Skip to main content

Jõudu Või Massi ?

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Jõudu Või Massi ?

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Autor
    Postitused
    Tarantula
    Member

Hey, tahtsin huvi pärast küsida kumba on kodus parem teha kas jõudu või massi ?

Mul on Olemas Kang , reguleeritav pink , hantlid .

kuna suvel ma ei saa kudagi k2jja jõusaalis , siis seega teen kodus .

timo116
    Member

Massi, massiga tuleb ka jõud

matroxx
    Member

kui jõudu tahad siis ikka jõu trenn.oleneb mis on eesmärgid.

x_Thomas_x
    Member

Teema kallal saaks küll nokkida igatpidi kuid samas…

Kuna treenid kodus ning jõu treenimiseks tuleks teoreetiliselt pidevalt raskusi suurendada(kui soovid oma 1xmax raskust näiteks testida vms) siis see eeldab piisaval hulgal raskuste olemasolu.

On sul neid piisavalt?

Samas, kui raskusi palju ei ole kuid arvad, et saaks juba julgelt neid tõsta, siis proovi teha harjutusi hästi aeglaselt(just pingutavat osa) ning avastad peaegi et tööd on veel küll mida enda kallal teha:)

pkwild618
    Member

Kõik oleneb ju eesmärkidest. Kui sa tahad kulturistiks või tahad midagi, mida näidata, siis massi, aga kui sa tahad midagi endale, siis jõudu. Aga raskustega on jah siiski raske. Kodustes tingimustes need kipuvad üldjuhul väga kähku otsa saama.

Tarantula
    Member

sain abi , suured tänud teile !

matroxx
    Member

omakehaga on võimalik teha harjutusi mis on äärmiselt rasked.proovi teha kätekõverdusi seina vastas.

arenda ennast nii, et suudaksid omaenda keha tõsta.jõutõus,planche jne jne kuni raskemate harjutusteni.

näed et trenn sellisele tasemele saamiseks on äärmiselt raske kuid samas huvitav.

tobe et on välja kujunenud arusaamad treeninguteks nagu JÕUSAALI trenn ning KODU trenn.

mõlemad on ainult kohad või sisaldavad erinevaid vahendeid kuid ei määra ära treeningu eesmärgi või suunitluse.

Beljo
    Member

Kodus ja väljas saab tõesti jõudu ja kehavalitsemist vähe hästi arendada. Mänguväljakutel, pargis jms. Kätekõverdused, jõutõmbed arendavad ka samas lihasesuurust ja lisada saab ka seljakotiga raskuseid juurde.

pkwild618
    Member

To matroxx: sa oled asjadest valesti aru saanud. Koduse trenni all mõeldaksegi üldjuhul vähest varustust. Mis seal muud ikka vahet olla saab.

matroxx
    Member

ok ju siis nii on.

asdfghjkl
    Member

Arvan ka, et kui tahad koduste vahenditega areneda, siis peab kangiraskusi olema rohkem, kui kükkimax on.

pkwild618
    Member

Ega see nii päris ei ole. Mina lõin endal kogu baasi 2x 5kg hantlite ja kätekõverduste ning kõhulihastega. Harjutusi võib teha lõdvalt, aga korralikult tehes, nagu ka eelpool mainiti, on harjutused hoopis raskemad. Mina näiteks teen hantlitega 5x 20 alati kaks kätt korraga ja hoian küünarnukke õhus (kehast eemal). Tunduvalt raskem, kui käed ükshaaval 5x 10 ja toetada keha vastu või millegi muu peale. Kõhulihaseid õige asendiga (käed kuklal, korralik kaar, mitte poolele maale, jalgadega võimalikult vähe kaasabi ning liigutad keha kehaga, mitte jalgadega või inertsiga). Kätekõverdusi korralikult alla, korralikult üles ning aeglaselt, mitte inertsiga/põrkega ja käte asendit laiuses saab ka muuta, et suunata treening kas rohkem rinnale või rohkem triitsepsitele. Hantlitega on ka nii palju erinevaid ülesandeid, mida saab teha ja mida saab teha korralikult. Arvan, et põhiline probleem noortel ongi harjutuste lohakas sooritamine. Tehakse küll harjutusi ehk isegi õiges asendis, aga raskus suunatakse hoopis teistele kehaosadele või tehakse inertsiga.

maxcar
    Member

nende vahenditega mis sul on kardan ma et saab massi aind teha sest need jäävad sulle kergeks väga kiiresti vb alguses on rasked aga ma ka ei tea:D

pkwild618
    Member

Ka vahenditega, mis on kergeks jäänud, saab jõudu arendada. Iseasi, kui kaugele.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.