Kaal ei lange
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Kaal ei lange
- This topic has 14 replies, 8 voices, and was last updated 11 years, 11 months tagasi by
KuriVari.
-
AutorPostitused
-
märts 4, 2014 at 8:50 e.l. #25788
Anonüümne
GuestTere, sooviksin nõu või arvamusi asjatundjatelt, miks mu kaal ei lange.
Lasin kuu aega tagasi teha omale toitumiskava treeneril. Samuti ka kehakoostise mõõtmise, mille järgi sai siis kindlaks määrata ka selle mis kaloraaz peaks päevas olema et kaalu alandada. Trenni olen teinud 5x nädalas (bodypump). Kaal on tõusnus hoopis 2kg, aga samas ma sooviks rasva vähendada mitte ainult lihast kasvatada ning mahtuda väiksematesse riietesse
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> menüü on suhteliselst valgurikas, süsivesikud on hommikupoole aga põhitoit on kana / kala / liha koos aedviljadega või värske salatiga, kodujuust/kohupiim jms lisaks tarbin ka kasulikke rasvu (nt avokaado, pähklid, oliivi ja kookosõli)
Sain aru, et alguses pidigi see normaalne olema kuid paari nädala pärast pidi ikkagi kaal langema hakkama, mida juhtunud pole. Samas üks teine treener ütles mulle et mõnel inimesel ei hakkagi kaal isegi enne 3 kuud langema. Kas on see tõesti nii või teen ma midagi ikkagi valesti? peaks ehk laskma teha ka jõusaalikava omale?märts 4, 2014 at 8:54 e.l. #361281Reinart
MemberKõik küsimused kava koostanud treenerile !
märts 4, 2014 at 9:05 e.l. #361283Archangel
MemberTere, sooviksin nõu või arvamusi asjatundjatelt, miks mu kaal ei lange.
Lasin kuu aega tagasi teha omale toitumiskava treeneril. Samuti ka kehakoostise mõõtmise, mille järgi sai siis kindlaks määrata ka selle mis kaloraaz peaks päevas olema et kaalu alandada. Trenni olen teinud 5x nädalas (bodypump). Kaal on tõusnus hoopis 2kg, aga samas ma sooviks rasva vähendada mitte ainult lihast kasvatada ning mahtuda väiksematesse riietesse
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> menüü on suhteliselst valgurikas, süsivesikud on hommikupoole aga põhitoit on kana / kala / liha koos aedviljadega või värske salatiga, kodujuust/kohupiim jms lisaks tarbin ka kasulikke rasvu (nt avokaado, pähklid, oliivi ja kookosõli)Sain aru, et alguses pidigi see normaalne olema kuid paari nädala pärast pidi ikkagi kaal langema hakkama, mida juhtunud pole. Samas üks teine treener ütles mulle et mõnel inimesel ei hakkagi kaal isegi enne 3 kuud langema. Kas on see tõesti nii või teen ma midagi ikkagi valesti? peaks ehk laskma teha ka jõusaalikava omale?
Nagu juba öeldi, siis suhtle oma treeneriga. Selle jaoks ta on. Pole praktiliselt võimalik teha nö. “esimese korraga” toitumisplaani, mis kohe ideaalselt eesmärki täidaks. Inimesed on liiga erinevad. Paljud treenerid teevad esialgse kava, et inimene saaks koha pihta hakata, kuid tõelisi tulemusi saadakse alles siis, kui on inimesega mitmeid nädalaid suheldud ning kava jooksvalt kohandatud.
Kaal võib tõusta mitmel põhjusel, ei pruugi absoluutselt rasva või lihasmassiga seotud olla. Kas sa üldse õigesti end kaaluda oskad? Kas mõõte oled võtnud? Need on ka asjad mida treener peaks seletama.
Ühesõnaga uuri tema käest. Kui asjalikku vastust ei saa, siis kehv treener. Siis võime sind aidata. Hetkel pole aimu ka mida see treener sulle soovitas ja kuidas sinu jaoks tulemuste saamist planeeris.
märts 4, 2014 at 3:45 p.l. #361310JungaTroll
MemberEeldusel, et pead toitumiskavast täpselt kinni ja ei peta ei koguste ega toitudega (ka “kasulikega” mitte), siis võib vabalt juhtuda, et esimese korraga oli raske ennustada su üldist energiakulutust. 5 trenni on ei mängi väga suurt rolli, need moodustavad kogu su muust elust väikese protsendi. Väga palju loeb, milline on kogu eluviis muul ajal. Anna oma treenerile tagasisidet ja tõenäoliselt tuleb toitumiskavast lihtsalt mõned asjad maha näpistada. Seda saaksid ilmselt isegi teha, kuid kui juba maksid kava eest, siis lase koostajal seda ka korrigeerida.
märts 4, 2014 at 4:04 p.l. #361311MoloM
MemberNagu juba öeldi, siis suhtle oma treeneriga. Selle jaoks ta on. Pole praktiliselt võimalik teha nö. “esimese korraga” toitumisplaani, mis kohe ideaalselt eesmärki täidaks. Inimesed on liiga erinevad. Paljud treenerid teevad esialgse kava, et inimene saaks koha pihta hakata, kuid tõelisi tulemusi saadakse alles siis, kui on inimesega mitmeid nädalaid suheldud ning kava jooksvalt kohandatud.
Kaal võib tõusta mitmel põhjusel, ei pruugi absoluutselt rasva või lihasmassiga seotud olla. Kas sa üldse õigesti end kaaluda oskad? Kas mõõte oled võtnud? Need on ka asjad mida treener peaks seletama.
Ühesõnaga uuri tema käest. Kui asjalikku vastust ei saa, siis kehv treener. Siis võime sind aidata. Hetkel pole aimu ka mida see treener sulle soovitas ja kuidas sinu jaoks tulemuste saamist planeeris.
Ma sooviks teada, kuidas ennast õigesti kaaluda? Ma ise olin siiani arusaamisel, et astud kaalule (soovitatavalt hommikul enne söömist) ja vaatad numbrit, mida kaal näitab. Kas ma olen õigel teel?
märts 4, 2014 at 4:07 p.l. #361312Archangel
MemberMa sooviks teada, kuidas ennast õigesti kaaluda? Ma ise olin siiani arusaamisel, et astud kaalule (soovitatavalt hommikul enne söömist) ja vaatad numbrit, mida kaal näitab. Kas ma olen õigel teel?
Enamvähem. Kuid ei tasu unustada regulaarset kaalumist. Üks kaalukord on mõttetu, selle numbri võid kohe minema visata, kasu ei midagi. Nädal aega järjest iga päev samal ajal, samas kohas ja olukorras kaaluda ning siis nädala lõpuks saad enamvähem aru, mis toimub. Ideaalis teine nädal nii veel teha ja siis võib alles mõelda menüü korrigeerimisele.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 4, 2014 at 6:28 p.l. #361320Marxengel
MemberLoodan, et MoloM on irooniline ja Holger langes seekord lõksu
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 4, 2014 at 7:21 p.l. #361326Archangel
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ka mulle tundus, et küsimus ei ole tõsine, kuid minu vastus täidab eesmärki igal juhul. Olenemata, kas küsimus oli naljana mõeldud või mitte, sisu on väga tõsine küsimus, sest enamikel pole aimugi, kuidas end õigesti kaaluda, et kaalult vastu vaatav number ka midagi asjalikku ütleks.
märts 4, 2014 at 8:04 p.l. #361328dront
Membermul on hästi kaval kaal kodus. näitab rasva , vee ja lihase hulka.
MINA ISIKLIKULT ennast iga päev ei viitsi kaaluda , kaalun iga 10 päeva tagant ja saan teada mida on vähenenud , mida juurde tulnud ja kui palju täpsemalt.peegelpildist ei saa midagi aru kui paar kilo siia-sinna kõigub.
hea on omada ülevaadet ja selle järgi vastavalt korrigeerida toitumist.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 4, 2014 at 8:16 p.l. #361331Akrapovic
MemberEi näe mõtet iga päev ennast kaaluda tavainimese puhul,kisub kuidagi haiglaseks. Teine teema on kes võistlevad ja ajavd peegli ning kaalu numbrit taga.
Kaal on kui autol spidomeeter (aegajalt kontrollid ennast) ,sõidad ikka tunde järgi (ehk vaatan peeglist kas meeldib või ei).
märts 5, 2014 at 6:34 e.l. #361359MoloM
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nii ja naa
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 5, 2014 at 6:55 e.l. #361362Archangel
MemberEi näe mõtet iga päev ennast kaaluda tavainimese puhul,kisub kuidagi haiglaseks. Teine teema on kes võistlevad ja ajavd peegli ning kaalu numbrit taga.
Kaal on kui autol spidomeeter (aegajalt kontrollid ennast) ,sõidad ikka tunde järgi (ehk vaatan peeglist kas meeldib või ei).
Jah, see on tõsi, et ainuüksi kaal pole ka tegelt mingi eriline näitaja. Jälgima peaks ka mõõte, peegelpilti, füüsilisi näitajaid ning enesetunnet. Alles kõiki neid koos analüüsides, saab vormi kohta adekvaatseid järeldusi tegema hakata.
Nii on tõesti, et väga pidev kaalumine on tavainimese jaoks mõnes mõttes juba haiglane tegevus… Kuid samas, kui kaaluda liiga harva ning suvalisel ajal jms, siis tõsi on ka see, et enamikel inimestel sõidab katus kaalunumbrit nähes totaalselt ära. Tee või tina, aga väga suur hulk inimesi, naised eriti, on kaalunumbrist täiesti sõltuvuses. Mõni rasvunud naine, kes on suutnud endal 20cm vöökohalt kaotada võib sellegi poolest kogeda depressiooni, kui kaal ei lange piisavalt. Olgugi, et kaal selles kontekstis on suhteliselt ebaoluline.
Nii tihti kuuleb jutte inimestelt, et “kaal ei lange”, samas igalt poolt sentimeetreid kukub, keha on ilusam, trennid paremad ja enesetunne hea. Ning ei oldagi rahul. Tahetakse, et kaal kukuks. Väga huvitav psühholoogiline fenomen.
Seega mnjah… kaaluda tihti, siis on tegevus justkui haiglane ja mõnes mõttes võimendab psühholoogilist sõltuvust ning häiret kehakaalu suhtes. Samas teisest küljest, pidev kaalumine õigel moel tähendab väiksemaid variatsioone kaalus ning annab selgemat tagasisidet. Harv kaalumine võib tavainimese jaoks, kes ei jaga toitumisest/treeningust suurt midagi, tuua kaasa segaduselaine. Kui ikka nädalaga 5kg juurde võetakse (olgugi, et enamus kaalu on pärit eelmise päeva pidusöögist), siis arvab nii mõnigi, et on pekki läinud. Olgugi, et nädala kaloraaž on vbl defitsiidis ning visuaalne pilt on tegelt positiivsemaks muutunud.
märts 5, 2014 at 9:50 e.l. #361380Marxengel
Membermärts 5, 2014 at 9:53 e.l. #361381Archangel
MemberMõnes mõttes päris mugav. Korra sööd ning siis kuu aega on kõht ilusti täis.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Muidugi, inimeste puhul on söömine tihti tegevus mida tehakse nautimise või meelelahutuse tõttu ning aina harvem lihtsalt nälja tõttu.
märts 5, 2014 at 10:23 e.l. #361385KuriVari
MemberMõnes mõttes päris mugav. Korra sööd ning siis kuu aega on kõht ilusti täis.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Muidugi, inimeste puhul on söömine tihti tegevus mida tehakse nautimise või meelelahutuse tõttu ning aina harvem lihtsalt nälja tõttu.
Söömisest(õgimisest) on kahjuks jah saanud hobi või seltskonna mäng.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.