
    Member

see 0,5kg on nii vähe, et võib olla kasvõi täis kõhust

kui sa pudeli vett ära jood siis kaalud ka mingi aeg rohkem:P

eves
    Member

kaalun ennast hommikul,siis nagu ei peaks täis kõht segama ja kaalu juurde andma

Xero
    Member

Kuid seeditud toit on sul siiski kõhus, kui sa juhuslikult kõik oma kergendused hommikul ära ei tee.

Minul oli just vastu pidi tglt see. Kui alustasin jõutrenniga, võtsin esmalt maha ja siis hakkasin juurde võtma.

Vägivaldur
    Member

Endal tuleb ka alati paar kilo juurde kui jõudu hakkan rohkem tegema. Ilmselt lihased haaravad sel hetkel endasse rohkem vett lihtsalt sisse. Põhjust ehmatamiseks pole.

Kui aga pidevalt hakkab kaal tõusma ja seda rasva näol, siis annad endale antud toidukoguste juures lihtsalt liiga vähe koormust.

PS. Seda, kas rasv kaob, ei saa alati kaaluga mõõta. Endal on parimaks indikaatoriks hoopis püksirihm.

Arnold
    Member

Lihasmassi suurendamiseks on vaja hoida kaloraaz ca 10% üle kulutuste.

Ott Kiivikas
    Member

Selline reaktsioon on normaalne esialgu, tihti eriti just naised ehmatavad ära sellest hetkelisest kaalutõusust ja katkestavad treeningud, sest kehakaal liigub ootustele vastassuunas. Mõne nädala jooksul peaks organism treeninguga harjuma ja hakkab ka kaal langema. See on organismi reaktsioon suurenenud koormusele ehk ka kaitserefleks, teadmata seda kas see on ajutine või pikaajaline protsess ja et inimest elus hoida, oma osa võib olla ka suurenenud vedeliu tarbimisel – kuid sellel ei ole midagi pistmist rasvaprotsendi suurenemisega.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.