Jõutõmme
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Jõutõmme
- This topic has 73 replies, 34 voices, and was last updated 17 years, 4 months tagasi by
maximus89.
-
AutorPostitused
-
september 26, 2008 at 4:22 p.l. #167072
maximus89
Memberno siis tee näiteks kükke esmaspäeval ja jõutõmmet reedel…ei näe üldse mõtet neid sama päeval tehaNo aga asi on selles, et jõutõmme ei ole mul seljaharjutus.Mu tehnika on selline, et ma tõstan peamiselt jalgadega. http://www.exrx.net/WeightExercises/Gluteu…BBDeadlift.html
september 26, 2008 at 4:29 p.l. #167074Archangel1
MemberNo aga asi on selles, et jõutõmme ei ole mul seljaharjutus.Mu tehnika on selline, et ma tõstan peamiselt jalgadega. http://www.exrx.net/WeightExercises/Gluteu…BBDeadlift.htmlno kurat ära tee siis jõutõmmet üldse
september 26, 2008 at 5:08 p.l. #167080maximus89
Memberno kurat ära tee siis jõutõmmet üldse
kuskilt lugesin et see pidi mõtetu harjutus selja peale olema aga ei tea ei tea ise kahtlen selles juttus
aga tee siis korda mööda et 1 nädal kükk ja järgmine siis jõutõmme.Muid variante ma nagu ei näegi siis 
No vaat nagu ära ka ei tahaks jätta head harjutust
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 26, 2008 at 5:25 p.l. #167081Capricorn
Memberma käin jõusaalis selleks, et saada ideaalne keha.Sel juhul oleksid sa esimene inimene, kes selle saavutaks. Edu.
september 26, 2008 at 7:09 p.l. #167085maximus89
MemberSel juhul oleksid sa esimene inimene, kes selle saavutaks. Edu.
september 27, 2008 at 1:54 e.l. #167098AlanBStard
ModeratorNo vaata, olenevalt tõmbetehnikast töötavad ka erinevad lihased: http://www.exrx.net/WeightExercises/Erecto…BBDeadlift.html või http://www.exrx.net/WeightExercises/Gluteu…BBDeadlift.htmlPilt ja tekst on mõlemal yhesugused ju.
Aga jah, teen ka sumot. Ja jalast erineval päeval.
Ja ravib mul väga hästi selga. Ja ma tean millest räägin, selg on väga metsas olnud ja üks disk on operatsioonil välja urgitsetud.
Raskused pole muidugi mainimist väärt
september 27, 2008 at 2:49 e.l. #167101Archangel
MemberJõutõmme on üks väga vajalik baasharjutus. Ja minuteada on see ikkagi eestkätt oma kõige levinumal viisil suunatud just alaselja ja reite jaoks. Samas kaasab see vaat, et kõiki keha lihaseid, sest tegemist on niivõrd raske harjutusega. Kui ikka vaja suur raskus üles saada siis tunned kohe, et terve keha pingutab ja üritab kaasa aidata.
Ma võin tund aega jõusaalis erinevate masinatega rapsida, kuid peale kolme korraliku jõutõmbe seeriat olen omadega juba kapsas valmis, niivõrd korralik terve keha harjutus.
Üleüldse võiksid inimesed rohkem baasharjutustele tähelepanu pöörata. Igasugu isoleerivad harjutused on toredad, kuid mass tuleb ikka rasketest kogukeha harjutustest.
Näiteks üks lahe nn. “Spartan Workout”. Mõtteid kõigile.
A simple list compiled by some combat arms officers one late night in Afghanistan…They entititled them “Spartan Workout Rules.”
1) Lactic acid is the Spartan’s friend. The Spartan knows the value of anaerobic failure, and actively seeks it out. If he falls on his face, he waits only as long as necessary to move again before he continues.
2) The Spartan takes no breaks between exercises, unless it’s to shove a non-Spartan out of the way.
3) The Spartan runs. He does not use Stairmasters, or stationary bikes, or ellipticals. He runs.
4) When the Spartan cannot run, he walks. When he cannot walk, he crawls. When he cannot crawl, he has failed.
5) The Spartan hits big muscles, like the back, the pectorals, the quadriceps and the glutes. He knows this means he is building functional muscle that will assist in the destruction of his enemies and in firing the production of testosterone (of which the Spartan has more
than the average man).
6) By contrast, the Spartan does not waste much time on small muscles. They will grow as the result of functional exercise that hits the big
muscles (see above). For example, the bicep is only useful in that it assists with chin-ups, and scaling enemy fortifications. Anything else
is vanity.
7) The Spartan abhors cables and machines. This is for two reasons. First, to activate stabilizer muscles, the Spartan must depend on
himself to balance the weight, not a machine. Second – look up the adjective “spartan” in the dictionary: “strict and austere.” You
should be able to do a Spartan workout in a FOB.
The Spartan fears only one thing: his workout. The enemy pales in comparison to his workout. If he doesn’t fear his workout, it isn’t hard enough.9) Puking is acceptable. Quitting is not. If he gives up here, he gives up in battle. This is unacceptable.
10) So nature abhors a vacuum, so the Spartan loathes missing a workout. A Spartan can complete a workout in his grandma’s basement, a hotel room, or in a city park.
11) If the Spartan is not in pain during his workout, he is wrong.
12) The Spartan never cheats. He maintains proper technique throughout his training, because he knows that smooth is fast, and that he will be mocked mercilessly for “girly pull-ups”.
13) The Spartan knows the value of the basics: the push-up, the pull-up, the chin-up, the sit-up, the squat, and the dead-lift. He also
knows the importance of variety, and seeks out different techniques mixing up the above.
september 27, 2008 at 9:10 e.l. #167115maximus89
MemberMa siiani tegingi ainult baasharjutusi – kükk, jõutõmme, olümpiatõsted, lõuatõmbed, kätekõverdused.Aga paratamatult jäid mõned lihased maha, nagu näiteks rind, delta esimene pea, kõht, säär…kuna nemad said otseselt palju vähem koormust.Nüüd, kus ma olen üldise lihasmassi kogusega rahul, on aeg need mahajäänud lihased järgi aidata.Seda ma saan teha ainult rohkem isoleerivamate harjutustega.Ning paratamatult tuleb suurte baasharjutuste osakaalu vähendada.
september 27, 2008 at 9:58 e.l. #167124joey
MemberAga miks sa seda tõmmet siis üldse teed, kui saad läbi ainult nelipea. Saan aru, et teed sumo stiili, aga ikkagi on ta ju seljaharjutus. Nagu sa ise ütlesid, et ei taha suuri raskusi tõsta vaid lihast kasvatada. Sumo stiil ongi minu arust pigem suurema raskuse tõstmise jaoks. Kujutan ette, et teed umbes nii, et jalad on häst laialt ja tõmme käibki ainult jalgade jõul.
. Ma ei tea küll kedagi kulturisti, kes sumo stiili teeks. Tee siis
, siis peab selg töötama.
september 27, 2008 at 4:15 p.l. #167104maximus89
MemberAga miks sa seda tõmmet siis üldse teed, kui saad läbi ainult nelipea. Saan aru, et teed sumo stiili, aga ikkagi on ta ju seljaharjutus. Nagu sa ise ütlesid, et ei taha suuri raskusi tõsta vaid lihast kasvatada. Sumo stiil ongi minu arust pigem suurema raskuse tõstmise jaoks. Kujutan ette, et teed umbes nii, et jalad on häst laialt ja tõmme käibki ainult jalgade jõul.. Ma ei tea küll kedagi kulturisti, kes sumo stiili teeks. Tee siis
, siis peab selg töötama.
Mitte ainult nelipea, kakspea ja tuharalihase ka
september 27, 2008 at 4:59 p.l. #167171Samakamees
MemberMitte ainult nelipea, kakspea ja tuharalihase ka
september 27, 2008 at 5:05 p.l. #167172Archangel1
MemberIse tegin vahepeal nii , et tegin küki ära , siis tegin poolraske jõutõmbe ja siis läksin jalapäevaga edasi
september 27, 2008 at 6:32 p.l. #167191lahmaator
MemberKui te peaksite liigitama jõutõmbe kas selja- või jalaharjutuste alla, siis kuhu te selle paneksite? Ise olen teinud jõutõmmet seljapäeval, aga pean tõdema, et ükski seljas paiknev lihas (peale alaseljas oleva erector spinae) mul tunda ei anna peale seda.Pigem on peale jõutõmmet läbi reie kakspea ja nelipea lihased ja gluteus maximus.Seega ma kahtlen, kas on mõtet üldse jõutõmmet teha seljapäeval, äkki panna hoopis jalapäevale peale/enne kükki või teha neid kordamööda erinevatel nädalatel?Ise teen ikka seljapäeval
september 27, 2008 at 7:39 p.l. #167199