Skip to main content

Kaal ja lihaste suurus

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Kaal ja lihaste suurus

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Autor
    Postitused
    screwdriver
    Member

Olen tavaliselt arvanud, et mida rohkem kaalu on, seda suuremad on ka lihased. Kuid olen tähelepannud, et kui panna 3 ühesuguse raamiga 80kg meest ritta, siis nende lihaste suurused võivad olla tohutu suuruse vahega. Millest on see erinevus niimoodi tingitud, ning kuidas treenida stabiilselt enda kehakaalu juures – säilitdes kaalu, kuid lihast kasvatades ?

tychoon
    Member

kuidas treenida stabiilselt enda kehakaalu juures – säilitdes kaalu, kuid lihast kasvatades ?

selleks tuleks põletada rasva samal ajal, kui lihas kasvab, mis on pea võimatu(vähemalt üli raske).

indrek02
    Member

No ma kaldun ka millegi pärast arvama et lihaste suurus ei ole võrdeline inimese kaaluga.

screwdriver
    Member

Kui minu päevane kalorivajadus koos trenniga on 3100 kcal, kuidas peaksin käituma/treenima/toituma, et kaalu säilitada, kuid et lihaseid suuremaks saada ?

kuuliks
    Member

Nagu mina aru saan, ei sõltu lihaste suurus mitte kaalunumbrist. Ka rasv kaalub. Kellel rasv, kellel lihas.

Endal menüü, mis peaks salendama, aga kaal ei lange kuidagi. http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=2251

maximus89
    Member

No siinkohal loeb ka lihaste tihedus ja keha üldine tihedus, samuti luustiku struktuur.Kui su päevane energiavajadus on 3100 kcal ja sa tahad kaalu säilitada, kuid samas lihast kasvatada, siis ma ise prooviksin 3000 kcal peal ning mängida valkude/rasvade/süsivesikute suhetega.Mul endal andis head tulemust kõrge valgusisalduse ja rasvasisaldusega toit.Samas hommikusöök sisaldas jällegi suure koguse süsivesikuid ning ka trennijärgne shake, et lihaste glükogeenivarud maksimaalsed hoida.Mu kaal langes rasva arvelt 85 kilolt 82 kilo peale, tõsi küll väga aeglaselt, kuid lihasmassi kadu oli tõenäoliselt olematu.Jalalihased isegi kasvasid selle ajaga (ma jooksen palju).Lisaks sellele oli mu kaloraaž kergelt plussis jõusaalipäevadel (4x nädalas) ning nendel päevadel, mil ma jooksmas käisin, oli miinustes.Jõusaalitrenn sisaldas peamiselt ainult baasharjutusi suurte raskustega (olümpiatõsted ja jõutõmme/kükk).Väikseid lihasgruppe (käed, kõht) ma ei treeninud üldse, kuna energiatarbimine oli piiratud ning ma tahtsin keskenduda ainult sellistele harjutustele, mis annaksid võimsa hormonaalvastuse (testosterooni ja kasvuhormooni kontsentratsiooni tõusu).Kui sa nüüd tahad reaalset visuaalset tõestust mida ma sellise trenniga saavutasin, siis mul on rates pildid üleval: http://www.rate.ee/userinfo.php?id=1954869 – esimene pilt on suve alguses, kui ma dieeti alustasin, rasvaprotsent 12, kehakaal 85kg.Teine pilt on praegu, rasvaprotsent 7, kehakaal 82kg.Arvutus näitab, et ma kaotasin ~4kg rasva ja kogusin ~2kg lihast.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.