Skip to main content

Jõud / Rinnalt surumine

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Jõud / Rinnalt surumine

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 54 total)
  • Autor
    Postitused
    ROtter
    Member

Kui sa oled 15 aastane, siis õpi enne käte kõverdusi tegema ja lõuatõmbed selgeks. Kui korduseid ja vanust lisandub, siis vaata alles jõusaali poole. Seni mine jookse õues sõpradega ja mängi kulli.

Mis ei sobi?

ROtter
    Member

Rotter, palun rääkige täpsemalt mis asi on hüpertoofia?

http://www.kaalustalla.ee/blogi/miks-lihased-kasvavad/

jrx
    Member

Lapsele õpetatakse selgeks kõigepealt numbrid ja liitmine ning lahutamine. Või peaksid lapsed hakkama esimesest koolipäevast mõtlema kõrgemast matemaatikast? :???:”>

Me kõik näeme, mis põhikoolis juhtub peale sellist õpetamist. Esimesest päevast peale tuleb õpetada aru saama ja arutama, mitte lihtsalt esitatud reeglit pähe õppima (ja järgima), “sest nii on”.

tarmop
    Member

Mis ei sobi?

Antud videos on tegemist noore sportlasega. Usun et kõik Kuusnõmmed tegid 15 aastaselt sooja enam kui 100 kiloga, rinnalt. Aga antud foorumi algataja on laps, tõenäoliselt teinud vähe trenni ja palju arvutimänge. Lõuatõmbed näitavad suht palju millise mehe või lapsega tegemist. Iga sportlane sellises vanuses peaks tegema vähemalt 10 lõuatõmmet. Ise olin 15 aastaselt 70 kilo tuuris ja lõuatõmbed +20 ja saalis sel hetkel veel ei käinud. Ainus sport oli koolis kehaline kasvatus. Temale pole väga palju kaasa antud, seega mängi korvpalli, jalgpalli, turni ja roni metsas. Suht mõtetu on hakata spordivõõrale lapsele rääkima treenigtsüklitest, lihaste hüpertoofiast jne. Võiks soovitada talle veel kõvasti toidulisasid.

Las poiss tegeleb vähe aeroobsemate tegevustega, mille käigus lihas areneb. Enne saali tulekut võiks juba olla sportlane.

Küll ta jõuab saalis käia ja kilosid suruda.

Aita parem emal poest toidukotte koju tassida, prügi välja viia või vanaisal talveks puid raiuda.

Spanktastic
    Member

Antud videos on tegemist noore sportlasega. Usun et kõik Kuusnõmmed tegid 15 aastaselt sooja enam kui 100 kiloga, rinnalt. Aga antud foorumi algataja on laps, tõenäoliselt teinud vähe trenni ja palju arvutimänge. Lõuatõmbed näitavad suht palju millise mehe või lapsega tegemist. Iga sportlane sellises vanuses peaks tegema vähemalt 10 lõuatõmmet. Ise olin 15 aastaselt 70 kilo tuuris ja lõuatõmbed +20 ja saalis sel hetkel veel ei käinud. Ainus sport oli koolis kehaline kasvatus. Temale pole väga palju kaasa antud, seega mängi korvpalli, jalgpalli, turni ja roni metsas. Suht mõtetu on hakata spordivõõrale lapsele rääkima treenigtsüklitest, lihaste hüpertoofiast jne. Võiks soovitada talle veel kõvasti toidulisasid.

Las poiss tegeleb vähe aeroobsemate tegevustega, mille käigus lihas areneb. Enne saali tulekut võiks juba olla sportlane.

Küll ta jõuab saalis käia ja kilosid suruda.

Aita parem emal poest toidukotte koju tassida, prügi välja viia või vanaisal talveks puid raiuda.

Ma alustasin veel nooremalt, 14-aastaselt, otse arvutimängude tagant oma 0 lõuatõmbega ja 37,5kg ühe korduse maksimumiga. Minu arvates kui tõsine tahtmine on muuta oma elustiili ja selle muutmiseks uurida asju (olgu selleks artiklid või katse-eksitus meetod) siis andku edasi. Teismeliseeas testosteroon on laes või nagu paljudki ütlevad, teismelise eas treenimine oleks piltlikult öeldes nagu dopinguga treenimine (kergemini kasvav/langev kehakaal, rohkem energiat), milleks sellist aega raisata. Las ema tassib toidukotte ise kuni teemaalgataja on jõusaalis, saavad mõlemad tugevamaks :???:”>.

tarmop
    Member

Ma alustasin veel nooremalt, 14-aastaselt, otse arvutimängude tagant oma 0 lõuatõmbega ja 37,5kg ühe korduse maksimumiga. Minu arvates kui tõsine tahtmine on muuta oma elustiili ja selle muutmiseks uurida asju (olgu selleks artiklid või katse-eksitus meetod) siis andku edasi. Teismeliseeas testosteroon on laes või nagu paljudki ütlevad, teismelise eas treenimine oleks piltlikult öeldes nagu dopinguga treenimine (kergemini kasvav/langev kehakaal, rohkem energiat), milleks sellist aega raisata. Las ema tassib toidukotte ise kuni teemaalgataja on jõusaalis, saavad mõlemad tugevamaks :???:”>.

Ja palju nüüd rinnalt tuleb, saad 47,5-ga hakkama? See retooriline küsimus!

Saal peaks/võiks olla noorele tegevsportlasele kõrvalt juurde tegemise eesmärgiks. Näiteks kaugushüppaja treenib oma torsot või migis faasis treenib lihtsalt jalga. 14 aastastele ainult saali kasutamine tuleks ärakeelata. Saalil võiks olla ukse peal silt nagu kasiinodel “alla 21 sisenemine keelatud”

ROtter
    Member

Saal peaks/võiks olla noorele tegevsportlasele kõrvalt juurde tegemise eesmärgiks. Näiteks kaugushüppaja treenib oma torsot või migis faasis treenib lihtsalt jalga. 14 aastastele ainult saali kasutamine tuleks ärakeelata. Saalil võiks olla ukse peal silt nagu kasiinodel “alla 21 sisenemine keelatud”

Selleks, et 15 – aastaselt tõsta 100 kg, pead ikka mõned aastad enne trenni tegema.

Ja kus on kõige rohkem erinevat inventari ja teadmisi, kuidas õigesti treenida – kas kodus või jõusaalis?

tarmop
    Member

Selleks, et 15 – aastaselt tõsta 100 kg, pead ikka mõned aastad enne trenni tegema.

Ja kus on kõige rohkem erinevat inventari ja teadmisi, kuidas õigesti treenida – kas kodus või jõusaalis?

Käi kehalise kasvatuse tunnis ja aita vanaisal kartulit võtta. Enamike 14-aastase liigesed pole valmis jõusaaliks, paljud noored tõstjad vaevlevad vigastuste käes, mis kipuvad korduma.

Jõusaal on nö laisa inimese spordi tegemise koht, noored võiks teha aeroobsemaid trenne.

Spanktastic
    Member

Offtopic: rinnalt surumine 1KM arvestades 37,5 pealt 81,5 peale, kükk 60kg pealt 130kg peale, sobib?

Inimesed on erinevad. Samamoodi nagu iga 14-aastane pole “biitseps, rind, kõht” kavaga pole ka iga 30-aastane jõusaali külastaja jõutõstja, klassikaline tõstja või kulturist. Kisub juba teemast välja aga minu arvamus jääb samaks – kui on tõsine soov millegagi hakata tegelema, olenemata vanusest, tuult tiibadesse ja anna minna. Kaotada pole ju midagi, võita või saavutada aga paljutki.

ROtter
    Member

Käi kehalise kasvatuse tunnis ja aita vanaisal kartulit võtta. Enamike 14-aastase liigesed pole valmis jõusaaliks, paljud noored tõstjad vaevlevad vigastuste käes, mis kipuvad korduma.

Jõusaal on nö laisa inimese spordi tegemise koht, noored võiks teha aeroobsemaid trenne.

Loe vahelduseks tarkade inimeste juttu ka:

http://www.fitness.ee/artikkel/939/joutreening-ja-lapsed

Nesatur
    Member

Nõus, vanemad peaksid lapse juba esimesest klassist või isegi varem panema pallitrenni, ujumisse, või millegisse taolisesse.

Sealt tuleb tugev sportlik põhi alla, ja hiljem ei jää hätta nii kehalises kasvatuses jm.(sõjaväes)

Ise olen tegelenud pallimängudega alates lasteaiast.

Jõusaaliga 3-4 aastat treeningute kõrvalt.

20a.

Kertt
    Member

Olen 15 , surun rinnalt üle 100kg , kaalun üle 80kg(pole paks) ja mul on väga suur keha. Alustasin 12 , mitte mõhkugi ei teadnud , asi huvitas mind ja nüüdseks ma tean sellest asjast ikka väga palju. Olen uurinud asju. Uuri netist põhitõdesi ja selliseid asju , siit lehelt mingeid tipp kavasi mis on see kõige õigem kordustearv või midagi siukest pole algul vajalik.

Kui sul mingitki ettekujutust jõutreeningust pole siis võta parem endale treener.

Edu!

tarmop
    Member

Olen 15 , surun rinnalt üle 100kg , kaalun üle 80kg(pole paks) ja mul on väga suur keha. Alustasin 12 , mitte mõhkugi ei teadnud , asi huvitas mind ja nüüdseks ma tean sellest asjast ikka väga palju. Olen uurinud asju. Uuri netist põhitõdesi ja selliseid asju , siit lehelt mingeid tipp kavasi mis on see kõige õigem kordustearv või midagi siukest pole algul vajalik.

Kui sul mingitki ettekujutust jõutreeningust pole siis võta parem endale treener.

Edu!

15 aastane ei saa öelda et tean sellest asjast ikka väga palju. Kõige rumalam inimene on see, kes ei tea et ta ei tea.

Pole tähtis palju sa täna surud, pigem mis sul liigesed teevad tulevikus.

Ise alustasin 16 aastaselt omapäid, suutsin peale esimest aastat teha 80kg 6se seeria, maxi ei proovinud ( õnneks ), täna surumine 200 juures ( särgita tulemusest räägime ). Täna on küünarnukid ikka suht pees, trica saab teha vaid sidemetega. Õla olen saanud korda tänu Fredi õpetusele jne.

Sellegipoolest ütlen omast kogemusest, et pole õige nii vara alustada, eriti veel selliste raskustega

Edu sulle!

Loe vahelduseks tarkade inimeste juttu ka:

http://www.fitness.ee/artikkel/939/joutreening-ja-lapsed

Tarkade inimeste jutt!!!

Kui sellel pildil poisist dok.filmi oled näinud, siis selle poisi isa nüüd küll kõige tervam pliiats polnud. See mis ta poisiga tegi jne. Sel filmil oli ja järg, kus poiss nägi välja nagu tavaline teismeline, niiet suurt edu see varajane trenn ei andnud.

Aga enne kui tarka juttu tahad ajada, siis vaata mis on su noore poisi tagant utsitamise eesmärk ja võrdle seda antud artiklis punktiga 7.

Tegelikult on minu mõtte eesmärk propageerida nooremas eas aeroobsemaid spordialasid, mida konstateeris ka Nesatur.

Ei ole olemas vale või õige, vaid on paremad ja halvemad. Ise pean halvemaks noorelt saalis käia

smack
    Member

Põhikooli ja keskkooli jõusaalid nii tühjad. Sealt küll ei leia kedagi, kes juhendaks. Kehalise õpetaja vast võib nõu anda, kui tal selleks teadmised. Ausalt öeldes pole algul väga vahet mis teed, numbrid kasvavad kõvasti ja kiiresti. Mingi hetk aga keha ei jõua enam järgi areneda ja tuleb puhkust anda, aga pressitakse ikka edasi. Sealjuures on kava tasakaalustamata, tehakse valesi harjutusi ja raskused juba piisavalt kangil, et keha ei jõuaks kahju eest ära joosta. Ning tulevadki esimesed vigastused ja hädad. Siis juba tekib huvi teadmiste vastu, kuna ei saa seda armast, kallist surumist ilma piinadeta ja valuta teha:P

Eks see ~16 ole see aeg, kui tekib noormeestel huvi kehalise võimete arendamise vastu. Keha areneb kiiresti, aga teadmised mitte. Harjutuste tehnika õppimiseks läheb ikka aastaid. Ja nii noorel inimesel pole seda aega võtta, rääkimata viitismisest. Tore oleks kui saaks avalikku jõusaali trenni tegema, aga olgem ausad, eestlased just pole sellised, kes enda nina topivad teiste asjadesse ja pakuvad abi. Veel toredam oleks, kui on raha treener palgata, aga kellel seda raha on.

Sama kätekõverdused ja lõuatõmbed on igati head harjutused millest alustada.

ROtter
    Member

15 aastane ei saa öelda et tean sellest asjast ikka väga palju. Kõige rumalam inimene on see, kes ei tea et ta ei tea.

Pole tähtis palju sa täna surud, pigem mis sul liigesed teevad tulevikus.

Ise alustasin 16 aastaselt omapäid, suutsin peale esimest aastat teha 80kg 6se seeria, maxi ei proovinud ( õnneks ), täna surumine 200 juures ( särgita tulemusest räägime ). Täna on küünarnukid ikka suht pees, trica saab teha vaid sidemetega. Õla olen saanud korda tänu Fredi õpetusele jne.

Sellegipoolest ütlen omast kogemusest, et pole õige nii vara alustada, eriti veel selliste raskustega

Edu sulle!

Tarkade inimeste jutt!!!

Kui sellel pildil poisist dok.filmi oled näinud, siis selle poisi isa nüüd küll kõige tervam pliiats polnud. See mis ta poisiga tegi jne. Sel filmil oli ja järg, kus poiss nägi välja nagu tavaline teismeline, niiet suurt edu see varajane trenn ei andnud.

Aga enne kui tarka juttu tahad ajada, siis vaata mis on su noore poisi tagant utsitamise eesmärk ja võrdle seda antud artiklis punktiga 7.

Tegelikult on minu mõtte eesmärk propageerida nooremas eas aeroobsemaid spordialasid, mida konstateeris ka Nesatur.

Ei ole olemas vale või õige, vaid on paremad ja halvemad. Ise pean halvemaks noorelt saalis käia

Kui sa oled 15 aastane, siis õpi enne käte kõverdusi tegema ja lõuatõmbed selgeks.

Mille poolest erinevad kodus tehtud kätekõverdused ja lõuatõmbed jõusaalis tehtud lamades surumistest ja tõmmetest plokil ülalt?

Sa vist ei ole teiste spordialadega üldse kursis, mõtled, et korvpallurid harjutavad ainult palli viskamist korvi ja midagi muud trennis ei tee? Aga kas sa tead, mis vanusest hakkavad treenima sportvõimlejad ja mis harjutusi teevad?

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 54 total)
  • The topic ‘Jõud / Rinnalt surumine’ is closed to new replies.