jõusaali sisustus
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » jõusaali sisustus
- This topic has 36 replies, 14 voices, and was last updated 14 years, 10 months tagasi by
airmax27.
-
AutorPostitused
-
aprill 5, 2010 at 6:26 p.l. #22434
Anonüümne
GuestTere,
Sooviksin infot kust saab osta jõusaali sisustust – lamadessurumise pinki, kükkimise pinki, hantlid, sangpommid jms.
aprill 5, 2010 at 6:38 p.l. #264021Arx07
Memberaprill 5, 2010 at 6:51 p.l. #264024rinaldo
MemberMõned asjad, mida sul kindlasti vaja läheb:
Kükipuur!!
Surumispink
Reguleeritava kaldega pink
Paar tavalist kangi surumispingi ja kükipuuri jaoks
Mõned hantlid 15-25kg ringis
Jalapress võiks ka olla
Võib-olla sa tead juba mida vaja on, aga igaks juhuks mainisin oma mõtted ära. Ise treenin sellises saalis, kus kükipuuri pole ja see lugu on ausalt öeldes väga mage!
aprill 5, 2010 at 7:33 p.l. #264033matjusm
MemberMõned asjad, mida sul kindlasti vaja läheb:Kükipuur!!
Surumispink
Reguleeritava kaldega pink
Paar tavalist kangi surumispingi ja kükipuuri jaoks
Mõned hantlid 15-25kg ringis
Jalapress võiks ka olla
Võib-olla sa tead juba mida vaja on, aga igaks juhuks mainisin oma mõtted ära. Ise treenin sellises saalis, kus kükipuuri pole ja see lugu on ausalt öeldes väga mage!
Kükipuur on asi milleta ükski saal pole täiuslik.
Kuid kui see kui ka reguleeritava kaldega pink on olemas, siis pole väga vaja surumispingile kulutada (oletades et tegemist on koduse saaliga). Kükipuuris saab väga kenasti rinnalt suruda.
aprill 5, 2010 at 7:45 p.l. #264040airmax27
Memberaprill 6, 2010 at 6:02 e.l. #264056MEE
Memberhantlitega 15-25 pole pikas perspektiivis midagi teha. Pigem sinna kuni 50kg kanti
aprill 6, 2010 at 8:19 e.l. #264072matjusm
Memberhantlitega 15-25 pole pikas perspektiivis midagi teha. Pigem sinna kuni 50kg kantiKui tahad korralikku hantlikomplekti siis peab sügav rahakott olema sest neid on vaja päris palju osta. Kui materjaalsed võimed on piiratud, siis hangi kang ja korralik kogus kettaid, tuleb kindlasti odava.
aprill 6, 2010 at 9:11 e.l. #264077MEE
MemberKui tahad korralikku hantlikomplekti siis peab sügav rahakott olema sest neid on vaja päris palju osta. Kui materjaalsed võimed on piiratud, siis hangi kang ja korralik kogus kettaid, tuleb kindlasti odava.kang ja raskused ei asenda hantleid.
aprill 6, 2010 at 9:57 e.l. #264089Vilps
Memberkang ja raskused ei asenda hantleid.Kui oleks kahe vahel valida, siis kindlasti kang ja raskused. Kogenud inimene, kes teab mida tahab ja mida teha, talle pole vajagi midagi muud peale kangi ja hunniku ketaste.
aprill 6, 2010 at 10:21 e.l. #264092Alexander Andrusenko
Moderatorhantlitega 15-25 pole pikas perspektiivis midagi teha. Pigem sinna kuni 50kg kantiMilleks nii suuri hantleid vaja on? Mida sa teed nendega? Ma ei tea ühtegi harjutust, kus oleks vaja kasutada nii suuri raskusi ja mida ei saaks asendada kangiga. Kuni 25-30kg hantlid on kindlasti vajalikud, aga üle selle võiks juba kangi kasutada. Ma kujutan ette, et 50kg hantliga saaks teha järgmisi asju: maas surumine (võib-olla ka pingil surumine), tõmbed seljale, jõutõmme (ka sirgete jalgadega), õlakehitused. Rohkem nagu ei tule meelde eriti. Surumist saaks kindlasti asendada kangiga. Hantliga tõmmete asemel saaks teha tõmbeid kangiga, jõutõmme ja õlakehitused samuti kangiga. Kui kang ja raskused on olemas, siis suured hantlid ei ole minu arust tingimata vajalikud – saab vabalt ilma hakkama.
aprill 6, 2010 at 11:20 e.l. #264101MEE
MemberMilleks nii suuri hantleid vaja on? Mida sa teed nendega? Ma ei tea ühtegi harjutust, kus oleks vaja kasutada nii suuri raskusi ja mida ei saaks asendada kangiga. Kuni 25-30kg hantlid on kindlasti vajalikud, aga üle selle võiks juba kangi kasutada. Ma kujutan ette, et 50kg hantliga saaks teha järgmisi asju: maas surumine (võib-olla ka pingil surumine), tõmbed seljale, jõutõmme (ka sirgete jalgadega), õlakehitused. Rohkem nagu ei tule meelde eriti. Surumist saaks kindlasti asendada kangiga. Hantliga tõmmete asemel saaks teha tõmbeid kangiga, jõutõmme ja õlakehitused samuti kangiga. Kui kang ja raskused on olemas, siis suured hantlid ei ole minu arust tingimata vajalikud – saab vabalt ilma hakkama.minu kogemus on selline, et näiteks selja trennis kui teha kangiga või masinal siis kasutad mõlemat kehapoolt paralleelselt, aga tugevam pool kipub üle kompenseerima. Seega olen üle läinud hantlitele, kus iga kehapool saab just vastava koormuse, mitte ei ole ülekompenseeritud. Samas noh, ma teen jõudu – ma ei aja lihaseid taga..
Eraldi raskused ja kang omavahel annavad parema tulemuse IMO kui lihtsalt suuremate raskuste puhul üle minna kangile (paralleelsooritus).
aprill 6, 2010 at 11:35 e.l. #264102Alexander Andrusenko
ModeratorNojah, eks see oleneb eesmärgist. Jõutõstmises on kõik liigutused sümmeetrilised, seega ei ole mõtet keskenduda sellele, et mõlemad kehapooled eraldi koormuse saaksid. Tähtis on see, et nad koos maksimaalset raskust suudaksid tõsta. Olenemata sellest, milline pool on tugevam, peab surumine (või kükk või tõmme) olema sümmeetriline ja ühtlane – ei tohi välja sirutada ühte käsi varem kui teist jne.
aprill 6, 2010 at 11:45 e.l. #264103daemonium
MemberMilleks nii suuri hantleid vaja on? Mida sa teed nendega? Ma ei tea ühtegi harjutust, kus oleks vaja kasutada nii suuri raskusi ja mida ei saaks asendada kangiga. Kuni 25-30kg hantlid on kindlasti vajalikud, aga üle selle võiks juba kangi kasutada. Ma kujutan ette, et 50kg hantliga saaks teha järgmisi asju: maas surumine (võib-olla ka pingil surumine), tõmbed seljale, jõutõmme (ka sirgete jalgadega), õlakehitused. Rohkem nagu ei tule meelde eriti. Surumist saaks kindlasti asendada kangiga. Hantliga tõmmete asemel saaks teha tõmbeid kangiga, jõutõmme ja õlakehitused samuti kangiga. Kui kang ja raskused on olemas, siis suured hantlid ei ole minu arust tingimata vajalikud – saab vabalt ilma hakkama.Aga sa proovi teha surumist kahe 50kg-se hantli ja seejärtl 100kg kangiga ja võrdle.
aprill 6, 2010 at 11:53 e.l. #264104Alexander Andrusenko
ModeratorSee on selge, et kahe 50kg hantliga on raskem suruda kui ühe 100kg kangiga. Aga mida see tõestab?
aprill 6, 2010 at 12:11 p.l. #264107