Kaal ei taha alla minna
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Kaal ei taha alla minna
- This topic has 35 replies, 12 voices, and was last updated 8 years, 12 months tagasi by
Helena Mang.
-
AutorPostitused
-
mai 9, 2016 at 5:55 p.l. #386925
ROtter
Member14 hours ago, Guest jansa said:Tere.
Mul siis selline mure, et olen juba neljas nädal rasket trenni teinud(jôusaal,jooks,tants, ja rattasôit.) 6 korda nädalas teen trenni. Rattaga tòöle 25min tagasi veel 25. Töö on ka suhteliselt keskmise aktiivsusega.
Hakkasin 2L vett endale sisse ajama. Toitun tervislikult 1600 kcal päevas ja väikeste portsudega nagu ikka peab. Väsimust ja kurnatust ei tunne. Pigem ei saa peale trenni magama jàäda kuna energiat nii palju.
Ainuke probleen on see ,et kaal ei lange.
Tean, et kaal pole oluline ja peab pigem cm vaatama. Ja mul tundub peeglist tôesti ,et nüüd on parem seis. ( ehk kujutan ette.)
Aga, noh kuidas kaal ei lange ma ei saa aru. Kuna just jòutrenni ma teen kôige vähe kuna pekki all mul on lihased täitsa olemas (mis teeb mind omakorda suuremaks -.- ) Kaalu seisu ,ei saa ma lihaste peale ajada ,kuna mul ju alles 4 nädal käsil. Äkki oskate öelda mis ma nüüd valesti teen.
Ette tänades.
Kehakaal ei lange, kuna energiat e. kcal on palju. Vähenda 20 kcal/kehakaalu kg -ni.
mai 9, 2016 at 6:53 p.l. #386927Anonüümne
Guest43 minutes ago, ROtter ütles:Kehakaal ei lange, kuna energiat e. kcal on palju. Vähenda 20 kcal/kehakaalu kg -ni.
Oii,siis ma panin ikka väga puuse.
Nüüd proovin siis nädalake 1260 kcal süüa ,vaatan mu kaal siis räägib.
Suured tänud ROtter!
mai 9, 2016 at 7:06 p.l. #386928LiisA-L
Member9 minutes ago, Guest jansa ütles:Oii,siis ma panin ikka väga puuse.
Nüüd proovin siis nädalake 1260 kcal süüa ,vaatan mu kaal siis räägib.
Suured tänud ROtter!
Kuidas sa elad sellise kaloraažiga? Ma kaalun 50 kg, 168 pikk ja isegi 1400 kcal-iga pidi ära surema. Nii palju teed trenni ka veel. Tundub, et su keha on just meeletutest trennides ja toidu jälgimisest stressis ning seetõttu kaal ei lange.
9 minutes ago, Guest jansa ütles:mai 9, 2016 at 7:36 p.l. #386930avetyyr
MemberNii madalale pole kindlasti mõtet kaloraazi lasta. Ma olen ise ka 163cm ja 63 kilo ja 1700 kcaliga võtab väga edukalt alla. Anna aega pigem natukene. Kas oled ainult neli nädalat toitumist ka jälginud?
mai 9, 2016 at 7:53 p.l. #386931Anonüümne
Guest27 minutes ago, LiisA-L ütles:Kuidas sa elad sellise kaloraažiga? Ma kaalun 50 kg, 168 pikk ja isegi 1400 kcal-iga pidi ära surema. Nii palju teed trenni ka veel. Tundub, et su keha on just meeletutest trennides ja toidu jälgimisest stressis ning seetõttu kaal ei lange.
Tegelt mu kaloraaž on praeguseni olnud1600kcal (kuna panustan tõesti väga palju trennile) .Homsest püüan süüa 1260 kcal kuna kaal ei lange. Jõusaal on ainuke mis mind kurnab. Ülejäänud trennid annavad mulle just väga palju energiat.. Rattaga ma sõidan tõesti iga päev (tööle25min ja tagasi 25) ,aga jõusaalis käin 2-3 korda nädalas . Tantsu kombineerin nii,,et kui jõusaali ei lähe siis tantsin 1 h ja kui lähen jõusaali,siis jooksen ,sest jõusaali vaja ju kuidagi nagunii jõuda,siis on ju hea enne seda 40 min jooksu teha ja edasi kõndida 20 rahulikus tempos otse jõusaali.
mai 9, 2016 at 8:05 p.l. #386932Anonüümne
Guest19 minutes ago, avetyyr ütles:Nii madalale pole kindlasti mõtet kaloraazi lasta. Ma olen ise ka 163cm ja 63 kilo ja 1700 kcaliga võtab väga edukalt alla. Anna aega pigem natukene. Kas oled ainult neli nädalat toitumist ka jälginud?
Ja,neljas nädal käsil alles. Ma vist ootan ja natukene,äkki organism tõesti vajab harjumist .Vb sai kerge shokki . Ausalt öeldes ma ei julgegi enam trennikoormustki vähendada. Kui ma praegu ei võta allagi ,siis kui ma veel koormust vähendan ,siis küll paisun.
mai 10, 2016 at 3:50 e.l. #386933ROtter
Member8 hours ago, avetyyr said:Nii madalale pole kindlasti mõtet kaloraazi lasta. Ma olen ise ka 163cm ja 63 kilo ja 1700 kcaliga võtab väga edukalt alla. Anna aega pigem natukene. Kas oled ainult neli nädalat toitumist ka jälginud?
Inimesed on erinevad. Enda näite pealt ei ole siiski päris õige soovitusi anda.
Causes of individual differences in BMR[edit]
The basal metabolic rate varies between individuals. One study of 150 adults representative of the population in Scotland reported basal metabolic rates from as low as 1027 kcal per day (4301 kJ/day) to as high as 2499 kcal/day (10455 kJ/day); with a mean BMR of 1500 kcal/day (6279 kJ/day). Statistically, the researchers calculated that 62.3% of this variation was explained by differences in fat free mass. Other factors explaining the variation included fat mass (6.7%), age (1.7%), and experimental error including within-subject difference (2%). The rest of the variation (26.7%) was unexplained. This remaining difference was not explained by sex nor by differing tissue size of highly energetic organs such as the brain.[14]
Differences in BMR have been observed when comparing subjects with the same lean body mass. In one study, when comparing individuals with the same lean body mass, the top 5% of BMRs are 28-32% higher than the lowest 5% BMR.[15] Additionally, this study reports a case where two individuals with the same lean body mass of 43 kg had BMRs of 1075 kcal/day (4.5 MJ/day) and 1790 kcal/day (7.5 MJ/day). This difference of 715 kcal/day (67%) is equivalent to one of the individuals completing a 10 kilometer run every day.[15] However, this study did not account for the sex, height, fasting-state, or body fat percentage of the subjects.
mai 10, 2016 at 3:57 e.l. #386934ROtter
Member8 hours ago, Guest jansa said:Tegelt mu kaloraaž on praeguseni olnud1600kcal (kuna panustan tõesti väga palju trennile) .Homsest püüan süüa 1260 kcal kuna kaal ei lange. Jõusaal on ainuke mis mind kurnab. Ülejäänud trennid annavad mulle just väga palju energiat.. Rattaga ma sõidan tõesti iga päev (tööle25min ja tagasi 25) ,aga jõusaalis käin 2-3 korda nädalas . Tantsu kombineerin nii,,et kui jõusaali ei lähe siis tantsin 1 h ja kui lähen jõusaali,siis jooksen ,sest jõusaali vaja ju kuidagi nagunii jõuda,siis on ju hea enne seda 40 min jooksu teha ja edasi kõndida 20 rahulikus tempos otse jõusaali.
http://www.topendsports.com/weight-loss/weightloss-5mistakes.htm
mai 10, 2016 at 5:14 e.l. #386936avetyyr
Member1 hour ago, ROtter said:Inimesed on erinevad. Enda näite pealt ei ole siiski päris õige soovitusi anda.
Ei ole tõesti. Eks praktika näitab kõige paremini, aga oskan seda öelda, et sellise inimese baasainevahetus on juba 1200. Kui trenni ja liikumist ka arvestada, siis see jääb ilmselgelt liiga väheks ja ei ole jätkusuutlik. (Nädal aega 1200, siis tulevad metsikud isud- sööd 3000kcali korraga sisse,tunned end rõvedalt ja kokkuvõttes kaalu ei kaotagi)
mai 10, 2016 at 5:54 e.l. #386937SiimMe
Member4 nädalat on lühike aeg. Anna teada umbes kolme kuupärast, kas on muudatusi toimunud.
Kui pikk on söögi aegade vahe?
mai 10, 2016 at 7:56 e.l. #386940Anonüümne
GuestSöögiaegade vahe ei ole tegelikult oluline. Määrav on ikka üldine päevane kaloraaž, mis sisse süüakse. Süüa tasuks ikka vastavalt võimalusele (püsides seejuures päevase kaloraaži piires), sest see pidev “kell juba see ja see ja ma pole ikka veel söönud” tekitab stressi ja ei ole ka kehale hea.
mai 10, 2016 at 1:26 p.l. #386945Anonüümne
GuestMa leian ,et 4 nädalaga võiks ju 1kiloke alla minna(kasvõi see vesi organismis,muidu tuleb välja ,et võtsin hoopiski juurde.) Hommikul ja lõunal söön ja kui töölt koju jôuan (15:00-17:00) edasi siis vastavalt kuna trenni lähen ehk siis enne trenni ja pärast trenni
mai 13, 2016 at 12:48 e.l. #386986SKG
MemberOn 5/9/2016 at 4:28 AM, Guest jansa said:Tean, et kaal pole oluline ja peab pigem cm vaatama. Ja mul tundub peeglist tôesti ,et nüüd on parem seis. ( ehk kujutan ette.)
Naised ikka nii kaalunumbris kinni. Kreisi.
Peeglist näedki, kas on muutust või ei.
Ja alguses iga nädala tagant vaadata on liiga lühike ajaperiood, et muutusi näha. Tee iga kuu tagant samas kohas, valguses ja poosis endast foto ja näed kohe, kas on vahe või mitte. Kaalunumbri pärast ära nii stressa. Mu trennikaaslane on ka naissoost ja kui eelmise aasta Oktoobris koos trennis hakkasime käima, siis ta kaal korraks isegi tõusis, elustiili muutus oli järsk, samas pilt läks pidevalt paremaks. Oli ka kergelt freaked out, et number hoopis suurenes paari kg võrra.
Aga mu arust on see tüüpiline näide, kus järsku muudetakse elustiili – rohkem füüsilist koormust, parem toit ja rohkem vett. Tundub nagu muutusi pole kui ainult kaalunumbrit vaadata.
Eelnevalt pakutud kaloraaž < 1300kcal tundub sellise füüsilise koormuse juures liiga väike.
Siin mu enda kahe kuu muutus, soovitan samamoodi dokumenteerida.
mai 26, 2016 at 4:58 p.l. #387124Anonüümne
GuestOn 5/9/2016 at 22:06, LiisA-L ütles:Kuidas sa elad sellise kaloraažiga? Ma kaalun 50 kg, 168 pikk ja isegi 1400 kcal-iga pidi ära surema. Nii palju teed trenni ka veel. Tundub, et su keha on just meeletutest trennides ja toidu jälgimisest stressis ning seetõttu kaal ei lange.
Kui ma vaatasin seda mida ta ühe päeva jooksul sõi siis mulle tundub kohe esimese asjana see, et äkki sööb liiga vähe just. Trenni kuus korda nädalas ja jalgrattaga tööle, no anna abi, keha on stressis ja kurnatud. Mina küll ei soovitaks kaloraaži vähemaks võtta. Pigem soovitaks puhata rohkem, sest üleväsimus pole ka hea.
On 5/9/2016 at 22:06, LiisA-L ütles:mai 26, 2016 at 6:07 p.l. #387128AlanBStard
ModeratorOn 10. mai 2016. a. at 6:50 AM, ROtter said:Inimesed on erinevad. Enda näite pealt ei ole siiski päris õige soovitusi anda.
Causes of individual differences in BMR[edit]
The basal metabolic rate varies between individuals. One study of 150 adults representative of the population in Scotland reported basal metabolic rates from as low as 1027 kcal per day (4301 kJ/day) to as high as 2499 kcal/day (10455 kJ/day); with a mean BMR of 1500 kcal/day (6279 kJ/day). Statistically, the researchers calculated that 62.3% of this variation was explained by differences in fat free mass. Other factors explaining the variation included fat mass (6.7%), age (1.7%), and experimental error including within-subject difference (2%). The rest of the variation (26.7%) was unexplained. This remaining difference was not explained by sex nor by differing tissue size of highly energetic organs such as the brain.[14]
Differences in BMR have been observed when comparing subjects with the same lean body mass. In one study, when comparing individuals with the same lean body mass, the top 5% of BMRs are 28-32% higher than the lowest 5% BMR.[15] Additionally, this study reports a case where two individuals with the same lean body mass of 43 kg had BMRs of 1075 kcal/day (4.5 MJ/day) and 1790 kcal/day (7.5 MJ/day). This difference of 715 kcal/day (67%) is equivalent to one of the individuals completing a 10 kilometer run every day.[15] However, this study did not account for the sex, height, fasting-state, or body fat percentage of the subjects.
Inimesed on jah ikka väga erinevad. Sh ka trenni, söömise, rasvapõletajate mõju. Ehk paksudel mõned rasvapõletajadki ei tööta.
On 10. mai 2016. a. at 8:14 AM, avetyyr said:Ei ole tõesti. Eks praktika näitab kõige paremini, aga oskan seda öelda, et sellise inimese baasainevahetus on juba 1200. Kui trenni ja liikumist ka arvestada, siis see jääb ilmselgelt liiga väheks ja ei ole jätkusuutlik. (Nädal aega 1200, siis tulevad metsikud isud- sööd 3000kcali korraga sisse,tunned end rõvedalt ja kokkuvõttes kaalu ei kaotagi)
Noo kirjutati just et “basal metabolic rates from as low as 1027 kcal per day (4301 kJ/day) to as high as 2499 kcal/day” ehk võib alla 1200 vabalt olla.
Ning nädalas isegi 2 päeval rohkem süüa paistabki BMRi langemise, aga ka stressi vältimiseks mõistlik strateegia, pidev ühtlane defitsiit paistab halb olevat.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.