Jõud / Rinnalt surumine
- This topic has 53 replies, 18 voices, and was last updated 14 years, 12 months tagasi by
Alexander Andrusenko.
-
AutorPostitused
-
veebruar 9, 2011 at 9:03 e.l. #289339
tarmop
MemberKui sa oled 15 aastane, siis õpi enne käte kõverdusi tegema ja lõuatõmbed selgeks.Mille poolest erinevad kodus tehtud kätekõverdused ja lõuatõmbed jõusaalis tehtud lamades surumistest ja tõmmetest plokil ülalt?
Sa vist ei ole teiste spordialadega üldse kursis, mõtled, et korvpallurid harjutavad ainult palli viskamist korvi ja midagi muud trennis ei tee? Aga kas sa tead, mis vanusest hakkavad treenima sportvõimlejad ja mis harjutusi teevad?
Kuule mees, sa ikka ei saa aru mida tahan öelda. Mõte selles et tehke rohkem aeroobset nooremas eas, hiljem jõuad saalis käia.
Need noored kes täna saali külastavad ei tee aeroobset juurde. Korvpalli trennis need tasakaalus.
Kunagi ( 10 aastaselt ) judo trennis sain enne võtet harjutamist 45 min. sooja tehtud, erinevad jooksmised, ka lõuatõmbed ja siis viimased 15 min maadlust. Väga palju sarnast saalile, aga vähe teisel kujul.
Aga sa soovid hetkel õpetada ja takka kiita poisi max rinna tegemist, millest su saadetud artiklis oli juttu, et pole soovitatav.
veebruar 9, 2011 at 9:19 e.l. #289340Siim Rast
MemberSelle teema puhul pean täielikult nõustuma Tarmop mõttekäiguga. Liiga noorelt jõutrenni tegemine, eriti veel enda piiride kompamine ei ole kasvavale organismile just parim variant. Seda eriti liigeste vaatenurgast, sest 14-15 aastase lapse liigesed ei ole mõeldud suurte ja väga suurte raskuste liigutamiseks.
Enda kogemusest võin öelda,et mina läksin esmakordselt jõusaali 17 aastaselt, aga 3 kuuga viskas kopa ette ja sinna ta jäi. Kuni selle ajani olin tegelenud kõiksuguste muude spordialadega, erinevad pallimängud, ujumine, rattasõit jne. Ütleme nii,et olin oma kehakaalu kohta ikka väga aktiivne. Uuesti alustasin jõusaaliga kui olin 19,5 aastat vana ning 3 aastaga olen ma jõudnud praegusesse seisu. Siiani olen suutnud vältida igasugu jõusaaliga kaasnevaid vigastusi ja liigesvalusid “ptüi,ptüi ptüi” . Siit ka minu järeldus,et hilisemas eas jõusaaliga alustamine on sinu kehale mõistlikum, kui varajases eas kasvava organismi kurnamine suurte raskustega.
veebruar 9, 2011 at 9:56 e.l. #289344Alexander Andrusenko
ModeratorSamas, kui eesmärk on noortes/juuniorides läbi lüüa, siis peabki alustama 14-16-selt, muud ei jää üle. Aeroobsega võib ju varem alustada (näiteks 10-selt).
veebruar 9, 2011 at 10:25 e.l. #289348ROtter
MemberKuule mees, sa ikka ei saa aru mida tahan öelda. Mõte selles et tehke rohkem aeroobset nooremas eas, hiljem jõuad saalis käia.Need noored kes täna saali külastavad ei tee aeroobset juurde. Korvpalli trennis need tasakaalus.
Kunagi ( 10 aastaselt ) judo trennis sain enne võtet harjutamist 45 min. sooja tehtud, erinevad jooksmised, ka lõuatõmbed ja siis viimased 15 min maadlust. Väga palju sarnast saalile, aga vähe teisel kujul.
Aga sa soovid hetkel õpetada ja takka kiita poisi max rinna tegemist, millest su saadetud artiklis oli juttu, et pole soovitatav.
Vasta vahepeal küsimustele ka – mis vahe on lihastele, kas ta teeb lõuatõmbeid kodus, judo saalis või jõusaalis?
Ei mingit.
Aeroobset saab peale jõusaali teha ka kodus, mängides jalgpalli või korvpalli või keksu või kulli.
Ära muretse, ma olen õppinud pedagoogikat, spordimeditsiini, anatoomiat, füsioloogiat jne., tean, millest räägin. Sina tegeled demagoogiaga otseselt öeldes.
Tarmop vs kõik USA juhtivad fitnessi ja meditsiini organisatsioonid.
veebruar 9, 2011 at 12:58 p.l. #289363tarmop
MemberVasta vahepeal küsimustele ka – mis vahe on lihastele, kas ta teeb lõuatõmbeid kodus, judo saalis või jõusaalis?Ei mingit.
Aeroobset saab peale jõusaali teha ka kodus, mängides jalgpalli või korvpalli või keksu või kulli.
Ära muretse, ma olen õppinud pedagoogikat, spordimeditsiini, anatoomiat, füsioloogiat jne., tean, millest räägin. Sina tegeled demagoogiaga otseselt öeldes.
Tarmop vs kõik USA juhtivad fitnessi ja meditsiini organisatsioonid.
Tõesti ei ole vahet kus sa lõuatõmbeid teed, kas nüüd vastasin su küsimusel?
Aga tagant kiita 15 aastasel max surumist harjutada, kes on suht spordivõõras, siis tekib küsimus, mida sa siis õppinud oled seal nende aasta jooksul. Vanasti oli võimalik ka juhilube osta!
Erinevalt sinust teoreetik, pean end ikkagi praktiseerijaks ja erinevalt sinust ei hakka end üles haipima, antud juhul siis oma tulemustega rinnalt surumises. Suht palju olen testinud ja katsetanud ja tõesti ei sooviks, et keegi sama reha peale astuks.
Aga edu sulle teoretiseerimisel ja USA juhtivate fitnessistide ja meditsiini organisastioonidega koostöö tegemisel.
NB sa piisavalt vana ja ma tõesti ei muretse su pärast
??:”>veebruar 9, 2011 at 1:07 p.l. #289364ROtter
MemberTõesti ei ole vahet kus sa lõuatõmbeid teed, kas nüüd vastasin su küsimusel?Aga tagant kiita 15 aastasel max surumist harjutada, kes on suht spordivõõras, siis tekib küsimus, mida sa siis õppinud oled seal nende aasta jooksul. Vanasti oli võimalik ka juhilube osta!
Erinevalt sinust teoreetik, pean end ikkagi praktiseerijaks ja erinevalt sinust ei hakka end üles haipima, antud juhul siis oma tulemustega rinnalt surumises. Suht palju olen testinud ja katsetanud ja tõesti ei sooviks, et keegi sama reha peale astuks.
Aga edu sulle teoretiseerimisel ja USA juhtivate fitnessistide ja meditsiini organisastioonidega koostöö tegemisel.
NB sa piisavalt vana ja ma tõesti ei muretse su pärast
??:”>Ma olen tegelenud erinevate spordialadega alates 5.- ndast eluaastast iluuisutamisega alustades ja mänginud korvpalli, võrkpalli, tegelenud kl. maadlusega, judoga, kl. tõstmisega, veel mõne spordialaga. Spordivigastusi on mul olnud piisavalt. Töötanud treenerina vaheaegadega kokku 10. a.
Oled rahul – praktiseerija!
veebruar 9, 2011 at 1:08 p.l. #289365Nesatur
MemberMa tegin ka kuskil 15-16 aastaselt rinnalt surumist liiga suure raskusega vist, ja siis läks õlg peesse.
Nüüd pole 4 aastaga väga midagi muutunud, ei tea kas saabki korda, aga õnneks saab suht korralikult treenida ikka.
veebruar 9, 2011 at 1:16 p.l. #289366tarmop
MemberMa olen tegelenud erinevate spordialadega alates 5.- ndast eluaastast iluuisutamisega alustades ja mänginud korvpalli, võrkpalli, tegelenud kl. maadlusega, judoga, kl. tõstmisega, veel mõne spordialaga. Spordivigastusi on mul olnud piisavalt. Töötanud treenerina vaheaegadega kokku 10. a.Oled rahul – praktiseerija!
Tubli oled, uisutajst tõstja.
Suht kahvatu on see nimekiri USA juhtivate fitnessi ja meditsiini organisatsioonide esindaja kõrval
??:”>veebruar 9, 2011 at 1:18 p.l. #289368Alexander Andrusenko
ModeratorOk, ärme tülitse. Te mõlemad ei suuda teineteist ümber veenda. Niikuinii jääte mõlemad oma arvamusele.
-
AutorPostitused
- The topic ‘Jõud / Rinnalt surumine’ is closed to new replies.