Skip to main content

k6rgele l66mine

Avaleht » Forums » Seltskonnad » FightClub » k6rgele l66mine

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Autor
    Postitused
    aries
    Member

tere, kysimus siis selline, nagu v6ite juba pealkirjast aimatagi, kuidas saada jalga v6imalikult k6rgele l66ma, milliseid harjutusi peaks tegema. Ma pandun tegelikult suhteliselt hasti, aga mawashigerit pea k6rgusele ikka ei l66. Abitreener (must v66 dan. 1) ytles selle peale, et tehnika peab olema 6ige, et ta kah spagaati maani 2ra ei tee, aga peani l66b ikka vabalt.

Tehnika pidi mul 6ige olema tegelikult, aga ta ytles, et harjuta madalamalt,saad selle liigutuse paika ja hakka jarjest yles poole minema, siis l66d ykskord peani 2ra kah.

Tegelt nagu ma juba ytlesin paindud hasti, aga yhest kohast mite – kui teed jalavibutusi k6rvale (painutamise m6ttes siis,mite mingi l66k) siis jalg ei t6use k6rgemale kui taisnurksesse asendisse (j6usaaliga metsa l2inud vist, j2tsin m6neks ajaks jalga trenni v2lja, nyyd sain alles aru kui oluline see painutamine ikka on

Ja miks sa oma treenerit ei kuula siis?

madis220
    Member

tere, kysimus siis selline, nagu v6ite juba pealkirjast aimatagi, kuidas saada jalga v6imalikult k6rgele l66ma, milliseid harjutusi peaks tegema. Ma pandun tegelikult suhteliselt hasti, aga mawashigerit pea k6rgusele ikka ei l66. Abitreener (must v66 dan. 1) ytles selle peale, et tehnika peab olema 6ige, et ta kah spagaati maani 2ra ei tee, aga peani l66b ikka vabalt.

Tehnika pidi mul 6ige olema tegelikult, aga ta ytles, et harjuta madalamalt,saad selle liigutuse paika ja hakka jarjest yles poole minema, siis l66d ykskord peani 2ra kah.

Tegelt nagu ma juba ytlesin paindud hasti, aga yhest kohast mite – kui teed jalavibutusi k6rvale (painutamise m6ttes siis,mite mingi l66k) siis jalg ei t6use k6rgemale kui taisnurksesse asendisse (j6usaaliga metsa l2inud vist, j2tsin m6neks ajaks jalga trenni v2lja, nyyd sain alles aru kui oluline see painutamine ikka on

capoguy
    Member

Mis sa sinna kõrgele ikka lööma pead sa saad igale poole mawashigerit lüia ju jalgatesse kõhtu jne.Aga see tuleb pika peale ja kuula ikka treenerit mis ta ütleb

vibutamise asemel harjuta lööke maksimaalselt aeglaselt ja kontrollitult, lõppasendis hoia jalga võimalikult kõrgel niikaua kui suudad. Nii treenid löögis osalevaid lihaseid ja suurendad aktiivset painduvust, võid kasutada ka jala otsa seotavaid raskusi. Ainult passiivsete venitustega jalga kõrgele käima ei saa.

Vägivaldur
    Member

Esialgu peaks ikka tehnika kõige tähtsam olema. Mida sa seal ülakorrusel jalgadega vehid niisama kui tegelikult lüüa (jah, see sõna kirjutatakse nii) ei oska. Kui tahad kõrgele jalasirutusi teha, siis mine võimlema…aga sa põrkad ka seal sama takistuse otsa nimega tehnika.

Heix89
    Member

jrx
    Member

Liigeste venivus on suuresti kaasasündinud ning nende venivuse suurendamine liigeste edasisele tervisele kahjulik. See painduvus mida saab ja on mõttekas arendada on kõik lihastest.

Ja spagaadist – ühelt jalalt teisele ei lähe ühtegi kõõlust või liigest. Igaüks kes saab ühel jalal seistes tõsta teise jala 90 kraadise nurga alla ning see järel vahetada ja teha teise jalaga sama moodi, saab ennast treenida täisspagaati maha panema.

Aile
    Member

Liigeste venivus on suuresti kaasasündinud ning nende venivuse suurendamine liigeste edasisele tervisele kahjulik. See painduvus mida saab ja on mõttekas arendada on kõik lihastest.

Ja spagaadist – ühelt jalalt teisele ei lähe ühtegi kõõlust või liigest. Igaüks kes saab ühel jalal seistes tõsta teise jala 90 kraadise nurga alla ning see järel vahetada ja teha teise jalaga sama moodi, saab ennast treenida täisspagaati maha panema.

Veniv liiges!? Kas see mitte eksitavalt ei k6la?

jrx
    Member

Noh ütleme siis et liigese liikuvusulatus siis… Kõõluste venivus…

ROtter
    Member

Noh ütleme siis et liigese liikuvusulatus siis… Kõõluste venivus…

Kõõluste venivus?

jrx
    Member

Oeh milles PROBLEEM on. Tegemist on sidekudedega. Sidekudedel on teatav elastsus. Selles elastsuses on individuaalsed erinevused (määratud geneetiliselt). AGA see elastsus on väike NING selle suurendada üritamine potentsiaalselt vigastusohtlik.

Oli vale midagi?

ROtter
    Member

Oeh milles PROBLEEM on. Tegemist on sidekudedega. Sidekudedel on teatav elastsus. Selles elastsuses on individuaalsed erinevused (määratud geneetiliselt). AGA see elastsus on väike NING selle suurendada üritamine potentsiaalselt vigastusohtlik.

Oli vale midagi?

Kodutöö jälle tegemata?

Kõõluse ja lihase sidekude on natuke erinevad.

Kõõluse tõmbetugevus on 6-12kg mm2 kohta. Edasi arvuta ise.

Liigese liikuvust piiravad:

Liigese ehitus, liigeskapsel, liigest ümbritsevad kõõlused, liigessidemed, lihased ja nahk. Lihaste sidekude on suurim liigutusulatuse piiraja, sest sidekude on lihasest jäigem ja kohaneb venitusele aeglasemalt. Sidekoe hulka ja ehitust mõjutavad sugu, vanus ja kehatüüp.

jrx
    Member

Seda ma ju ütlesingi pmst

aries
    Member

teil siin vaidlus pooleli jah :roll:

t2nud vastuste eest :o

jrx
    Member

Ei ole mingit vaidlust

Autor
    Postitused
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.