Skip to main content

jõutõmbe lõppf. trapets. keskosa

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » jõutõmbe lõppf. trapets. keskosa

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Autor
    Postitused
    asdfghjkl
    Member

Tegin jõutõmmet ja tunnen seejärel abaluid kokkusurudes, et need on kergelt koormust saanud, v-b siis jõutõmbest.

Kas jõutõmbe lõppfaasis, st sel hetkel, kui õlad taha surutakse nö, töötab ka trapetsi kesk-osa?

Ok, ise-küsin-ise-vastan…leidsin et mingil määral trapetsi kesk-osa töötab tõesti:

http://www.great-workout.com/back/deadlift.cfm

Deadlift - Muscles Used:

Primary Muscles Erector Spinae (Lower Back)

Secondary Muscles
    Gluteus Maximus (Butt)
    Adductor Magnus (Inner Thigh)
    Quadriceps (Front Thigh/Quads)
    Soleus (Calf)

Stabilizer Muscles Trapezius, Lower (Lower Traps)
    Trapezius, Middle (Upper Traps)
    Levator Scapulae (Shoulder - upper)
    Rhomboid (Back - Middle)
    Rectus Abdominis (Abdominal)
    Obliques (Side of Waist)

ilmselt siis trapetsi kesk-osa saigi jõutõmbest veidi koormust.

Trenn oli järgmine muidu:

1. Kõht rippes, 2s

2. kõht lamades, 3s,

3. kõht seadmel, 1s

4. jõutõmme kangiga, 5s

5. jõutõmme kahe hantliga, 2s

UmbIsik
    Member

Mul on endal umbes sama lugu. Jõutõmbe järgne lihasvalu on põhiliselt kahes kohas, alaselja lihased ja trapets. Ma arvan, et trapets saab siiski korraliku koormuse kogu tõste jooksul, mitte ainult lõppfaasis, kuna on osaliselt vastutav selle eest, et käed keha küljes püsiksid. Tõsi küll, neil kes tõmbavad küürus ülaseljaga on trapetsi jõud just lõppfaasis eriti oluline.

Samas tehes nn Rumeenia jõutõmmet on mul jäänud valusaks just trapetsi ülaosa.

asdfghjkl
    Member

Mul on endal umbes sama lugu. Jõutõmbe järgne lihasvalu on põhiliselt kahes kohas, alaselja lihased ja trapets. Ma arvan, et trapets saab siiski korraliku koormuse kogu tõste jooksul, mitte ainult lõppfaasis, kuna on osaliselt vastutav selle eest, et käed keha küljes püsiksid. Tõsi küll, neil kes tõmbavad küürus ülaseljaga on trapetsi jõud just lõppfaasis eriti oluline.

Samas tehes nn Rumeenia jõutõmmet on mul jäänud valusaks just trapetsi ülaosa.

Teen kindlasti sirge seljaga jõutõmmet. Ok, siis see ongi normaalne, et trapets ka vatti saab, arvasin ,et v-b mu ltehnika vale ja see tingib selle trapetsi koormuse vms.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.