Jõutõmbe anomaalia
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Jõutõmbe anomaalia
- This topic has 3 replies, 3 voices, and was last updated 14 years, 11 months tagasi by
lifter.
-
AutorPostitused
-
märts 1, 2011 at 2:05 p.l. #21682
Anonüümne
GuestTere!
Olen algaja jõusaaliskäija ca. 6 kuud. Alguses suhmisin niisama, siis hakkasin 3 päeva kava kasutama, kus jõutõmme puudus, olid kükk ja bench press. Lisasin selja/õlapäeva algusesse jõutõmbe. Esimesel korral läksin püramiidis 150 kg-ni, see jäi maksimumiks. Kuskil kuu aega tegin seeriaid(3×6-7) 110-120 kg, siis proovisin maksimumi- 140kg. kuskil kuu veel seeriaid 120 ja täna ei saanud 140kg üles. Milles asi? Kas on teistel ka midagi sellist olnud? Muud asjad kõik on arenenud ja ületreeningut ei tohiks ka olla- teen enamvähem üle päeva saali ja pigem on puhkepäevi rohkem kui trennipäevi…
Tänud ette vastamast
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 1, 2011 at 3:17 p.l. #291485smack
MemberTere!Olen algaja jõusaaliskäija ca. 6 kuud. Alguses suhmisin niisama, siis hakkasin 3 päeva kava kasutama, kus jõutõmme puudus, olid kükk ja bench press. Lisasin selja/õlapäeva algusesse jõutõmbe. Esimesel korral läksin püramiidis 150 kg-ni, see jäi maksimumiks. Kuskil kuu aega tegin seeriaid(3×6-7) 110-120 kg, siis proovisin maksimumi- 140kg. kuskil kuu veel seeriaid 120 ja täna ei saanud 140kg üles. Milles asi? Kas on teistel ka midagi sellist olnud? Muud asjad kõik on arenenud ja ületreeningut ei tohiks ka olla- teen enamvähem üle päeva saali ja pigem on puhkepäevi rohkem kui trennipäevi…
Tänud ette vastamast
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ehk liiga suur koormus kavast. 1 kordusmaksimumile minnes saab keha palju koormust. Mul jällegi oli nii, et kava läks sassi ja tegin jõutõmbe asemel rinnale võtmist ja terve nädala vist ei teinud jõutõmmet või isegi rohkem. Eile tegin ja jõutõmme kohe oluliselt tugevam. Aga mul kava näeb ette 3x nädalas kükki 3×5 ja esmaspäev ning reede vahelduvad kolmapäevaga mil teen kas 1×5 jõutõmmet või 5×3 rinnalevõtmist.
märts 1, 2011 at 3:30 p.l. #291489jrx
MemberKas tõmmet teed korra nädalas või rohkem? Kerelihased saavad ju muude harjutustega ka vatti…
märts 1, 2011 at 6:02 p.l. #291508lifter
MemberSelles nüüd küll midagi uut pole. Ise olin midagi sarnast.
5 korduse puhul oli maksimumraskus nii 140-150kg
2 korduse puhul 160-170kg
1 korduse puhul 190kg
ehk ühte kordust jõudsin ilusti sikutada, mingit jõuvastupidavust aga polnud. [Õnneks hetkel minevik]
Mõnel teisel on asi jälle nii:
8 kordust – 200kg
1 kordus – 220kg [kusjuures ei pruugita isegi seda teha jõuda]
Ehk selg on üsna tundlik treeningu suhtes, teed talle pikki seeriaid 6-8 kordusega, siis suureneb just eelkõige raskus, mida jõuad 6-8 korda teha ja ühe korduse maksimaaljõud ei pruugi üldse paraneda.
Teed üheseid talle, siis jälle korduste tegemise jõud ei suurene, kuigi maksimum võib päris kiiresti paraneda. Teaduslikku juttu selle kohta rääkida ei oska, aga nii ta on.
Ise soovitan sul jäädagi pikemate seeriate juurde. Üldiselt maksimumi proovides läheb tehnika käest ja tekib vigastuste oht ja nii edasi, ehk ei tasu ära.
muidu kumba kutti peaksid kõvemaks neist kahest:
1. 5×5 tööseeriate raskus 150kg, maksimum 200kg
2. 5×5 tööseeriate raskus 170kg, maksimum 190kg
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.