jõusaalis käimise ohud? (16a vanuselt)
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » jõusaalis käimise ohud? (16a vanuselt)
- This topic has 10 replies, 7 voices, and was last updated 23 years tagasi by
tmx.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 28, 2003 at 5:36 p.l. #1070
spirit
Memberkas nn tõstmisharjutused on ohtlikud (pikkus)kasvule minu eas (kuigi ma eriti enam ei kasva, eelmine aasta ~2cm, siis veel trenni ei teinud)? aga siiski räägitakse et pikemaks kasvamine toimub kuni umbes 18. eluaastani niiet…
käin jõusaalis 3x nädalas, kava on jaotatud 4-jale päevale, olen käinud ~3kuud. küsimuse all on kükk kangiga (3 seeriat, kavas 1-el päeval 4-jast) ja pöiale tõusud Smithiga (samuti 3 seeriat 1-el päeval). raskused on hetkel veel väikesed: mõlemal 55kg kanti. selgroole langeva raskuse poolest järgneb vist püsti biitseps ~14kg hantlitega.
ja kui jõusaali trennil on pidurdav mõju luustiku kasvule, kas see tähendab siis ainult pikkusele või ka näit õlgade laiusele?
millised yldse on kulturismiga seotud terviseprobleemid (peale nende mis on seotud steroididega)?
tänud
jaanuar 28, 2003 at 6:03 p.l. #32406Annez
Membereino ma ka 16 aastane,kasvada enam nagu ei taha ,a jõusaalist hoolimata kasvasin siin poole aaastaga vms 4 cm,olen 190 pikk,käin neli korda nädalas trennis.kui sul need tõstmisharjutused parajate raskustega enda jaox teed,siis ma ei usu et nad ohtlikud olex.
jaanuar 28, 2003 at 6:51 p.l. #32407muc
Memberma ütlen sulle, et pole vaja suurt põdeda midagi. ma hakkasin treenima siis, kui olin saanud just 14. soovitan sul siiski alguses kellegi targemaga rääkida, nt mõne treeneriga, kes sulle asjad selgeks teeb ja õigele teele juhatab. mul kahjuks seda võimalust polnud, olen algusest siiani ise õppinud ja end täiendanud. pikkuse pärast ära ka põe, ma olen 195 cm hetkel, samuti kasvasin ca 4 cm aastas, siiani panen pikkust juurde. selle sinu treeningkava kohta veel ütleks, et oled veel algaja, siis neljaks jaotatult on liialt palju, soovitan kaheks jaotatult, praegu veel. vigastusi pole mul suuremaid olnud, seljavalud jm käib asja juurde, küll aga on mul
jaanuar 28, 2003 at 6:53 p.l. #32408muc
Memberma ütlen sulle, et pole vaja suurt põdeda midagi. ma hakkasin treenima siis, kui olin saanud just 14. soovitan sul siiski alguses kellegi targemaga rääkida, nt mõne treeneriga, kes sulle asjad selgeks teeb ja õigele teele juhatab. mul kahjuks seda võimalust polnud, olen algusest siiani ise õppinud ja end täiendanud. pikkuse pärast ära ka põe, ma olen 195 cm hetkel, samuti kasvasin ca 4 cm aastas, siiani panen pikkust juurde. selle sinu treeningkava kohta veel ütleks, et oled veel algaja, siis neljaks jaotatult on liialt palju, soovitan kaheks jaotatult, praegu veel. vigastusi pole mul suuremaid olnud, seljavalud jm käib asja juurde, küll aga on mul küünarnukkidega mingi jama, pole ka enda rumalusest spordiarsti juures käinud.
jaanuar 29, 2003 at 6:47 e.l. #32409Arnold
MemberIse alustasin aastal 1979, kui olin 14.
Arvan, et normaalne ongi alustada vanuses 14-16 . Sellisel juhul jõuab õppida õieti treenima, ajaks mil lihaste arenemis võime on tipus so. vanus 17-21.
jaanuar 29, 2003 at 8:44 e.l. #32410vend
Memberkuni umbes 20 eluaastani peaks inimene kasvama kiirelt ning kuni umbes 27 eluaastani peaks veel umbes 0,5 cm kasvama ja sealt edasi hiljem hakkab natuke kahanema.Minul igatahes jõusaal küll pikkust kinni ei pannud.Alustasin 16 eluaastast…Kava on sul küll algaja kohta vale.Peaks ikka 2 päeva peale jaotatud olema ning kolm korda nädalas trennis käima ning suured lihasgrupid läbi tegema.Treeneri abi kasuta kindlasti…
jaanuar 29, 2003 at 1:33 p.l. #32411spirit
Membertreener pani mulle sellise kava. algul oli umbes 1 kuu selline et iga kord kõik läbi, siis oli umbes 1 kuu jaotatud 2-eks ja nyyd siis see neljaks. aga ega see neljaks on nii et lihasgrupid on jagatud põhimõtteliselt jagatud kaheks ja kaks päeva kavas on suht samad lihasgrupid ainult et erinevad harjutused. näiteks I päeval rinnale lamades ja kaldpingil surumine + kaldpingil lendamine ja III päeval kaldpingil surumine smithiga + rinnapink.
jaanuar 29, 2003 at 2:03 p.l. #32412Anonüümne
Guestkas siis tõesti jõuharjutused kasvule halvasti ei mõju? ma kohe tahaks teid uskuda, et ei mõju. ma olen 17.a ja 169cm, viimasel aastal kasvasin 1cm. Olen juba mõni aasta jõusaalis möllanud (suuremate ja väiksemate pausidega). Algul tõmblesin niisama seal( tõstsin maast kangi üles jms.), ning kardan, et enam ei kasvagi
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> On teil ka nii olnud? Või olete hiljem pikemaks kasvanud?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 29, 2003 at 2:36 p.l. #32413Annez
Memberkõik ei kasvagi 190 jne ,ei mõju nad minu teada midagi nii halvasti,kui sa just ära ei vigasta midagi.
jaanuar 29, 2003 at 8:27 p.l. #32414Anonüümne
GuestSeda muidugi:) lihtsalt et enda isast võiks ikka pikem olla
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 29, 2003 at 8:39 p.l. #32415tmx
MemberSitt lugu siis minu isa on 2.02 pikk.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.