Jõutsükkel
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Jõutsükkel
- This topic has 4 replies, 4 voices, and was last updated 16 years, 7 months tagasi by
taliindrek.
-
AutorPostitused
-
juuni 14, 2009 at 8:13 e.l. #17191
taliindrek
MemberTere!
Mul on siis selline küsimus, kas jõutsükkel on ilmtingimata vajalik? Vajalik kindlasti, aga kas seda peaks regulaarselt tegema?
juuni 14, 2009 at 8:18 e.l. #202054jaagok
MemberOleneb, mis eesmärgid sul on. Kui tahad oma rekordeid suurendada siis on jõutsükkel ju täiesti vajalik. Tehakse ju perioodidena massi, jõudu ja reljeefi. Soovitaks küll teha nii, et mingi paar kuud teed pikemaid seeriaid ja paar kuud lühemaid näiteks. Treenidki massi/vastupidavust ja siis natuke aitad ka max raskust taga.
juuni 14, 2009 at 9:46 e.l. #202071Goleteral
MemberArvan et jõutsükkel on ilmtingimata väga vajalik asi – ka neile kelle peamine eesmärk siiski massi koguda, ise plaanin iga 3 kuulise massiperioodile ka vastavalt pika jõutsükli otsa teha et tuua sisse vaheldust ning ka jõukasvuga järgnevatel massiperioodidel paremaid tulemusi saavutada..
juuni 14, 2009 at 11:16 e.l. #202088mispo
MemberTere!Mul on siis selline küsimus, kas jõutsükkel on ilmtingimata vajalik? Vajalik kindlasti, aga kas seda peaks regulaarselt tegema?
Mina ise näiteks ei kasuta erilist metoodikat, perioodi, et arendada jõudu. Kui teen massi, siis on mu ego jätkuvalt alla surutud ja ma ei kasuta mitte ühegi harjutuse puhul suuremat raskust, mida ma alla 6 korduse suudan liigutada( ja see 6 korda on ka viimane seeria ühe harjutuse kohta). Massi perioodil suureneb jõud niikuinii vastava toidu ja lisanditega; saab suurema raskusega ja kauem treenida ja sellega omakorda suurust juurde. Lihase kuivatamise ajal ma ei kasuta samuti pikemaid seeriaid vaid jällegi reguleerides toitu ja lisandeid hakkab lihasdefinitsioon paranema, samuti langeb veidi jõud ja lihase täielik kurnamine saabub varem, vähemate seeriatega.
See jutt muidugi kehtib, juhul kui tegeletakse kulturismiga, kus eesmärk on saada suurust juurde, mitte jõudu! See kui suur on mu max raskus lamades surudes jne. ei huvita mind, sest selle teadasaamine viidab aega mu treeningutes, mis on suunatud eelkõige lihasmassi ja lihasdefinitsiooni parandamisele.
See on ego värk! Jõusaalis kus ma treenin, vaadataks mu peale halva pilguga, kui ma treeniks liiga suurte raskustega püüdes arendada max jõudu, mitte vastupidi, et keegi mind peaks nõrgaks kui panen kangile 100kg 130 kg asemel ja teen pikemaid ja kurnavamaid seeriaid, kasutades erilisi tehnikaid lihase koormamise intensiivsuse tõstmiseks. Juhul kui tegeldakse tõstmise, jõutõstmisega on asi muidugi hoopis teistsugune, siis tuleb just eelkõige plahvatuslikku jõudu arendada! Soovitan eelkõige eesmärgid paika panna ja vastavlalt sellele tegutseda.
juuni 14, 2009 at 2:02 p.l. #202109taliindrek
MemberMina ise näiteks ei kasuta erilist metoodikat, perioodi, et arendada jõudu. Kui teen massi, siis on mu ego jätkuvalt alla surutud ja ma ei kasuta mitte ühegi harjutuse puhul suuremat raskust, mida ma alla 6 korduse suudan liigutada( ja see 6 korda on ka viimane seeria ühe harjutuse kohta). Massi perioodil suureneb jõud niikuinii vastava toidu ja lisanditega; saab suurema raskusega ja kauem treenida ja sellega omakorda suurust juurde. Lihase kuivatamise ajal ma ei kasuta samuti pikemaid seeriaid vaid jällegi reguleerides toitu ja lisandeid hakkab lihasdefinitsioon paranema, samuti langeb veidi jõud ja lihase täielik kurnamine saabub varem, vähemate seeriatega.See jutt muidugi kehtib, juhul kui tegeletakse kulturismiga, kus eesmärk on saada suurust juurde, mitte jõudu! See kui suur on mu max raskus lamades surudes jne. ei huvita mind, sest selle teadasaamine viidab aega mu treeningutes, mis on suunatud eelkõige lihasmassi ja lihasdefinitsiooni parandamisele.
See on ego värk! Jõusaalis kus ma treenin, vaadataks mu peale halva pilguga, kui ma treeniks liiga suurte raskustega püüdes arendada max jõudu, mitte vastupidi, et keegi mind peaks nõrgaks kui panen kangile 100kg 130 kg asemel ja teen pikemaid ja kurnavamaid seeriaid, kasutades erilisi tehnikaid lihase koormamise intensiivsuse tõstmiseks. Juhul kui tegeldakse tõstmise, jõutõstmisega on asi muidugi hoopis teistsugune, siis tuleb just eelkõige plahvatuslikku jõudu arendada! Soovitan eelkõige eesmärgid paika panna ja vastavlalt sellele tegutseda.
Tänan nõuannete eest
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.