jõusaali sisustus
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » jõusaali sisustus
- This topic has 36 replies, 14 voices, and was last updated 14 years, 10 months tagasi by
airmax27.
-
AutorPostitused
-
aprill 6, 2010 at 12:25 p.l. #264109
Alexander Andrusenko
ModeratorEfektiivsem milleks?
aprill 6, 2010 at 12:37 p.l. #264111soomusk
MemberEfektiivsem milleks?“daemonium”i jutt ei ole ju nii seosetu ja ebaloogiline. Aga ilmselt on sul veel küsimusi varuks ja sa ei raatsi neid raisku lasta..
aprill 6, 2010 at 12:37 p.l. #264112Okk
Member… seda,et kaasab rohkem lihaseid,seega on efektiivsem,
aprill 6, 2010 at 12:45 p.l. #264113soomusk
MemberMillised lihased töötavad hantlitega surumisel , aga kangiga surumisel ei tööta?Lugemist..
Harjutuse taga on lihaskiudude hulk protsentuaalselt, mis antud tegevuse ajal töös.
Rinnalihas
Surumine hantlitega negatiivse kaldega pingil – 93%
Surumine hantlitega positiivsel kaldel – 91%
Surumine kangiga negatiivsel kaldel – 89%
Surumine hantlitega tavalisel pingil – 87%
Surumine kangiga tavalisel pingil – 85%
Näeme, et lamades surumine kangiga on selles list´is kõige viimasel kohal. Tuleb tõdeda, et surumised hantlitega on surumistest kangiga efektiivsemad.
aprill 6, 2010 at 12:45 p.l. #264115JungaTroll
Memberhantlitega 15-25 pole pikas perspektiivis midagi teha. Pigem sinna kuni 50kg kantiKasutan ise surumisel 45-47 kg hantleid ka, kuid siiski vaid alguses. Suutlikkuse lähedal on IMHO hantlid ohtlikumad, kui sa soovid neid soliidselt maha panna. Õlaliigese, küünarliigese vms. vigastused on suht kerged tulema. Eriti kuna jutt käib kodusest saalist. 50kg hantleid mürtsuga maha lastes pead ise olema pommivarjendis. Pealegi peavad vähesed rasked hantlid sellisele loopimisele vastu.
aprill 6, 2010 at 12:51 p.l. #264116Alexander Andrusenko
Moderator“daemonium”i jutt ei ole ju nii seosetu ja ebaloogiline. Aga ilmselt on sul veel küsimusi varuks ja sa ei raatsi neid raisku lasta..
aprill 6, 2010 at 12:58 p.l. #264117Okk
MemberLugemist..Harjutuse taga on lihaskiudude hulk protsentuaalselt, mis antud tegevuse ajal töös.
Rinnalihas
Näeme, et lamades surumine kangiga on selles list´is kõige viimasel kohal. Tuleb tõdeda, et surumised hantlitega on surumistest kangiga efektiivsemad.
tänud
seda ma olen lugenud jah , aga see ei vasta mu küsimusele.
aprill 6, 2010 at 1:06 p.l. #264118Alexander Andrusenko
ModeratorLugemist..Harjutuse taga on lihaskiudude hulk protsentuaalselt, mis antud tegevuse ajal töös.
Rinnalihas
No siin on ka loogiline auk sees. Kus on tõestus, et “efektiivsus” (väga umbmäärane mõiste btw) on üksüheses seoses sellega, kui palju lihaskiusid mingi tegevuse ajal töös on? Minu arust ei ole see implikatsioon üldsegi mitte ilmne ja vajab pikemat tõestamist.
Ja üleüldse olen ma arvamusel, et kehakultuur (või kuidas me seda nimetame?) ei ole täppisteadus ja siin ei saagi praktiliselt midagi üksüheselt väita, mõõta või tõestada.
aprill 6, 2010 at 1:07 p.l. #264119Raivo Piiber
MemberJutt on vahepeal ikka väga teemast mööda läinud
aprill 6, 2010 at 1:14 p.l. #264120rantel
MemberLugemist..Harjutuse taga on lihaskiudude hulk protsentuaalselt, mis antud tegevuse ajal töös.
Rinnalihas
Lugedes Teie teksti rohkem võhikuna ja vaadates seda protsendigraafikut, siis mulle jääb mulje et Teil kõigil on õigus.
Kangiga saab kõik harjutused ära teha, see kaasab kõik lihased töösse.
Aga samas see kes on jõusaaliga tegelenud kauem (ala 10a) ja vajab midagi rohkemat, et rohkem kaasaks rohkem lihaseid, võtta maksimum, siis mulle tundub et hantlid on selleks natuke paremad.
Samas see on lõputu vaidlus.
Sõltub ka sellest kellele mis meeldib, mina olen alati eelistanud kangiga kõike teha.
aprill 6, 2010 at 1:26 p.l. #264123daemonium
MemberJutt on vahepeal ikka väga teemast mööda läinud
aprill 6, 2010 at 1:36 p.l. #264124rait83
MemberPigem on asi vahelduses, mulle küll meeldib mõnikord raskete hantlitega mässata. Ei viitsi koguaaeg ainult kangi harjutusi teha.
aprill 6, 2010 at 2:02 p.l. #264125daemonium
MemberPigem on asi vahelduses, mulle küll meeldib mõnikord raskete hantlitega mässata. Ei viitsi koguaaeg ainult kangi harjutusi teha.Asi pole ainult vahelduses,Ntx minul on juba 25a jama õlaga olnud ja just harjutused hantlitega ja sellega kaasneva väiksemate lihaste kaasamisega on viimastel aastatel aitanud tunduvalt ka rinnaltsurumise tulemust parandada.Lihtsalt lihased toetavad õlga paremini.
aprill 6, 2010 at 2:16 p.l. #264129Alexander Andrusenko
ModeratorAsi pole ainult vahelduses,Ntx minul on juba 25a jama õlaga olnud ja just harjutused hantlitega ja sellega kaasneva väiksemate lihaste kaasamisega on viimastel aastatel aitanud tunduvalt ka rinnaltsurumise tulemust parandada.Lihtsalt lihased toetavad õlga paremini.Stabiliseerivaid lihaseid on kindlasti vaja treenida ja need annavad tõesti tulemusele juurde, aga hantlid ei ole selleks ainuke võimalus. Võib kasutada kumme, kette või kas või riputada sangpomme. Tuleb odavam, kui osta hantleid kuni 50kg.
aprill 6, 2010 at 2:35 p.l. #264132rait83
MemberAsi pole ainult vahelduses,Ntx minul on juba 25a jama õlaga olnud ja just harjutused hantlitega ja sellega kaasneva väiksemate lihaste kaasamisega on viimastel aastatel aitanud tunduvalt ka rinnaltsurumise tulemust parandada.Lihtsalt lihased toetavad õlga paremini.loomulikult, ka see on põhjus miks isegi teen hantlitega.
Kui suurenevad hantlite raskused/korduste arvud läheb edasi ka rinnalt surumine, ehkki hanltitega harjutused on tavaliselt nö assistance work
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.