Kaal optimaalseks
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Kaal optimaalseks
- This topic has 16 replies, 10 voices, and was last updated 19 years tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 18, 2007 at 2:19 p.l. #9500
Pec
MemberTere!
Lugu on järgmine, et olen 181 pikk ja hetkel kaalun 104 kg (42a mees). Enne jõule liitusin kaalujälgijatega ja kaal hakkas sujuvalt langema. Tulenevalt just toiduvaliku ja koguste arvelt. Eesmärk on seatud 80 kg.
Sportliku poole pealt on 2xnädalas korvpall (juba pikemat aega) ja viimasel paaril nädalal lisandus jõusaal 3xnädalas (peale aastast vaheaega). Jõusaalis teen nö üldfüüsilist, ei midagi proffi, püüan lihtsalt kõik lihasgrupid läbi käia. Esmasp. selg/rind., Teisp. õlg/jalg, Reede biits/triips. Kergemad raskused,rohkem korduseid (12-15) Ajaliselt vast nii 60 min koos soojendusega. Trenni lõpetan 30-40 min madalal pulsisagedusel (120-130) jooksulinti rasvapõletuse eesmärgil. Selline on olnud soovitus Idakeskuse ja Laagri Jõujaama treeneritelt varasematest aegadest.
Nüüd, vastupidi soovitule, on hakanud kaal hoopis kasvama! Viimane nädal pluss 400 gr. Kus ma vea olen teinud?
jaanuar 18, 2007 at 2:27 p.l. #102811painkiller
MemberToitumine on kõige alus! Aga kuna sa juba jälgid toitumist siis ei saa selle kaela ajada. See 400g võib-olla ükskõik mille arvelt (vesi, söödud toit, lihase juurdekasv) Ainuke asi mida ma soovitaks oleks see, et tee esmaspäeval selg ja lisa biitseps/triitseps, kuidas endale meeldib ja reedel tee rind ja biitseps/triitseps.
jaanuar 18, 2007 at 2:37 p.l. #102819Pec
MemberSuur tänu painkiller!
Just nii ma enne pausi tegingi, nii ca 2 aastat jutti. Nüüd uuesti alustades mõtlesin, et prooviks midagi muud. Ja keegi siin foorumis soovitas alustajale sellist kava.
Samas lugesin siin ühest spestilisti artiklist, et peale trenni 30-40 min madala pulsisagedusel aeroobset on selge lollus, muul ajal ei pidavat siis rasv enam põlema. Samas olen saanud üheseid soovitusi-peale trenni aeroobne.
jaanuar 18, 2007 at 3:13 p.l. #96102madis220
MemberTere!Lugu on järgmine, et olen 181 pikk ja hetkel kaalun 104 kg (42a mees). Enne jõule liitusin kaalujälgijatega ja kaal hakkas sujuvalt langema. Tulenevalt just toiduvaliku ja koguste arvelt. Eesmärk on seatud 80 kg.
Sportliku poole pealt on 2xnädalas korvpall (juba pikemat aega) ja viimasel paaril nädalal lisandus jõusaal 3xnädalas (peale aastast vaheaega). Jõusaalis teen nö üldfüüsilist, ei midagi proffi, püüan lihtsalt kõik lihasgrupid läbi käia. Esmasp. selg/rind., Teisp. õlg/jalg, Reede biits/triips. Kergemad raskused,rohkem korduseid (12-15) Ajaliselt vast nii 60 min koos soojendusega. Trenni lõpetan 30-40 min madalal pulsisagedusel (120-130) jooksulinti rasvapõletuse eesmärgil. Selline on olnud soovitus Idakeskuse ja Laagri Jõujaama treeneritelt varasematest aegadest.
Nüüd, vastupidi soovitule, on hakanud kaal hoopis kasvama! Viimane nädal pluss 400 gr. Kus ma vea olen teinud?
Jõusaalis käies lisanduvad ikka mõned kg , aga mitte peki vaid lihase arvelt.
jaanuar 18, 2007 at 3:51 p.l. #102839daemonium
MemberTere!Lugu on järgmine, et olen 181 pikk ja hetkel kaalun 104 kg (42a mees). Enne jõule liitusin kaalujälgijatega ja kaal hakkas sujuvalt langema. Tulenevalt just toiduvaliku ja koguste arvelt. Eesmärk on seatud 80 kg.
Kaal jah algul langeb kiiresti,siis saabub aga seisak.Endal oli sama moodi.Ilmselt laseb organism reservid käiku – aga teoreetikud võivad seda täpsemalt seletada.Me kui praktik soovitab,et ei tasu sattuda paanikasse.Küll ta alla minema hakkab.Ise sai tunduvalt suuremast ülekaalust vabanetud.
Et olen sama vana ja sama pikk ja enam-vähem samas kaalus(et hetkel massiperiood,on kaal ~110kg),siis ei saa ma hästi aru eesmärgist iga hinna eest 20kg kaalust maha võtta.104-105kg selle kasvu kohta on täiesti normaalne kaal.Vat kui tahaksid vabaneda rasvast …
jaanuar 18, 2007 at 4:22 p.l. #102851painkiller
MemberAeroobset tehes põletad sa rasva treeningu ajal. Kuid kui teed HIITi (kõrge intensiivsusega interval treening), siis põlevad rasvad ka peale trenni edasi. Pane otsingusse HIIT ja peaksid saama küllaldaselt vastuseid. Ja tee aeroobset ka edasi, ega siis südant tohi ära unustada
jaanuar 18, 2007 at 4:24 p.l. #102854Pec
MemberAitäh!
Tegelikult ei ole ju mina seda kaaluvahemikku mida enamus med.töötajaid normaalseks peavad, välja mõelnud. Ja kui ma soovin olla normaalkaalus ja kaaluda 80kg, so what? Ma ei ütleks, et vot nüüd kaalujälgijad on jama ja raharaiskamine. Oma pikal võitlusteel ülekaaluga olen ma nii mõndagi proovinud. Siiamaani pole püsivat tulemust saavutanud. See tundub et praegu töötab, punktisüsteem distsiplineerib. Ja kui kaalujälgijatest mölinast aega üle jääb ma tõesti treenin, 5X nädalas 2h ja nädalavahetusel kepikõnd, väike uisutamine või ujula. Kas Sa, lugupeetud me, arvad et ma ei tegele asjaga piisavalt?
jaanuar 18, 2007 at 4:36 p.l. #102855painkiller
MemberÄra seda kaalunumbrit nii tõsiselt ka võta. Kõige parem oleks ikkagi peeglist vaadata ja arengut jälgida!
jaanuar 18, 2007 at 6:22 p.l. #102873daemonium
MemberAitäh!Tegelikult ei ole ju mina seda kaaluvahemikku mida enamus med.töötajaid normaalseks peavad, välja mõelnud. Ja kui ma soovin olla normaalkaalus ja kaaluda 80kg, so what? Ma ei ütleks, et vot nüüd kaalujälgijad on jama ja raharaiskamine. Oma pikal võitlusteel ülekaaluga olen ma nii mõndagi proovinud. Siiamaani pole püsivat tulemust saavutanud. See tundub et praegu töötab, punktisüsteem distsiplineerib. Ja kui kaalujälgijatest mölinast aega üle jääb ma tõesti treenin, 5X nädalas 2h ja nädalavahetusel kepikõnd, väike uisutamine või ujula. Kas Sa, lugupeetud me, arvad et ma ei tegele asjaga piisavalt?
No tegeled.
Ja nüüd seleta – kõigepealt endale – ära,milleks kogu tegevuse juures veel mölatalgud,
jaanuar 18, 2007 at 7:39 p.l. #102896QWE8
MemberNo tegeled.Ja nüüd seleta – kõigepealt endale – ära,milleks kogu tegevuse juures veel mölatalgud,
jaanuar 18, 2007 at 8:03 p.l. #102905daemonium
MemberSee näitab su väga vähest haritust, kui sa kaalujälgijatesse nii suhtud. On väga palju näiteid, kus see on aidanud.On ka väga palju näiteid,kus see EI ole aidanud,

Aga siiski huvitav – mida ühist on haritusel ja kaalujälgijatel?Et see,kes võtab kaalust alla ilma kaalujälgijatele pappi maksmata ja nende mölaistungeil istumata,on harimatu?Et kole lugu – inime võtab kaalust alla ja kaalujälgijail jääba papp saamata,
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>No kole tõesti.Kui harimatu …,

Ega sa juhuslikult üks neist ole,kelle ma oma harimatusega kasumist ilma jätsin?
No palun vabandust,

Sest vata,ma tõesti tean,mida tähendab kaalust alla võtmine.Mitte teoorias vaid praktikas.Ja kuidas oleksid sellele kaasa aidanud rahaeraldused igasugu organisatsioonidele ja mölatalgud – no sellest ma tõesti oma väga väheseses harituses aru ei saa.
Aga tänud sulle,et andsid inimese harituse hindamiseks kindla kriteeriumi – see siis suhtumine kaalujälgijaisse – mille järgi inimese haritust hinnata …,
jaanuar 18, 2007 at 8:17 p.l. #102909Terranova
MemberTegelikult on asi korduste arvus, sest just see hulk, mida Sina sooritad, aktiviseerib eriti lihast kasvama.
jaanuar 18, 2007 at 8:54 p.l. #102914Karu
MemberTegelikult on asi korduste arvus, sest just see hulk, mida Sina sooritad, aktiviseerib eriti lihast kasvama.Seda loen-kuulen küll esimest korda, et 12-15 vahemik paneb lihase eriti kasvama…
jaanuar 19, 2007 at 7:58 e.l. #102939olli
MemberSeda loen-kuulen küll esimest korda, et 12-15 vahemik paneb lihase eriti kasvama…Pigem asi vast ikka selles, et alguses kasvab lihas igasuguste harjutuste peale… küll see “viga” paari nädalaga üle läheb kui organism ära harjub.
Ja teema algatajale: 400gr on vähem kui kalaub pooleliitrine veepudel – seega vabalt tegemist “mõõteveaga”.
jaanuar 19, 2007 at 8:16 e.l. #102940greenu
Memberolen 2 cm lühem kui sina kuid olin eelmine talv 103….. mai alguses otsustasin ennast kätte võtta ja jaanipäevaks olin ma 90….. tegin midagi mida ei oleks tohtinud teha …. ehk siis muutsin väga järsult oma toitumist ja treenimist nii et hakkasin igal hommikul trenni tegema … väga intensiivselt 45 min + 15min venitus ja soendus … kuid toitumise viisin väga minimumi peale … nii et hommikul enne trenni normaalne kausitäis putru, lõunaks toorsalat või õuna ja õhtuks tükike valget liha või kala ja kartul või siis suppi ….. seega sõin meeletult vähe ja treenisin enda jaoks väga palju …. kui kõht tühjaks läks siis jõin puhast vett ja nii olingi poolteist kuud … kuid tulemus oli seda väärt… aaa loobusin kohvist ja suhkrust … jõin tööl selle asemel rohelist teed ja tegin selle endale suht mõruna… et tervislik see pole kuid tulemusi vähemalt minu puhul andis ….
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.