Jõuvastupidavus ja mass korraga?
- This topic has 21 replies, 8 voices, and was last updated 19 years tagasi by
patrick007.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 9, 2007 at 7:45 e.l. #9343
patrick007
MemberHello,
Olen vastupidavusala sportlane ja kasutan jõusaali peamiselt kaalu tõstmiseks. Oma spordiala jaoks on max jõudu juba piisavalt ning eraldi pole seda mõtet treenida ja eraldi pole seda kunagi teinud ka. Viimased jõusaaliperioodid on läinud 3×8-12 massitähe all. Käesolev hetk soovib mult enam massi ja jõuvastupidavust. Sellega seoses mu küsimus ongi: kuidas on massi lisamisega 3×12-15 seeriaid kasutades? 8-12 seeriad on liiga väikeste kordustega ja hakkavad muud aeroobset vastupidavustrenni liigselt segama, pigem on puudu jõuvastupidavusest.
Kreatiinilaadimine on kohe lõppemas ja tahtsin nõu küsida, kas hetkel on üldse mõtet valku hakata võtma kasvatamise eesmärgil või reljeefi meetod massi ei anna eriti?
P.
jaanuar 9, 2007 at 10:58 e.l. #101110Alexander Andrusenko
ModeratorVastupidavasala sportlasel on vaja massi juurde? See on küll midagi huvitavat. Seletad äkki, milleks on vastupidavussportlasel massi vaja?
jaanuar 9, 2007 at 11:47 e.l. #101116savi_
MemberVastupidavasala sportlasel on vaja massi juurde? See on küll midagi huvitavat. Seletad äkki, milleks on vastupidavussportlasel massi vaja?Isiklik soov ehk
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
pole kaalukategooriaid, või tahaks vahetada, aga mitte rasvaga
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 9, 2007 at 11:50 e.l. #101118gmaster
Memberma ütleks et isegi suuremate kordustega on võimalik massi kasvatada, see oleneb toitumisest ja kui targasti sa oma trenni teed, lihtsalt veidi aeglasem on kasv
jaanuar 9, 2007 at 12:19 p.l. #101120patrick007
Memberma ütleks et isegi suuremate kordustega on võimalik massi kasvatada, see oleneb toitumisest ja kui targasti sa oma trenni teed, lihtsalt veidi aeglasem on kasvNo selvä, see vastab juba piisavalt mu küsimusele. Siis võtan julgelt valgu ka ligi
jaanuar 9, 2007 at 12:22 p.l. #101122gmaster
Memberminul on näiteks mõnel harjutusel 16 kordusega areng kõige parem, see on väga individuaalne
ma arvan et võid valku võtta küll, isolaat v mitte oleneb su rahakotist. paremini kui lisandid mõjub aga tavatoitumise korrigeerimine
jaanuar 9, 2007 at 12:38 p.l. #101123plaah
Memberise olen samuti jalgpallur ja kasvatan jõusaalis massi lisaks ning treenin ülakeha, kuna jalad on kõvasti eest ära. esimesed kuu aega lahmisin iga päev kreatiinile (vaat, et süsivesikuid ei unusta) valku lisaks ja kuuga sõin kilo valku ära ning 2kg massi juurde. aga ära unusta, et see pole lihas. head lihast saab aastaga max 2-3 kg üldse. praegu mu kaal ligi 70 ja kavatsen veel 4-5 kg juurde saada, et siis aeroobsega kevadel rasv maha nühkida.
ps! nüüd ostsin valgu asemel Mass2 massikasvatajat, mis sisaldab jõhkralt süsivesikuid, kuid kaal on hakanud hoopis vähenema. mingi alguse efekt vb.
tegelikult pole sul seeriate arv absoluutselt oluline. mitmes artiklis on rõhutatud, et lihas ei loe seeriaid, vaid seda, kaua sul lihas pinge all on. massi kasvatamiseks soovitatakse 40-60 sek minimum hoida lihast pinge all.
ühesõnaga ise olen nii aru saanud, et lihasmassi kasvatada ja samal ajal rasva mitte juurde võtta on suhtselt keeruline. abiks tuleks sul ehk toitumiskava. ilmselt oled sama tüüpi nagu minagi, kes ei taha hakata igat kalorit üle lugema.
jaanuar 9, 2007 at 1:10 p.l. #101129patrick007
Memberise olen samuti jalgpallur ja kasvatan jõusaalis massi lisaks ning treenin ülakeha, kuna jalad on kõvasti eest ära. esimesed kuu aega lahmisin iga päev kreatiinile (vaat, et süsivesikuid ei unusta) valku lisaks ja kuuga sõin kilo valku ära ning 2kg massi juurde. aga ära unusta, et see pole lihas. head lihast saab aastaga max 2-3 kg üldse. praegu mu kaal ligi 70 ja kavatsen veel 4-5 kg juurde saada, et siis aeroobsega kevadel rasv maha nühkida.ps! nüüd ostsin valgu asemel Mass2 massikasvatajat, mis sisaldab jõhkralt süsivesikuid, kuid kaal on hakanud hoopis vähenema. mingi alguse efekt vb.
tegelikult pole sul seeriate arv absoluutselt oluline. mitmes artiklis on rõhutatud, et lihas ei loe seeriaid, vaid seda, kaua sul lihas pinge all on. massi kasvatamiseks soovitatakse 40-60 sek minimum hoida lihast pinge all.
ühesõnaga ise olen nii aru saanud, et lihasmassi kasvatada ja samal ajal rasva mitte juurde võtta on suhtselt keeruline. abiks tuleks sul ehk toitumiskava. ilmselt oled sama tüüpi nagu minagi, kes ei taha hakata igat kalorit üle lugema.
Mina valmistan end suviseks hooajaks ette, jooksen iga nädal umbes 40km ja ujun 3-4km jõusaaliga koos. Pikad 20km jooksud tõmbavad päris palju vett kehast välja ja sinna samasse sinugi kaal ehk läheb..
Pump efekti ei kasuta, kuskil 3-4 sekundit korduse peale tuleb aega. Sooritan alati maksimaalselt puhtalt. Seeriad tulevad üle minuti kindlasti.
Üldiselt söön 4-5x päevas, hommikul võileibu ja tööl kell 11 ja 14.30 juures ning peale trenni õhtul. Mingi 2h enne und teen veel kerge snäki. Toitu väga ei anna valida kuna söön tööl sööklas aga noh kala, liha, linnuliha ja kartulid, riis jne. stuffi ja yx kordadest on supp koos leivaga nii et peaks okei olema. Ampsan väheke kodujuustu ja rasvata jogurit kah päeva jooksul ja joon piima söögikõrvale siis on kena kyll vast. Kavaga ei viitsi jändamata hakata, ma arvan, et ma ei söö piisavalt kehvasti.. Värsket ja vitamiine/mineraale saab ka lisaks võetud ja ei tohiks takistuseks olla. Kuna olen üpris lühike (176cm) ja kaalun 77kg siis on kehamassiindeks juba 25 ning pole enam eriti kerge end lihtsalt niisama suuremaks süüa.. Keha ei võta nii kergelt külge enam. Tahan 82kg peale saada kaalu, selle järgi olen ammu juba ülekaaluline ja ilmselt saab hoidmisega raskust olema. Loodan parimat!
jaanuar 9, 2007 at 2:09 p.l. #101133Alexander Andrusenko
ModeratorSellise aeroobse töö mahuga on lihast kasvatada ÄÄRMISELT raske.
jaanuar 9, 2007 at 2:15 p.l. #101135patrick007
MemberSellise aeroobse töö mahuga on lihast kasvatada ÄÄRMISELT raske.40km jooksu ja 3-5km ujumist on ca 5h aeroobset nädalas. Ma ei ytleks, et seda teab mis palju on..
jaanuar 9, 2007 at 2:16 p.l. #101136Alexander Andrusenko
Moderatormassikasvatamise seisukohalt on seda väga palju.
jaanuar 9, 2007 at 2:21 p.l. #101138patrick007
Membermassikasvatamise seisukohalt on seda väga palju.4-5kg kõigest juurde vaja, selle võiks paari-kolme kuuga ju saada küll. See muuhulgas pole üleni aeroobne. Kuskil 20km sellest jooksust on kiirustreening, kõrge pulsiga ja intervalltreeningu sarnane. Ujumine läheb ka mingist hetkest osalt anaeroobseks. See peaks ju ehk asjaolusid kergendama pisut?
jaanuar 9, 2007 at 2:30 p.l. #101139Alexander Andrusenko
ModeratorMitte väga
jaanuar 9, 2007 at 2:37 p.l. #101140McNeo
MemberKui tahad massi juurde saada (5 kilo paari-kolme kuuga, nagu sa ütlesid), siis ei tohiks sa peaaegu üldse aeroobset teha.Aga sihuke küssa, et kui vaadata näiteks Kiivikase tehtud trennikavasid ja võrrelda näiteks jõutsüklit ja massitsüklit, siis jõutrennis on väga vähe aeroobset ja massi omas jällegi märgatavalt rohkem (3-4x nädalas 30–40min). Oskab keegi kommenteerida?
jaanuar 9, 2007 at 4:03 p.l. #101153plaah
MemberAga sihuke küssa, et kui vaadata näiteks Kiivikase tehtud trennikavasid ja võrrelda näiteks jõutsüklit ja massitsüklit, siis jõutrennis on väga vähe aeroobset ja massi omas jällegi märgatavalt rohkem (3-4x nädalas 30–40min). Oskab keegi kommenteerida?ilmselt seetõttu, et juurdevõetav mass rasvaks ei läheks vaid kvaliteetseks lihaseks.
a kui eespool juttu oli, et 4-5 kilo 3 kuuga juurde… no see on üsna vapustav, kui sellise asjaga hakkama saad sellise jooksu juures. kui teada tohib, siis millise spordiga tegeled, et sellist ettevalmistust teed ja veel u 80kg peale tahad saada end. ise samuti 176 pikk ja 70kg, mis jalgpalli jaoks põmst väga OK mul. kõik on muidugi suhteline ja inimeseti erinev, a 80kg mul enam välja ei veaks ilmselt. ründajana kaotaksin oluliselt kiirust ja paindlikkust ning akrobaatilist osa samuti.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.