jõusaal ..
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » jõusaal ..
- This topic has 3 replies, 3 voices, and was last updated 15 years, 7 months tagasi by
kuuliks.
-
AutorPostitused
-
juuli 6, 2010 at 2:04 p.l. #20564
Anonüümne
GuestNonii, otsustasin siit abi küsida, kuna siin on tegemist ikkagi teadjamate inimestega kui kuskil mujal foorumis sel alal.
Kõigepealt siis, olen 15 aastane, tüdruk. Käisin jõusaalis aga vahepeal tuli ära tulla, kuna tegin jalale kuidagi haiget ja üldse tegin nagu puhkepausi. Enne seda käisin paar kuud. Nüüd otsustasin tagasi minna, alates homsest hakkan uuesti käima. Praegu olen siis kuskil 2 nädalat ülepäeviti käinud jooksmas, kusagil 8 km tuleb ära küll, muidugi oleneb ilmast ka, kuna kui palav on, jõuan natuke vähem kui paras ilm, siis rohkem jne. Pluss sinna kohta tuleb kõndida 3 km, niiet edasi-tagasi 6 km suhteliselt kiiret kõndi ka.
Praegu siis kaalun 53 kg , olen 168 cm pikk. Aga siiski, kaal on jah täiuslik kuigi keha kohta ei ütleks. Soov oleks saada siiski ilusad saledad reied ning kõhuga saan vast hakkama- selle probleemi olen ise suhteliselt ära lahendanud. Aga probleem on selles, et ma ei saa midagi süüa, kohe tuleb kõht ette, muidu on täitsa ok, aga nii kui midagi söön tuleb kõht ette. Okei, täna oli patupäev, sõin päeval ise praetud friikartuleid koos kalapulkadega- see oli ikka kalaga, mingi teine sort vms. 55% oli kala sees. Hommikul sõin 1 rõstsaia ilma võita ning panin peale kurki ja tomatit+ jõin jogurtit. Ja maasikaid söin ka ohtralt ikka aga nendega ei hakka ka koonerdama, sest kauaks neid ikka jätkub ja need on head vitamiinipommid. Aga paljals maasikate söömisest tuleb juba kõht ette, mis mulle ei meeldi. Mõtlesingi, et mida ma siis peaks tegema hakkama jõusaalis ja mitu korda jooksmas peaks käima, kas ikka ülepäeviti, et üks päev jooksmine, teine päev jõusaal jne? Või oleks mõtekam minna bodypumpi, sest seal ei peaks muretsema, et midagi väga valesti teen ja, et kui palju jne. Samas, ma ei taha neid pilke näha kui ma sinna sisse astun, kuigi see on siiski minu asi, harjugu ära siis
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ja kui hakatagi bodypumpis käima siis, kui tihti peaks peaks seal käima ja mida veel juurde tegema? Kuigi praegu on need kellaajad küll väga vales kohas, et nagu väga ei saakski käia seal. Reie ümbermõõt on jooksmisega ja vähesema toitumisega 2 cm isegi muutunud aga siiski tahaks peenemaid reisi, aga kardan, et jõusaal ainult kasvatab lihased asemele. Enne oli reie ümbermõõt 58 nüüd 56. Lisaks teen iga õhtu teatud harjutusi ka. Mida soovitate?
juuli 6, 2010 at 2:18 p.l. #270154Kassisilm
MemberRasvapõletuseks on aeroobne trenn väga hea. Jookse, uju, sõida rattaga. Body Pump on ka väga mõnus, ei kasvata lihast, vaid vormib seda, aga tundub, et sulle ei pruugi see meeldida. Treener on muidugi olemas ja ütleks kohe, kui midagi valesti teed. Võõraid pilke küll ära karda, kõigil neil seal on ju kunagi esimene kord olnud. Reeglina on nad väga mõistlikud ja toredad – mina küll oleks. Kuna sa oled 15 siis ma toitumist väga ei piiraks, kasvad veel. Söö lihtsalt vähem magusat, šokolaade, vähem rasvaseid friiikaid jmt. Pane rohkem rõhku värskele kraamile ja vitamiinidele
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>EDIT: jõusaal ilmselt sinu muresid ei lahenda – st peenemaid reisi ei anna, aga lihastreeningu mõttes pole see halb. Kui kardad, et võid endale uuesti viga teha, otsi jõusaalist treener üles.
juuli 6, 2010 at 4:17 p.l. #270171Kristjan-Johannes Konsap
MemberMuuda oma toitumist korrapärasemaks, stabiilsemaks. Paranda toitainete vahekorda menüüs, vähenda süsivesikute osakaalu. Näiteks 40% kaloritest võiks tulla süsivesikutest, 30% rasvast, 30% valgust.
Praegune hommikusöök näiteks on ainult süsivesikud+suhkur. Peaks aga sisaldama normaalses koguses nii valke, rasvu kui ka süsivesikuid. Omlett oleks hea valik, sinna siis salatit vms juurde jne.
“Kõht ette” on natuke veider mure. Peale söömist võib tõesti kõht rohkem punnis olla: veri suundub ju seedeorganitesse toitu seedime jne. See ei tähenda, et Sul mingi probleem on. Teine asi on muidugi, kui süüa korraga ilgelt suured kogused, niiet pärast kõht ebamugavalt punnis on. Kui siia lisada veel ebakorrapärased toidukordade ajad ja liigsed süsivesikud, mis mõlemad suurendavad rasva tekkimist kõhule, siis on väga raske ideaalset kõhtu saada.
Suuuure tõenäosusega pole Sul mitte liiga suured jalalihased(15 aastaselt?) vaid liigne rasvakiht jalgadel. Rasva vähendamisel on oluline õige toitumine. Lihaste vormimiseks võib bodypump sobida küll, samuti on jõusaalis teha näiteks pikemaid seeriad, kui eesmärgiks pole lihasmass(mitte et see 15 aastasel tüdrukul üldse eriti kasvada saab).
juuli 6, 2010 at 6:15 p.l. #270194kuuliks
MemberKüll sa pika peale oma suhtumist muudad ja saad aru, et lihases naine on imetlusväärne. Arvasin ka kunagi, et ei taha, aga nüüd enam ilma ei oskagi. Minu eelis on see, et ole lihases ja sale või lihases ja heas vormis.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.