Skip to main content

Kaal optimaalseks

Viewing 2 posts - 16 through 17 (of 17 total)
  • Autor
    Postitused
    Pec
    Member

Ok, jätame need kaalulangetajad teemast välja. Tundub, et me-l on nendega isiklikumat laadi kana kitkuda. Las ta siis olla.

Asetaks siis küsimuse niimoodi, et kas kaalu langetamine ja jõusaal käivad üldse kokku? Ja kui käivad, siis mis tuleks saalis teha, et kaal langeks. Ja ärme tõmba teemat üles, et milleks kaal ja vaata peeglisse jne, eks. Suured tänud!

Äkki mõnel sptsialistil on võimalus sõna võtta või oma kontakt panna, et saaks isiklikult nõu küsida.

ROtter
    Member

Tere!

Lugu on järgmine, et olen 181 pikk ja hetkel kaalun 104 kg (42a mees). Enne jõule liitusin kaalujälgijatega ja kaal hakkas sujuvalt langema. Tulenevalt just toiduvaliku ja koguste arvelt. Eesmärk on seatud 80 kg.

Sportliku poole pealt on 2xnädalas korvpall (juba pikemat aega) ja viimasel paaril nädalal lisandus jõusaal 3xnädalas (peale aastast vaheaega). Jõusaalis teen nö üldfüüsilist, ei midagi proffi, püüan lihtsalt kõik lihasgrupid läbi käia. Esmasp. selg/rind., Teisp. õlg/jalg, Reede biits/triips. Kergemad raskused,rohkem korduseid (12-15) Ajaliselt vast nii 60 min koos soojendusega. Trenni lõpetan 30-40 min madalal pulsisagedusel (120-130) jooksulinti rasvapõletuse eesmärgil. Selline on olnud soovitus Idakeskuse ja Laagri Jõujaama treeneritelt varasematest aegadest.

Nüüd, vastupidi soovitule, on hakanud kaal hoopis kasvama! Viimane nädal pluss 400 gr. Kus ma vea olen teinud?

Kuna viimasel ajal lisandus sinu treeningutele jõusaal, mis kulutab palju energiat, siis minu arvamus on, et kehakaalu tõusu põhjustab rohkem söömine ja energia talletamine organismi rakkude poolt. Peale trenni on sul ju kõht tühi ja hea enesetunde saamiseks sööd natuke rohkem kui seni. Ja rakud omakorda “mõtlevad”, et ilma energiata ei suuda nad koormust taluda ja talletavad endale lisaenergiat. Kui sa suudad söömist piirata, siis hakkab ka kaal uuesti langema.

Viewing 2 posts - 16 through 17 (of 17 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.