Jõutõmme
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Jõutõmme
- This topic has 73 replies, 34 voices, and was last updated 17 years, 4 months tagasi by
maximus89.
-
AutorPostitused
-
september 23, 2008 at 1:03 p.l. #15013
maximus89
MemberKui te peaksite liigitama jõutõmbe kas selja- või jalaharjutuste alla, siis kuhu te selle paneksite? Ise olen teinud jõutõmmet seljapäeval, aga pean tõdema, et ükski seljas paiknev lihas (peale alaseljas oleva erector spinae) mul tunda ei anna peale seda.Pigem on peale jõutõmmet läbi reie kakspea ja nelipea lihased ja gluteus maximus.Seega ma kahtlen, kas on mõtet üldse jõutõmmet teha seljapäeval, äkki panna hoopis jalapäevale peale/enne kükki või teha neid kordamööda erinevatel nädalatel?
september 23, 2008 at 1:07 p.l. #166729-aron-
MemberKui te peaksite liigitama jõutõmbe kas selja- või jalaharjutuste alla, siis kuhu te selle paneksite? Ise olen teinud jõutõmmet seljapäeval, aga pean tõdema, et ükski seljas paiknev lihas (peale alaseljas oleva erector spinae) mul tunda ei anna peale seda.Pigem on peale jõutõmmet läbi reie kakspea ja nelipea lihased ja gluteus maximus.Seega ma kahtlen, kas on mõtet üldse jõutõmmet teha seljapäeval, äkki panna hoopis jalapäevale peale/enne kükki või teha neid kordamööda erinevatel nädalatel?Ise olen ka ikka seljapäeval teind.Mul võtab ikka alaselja mõnusalt verd täis ja läbi.
september 23, 2008 at 1:08 p.l. #166730Tuki
MemberKui te peaksite liigitama jõutõmbe kas selja- või jalaharjutuste alla, siis kuhu te selle paneksite? Ise olen teinud jõutõmmet seljapäeval, aga pean tõdema, et ükski seljas paiknev lihas (peale alaseljas oleva erector spinae) mul tunda ei anna peale seda.Pigem on peale jõutõmmet läbi reie kakspea ja nelipea lihased ja gluteus maximus.Seega ma kahtlen, kas on mõtet üldse jõutõmmet teha seljapäeval, äkki panna hoopis jalapäevale peale/enne kükki või teha neid kordamööda erinevatel nädalatel?minul näiteks võtab jõutõmme kõige rohkem ikka alaselja läbi, sekundaarselt vb siis jalad.
september 23, 2008 at 1:15 p.l. #166732asdfghjkl
MemberOleneb vast ka mis liiki jõutõmemt teha. Olen teinud kükipuuris nii ,et kang asub põlvede kõrgusel või sealkandis ,et siis kõrgemal, jalad jäävad nii üsna sirgeks kogu soorituse ajal ja saab keskenduda alaseljale rohkem. Nii tehes sain kunagi lisaks alaseljale ka trapetsi keskosa valusaks.
september 23, 2008 at 1:15 p.l. #166734maximus89
MemberÄkki võib selles asi olla, et mul on jõutõmbe ajal jalad laialt, õlgadest ikka oma 10cm laiemalt? Kuna ma olen suhteliselt pikka kasvu, siis ma ei saa teisiti teha, jalad ka üsna pikad keha kohta, käed ei ulatu muidu.
Ahjaa, kangist võtan kinni jalgadest veel oma 10cm laiemalt, ehk siis ~20cm õlgadest laiemalt.Umbes nagu hakkaks rebimist tegema.
september 23, 2008 at 1:52 p.l. #166736Samakamees
MemberÄkki võib selles asi olla, et mul on jõutõmbe ajal jalad laialt, õlgadest ikka oma 10cm laiemalt? Kuna ma olen suhteliselt pikka kasvu, siis ma ei saa teisiti teha, jalad ka üsna pikad keha kohta, käed ei ulatu muidu.Ahjaa, kangist võtan kinni jalgadest veel oma 10cm laiemalt, ehk siis ~20cm õlgadest laiemalt.Umbes nagu hakkaks rebimist tegema.
Kui õlgade laiuselt kätega võtad , siis lühem maa tõmmata.
Endale mulle tundub ka , et jalad liiga pikad kuidagi jõutõmbe jaoks
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Nii , et üritan ka kuidagi laialt jalgu hoida , aga käed hoian ikka õlgade laiuselt.september 23, 2008 at 2:41 p.l. #166740maximus89
MemberKui õlgade laiuselt kätega võtad , siis lühem maa tõmmata.Endale mulle tundub ka , et jalad liiga pikad kuidagi jõutõmbe jaoks
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Nii , et üritan ka kuidagi laialt jalgu hoida , aga käed hoian ikka õlgade laiuselt.Lühem maa tõmmata…aga seda seljaga, kokkuvõttes pead sa ikka sama maa ära tõmbama, sest sul kang jääb ju sellevõrra kõrgemale ka, kui käed on laiemalt.Ma nüüd peale mõningat lugemist sain aru, et tõesti, biomehhaaniliselt töötab sellise tehnika puhul jalalihas rohkem, kui selg.Ma mõtlen, et suurt erector spinaed mul vaja pole, pigem saagu siis jalalihased rohkem vatti.Ühesõnaga, nüüd mul oleks vaja kuidagi jõutõmme ja kükk kombineerida ühe päeva peale, äkki on kellelgi mingeid soovitusi?
september 23, 2008 at 3:24 p.l. #166743marko69
MemberLühem maa tõmmata…aga seda seljaga, kokkuvõttes pead sa ikka sama maa ära tõmbama, sest sul kang jääb ju sellevõrra kõrgemale ka, kui käed on laiemalt.Ma nüüd peale mõningat lugemist sain aru, et tõesti, biomehhaaniliselt töötab sellise tehnika puhul jalalihas rohkem, kui selg.Ma mõtlen, et suurt erector spinaed mul vaja pole, pigem saagu siis jalalihased rohkem vatti.Ühesõnaga, nüüd mul oleks vaja kuidagi jõutõmme ja kükk kombineerida ühe päeva peale, äkki on kellelgi mingeid soovitusi?Mul võtab kõige rohkem triitsa läbi
september 23, 2008 at 3:50 p.l. #166745Flyblow
MemberLühem maa tõmmata…aga seda seljaga, kokkuvõttes pead sa ikka sama maa ära tõmbama, sest sul kang jääb ju sellevõrra kõrgemale ka, kui käed on laiemalt.Ma nüüd peale mõningat lugemist sain aru, et tõesti, biomehhaaniliselt töötab sellise tehnika puhul jalalihas rohkem, kui selg.Ma mõtlen, et suurt erector spinaed mul vaja pole, pigem saagu siis jalalihased rohkem vatti.Ühesõnaga, nüüd mul oleks vaja kuidagi jõutõmme ja kükk kombineerida ühe päeva peale, äkki on kellelgi mingeid soovitusi?No näiteks Westside-i süsteemis võetaksegi kükki ja jõutõmmet sarnaste harjutustena.
september 23, 2008 at 4:13 p.l. #166747Siim Kelner
MemberMina teeks siiski seljapäeval või kombineeriks mõne väiksema lihasega. Mõelge nüüd, 2 tähtsat baasharjutust ühel päeval. Jõutõmme on siiski seljaharjutus ja alaseseljalihased (erectors) kuuluvad ka selja alla.
Olen näinud selliseid kombinatsioone nagu tõmme+käed, tõmme+õlad ja tõmme+triits.
september 23, 2008 at 4:29 p.l. #166748timo116
Membermul võtab alaselga just päris palju…jalga nagu nii väga ei tunne…
september 23, 2008 at 5:04 p.l. #166752dirty scorpion
MemberMul võtab kõige rohkem triitsa läbimismoodi?
september 23, 2008 at 5:27 p.l. #166753marko69
Membermismoodi?Käed jõutõste ajal ülisirgelt ja ülestõstes mõjub hullult triitsale. Pmst ei saa ütelda et see harjutus on selja oma ja see õla oma jne.. Igat harjutust tehes, töötavad kõik lihased
september 23, 2008 at 5:54 p.l. #166759Aken
MemberKui mina jõutõmmet proovisin, võttis ikka alaselja läbi. Kahjuks läheb mul jõutõmbega selg paigast ja seda harjutust minu kavas enam ei ole.
september 23, 2008 at 6:11 p.l. #166760empire
MemberMa hoian jalgu veidi kõveras, et üles tõmmata maast, muidu ei ulata.. on see halb tehnika ?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.