Kaal muudkui tõuseb ja tõuseb, milles asi?
Avaleht » Forums » Toitumine » Kaalust maha » Kaal muudkui tõuseb ja tõuseb, milles asi?
- This topic has 40 replies, 10 voices, and was last updated 12 years, 1 month tagasi by
Kang08.
-
AutorPostitused
-
detsember 12, 2013 at 4:56 p.l. #355703
Tirinipi
MemberSuured tänud juba vastanutele!
Kui kaalu ja treeningkoormust võrrelda pea aasta tagusega, siis tol hetkel kaalusin lihtsalt ca 2 kg veel rohkem ning vastupidavus nii rühmatreeningutes kui jooksmises oli väiksem. Kaalun alati hommikut, üks samm voodist välja ja otse kaalu peale
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Singist nii palju, et selline soolane hommikusöök on ehk kord paai nädala jooksul ja ostan erinvaid sinke, et maiste vahelduks. Siinkohal pole ma jah kalorsust väga jälginud.
Kuna töö on 99% istuv, siis füüsilise koormuse saangi ainult treeningsaalist. Ilmselt seda on vähe? Kui suurendan kaloraazi ja lisan hommikusöögi ja lõuna vahele vahepala, siis kas see oleks ajutine lahendus? Ja kuidas muutub või ei muutu treeningkoormus selle lisa toidkorra kõrval?
detsember 12, 2013 at 5:48 p.l. #355707Marxengel
MemberMina ei näe, kuidas seelle lisatoidukorra abil kaal langema peaks, kui kõik muu samaks jääb.
Kas eraelu on jonksus?
detsember 12, 2013 at 7:55 p.l. #355711Erkko
MemberSuured tänud juba vastanutele!
Kui kaalu ja treeningkoormust võrrelda pea aasta tagusega, siis tol hetkel kaalusin lihtsalt ca 2 kg veel rohkem ning vastupidavus nii rühmatreeningutes kui jooksmises oli väiksem. Kaalun alati hommikut, üks samm voodist välja ja otse kaalu peale
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Singist nii palju, et selline soolane hommikusöök on ehk kord paai nädala jooksul ja ostan erinvaid sinke, et maiste vahelduks. Siinkohal pole ma jah kalorsust väga jälginud.
Kuna töö on 99% istuv, siis füüsilise koormuse saangi ainult treeningsaalist. Ilmselt seda on vähe? Kui suurendan kaloraazi ja lisan hommikusöögi ja lõuna vahele vahepala, siis kas see oleks ajutine lahendus? Ja kuidas muutub või ei muutu treeningkoormus selle lisa toidkorra kõrval?
Ilmselt siia ongi see koer maetud – väikse aktiivsusega elustiili pean ma silmas. Kas sa näed mingisugust võimalust aktiivsuse tõstmiseks ? Jalutad näiteks iga õhtu pool tundi.Tõstad treeningute arvu viie peale (ja ei tee möönduseid: “Täna ma vist ei jõua minna ning järgmine kord teen selle eest rohkem”).
BAV on sul ~1500 ja sa tarbid ~1000kcal
kaerahelbed (Veski Mati) (50 g):
– Kaloreid 175 Kcal, Rasva 3 g, Valku 7 g, Süsivesikuid 28 g, Kiudaineid 0 g
rosin (15 g):
– Kaloreid 45.15 Kcal, Rasva 0.15 g, Valku 0.45 g, Süsivesikuid 10.5 g, Kiudaineid 1.5 g
Hera80 maitsestatud (FAST) (30 g):
– Kaloreid 124.5 Kcal, Rasva 2.4 g, Valku 26.1 g, Süsivesikuid 1.8 g, Kiudaineid 0 g
kanafilee (100 g):
– Kaloreid 115 Kcal, Rasva 1 g, Valku 24 g, Süsivesikuid 0 g, Kiudaineid 0 g
lillkapsas (200 g):
– Kaloreid 50 Kcal, Rasva 0 g, Valku 6 g, Süsivesikuid 6 g, Kiudaineid 4 g
Kohupiim rasvata (Mumuu) (200 g):
– Kaloreid 166 Kcal, Rasva 0 g, Valku 36 g, Süsivesikuid 2 g, Kiudaineid 0 g
banaan (100 g):
– Kaloreid 93 Kcal, Rasva 0 g, Valku 1 g, Süsivesikuid 20 g, Kiudaineid 2 g
Kodujuust 6% (MEIERI) (100 g):
– Kaloreid 120 Kcal, Rasva 6 g, Valku 11 g, Süsivesikuid 2.4 g, Kiudaineid 0 g
muna, kanalt (1 muna ~55g) (55 g):
– Kaloreid 74.25 Kcal, Rasva 4.95 g, Valku 6.6 g, Süsivesikuid 0 g, Kiudaineid 0 g
Kaloreid: 962.9 Kcal
Rasva: 17.5 g.
Valku: 118.15 g.
Süsivesikuid: 70.7 g.
Kiudaineid: 7.5 g.
Mina ei näe, kuidas seelle lisatoidukorra abil kaal langema peaks, kui kõik muu samaks jääb.
Kas eraelu on jonksus?
Ehk toitumine alla BAV’i on sinu arvates normaalne ?
Kuidas sa üldse saad soovitada inimesele midagi teadmata kui aktiivne on tema eluviis, mis soost isikuga on tegemist, kui vana ta on jne.
???
detsember 12, 2013 at 8:15 p.l. #355712ROtter
MemberIlmselt siia ongi see koer maetud – väikse aktiivsusega elustiili pean ma silmas. Kas sa näed mingisugust võimalust aktiivsuse tõstmiseks ? Jalutad näiteks iga õhtu pool tundi.Tõstad treeningute arvu viie peale (ja ei tee möönduseid: “Täna ma vist ei jõua minna ning järgmine kord teen selle eest rohkem”).
rosin (15 g):
– Kaloreid 45.15 Kcal, Rasva 0.15 g, Valku 0.45 g, Süsivesikuid 10.5 g, Kiudaineid 1.5 g
– Kaloreid 124.5 Kcal, Rasva 2.4 g, Valku 26.1 g, Süsivesikuid 1.8 g, Kiudaineid 0 g
kanafilee (100 g):
lillkapsas (200 g):
banaan (100 g):
– Kaloreid 74.25 Kcal, Rasva 4.95 g, Valku 6.6 g, Süsivesikuid 0 g, Kiudaineid 0 g
Kuidas sa üldse saad soovitada inimesele midagi teadmata kui aktiivne on tema eluviis, mis soost isikuga on tegemist, kui vana ta on jne.
???
detsember 12, 2013 at 8:32 p.l. #355713Erkko
MemberArvuta siia juurde veel kookosrasv 1 tl, porgandimahl 0,5 l, tuunikala ja võib olla veel nipet -näpet, mis vähese koguse pärast kirja ei pandud ja palju siis kaloraaž tuleb? BAV lõdvalt täis.
“Umbes 100 g kodujuustu tuunikalaga või lihtsalt keedumunaga”

Arvutasin selle ise välja, et mingisugustki pilti saada. Teemaalgataja peaks seda ise üle tegema ja iga pisemagi grammi sisse arvestama.
Isegi kui tuleb BAV täis on seda ilmselgelt vähe.
detsember 12, 2013 at 8:49 p.l. #355714ROtter
MemberIsegi kui tuleb BAV täis on seda ilmselgelt vähe.
Millest selline järeldus?
Causes of individual differences in BMR
detsember 12, 2013 at 8:58 p.l. #355716Erkko
MemberMillest selline järeldus?
Causes of individual differences in BMR
Millist varianti sa ise soovitaksid ?
Ma lihtsalt ei näe vajadust toituda nii palju kui on BAV kui ta võib vabalt süüa miskine 2000kcal ja ikka alla võtta.
detsember 12, 2013 at 10:02 p.l. #355720Marxengel
MemberIlmselt siia ongi see koer maetud – väikse aktiivsusega elustiili pean ma silmas. Kas sa näed mingisugust võimalust aktiivsuse tõstmiseks ? Jalutad näiteks iga õhtu pool tundi.Tõstad treeningute arvu viie peale (ja ei tee möönduseid: “Täna ma vist ei jõua minna ning järgmine kord teen selle eest rohkem”).
rosin (15 g):
kanafilee (100 g):
lillkapsas (200 g):
banaan (100 g):
???
detsember 13, 2013 at 7:17 e.l. #355069ROtter
MemberMillist varianti sa ise soovitaksid ?
Ma lihtsalt ei näe vajadust toituda nii palju kui on BAV kui ta võib vabalt süüa miskine 2000kcal ja ikka alla võtta.
Ütle üks hea põhjus, miks keha peab minema ladestunud rasvavarude kallale, kui söögiga hakkab senisest rohkem energiat organismi saabuma?
Mina muudaksin kõigepealt makrode vahekorda lähtudes uutest soovitustest:
See võiks olla nii 1500 kcal puhul:
valgud – 85 g
rasvad 50 g
s/v 190 g
kiudained 25 g
detsember 13, 2013 at 8:40 e.l. #345922Erkko
MemberÜtle üks hea põhjus, miks keha peab minema ladestunud rasvavarude kallale, kui söögiga hakkab senisest rohkem energiat organismi saabuma?
valgud – 85 g
rasvad 50 g
s/v 190 g
kiudained 25 g
Ma eeldan sellega ka seda et aktiivsus tõuseb. Sellega saab teemaalgataja lubada endale rohkem toitu. Muidugi seda vajadust pole kui ta tunneb, et ta saab hakkama ka sellise hulga toiduga (BAV’i lähedase toitumisega).
Lisaks vaadates enda elukaaslase võistlusteks valmistumise dieeti võin öelda, et talle sobis väga hästi toitumine üle baasainevahetuse (vähemalt +500).Nii kui ta sõi ainult BAV’i koguse, siis kõik seiskus.Tema elustiil oli üpris aktiivne – kool küll oli istuv, kuid treeningud olid vähemalt 5 korda nädalas (enne võistlusi lisaks jõusaali trennile oli ka aeroobne ehk kaks korda päevas trennid), kooli ja koolist tagasi jalutas päevas ca 45 minutit.
Kindlasti see makrode jaotus on väga hea naisterahva puhul – rasvad ja kiudained paigas. Muidugi valke võtaks mina rohkem sisse, kuid ilmselt naisterahva puhul on see jällegi sobilik.
detsember 13, 2013 at 8:43 e.l. #350005Marxengel
MemberÜtle üks hea põhjus, miks keha peab minema ladestunud rasvavarude kallale, kui söögiga hakkab senisest rohkem energiat organismi saabuma?
valgud – 85 g
rasvad 50 g
s/v 190 g
kiudained 25 g
Mis on kindla peale minek, et saada 25 g kiudaineid? Millest?
detsember 13, 2013 at 9:23 e.l. #355723Erkko
MemberMis on kindla peale minek, et saada 25 g kiudaineid? Millest?
detsember 13, 2013 at 10:22 e.l. #355724JoZhik
Juba mitmendat korda siin foorumis see sama küsimus ja keegi ei suuda leida vastust, miks siis ikka leiba ja vee dieet ei ole normaalne tee kaalu langetamiseks…
Ma ei hakka tõlkima, las jääb originaaltekstiks (vajadusel google translate appi), siin kaks postitust teemast, mis oli seotud liiga madala süsivesikute sisaldusega toidus paljudel võistlevatel ja mitte võistlevatel tüdrukutel (postituste autor on Certified Nutritionist NY):
Абсолютно не поддерживаю низкоуглеводное питание и употребление меньше нормы жиров. Считаю, что более 2г белка на кг ни одной бикини и бодифитнес девушке просто не нужны. Остальные калории нужно покрывать жирами и углеводами, только полезными – содержащими микронутриенты.
Лишний белок тоже идет в жир, если он не идет на свои прямые функции.
В углеводах столько же калорий, как и в белке.
Вся хитрость в том, как распределить белок, жиры и углеводы в течении дня и, особенно, вокруг тренировки.
Для разгона метаболизма нужно полноценно питаться – количество калорий,конечно, важно, важнее причем не занижать. Но еще важнее чтоб присутствовали все витамины-минералы-энзимы, без которых метаболизм просто не может оптимально функционировать – для химических реакций нужны асе элементы.
Поэтому, к примеру, часто те кто сидит на жестких диетах дойдя до плато позволяют себе поесть “нормально” и удивляются что вес пошел вниз.
Вывод – при полноценном, содержащим все микро нутриенты нужные метаболизму – энергия производится и используется организмом оптимальнее.
А тут уже ваша очередь – прибавить физ активности чтоб увеличить расход энергии, а также количество кровяных сосудов для еще лучшего разноса полезных веществ по организму и митохондрии чтоб больше энергии производилось в каждой клетке.
Minu arust kõik vastused olemas. Ja asi toimib.
detsember 13, 2013 at 10:28 e.l. #355726Tim.
MemberMa eeldan sellega ka seda et aktiivsus tõuseb. Sellega saab teemaalgataja lubada endale rohkem toitu. Muidugi seda vajadust pole kui ta tunneb, et ta saab hakkama ka sellise hulga toiduga (BAV’i lähedase toitumisega).
Lisaks vaadates enda elukaaslase võistlusteks valmistumise dieeti võin öelda, et talle sobis väga hästi toitumine üle baasainevahetuse (vähemalt +500).Nii kui ta sõi ainult BAV’i koguse, siis kõik seiskus.Tema elustiil oli üpris aktiivne – kool küll oli istuv, kuid treeningud olid vähemalt 5 korda nädalas (enne võistlusi lisaks jõusaali trennile oli ka aeroobne ehk kaks korda päevas trennid), kooli ja koolist tagasi jalutas päevas ca 45 minutit.
Kindlasti see makrode jaotus on väga hea naisterahva puhul – rasvad ja kiudained paigas. Muidugi valke võtaks mina rohkem sisse, kuid ilmselt naisterahva puhul on see jällegi sobilik.
Kus on asja puhul su loogiline mõtlemine, sa järeldad, et kui inimene sööks kohe topelt koguse(1000 asemel siis 2000), siis kuidagi maagiliselt tekiks tal ka võimalus oma aktiivsust tõsta? Kui inimene ütleb, et teeb trenni 2-5 korda nädalas siis oma kogemusest, oma tutvusringkonna sarnastest piigadest võib väita, et see keskmine pikas perspektiivis tuleb u. 3 trenni, olgu siis takistavateks faktoriteks kool, töö, laiskus või muu eraeluline faktor.
Loomulikult on su elukaaslane tore näide, et saab toituda ka julgelt üle ettemääratud numbri ning kaotada kaalu, aga selle puhul on tegu märgatavalt planeerituma treenimise ning kindla sihiga ja minu arust ei saaks kuidagi võrrelda praeguse teemaalgataja postiga.
detsember 13, 2013 at 11:48 e.l. #355732ROtter
MemberMa eeldan sellega ka seda et aktiivsus tõuseb. Sellega saab teemaalgataja lubada endale rohkem toitu. Muidugi seda vajadust pole kui ta tunneb, et ta saab hakkama ka sellise hulga toiduga (BAV’i lähedase toitumisega).
Miks peab valku istuva eluviisiga inimene nii palju tarvitama? Ei pea ju. Ja pealegi ei ole teemaalgatajal suurt lihasmassi, mida üleval hoida.
http://www.ausport.gov.au/ais/nutrition/factsheets/basics/protein_-_how_much
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.