Jõuvastupidavus ja mass korraga?
- This topic has 21 replies, 8 voices, and was last updated 19 years, 1 month tagasi by
patrick007.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 9, 2007 at 4:50 p.l. #101162
Alexander Andrusenko
ModeratorJalgpall ei ole ju ometi vastupidavusala. Seal on pidevad sprindid edasi-tagasi.
jaanuar 9, 2007 at 5:11 p.l. #101171ROtter
MemberJalgpall ei ole ju ometi vastupidavusala. Seal on pidevad sprindid edasi-tagasi.90 min annab ikka edasi-tagasi sprintida kui vastupidavust ei ole.
jaanuar 9, 2007 at 5:19 p.l. #101172gmaster
MemberUjumine läheb ka mingist hetkest osalt anaeroobseks. See peaks ju ehk asjaolusid kergendama pisut?
jaanuar 9, 2007 at 7:00 p.l. #101208patrick007
Memberpmst peaks saama ka ujudes intervalltreeningut teha. ise pole seda proovinud. aga liblika ujumine annab ikka mõnusa pumba efekti küll ja kindlasti on vähemalt minul sellest kasu olnud.Panen kõrvataha
jaanuar 9, 2007 at 7:09 p.l. #101210MuskulaarKobras
MemberJalgpall ei ole ju ometi vastupidavusala. Seal on pidevad sprindid edasi-tagasi.Siin kohal eksid sa tõesti rängalt. Ise olen 9 aastat jalgpalli mänginud ja ilma vastupidavuseta, olgu see tehnika nii hea kui tahes, et tee mitte midagi.
jaanuar 9, 2007 at 8:11 p.l. #101221Alexander Andrusenko
ModeratorMa ei väida, et jalgpallis ei ole vaja vastupidavust – on küll ja väga palju. Ma olen ise üsna tõsiselt jalgpalliga tegelenud ja ka piisavalt aastaid. Ma lihtsalt ütlesin, et jalgpalli _vist_ ei peeta klassikaliseks vastupidavusalaks. Kuigi jah – interpretatsiooni küsimas, sõltub sellest, kuidas vastupidavusala defineerida.
PS: Kui teema autor tegeleb jalgpalliga, siis ma mõistan, miks ta massi juurde tahab. Jalgpallis tuleb see mõnikord isegi kasuks, kui kiirust väga palju alla ei võta. Saab veidi jõulisemat mängu praktiseerida.
jaanuar 10, 2007 at 8:53 e.l. #101273patrick007
MemberMa ei väida, et jalgpallis ei ole vaja vastupidavust – on küll ja väga palju. Ma olen ise üsna tõsiselt jalgpalliga tegelenud ja ka piisavalt aastaid. Ma lihtsalt ütlesin, et jalgpalli _vist_ ei peeta klassikaliseks vastupidavusalaks. Kuigi jah – interpretatsiooni küsimas, sõltub sellest, kuidas vastupidavusala defineerida.PS: Kui teema autor tegeleb jalgpalliga, siis ma mõistan, miks ta massi juurde tahab. Jalgpallis tuleb see mõnikord isegi kasuks, kui kiirust väga palju alla ei võta. Saab veidi jõulisemat mängu praktiseerida.
Klassikaline mõiste – vastupidavusala – tähendab seda, et võisteldakse pikal distantsil kiiruse peale, ehk pikkus on piisav, et seda nimetada vastupidavuseks a la maratonijooksmine ja triathlon.
Purjetamises ega jalgpallis ega milles tont teab iganes sarnasel alal ei võistelda vastupidavuse peale, vaid alaspetsiifiliste oskuste peale. Alaspetsiifiline oskus võib olla suurepärane, ent vastupidavuseta ei saa midagi saavutada. Lisaajaga jalgpallimängu ajal joostakse ilmselt räigelt suur kilometraash. Minu purjetamispäevad on mõnikord 5-6 tunnised ja tugeva tuulega on see ülimat vastupidavust nõudev. Vaadake meie korvpallureidki kasvõi, huvitav millised tulemused neil *korraliku* füüsilise vormi juures oleks? Alasuutlikkus langeb väsimuse saabudes drastiliselt. Selleks, et endast maksimum välja anda, kulub ära iga kui viimane jooksukilomeeter ja iga sekund mille võrra suudab kesiganes oma alal väsimust edasi lükata.
Seega vaidlus vastupidavusalaks kuulumise üle on siinkohal aboluutselt kohatu.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.